Hanchenträning

I helgen har Whoala och jag varit med på tvådagars träning för Hanchen på Lervik. Gick riktigt bra tycker jag. Mycket skolor som hon gör bra och sen övade vi enkla byten på olika sätt. Måste hitta olika sätt att få henne att acceptera avsaktningen till skritt och sen skritta. Whoala avskyr att skritta, mkt bättre med galopp 😊Tränade den förvända som ingår i MsvC:1 och det gick fint och även serpentinbågar i galopp så den ena blir i förvänd gick bra. Hon har blivit så mycket starkare 👍🏼Hanchen tyckte vi skulle starta MsvC men jag sa att jag anmält mig till LA4. Tordes inte säga att jag också anmält mig till LB2 🙈🤣Vi får se om hon är spänd eller ok på tävlingen så får vi se vad vi startar för klasser under våren.

Var på en riktig promenad med Tesla i finvädret i helgen. Han har lite överskottsenergi så det tyckte han var skönt 😊Snart är ridbanorna framtinade så jag kan börja jobba honom lite. 


Han är väldigt renlig i boxen, ytterligare ett plus i kanten. Men det behövde han, för han sparkade mig i helgen när jag skulle kratsa bakhoven 😜den rackarns busen. Men det gick bra och jag talade om för honom med det bestämdaste att det var ett oacceptabelt beteende 😂
Köpt nya stallskor äntligen! Dom andra var helt slut. Ariat gör toksköna och snygga skor 👍🏼 och ridstövlar 👍🏼👍🏼
Vårmys vid havet idag ❤☀️

Byten!!

Stort! Whoala och jag har tillsammans med Eva börjat jobba med riktiga byten😀Hur gjorde vi då? Förvänd galopp efter långsidan, ställ om till nya galoppsidan och ge hjälpen. Första gången bytte hon i fram och gick lite i korsgalopp innan hon bytte i bak. Vi klappar och gör om det. Så fort jag la om skänkeln bytte hon rent!! Hon är såå himla smart den hästen 😀⭐️💕. 

Det var i måndags. Igår red vi för Ia och tränade enkla byten... inte Whoalas grej att skritta 😂Men hon kämpar tappert och var duktig ❤

RSS 2.0