Härlig höst!!

Vilken underbar häst-höst det är! Galet skönt att rida. Och nu har vi fått lyse på vår hemnautebana👍👍kan det bli bättre😄I helgen var det dressyrtävling på Storvik. Från LA4 - St George. Åkte för att titta på MsvA och Lottis kille, Highcrusier. Han var väldigt flott men hade inte sin bästa dag, kände av underlaget tydligen. Men fin är han 👍

  Cornelia debuterade MsvA och det gick galant 😊 Christina hästar var fina och i toppform så hon vann och kom 3 i klassen. Annars var det inte så många fina hästar tycker jag. 

Whoala har visat sin bästa sida i helgen så det känns lovande inför morgondagens Evaträning 👍Uselt

Ibland går det bara riktigt dåligt... Toppen och botten nådd inom loppet av tre dagar😞 

Tur det finns dom som aldrig sviker❤️ (förutom när han smet igår i mörkret och tillslut kom tillbaka och lukta fruktansvärt 😜)Att överlista Whoala...!

Igår skulle Whoala och jag på träning till riskolan för första gången. Superbra att få lite närmare till träningen. KL 14.30 var tiden för uppställning. Hmm, det är ju fantastiska dagar nu, varmt och skönt och solen lyser - och Whoala vill inte komma in annat än när solen gått ner ;)
Så nu gällde det att ha en plan. Grimman var kvar på = steg 1. Men det hjälper ju föga om man inte kommer närmare än på 20 m håll. Steg 2: Ja, i värsta fall får jag ta in alla hästarna, men det har ju hänt förr att hon inte kommer in då heller, men oddsen är ju större iaf.
Sen fick jag en snilleblixt. Whoala går ju själv i sin gigantiska hage och fång-ponnysarna står på backen bredvid henne. Hennes favoritponny Lillan kanske kan agera lockbete? Sagt och gjort, jag tar Lillan i grimma och går in till Whoala som får en helt annan uppsyn, en frestelse som inte går att motstå och hon kommer farandes bums. Sen var det bara att haka fast grimskaftet på henne. Hon försöker ju aldrig dra när man väl tagit henne. Men nu då...där står jag med två hästar som måste lirkas ut genom grindhålet. Kunde ju inte släppa Lillan där, hon som inte får äta gräs. Nå väl, dom gillar verkligen varandra så det var bara att ta ut dom samtidigt ur hagen, och sedan lirka in Lillan tillbaka in i sin hage. Men allt flöt förvånansvärt bra och det gick toppen. Whoala infångad och ingen på rymmen :) Nästa gång kan jag ju försöka få lite hjälp, nu när jag vet att det fungerar (och hoppas att det fungerar fler gånger) Är ju verkligen besvärligt när man har en tid att passa :/
 
Hon var lite stissig i stallet, möjligen överrumplad över sin egen dumhet :) Sen kom Lena och hjälpte mig lasta så då behövde det inte bli något krångel med det. En bra start helt enkelt. Väl framme på klubben, där vi aldrig varit, så är hon lugn och fin. Inget problem att lasta ur själv och sadla henne. Hon är ju en cool tjej, fast en riktig madame.
 
Träningen då? Bästa hittills!! Det var lugnt i ridhuset och gott om plats. Först jazzade hon runt med mig men sedan fick vi ordning på grejorna och jag var supernöjd med henne :) Jag fick till och med känna lite tramp i bakkärran, inte bara att hon försöker springa sin väg :)  Idag söndag blir vilodag, så är det träning hemma på måndag igen. Passar bra med två träningar lite tätt nu hoppas jag :)
 
Moa hon myser på hon :)
 
 

RSS 2.0