Vårmys!

Nu märks det att det är fullt med maskrosor i hagen😊Mulen och de vita strumporna är alldeles gula

Vi har börjat rida lite igen och det känns rätt bra. Får inte anstränga luftvägarna för hårt bara, men lite motion hjälper till att få loss slemmet enligt veterinären. 

Nere vid havet går det 7 fjällkor/stutar i år, mysigt!!

Igår var det shoppingrunda till Stockholm på schemat. Trevligt att se storstan lite, än trevligare att få åka därifrån 😜

Bete

Whoala är lite bättre i sin förkylning och jag har börjat skritta henne. Hon är lugn och fin att skritta på, fast igår höll jag i och för sig på att ramla av, men det var bara en snabbvändning för en sten...stön. Men fast hon hade vilat en och en halv vecka så var det bara att hoppa upp och skritta ut. Hon går och betar och myser hela dagarna, med den här kylan är det ju inga insekter som irriterar heller så det är väl pållarna nöjda med :)
 
Finaste Whoala!
Precis så där lagom långt gott nytt gräs, mums :) Synd bara att hon inte har några kompisar med sig än så hon får gå själv. Men hon ser dom en bit bort iaf. Ibland kommer dom och gör henne sällskap en stund. Men en fördel med att hon går själv är att hon blir lite sällskapssjuk, så man kan ta henne i hagen utan större problem ;)
Gräset är ju proppfullt med bra vitaminer nu så jag hoppas hon blir helt frisk snart, så vi kan få trimma lite igen, vi var ju så på gång.

Hönsen är fortfarande väldigt nöjd med sin nya kung i hönsgården. Allt är mycket lugnare och dom nattar in i tid och vimsar inte runt så hemskt när dom får gå ut lite och leta mask :)
Här är en Hedemorakyckling som jag kläckt fram, dom ser ju helt tokig ut innan alla bäbisfjun är utbytta till fjädrar :)
 
Sture är med också så klart :)
Men lite sol och värme skulle inte vara helt fel! Nu har man fått tagit fram långkallingarna igen så man inte fryser ihjäl:(
 
 
 
 

Snorig Whoala

Här händer det inte så mycket. Whoala har vilat en vecka för hon är förkyld. Snorig och hostig. Förstår inte var hon hittat dom bacillerna?! Kanske pollenallergiker 😜 Nåja, snoret är vitt och inte äckligt gult så det är väl bra. Hon får gå på grönbete hela dagarna så hoppas vi hon piggar på sig snart!❤️

Ny tupp har kommit till hönsgården oxå, den andra stackaren bröt ju benet😞 Damerna blev mycket nöjda med sin nye kavaljer, dom är heltokig i honom 👍😊

Lite kycklingar är det också. Både Hedemora och Dvärgkochin. Dom är så duktiga mammor!


På tävling med Lena

Så kom vi då äntligen iväg på en tävling där Lena red sin fina häst själv! Jag måste säga att vi har då nött på ett tag nu. Och mitt upp i allt peppande och tränande så blir det nya dressyrprogram också...LC:1 har väl aldrig varit någon höjdare, men det nya programmet är då än krångligare. Så lätt att det blir svårt. Inte kunde dom rida LB:1 heller som är lite bättre trots ändringar även där, eftersom Lag div III pågår i den klassen och då finns det inte plats för fler.
Framridningen gick fint. Österfärnebo är en bra tävlingsplats att åka till, lugn och fin bana och än finns det inga mygg :)
 

Canidja visste vad som gällde och skötte sig exemplariskt. Matte behövde bara koncentrera sig på att styra och komma ihåg programmet. Vilket hon gjorde, fast det var heeelt omöjligt att komma ihåg det ;)
Canidja tar en liten stödvila i skritten :) Hmmm, knopparna ser lite vissna ut ;)
Allt gick perfekt och det blev 67,78% och vinst.
En vinst i en LC på våren innebär att man får sitta hela dagen och vänta på prisutdelningen... Vi hade tur som startade kl 11, men prisutdelningen var kl 14, så det var bara att vänta. Men det kunde varit värre, man kunde ha tänkt starta två klasser om man var med i laget. Då gick dagens sista start kl 19!! Men visst väntar man gärna när man har fått sin livs första serger!! Stor Grattis!!
 
 
Den här bilden är en liten påminnelse om vad som behövs jobba på, hihi ;)
 
Sen har svärföräldrarna skaffat sig en lite beaglevalp. Hur söt som helst, tycker alla utom Sture som tycker att något värre nog inte kunde ha hänt så här på ålderns höst :) Men han vänjer sig nog snart. Valpen heter Grusse och är nu 10 veckor och familjens blivande jaktchampion.
Snacka om Dumbo-öron, snart flyger han väl iväg :) <3
 
 

RSS 2.0