Men hallå!

Vad är det frågan om??! Regnet vräker ner idag igen och inte är Lotti hemma heller... Deppigt värre :(Tillbehör

Köpte snygga bling-sporremmar till nya stövlarna också :)Blåsväder

Idag red jag upp Samorka till ridhuset och fick som tur sällskap dit av Agge o Lotti. Det blåser så in i hel... så det går knappt att ta sig fram. Det knakade i ridhuset så jag trodde det skulle flyga iväg! Men Samorka är duktig och efter en stund brydde hon sig inte:) Efter en stund kom Canidja och höll oss sällskap i väntan på sin tur :). Lotti skulle ju på utetur så hon lämnade bara av oss. Samorka har blivit mycket starkare o stadigare men är ff lite orolig med huvudet. Bäst är att komma hem till Lotti i hagen!Ariat

Äntligen!! Beställde ett par nya ridstövlar. Blev såklart en par Ariat igen, en riktig favorit. Men nu i en sommarvariant. Lite jobbigt att rida i vinterstövlar på sommaren... Extra höga, extra smala :)Semesterdag!

Idag är jag ledig, vara bara tvungen att ta en semesterdag när vädret är så galet fint! Det är ju nu på våren som man verkligen uppskattar dessa dagar. Shorts och linne på, ändå för varmt :) Sitter på altan i skuggan och lyssnar på Plopp och Samorka som piper och skriker efter varandra... nåja, brunsten verkar avta för hon stannande åtminstone inte och pinkade på vägen när jag tog in henne idag :)
Maskrosorna har slagit ut för fullt och Samorka var gul i hela ansiktet :)
Efter ridningen i morse, som började uselt men som slutade bra, så ägnade jag en stund åt att städa åt mina fina höns. Man måste sköta om dom om man ska få några ägg :)
Han är så tjusig tuppen!

Vissa passar inte riktigt in i gruppen, men hon är glad ändå. Tänker bara på mat så...
Småkycklingarna på äventyr! 2 killar och en tjej verkar det vara.
 
 
 
 

Mer tävling!

Lotti och Agge var också och tävlade igår. Dom blev placerade i LA:4 och första utanför placering i MsvC:1. En riktig bra dag med andra ord. Tror inte det finns ett enda kort på tävling där Lotti inte har öronen framåt :) Hon är jämt glad!
Bakdelsvändning
 
Flera kompisar var och tävlade bla Marianne på sitt fina 11-åriga sto e: Don Primero - Ganesco. Dom kom trea i både A4 och MsvC:1

Men nu får vi ge Canidja några svårare arbetsuppgifter framöver :)
och så fort Samorka kan stå på annat sätt än så här så får hon också börja hosta upp sig :) Jag måste typ ha spö med ut i hagen för att få in henne för hon kan inte gå...!!! Stackars liten
 
 

Tävlingsdag

 Canidja var superduktig på tävlingen igår. Hon var mycket mer framåt och självgående så det var super :) Vi hade en dundertabbe som kostade oss segern men sånt händer. Största vinsten är en härlig känsla :) 
Vi tävlade inomhus och Canidja ville inte posera efteråt så ni får läsa protokollet istället för några flashiga bilder ;)Brunstiga ston...

Lite sol, värme och bete gjorde susen. Lotti och Samorka är tokbrunstiga!!! Plopp den lilla pilska ponnyn uppvaktar de tacksamma stona. Vi får väl se hur länge stängslet håller dom åtskilda... Sitter på altanen och hör hur stona lockar och gnäggar och Plopp kommer springande som värsta hingsten, redo att betäcka. Han piper och skriker och sparkar bakut och stona vänder rumpan till och pinkar. Samorka stannade två gånger och pinkade när jag skulle släppa ut henne i hagen och gick förbi Plopp. Ja ja, jag ska inte klaga på att hon är brunstig men tanke på tidigare erfarenheter men shit alltså!
Idag hjälpte Agge mig så testade vi att lasta Samorka. Det gick bra :) Vi tog det försiktigt för hon är ju inte van att backa ut. Hon stod med alla fyra ben i en hög under sig innan hon tordes testa att backa, men det gick lugnt till, duktig tjej. Vi tog en liten sväng på 5 min och hon stod blixt still men var svettig när vi lastade ut så lite jobbigt var det nog. Grymt varmt idag också, 22 grader i skuggan!
Tog en ny bild på henne idag. Den blev inte jättebra men jag vill ha och se och jämföra vartefter hon utvecklas. Så nu finns det en bild när hon kom i mars och en före betet två månader senare. Så får vi se hur hon ser ut efter betet :) Lite orättvist att jämföra en vinter och en sommarbild men kul ändå. Jag tycker hon har blivit fin :)

Imorgon är det tävlingsdags med Canidja igen, sista lagomgången. Laget har chans att vinna så vi hoppas det ska gå bra :)
 

Härligt morgon!

Det är så mysigt att sitta på altan och äta frukost och få fina hästarna på besök :)


Straff enligt Samorka:)

Idag var det vilodag för Samorka. Hon har varit så duktig i helgen och vi har haft härliga uteturer i både regn och sol. Men en liten promenad ner till havet med Sture i täten fick hon hänga med på. Idag har dom betat hela dagen och hon var faktiskt lite rund och uppblåst om magen ;)


Efter promenaden var det borst och mys på stallgången. När alla hästar är inne står hon som ett ljus och bara myser. Annars ska hon ju bara ut till Lotti. Igår när Lotti tävlade så vankade hon i hagen hela dagen och stod vid grinden och ropade. Fast hon hade andra polare bredvid sig. Lotti Lotti Lotti... Nåja, hon får vänja sig.
När vi hade borstat klart idag kom stunden hon väntat på, Kraftfoder!!!! Men vad tusan!? Nån har haft på foderjäst på godaste pelletsarna! Vilket straff!!! ;)

Jag tänkte det skulle vara bra för magen nu med allt gräs... Stackars liten :(
 
Dom där busiga hönsen dom grejar på dom:) Idag skulle typ alla sitta med tuppen, så tokiga att dom försöker trycka varandra av pinnen...
Men damerna med kycklingar tar det lite lugnare ;) 

Fullt ös!

Idag red jag till lilla skogsridbanan. Verkar som en utetur först med galopp över ängarna gör henne lite gladare innan vi ska trimma :) Men idag tyckte jag att jag hittade en liten knapp på henne och hon blev lite mer still med huvudet. Hon är ju väldigt avspänd på den där ridbanan så det gör ju sitt till :) La ut några bommar på backen som jag alternerade med och försökte bara få henne rak efter fyrkantsspåret. Riktig duktig var hon! Men hon har inte riktigt koll på att hon har fyra ben, dom där i bak glömmer hon bort lite när hon ska ta sig över bommar ;) Jag red i över en timme totalt, nästan 1,5 timmar, sen släppte jag henne på bete...man kan ju tro att hon ska vara lite trött men det verkar inte vara hennes melodi ;) https://www.youtube.com/watch?v=ejEeL2pHpKs så här såg det ut flera gånger under eftermiddagen... hoppas alla skor sitter på!

fffSkrittmys på hemvägen, glad och nöjd!


Full fart i hagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Betesdags!!

I helgen stängde vi klart beteshagarna så nu får dom börja beta lite! Jag hoppas det innebär att Samorka kommer lägga på sig lite mer hull, men framför allt blir av med den där eländiga vinterpälsen :)
Hon gillar att beta och mumsa!

Igår red jag henne med dressyrsadel för första gången. Var som att komma hem för mig men kanske inte för henne ;) I början slog hon mycket med huvudet men på slutet blev det bättre. Hon verkade mer nöjd när jag satt ner i sadeln istället för att rida lätt men det får bli korta stunder:) Men när hon blir stilla med huvudet och får lite driv i steget så får man fin ridkänsla :)
Fina framgångar!

Idag har Lena och jag varit med Canidja på tävling igen, i Torsåker den här gången. Har aldrig varit där men det var ett bra dag :) Vi startade en LB:3 den här gången, första gången på lång bana. 67,27% och VINST! Canidja var duktig som vanligt, mjuk och fin. Hon bjöd inte riktig framåt nu heller, men det var mycket bättre den här gången. När hon bjuder ordentligt kommer vi få kanonpoäng :) Sen måste ju en annan kunna rida också... Programmet är ett roligt program att rida, men lite halvklurigt att komma ihåg tycker jag. Men jag gjorde inga stora fel.
En liten klapp till duktiga Canidja på framridningen :)
Hon kikade faktiskt en gång på hinderboden i bakgrunden, och en gång på dasset som stod i närheten. Men det var nog bara jag som märkte att hon kollade till. Hon är ju helt ottitig annars, superskönt!
Matte får skritta av henne lite efteråt. Det blev en låååång dag. Avresa hemifrån kl 07.00 med start 09.16. Sen så är det ju lite oturligt att när man vinner (haha) så måste man ju vänta på prisutdelningen, som var vid 12.30
Mycket priser fick man också! Anmälningsavgiften åter, vinnartäcke (som jag snodde till Samorka!), 150 kr presentkort att köpa bilder från proffsfotografen på tävlingen, 1 kg morötter, 2 lyxiga tvålar och en doftljus. Är ju himla kul med hederspriser faktiskt! Rosett och plakett också förstås!
Trevlig domare från Dalarna som delade ut pris och faktiskt sa några ord till oss alla :)
Snygga vi är :)
Ensamt ärevarv nummer två! Det var länge sedan :)
 Min klubbkompis och arbetskamrat Klara var också med. Hon red som nr 1 och var placerad ända tills näst
sista ryttaren red. Men hon hade åkt hem innan
 
Carina på Meya var också med, duktiga :)


 
 

RSS 2.0