Lite flyt!

Idag hände det som jag väntat på i flera år nu... Jag lyckades sälja min bruna fina Pariani hoppsadel som inte passar på några hästar!! Tillslut dök det upp ett tunt litet fullblod på min egen ridklubb och tänk, den passade! Perfekt nu när jag måste köpa en ny dressyrsadel eftersom jag sålt den...också...;)
 
I övrigt får jag rapporter från en "liten" Skrutt där hon skryter om sin egen förträfflighet ;) Hon låter meddela att hon är väldigt snäll, uppskattar en uteritt utan bus och tycker om att bli ompysslad! Låter som hon är lite sugen på att flytta hem till mig snart :)

Hästköpet innebär att husse i sin tur har fått börja med sina vanliga sysslor igen, att fixa trasiga saker i stallet, efter ett halvårs paus. Bra så han har något att göra om kvällarna ;)
 
Imorgon åker Agge till Göteborg Horse Show, lite avundsjuk är man ju. Men jag får kolla på tv och tänka på alla pengar jag spar till min nya fina supersköna svindyra dressyrsadel ;)

Hälsningar!

Idag fick jag hälsningar ifrån min nya skruttunge :) Längtar!!
 
Hej, idag har jag varit på tur med min lilla kadett Elina, det var roligt.

Whippet på FB

Är med på en Facebooksida som bara handlar om whippetar. Dom är alla så himla lik varandra, samma sovstil, samma behov av kuddar och filtar, samma busspring i snön eller över åkrarna. Måste bara dela det här inlägget :)
 
 
 

Så blev det!!

Jaha ja, så är man inne i svängen igen...Kunde bara hålla mig över vintern innan jag skaffat ny häst, jag som skulle sluta. Men minsta lilla vårkänning så var det kört. Men så fick jag ju ett erbjudande jag inte kunde motstå :)
E:s fina uppfödning, Samorka är namnet, även kallad Skrutt ;) 5-årigt sto e Nobel-LiberoH-Amor. Både Nobel och Amor är riktiga dubbeltalanger men sen får vi se hur hon tycker det blir att rida kringlor. Agge får nog hjälpa mig att hoppa lite också, det är bara stärkande och bra för framåtbjudningen.
 
 Jag har snott några bilder på Skruttungen så ni får se :)
 
Racerfölunge
5 månader
1 år med mamma
3 år och redan 170 cm :)
 
 4-åring med testpilot
 Så får vi se om det blir någon bild på femåringen :)
Ska bli jättespännande och kul!!
 

Många hästar att rida :-)

Jag rider på för fullt. I helgen var vi till Eva i Högbo med Scilla och tränade. Det var evigheter sen jag red för Eva. Men det gick kanon och Scilla var så duktig. Eva tyckte Scilla var fin och tyckte absolut vi skulle ut och tävla framöver :-) Den som lever får se. Himla lugnt och skönt att träna själv hos Eva. Scilla var helklippt dagen till ära, för första gången. Hade gått så bra så:-) Inga bilder från dagen dock.

Måndagar är Clearboydagar. Styrketräningsdagar för mig... Snart har man en sexpack på magen!! Men det går bättre och bättre och han är en riktig myskille som vill ha gos och kli :-)


I morgon är det dags att rida Canidja igen. Hon har visst varit lite busig med matte i veckan, tittat på älgar och trampat av sig skor och sånt ;-)

En pigg Canidja:)

Idag red jag Canidja för första gången på evigheter. Det var också första gången hon var i ridhuset på evigheter så hon var väldigt nöjd med det :) Hon älgade på runt runt och ville aldrig sluta springa, men det var begränsat till ca 20 minuter till hennes stora missnöje. Dessutom fick hon inte galoppera, synd för henne men säkert tur för mig med tanke på att hon var rätt laddad. Men hon är väldigt snäll med tanke på omständigheterna.
 

Hallå!!Jag sålde ju 18 ägg till en tjej i Hedesunda för 3 veckor sen och nu har dom kläckts. Dom är så himla söta!! Så nu ville hon köpa 18 till, hehe. Dom där hönsen tjänar ihop sin mat dom. Nu får jag mellan 5-7 ägg om dagen så nu behöver vi inte svälta heller. Sen säljer jag äggen för 10 kr st när dom ska kläckas :-) inte illa!! ;-)

Hello!!

 

Högbotävlingar

Idag har jag varit hästskötare åt Agge hela dagen på dressyrtävlingar i Högbo. Himla bra tävlingar som alltid där, med dubbla ridhus, god mat i cafeterian där man kan värma sig. Ute kunde man önskat lite mer grus bara, tokhalt efter allt regn :(
Lotti startade först LA:3 och var lite spänd men genomförde allt helt ok tycker jag och fick 61%. Sen var det dags för MsvC:1 och då var hon mer avspänd och fick ihop dryga 62% och klarade sitt andra kval till MsvB :) Imorgon startar dom MsvC:2 för första gången, den är ju snäppet svårare än C1 men hoppas det går lika bra!
Man behöver inte trängas på framridningen direkt. Verkligen lyxigt med dubbla stora ridhus!!
Fina Lotti som har utvecklats jättemycket senaste tiden!
Men man blir ju onekligen sugen på att skaffa ny häst när man är på tävlingar...
Prisutdelning i LA:3 med dressyrdomare Jennie Harrysson som vinnare med en fux efter Sandakan
Jättefina rosetter var det med långa fina band :)
En fin skäck blev placerad
Klubbkompisen Helena blev med sin fina Rolling Stones e Figaro R först utanför placering i A3
Cornelias fina Summer e Sandro Hit kom igen efter förra helgen och blev två i LB:1 som gick först på morgonen, KUL!
Imorgon ska jag tillbaka till Högbo, men den här gången är det spa på Högbo bruk som gäller :)

Mer ridning

Idag var det dags att rida Clearboy igen. Det är onekligen med lite skräckblandad förtjusning jag gör det. Det är en utmaning men en rolig sådan. Jag vet inte vem av oss som är svettigast efter passet :-) vi är nog lika slut bägge två. Men det går bättre och bättre tycker jag. Idag sa en tjej att visst hade Camilla en underbar sadel!? Öh...vilken hoppsadel är skön??


Jag ska rida honom imorgon igen så det kanske blir än bättre med två dagar i rad. Men han är en riktig myskille som gillar kli bakom örat.


Hans lilla tjejkompis var så nyfiken när jag kom och stod och pilla mig i nacken medan jag försökte locka till mig storkillen. Båda hennes ögon är blå :-)


I hagen bredvid stod den här lilla ponnyn. Snacka om att ha gott om mat!!


Idag skulle jag egentligen ha ridit Scilla också på lektion för Eva. Tänkte ta lite hjälp av henne för hon är riktigt bra på att få hästarna lösgjorda. Men Scilla tyckte inte lika och sparkade på sig på bakbenet så det blev inställt :-( Nya tag!

RSS 2.0