Utetur :)

Idag tänkte jag ta en liten promenad ner till sjön med Sture och Fia men precis då kom Lena förbi så då hängde hon med mig och jag hoppade upp och red ner istället. Getterna var instängda i "Säkerhagen" men dom sprang och ropade när vi red förbi en bit därifrån, det var väl nästan den enda hon blev lite brydd på. Visst är hon lite spänd, men hon verkar tycka att det är superspännande och kul med allt som händer! Lena och Sture fick staka på rejält för att hänga med :)

När jag släppte ut hästarna på morgonen så började Lillan och Fialotta att klia varandra över staketet nästan direkt. Dom har just inte brytt sig om varandra tidigare, men nu verkar tycke uppstått :)
 
Dom är inte bangen för strömmen direkt...kanske är dåligt med kräm...
 

Härliga tider!!!

Oj vad bra det går!! Fialotta sköter sig exemplariskt!! Lugn och fin. Vi har varit på promenader och vi har longerat. Hon är väldigt pigg och framåt, men avspänd, precis som man vill ha dom :)

Men idag var det dags för en ridtur för första gången. Lite pirrigt var det. Hon är ju riden som en 3-åring, och kanske riden bara 4 gånger den senaste månaden. Men det är bara att hoppa upp och hoppas på det bästa ;)
Och det gick galant! Annica hjälpte mig i början och lina henne lite medan jag red, hon fattar ju inte riktigt det här med att stanna. Dessutom vräkte regnet ner så det dånade i ridhuset...Men sen red jag runt själv :)
En länk HÄR Det var ju lite vimsigt och hej och hå, men så kul!!
Vi lastade henne och åkte, så vi fick träna lite på det också. Hon gick rätt in både hemma och när vi skulle hem, YES!!
Håll tummarna nu att det går bra den här gången!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysigt!

Det är mysigt att ha häst igen :) Fia kom i lördags kväll. Hon gick in i boxen och började mumsa och äta, var inte så stora ovationer direkt. På söndag morgon släppte jag ut henne i hagen. Hon drog två varv i galopp sen hälsade hon som hastigast på Lillan i hagen bredvid, sen gick hon iväg till andra änden av hagen och gick för sig själv. Hon la sig t o m ner och tog en tupplur :) Så hon verkar cool :)
Idag när jag kom till stallet tog Elin in Lillan precis, då tog Fia en liten galopp i hagen i makligt tempo, ropade en gång, sen gick hon runt lugnt i hagen bara. Hon är ju säkert van att komma in tidigare på kvällarna också så hon funderade väl. Skönt om hon inte blir så orolig då fort en häst försvinner.

Idag tog jag henne på en liten promenad med Sture. Sture är måttligt nöjd att behöva hänga i stallet och att ha hästarna med på promenaderna igen...Men Fia skötte sig med bravur och brydde sig inte om nått, varken Sture, soptunnor, lekande barn eller annat :) Plus i kanten, ska nog gå bra att rida ut henne sen. Men hon stakar på rejält, phiu!
Annars vill hon väldigt gärna gosa och mysa, toppen :)
 
Hur gick det på tävlingen i helgen med Canidja då? Från botten till toppen. På lördagen var jag så himla nervös. Jag vet inte varför. Kanske lite ofokuserad också eftersom hästen skulle komma sen :) Canidja var supersuperfin på framridningen, men inne på banan så tappade hon bjudningen, och vi fick missar som vi nästan aldrig har haft... Avbrott i första förvända galoppen (LA:4), i andra sparkade jag till henne med skänkeln så hon inte skulle lägga av igen och då fick vi in ett fint byte! Hon brukar ju vara stupsäker i galoppen. Sen var det lite andra missar. Jaja, rider man som en kratta får man skylla sig själv :/ 61% fick vi så jag är nöjd ändå med de missarna som kostar mycket med koefficienter.
Men skam den som ger sig! Revanschsugen som få satsade Canidja och jag allt i A4:an dag två. Hon håller på att ta livet av mig genom att inte behaga ta sig fram självmant i traven ;), men tydligen syns det inte så mycket. Galoppen är sååå fin och lätt för henne så där får jag hämta andan lite och vi får en del åttor! Det var Roger Ohlsson som dömde så det kändes också lite nervöst när man tänker på alla ekipage han har dömt internationellt, eller så var det för att det var på hemmaplan som jag blev nervös. Men nu fick vi inga stora missar, bara lite i ryggningen och vi fick ihop 69%, superbra ju!! Det kom vi tvåa på, ettan hade 71%. Jag fick dessutom en 8 på korrektheten i uppvisningen, det lönar sig att det går dåligt ibland så man skärper sig ;)
Framridningen dag ett. Det blir så himla varmt när man rider, det går åt massa vatten :)
och yllekavajen gör det ju inte bättre...men jag gillar verkligen min bruna kavaj. Idag på jobbet fick jag en så fin present av en arbetskamrat, som ska matcha kavajen. Skitsnyggt hårnät ju!
Jag är superfokuserad och rätt spänd i väntan på att rida in på banan. Canidja ser ju betydligt mer förväntansfull ut :)
Lite fin galopp
Det är ju en väldigt fin tävlingsbana vi har hemma ute nu. Ridhuset håller också på att få sig en ansiktlyftning så hoppas det blir roligare att rida och ha tävlingar inne sen också!
Är man inte bäst får man vara snyggast tycker Canidja ;) Men vi har ju placeringar i nästan varenda start, helt otroligt vad bra det går. Jag skulle gärna vilja prova rida henne i en MsvC också, men hon måste bjuda lite mer i traven om vi ska ta oss igenom alla öppnor och slutor och andra krumelurer :) Men snart är det höst och kallt och då kanske det blir fart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mycket nu

Tur man har att göra på helgerna!! Jobbade till 16.30 en fredag, ovanligt. Hem och stängde hage o fixa fram en vattenbalja o fyllde den. Sen en sväng runt hagen med lien för oj vad sly o annat det var som växt in i stängslet!! Ett under att strömmen går fram o det kan ju vara bra med en ny häst hemma 😜 
Sen lite mat innan tävlingsutrustningen ska putsas o stövlarna fejas för imorgon är det uppstigning kl 06 för att fläta Canidja. Tävling hemma med start kl 09.22👍 

Sen kommer nya hästen, spännande. Hoppas det går lugnt till väga! Lördagskvällen avslutas med kräftskiva, som tur var hos grannen 😊

Söndagen börjar med ett funktionärspass på klubben på morgonen, sen hem o titta till Fia innan det är dags för eftermiddagspasset med Canidja, samma klass båda dagarna LA:4, lägsta klassen på tävlingen så stenhårt motstånd 😁

Ja, och så var det dags för kycklingarna att kläckas denna helg. Phiiuuu!!Ingenting är omöjligt

 
Bedårande söt :)

Spänningen är olidlig!!

Snart kommer hon!! Under tiden har jag snott bilder på Fia från uppfödarens hemsida ;)
10 dagar gammal med sin Elit-mamma Dame Fortune f 1990 e Donnerhall-Ibikus, mormor Ibis är också Elitsto :)Ibis har två bröder som är godkända hingstar som tävlar GP dressyr.Sen har Fia en syster efter Ravell som går Intermedier i Danmark, en bror e Rubinrot som har placeringar i S:t George, en syster också e Rubinrot som vann 3-årstestet. Sen är hon ju även moster till Aha, hingst e His Highness, som Jeanna Högberg tävlar Intermedier på, kolla in länken :)
Så bara fortsätter det!!!! Måtte det nu bli så bra som det låter och verkar, hålla alla tummar och tår. Annars vill ju hennes uppfödare gärna använda henne i aveln sen :)
2,5 vecka
1 år
2 år
3 år och har varit på löshoppning :)
 
Bra att hon är van med stora skydd runt om! och boots. Snart kanske man får köpa sådana där flashiga vita dressyrboots, eller zebrarandiga som jag såg i Bollnäs ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spänningen är olidlig!!

Snart kommer hon!! Under tiden har jag snott bilder på Fia från uppfödarens hemsida ;)
10 dagar gammal med sin Elit-mamma Dame Fortune f 1990 e Donnerhall-Ibikus, mormor Ibis är också Elitsto :)
Sen har hon en syster efter Ravell som går Intermedier i Danmark, en bror e Rubinrot som har placeringar i S:t George, en syster också e Rubinrot som vann 3-årstestet. Så bara fortsätter det!!
2,5 vecka
1 år
2 år
3 år och har varit på löshoppning :)
Bra att hon är van med stora skydd runt om! och boots. Snart kanske man får köpa sådana där flashiga vita dressyrboots, eller zebrarandiga som jag såg i Bollnäs ;) 
Sen är hon ju även moster till Aha, hingst e His Highness, som Jeanna Högberg tävlar Intermedier på, kolla in länken :)
 
 
 
 
 
 
 

Hello Africa, tell my how your feeling 😊


Idag gick besiktning o röntgen bra så nu ska fina hästen flytta hem till mig 😊På lördag kör säljaren ner henne, hon vill väl se vart hon ska bo. Det ska bli superspännande och förhoppningsvis superbra. Jag kommer kalla henne för Fia (tokfia, lillfia, fialotta, you name it 😊)
 
Hon hade blivit blank o fin och tagit sig i hullet, men så fick hon också 4 kg havre om dagen och gick bara i hagen. Men det verkar ju fungera det oxå. 
 
Här är några fler bilder från tävlingen i helgen:
Jobbigt med prisutdelning 😉
I täten på ärevarvet 😊

Ny hästskötare för dagen, skötte sig utmärkt! 


Vinnare i värmen

I lördags var Canidja och jag och tävlade igen. Första gången en LA:1, andra gången en LA. Men jisses vad varmt det var...och getingar (men bara där det fanns fika!) Jag skrittade fram henne på en skogsväg och det gick rätt bra, solen gick i moln en liiiten stund. Sen var det bara in på framridningen och plågas i värmen, urk. Canidja gillar inte heller värme och blir loj och bjuder dåligt.
 
Framridningsbanan var så där. På ena långsidan var det typ gropar med bottenlöst grus, så där tordes jag inte rida och då blir det svårt att öva på alla moment. Men det gick ändå inte att rida fram så mycket om man ska ha någon ork kvar inne på banan. Sen var det bara att dra på sig den härliga yllekavajen och svettas rejält inne på banan ;)
 
Själva programmet kändes inget vidare och jag tycket vi hade några missar vi inte brukar ha. Men galoppen kändes bra och den har hon ju så lätt för också. Det var 11 starter så bara tre placeringar och jag startade som nr 2. Men vi fick bra betalt och red ihop 69% och ingen slog oss. 8 på båda förvända galopperna :) Så det vara bara att vänta kvar till slutet och prisutdelningen. Plötsligt kändes värmen inte så betungande längre :)
Rosett, plakett och anmälningsavgiften åter.
Tvåan kom från Uppsala så jag tänkte att det var en riktig fräsare, men dom fick ihop 66%, så ingen match för oss ;)
Brian längst till höger kommer vi att möta igen på söndag när vi startar LA:4 på hemmaplan :) Dom fick ihop 64% den här gången
Gunillas uppfödning Fidelio träffar vi på lite överallt nu, han hör till GFRK. Dom red ihop 62% i LA:1, kul att se honom :)
 
 

Snart slut på ledigheten :)

Är nu inne på sista och femte semesterveckan. Meningen var ju att jag skulle ha en ny häst att ha tid med dom här 2 sista veckorna när J har börjat jobba, men nu blev det ju inte riktigt så...
 
Så vad gör man då? Varmt som tusan på land och svinkallt i havet, ingen bra kombo. Det har ju varit sagolikt skönt även i vattnet tidigare i år, så båtsemestern har ju varit en riktig hit, supermysigt! Men nu har vinden vänt så det är inte särskilt badvänligt.
 
Så idag gick solen i moln en stund så jag och Sture chansade på en liten springsväng. Men shit vad jobbigt det var i värmen, eller så beror det på allt latande i sommar kanske...Blev bara 3,5 km men skam den som ger sig :) Efter att den värsta plågan lagt sig körde jag lite armhävningar, situps, plankan och benböj inne, där det var något svalare :) Känner mig rätt nöjd med det, men det hade ju helt klart varit roligare att rida!
 
Men i söndags var jag med Canidja och red hos Eva. Det gick finemangs, men tokvarmt som vanligt i år. På lördag är det tävlingsdags igen, första gången en LA:1. Ska väl inte vara någon match :). Men vi fick startnummer två så det var lite synd. Att behöva vänta i värmen typ 15 ekipage innan prisutdelningen lixom (haha skoja bara ;), men det brukar ju gå rätt bra)
 
 
Nästa helg är det tävlingar hemma både lördag och söndag, LA:4 båda dagarna. Då är det stenhård konkurrens, hua :)

RSS 2.0