Samorka hoppar

Idag har Agge hoppat lite på Samorka. Det var även första gången hon red henne så dom gjorde det bra! Samorka gungar på som en gunghäst men hon gör allt man ber om snällt med öronen framåt :) Hoppas hon blev lite uppmuntrad nu efter all kringelridning ;) 

En liten filmsnutt blev det idag också


och då hittade jag en film från när hon var på lite hopptrimning i Örebro hos http://www.stalldanora.se/
 
Hon gungar lika där ser jag ;)

Tävlingsdag!

Idag var Lena och jag och tävlade med Canidja. Hon blev lite nervös (och kanske jag med) då det är typ ett år sedan vi tävlade båda två :),så hon la i handbromsen. Men varmt som tusan var det också så det gjorde sitt till det med. Men att allt inte var på topp var inget som märktes på resultatet utan vi fick 72,4 % och det räckte till en andra plats. Duktig häst!! Hon är så fin så :)
Vi fick 8 på båda halterna, och även på lösgjordhet och, hör och häpna, på ryttarens insats ;)
Vi fick även beröm för en superfin form :)
Men domaren önskade lite mer energi...jag med, phiu man blir helt slut när dom inte bjuder. Jag fick bassning i protokollet för att jag sparkade med skänkeln i skritten, jaja men annars hade hon ju stannat ;)
Men nästa helg är vi på gång igen och då blir det lång bana för första gången. Hoppas hon bjuder bättre, annars kommer det kännas som en väääldigt lång bana :)
Min nya fina bruna kavaj hade jag på mig :)
Sen var vi ju med i laget också som vann klart. Den som ströks hade 65% och var även hon ändå placerad individuellt, inte dåligt!
 
 

Förberedelser

Imorgon ska vi åka o tävla med Canidja, det ska bli kul. Var länge sen nu :) Vi blev med i Div 3-laget så det är bäst vi sköter oss :) Tänkte vi skulle vara snyggast iaf så jag tränar nu på håruppsättningar :) Lite röda inslag för att matcha Canidjas schabrak, hehe!

Samorka har vilodag idag. Hon var superfin när jag tömkörde härom dagen. Igår hade hon fått ett sår på sidan som hamnade under sadeln så hon var inte glad när jag red så vi fick gå hem. Var nog någon som tagit en smakbit ;). Var bättre idag men vi mumsade gräs en stund istället, det gillade honBoots på...

Samma dag som hovslagaren var ut trampade hon av sig en framsko. Hovslagaren sa att han inte gjort några stora förändringar utan tagit det försiktigt. Ett par dagar senare så trampade hon av sig den andra framskon...suck. Så nu får hon ha boots på några dagar för nu ska det ridas:)

Hon har ju fått vila över påsk när jag var i fjällen. Igår longerade jag henne och idag blev det tömkörning. Vi la in lite bomarbete och det gick finemangs :) Hon var stilla med huvudet oxå så hon såg riktigt fin ut! Men imorgon blir det ridning igen!!
Men den rackarn hade ingen lust att komma in imorse utan drog när jag kom med grimman, busunge. Är ofta så med hästar tycker jag. Dom vila äta frukost och vila på fm, sen vill dom jobba :)


Nu fäller hon päls som tusan, phiu... Var länge sen jag hade en oklippt häst...Men den som väntar på nått gott :)


Hopptävlingar på GRS

Hela påskhelgen är det stora hopptävlingar på GRS. Tävlingarna inleddes idag med en 1,10 m där Agge och Lotti var med. Tänkte jag skulle sitta på framridningen mot ridhusväggen och sola, fota och mysa lite men tusan, det blåste halv orkan idag igen...
 
 
Det var en klass med bedömning A:A0 med totalfel. Man rider både grundomgång och omhoppning direkt även om man river i grunden. Sen räknas totalfelen och tiden i omhoppningen för placeringarna, om jag fattat rätt.
Agge rev ett i grunden och ett i omhoppningen plus att hon la en volt så då fick dom ett tidsfel också. Lotti skötte sig bra och hoppade även vattenmattan utan att krångla :) Bästa Lotti!

Skruttungen och jag hade finfrämmande förra helgen. Hennes mamma kom och tittade så vi skötte oss. Jag tror vi fick godkänt, hoppas det iaf  ;)
Harald var också med och inspekterade. Även Karin och lilla Erik passade på att hälsa på när det kom långväga gäster :)
Nu drar hela familjen till varmare breddgrader och jag förstår dom, det bara blåser isvindar hela tiden nu...
Värsta mysiga fikaplacet, på uppsittningspallen vid ridbanan i full storm. En hel del sand i dom mackorna ;) Men Sture verkar inte bry sig utan spanar in mackorna, men är ju nerbäddad skönt under Karina täckkjol så då kan man ju inte resa sig... ;)
Skönast för Harald nerbäddad i vagnen!
Ser ut på bild lite som det känns, smalt och lite lätt lutande ;)
 
 
 
Framifrån har hon så nätt och fint huvud, men från sidan se det stort ut. Är långt men fint :) Latinas träns måste spännas ut några håll för att passa den här damen!
Ikväll om vinden ger sig ska jag låna Agges dressyrsadel så ska vi se hur det känns. Sen ska hon få vila över påsk. Men när du kommer hem nästa gång Ellen, då hoppas jag att du inte känner igen henne!
 

Skruttungen

Skruttungen är pigg som en mört! Men hon är snäll och går som tåget ute i skogen:) Fast ibland är det lite jobbigt att gå förbi farliga saker men det går bättre och bättre. På ridbanan går det också bättre. Jag använder thidermantygeln isf en martingal för hon vill gärna slå med  huvudet, antagligen för att det är lite jobbigt. Eller så håller hon på att tappar de sista tänderna, dags för det nu ju. Men snart blir det nog fason :)
Idag stod damerna och vilade i skogen när jag kom. När jag ropade kom Skrutt såklart. Sen gick båda damerna iväg med bestämda steg, stannade i det lite högre gräset och pinkade samtidigt bredvid varandra... Vad ska det bli av dom??!
Igår var iaf Samorkas lillebror med på tv i Ryttareliten. Fint ska det vara. Och han lever livet hos Lisen och Peder. Dom sa att han hade så bra stam så dom skulle släppa in honom till avelsstona, Cardento-Libero H. Man väntar på hans framgångar i OS innan man ska betäcka Skrutt och sälja dyrt ;) haha! Hoppas det blir nåt fint av honom, han borde ha fått alla förutsättningar för att lyckas!
Kul att se!
Tillökning :)

Vi har fått tillökning i hönsfamiljen idag :) men den här damen fick bara en liten kyckling. En annan höna ligger också och ruvar så får vi om det blir några fler om nån vecka

Söt eller söt?!

Guldstjärna!

Idag fick Skruttungen en guldstjärna!
Vi red på ridbanan hemma som är mycket större än den i skogen och jag bytte bett. Nu gick det mycket bättre!! Men vi får börja med start och stopp i skritt och försöka få henne att stanna utan att dra mig ur sadeln. Hon tänker inte på att jag har så dålig sist i hoppsadeln att jag tippar fram direkt över halsen på henne när hon drar i tyglarna. Jag får tänka på att trampa ner hälarna ordentligt och spänna magen, bra träning mao :)
Men sen jobbade vi med övergångar i trav och sist i galopp också och hon var jätteduktig. Höger galopp är lite jobbigare än vänster men det gick det bättre och bättre :)  Duktig tjej!!
Bäst är ändå att hon inte bryr sig om tex den snurrande torkställningen full med tvätt som gnekade och for i blåsten, och inte något annat heller. Så mycket lättare att rida en häst som bara tänker på det hon gör och inte allt runt ikring! Men hon har ju också lite fullt upp med det hon ska göra ;)
Myser i solen efter ett ridpass ;)
Glupskt trycker hon i sig all mat hon kommer över. Hon basar över höbalen och dom andra får äta på nåder ;)
Lotti står på andra sidan och äter med ett öga på Samorka. Sen ger hon Lillan ett litet tjuvnyp...katten på råttan...
Bus i blåsvädret!

Piggelin!

Idag var rådet att ta en lugn ridtur i skogen efter en hård dag med tömköring igår. Samorka var inte av samma uppfattning kan jag meddela... Pigg och glad red vi iväg utan problem. Hon stakade på friskt och vi travade lite och galopperade för första gången ute. Men sen vände vi på vägen och då var det en dam som ville hem bums! Taktade, sprang sidledes, slog med huvudet och backade ner i diket... Men då blev det bassning och vi vände om och hon fick gå den jobbiga vägen över hygget, sen red vi runt lite mer innan vi tog vägen igen, vände igen och nu gick det bättre. Men full fart var det så vi galopperade men utan fadäser :) Hon är iaf en västanvind jämfört med en Latina på värsta humör ;) Säkert hormoner! Men hon blev onekligen inte slut av lite tömkörning!! Godbiten!!Brunstiga damer!

Dom brunstar ikapp damerna i hagen...
Det bara pinkas och ropas hela dagarna, den ena värre än den andra :)
En hel hög pinkande damer!

Lotti låg i solen och vilade sig medan dom här två pussades och pinkade...

På rad och solar! Samorka njuter utan täcke :)

Hon mumsar och äter hela dagarna. Hon har fri tillgång ute och mumsar mycket. Ändå äter hon 5 kg hö, 3 kg hösilage och 2,5 kg Granngårdens pellets avel inne till kvällen!! Säkrast det bli bete snart annars får jag beställa hem en pall kraftfoder ;) 

Idag har vi varit till ridhuset och fått hjälp med tömkörningen. Samorka är så duktig och snäll! Även om det är jobbigt så kämpar hon på utan att knota det minsta. Och utanför var det full fart med hästar som hoppar på utebanan. Inte många hästar som klarar sånt! Så är hon ju så himla lätt att promenera med, lika lätt som med Sture :) Sköönt!RSS 2.0