Hanchenträning

Söndag morgon kl 08.30 var det framridet och klart och Canidja och jag var redo för lite träning för Hanchen på klubben:) Det var en riktigt bra träning idag. Canidja var så duktig och kändes som vanligt i bjudningen. Hon kan ju stänga av lite  när hon kommer bort ibland men inte idag och inte på tävlingen sist :) Men nu har vi ju varit iväg lite så hon känner sig väl tryggare, båda med mig och att komma bort. Hon är ju en cool tjej :)
Inga bilder från dagens träning men en liten filmsnutt finns på FB :)
Superfint nytt tävlingsschabrak hade vi på tävlingen, ett lyckoschabrak kanske!?:) Idag på träningen hade hon äppelgrönt, superfint. Det är roligt med mörka hästar som passar så bra i färger :)
Första rosetten :)
 
På mornarna nu när solen lyser blir alla spindelnät på stängslen så häftiga :)
Hönsen kan fortfarande vara ute och böka lite i trädgården. Det verkar ha lugnat sig med rovfåglar nu också, dom har väl dragit vidare någon annanstans för att leta mat...
4 månader är dom nu kycklingarna :)
 
 
 

Placerad!!

Canidja var så duktig idag :). Det kändes direkt när jag hoppade upp att hon var betydligt mer självgående än förra gången vi tävlade när hon tappade all framåtbjudning. Blir ju nåååågot lättare att rida när man har framåtbjudning ;) 
Och programmet red jag igenom så fort så jag hela tiden tänkte att snart pinglar hon i klockan för jag har glömt någon del av programmet. Men LB:1 är ju ett kort program så det blev rätt. Däremot fick jag bara en 6 på korrektheten i ridningen och det har aldrig hänt förr!! Men Canidja blir lätt lite vinglig och jag kanske är så glad att hon går fram att jag glömmer bort att stämma av med halvhalter innan hörnpasseringarna och så...jag får jobba på det. Vi fick även 2 taktinslag i skritten men det är ju lätt hänt och ett ganska gott tecken att hon är på hugget :)
Vi har ju övat endel på ryggningar för att kunna rida en A1 men nu har hon blivit lite kinkig i halterna istället så om jag korrigerar ner henne på tygeln i halten så är risken stor att hon backar istället, så därför låter jag henne stå lite över tygeln. Vi får träna mer sen. Ju starkare hon blir så kommer hon stå kvar på tygeln ändå :)
Canidja är ju väldigt ottitig på tävlingsbanan och det är ju skönt, hon är rätt relaxad överlag. Hon tittade in en gång i transporten där domaren satt och så bara, "jaha var det folk där!?" Sen brydde hon sig inte om någonting på banan, inte blommor, domare, staket koner, inget tittar hon på. Det är ju endå bara tredje gången hon startar och andra gången ute. Väldigt skönt!
Båda lättade att det är över :)
 
Duktig tjej. Skönt var det att vi startade näst sist. Vi hann pusta ut, få poängen, sätta på de vita lindorna igen och så in på prisutdelning :). Det var 13 starter och 4 placeringar.
Har aldrig ridit för den här domaren förut men det är ju kul att rida för nya, åtminstone när man blir placerad :)

Men nu blir det en A1 nästa start i slutet av oktober. Får man en placering är det dags att hoppa upp till högre klasser, för att dom är roligare att rida :)
 
 
 

Laddar...

    Jag har ju alltid ansett mig som en lat själ var det gäller träning i alla fall. Därför är det så bra med hästar för man får daglig allsidig träning vare sig man har lust eller inte. Man måste mocka, bära vatten, packa hö, rida, fixa stängsel, skotta hö och snö. Jag det är inte brist på aktiviteter helt klart. Men nu när jag bara rider någon gång i veckan så har jag börjat försöka att göra lite annat och när jag tänker efter vad jag gör på en vecka så kanske jag inte är så himla lat i alla fall :)
Måndag: Promenad 3 km jogga 3 km
Tisdag: Poweryoga
Onsdag: Dressyrträning för Uffe på Canidja
Torsdag: Red Canidja
Fredag; Promenad 1,5 km, jogga 4,5 km
Lördag: Dressyrtävling på Canidja
Söndag: Kanske jag får vila lite??
 
Sen mockar jag ju och pysslar med fina Latina varje dag :)
Idag fick hon gå med Lotti igen men då åkte bootsen på så hon inte skulle bralla av sig skorna direkt! Dom blev så glada och har kliat varandra hela kvällen, mystjejer :)
Men imorgon bär det av till Österfärnabo på dressyrtävling, LB:1. Det kommer säkert gå fint, Canidja är så duktig nu så :). Så får man inviga sina nyinköpta tävlingsbrallor, Pessoa. Rätt snygga men vitt är ju inte kul, gäller att ha snygga trosor under...
 
 
Men nu tar vi det lite lugnt ikväll. Får se om man får plats i soffan, med lite tur kanske man kan få låna en kudde i alla fall... ;)
 
 

Canidja

Ikväll var den en härlig solig sensommarkväll och vi passade på att ta lite bilder på Canidja när jag red. Hon var duktig som vanligt och vi fick till och med till ett riktigt skapligt byte. Även ryggningen som hon inte alls har förstått tidigare gick riktigt skapligt :)
Lite skänkelvikning
Hon sätter under sig rätt bra i galoppen :) På alla kort vi knäppte var det bara vid ökad galopp som öronen pekade framåt! Kanske är hon bara fokuserad och lyssnar på mig annars ;)
 
På lördag nästa vecka blir det tävling så får vi se vad hon tycker om det :)
 
 
 
 

Nya motionsformer...

Nu när jag inte rider Latina varje dag blir man väldans rastlösa och får hitta nya former för att bli av med energi...


Mest tufft för Sture tror jag :-)
Finaste!!

 

Träningsdagar

I fredags tränade jag dressyr för Ia på Canidja. Det gick bra tycker jag, men hon får inte samma sug framåt när vi kommer bort, så det är ju bra att vi åker bort och tränar ibland så vi får öva på det :) Men det gör att övergångarna inte blir så fina som dom kan bli, blir lite tvärstopp och sen lite svårt att komma igång igen. Men det är ju småsaker mot förr :) Ia tyckte hon var så fint på tygeln och att hon då fick en väldigt flott sida. Men underlaget var inge vidare, likt en blöt potatisåker bitvis och jag gillar inte när underlaget släpper, helt nojig med det sen vi halkade ikull Lotti och jag... Dom hade råkat vattna lite för mycket bitvis, synd.
 
Idag var jag och tittade på Lotti och Agge  när dom tränade 2:a dagen för Hanchen. Lotti så superfin ut men dom fick träna hårt på att lossa henne ordentligt i nacken så hon inte kryper upp och blir lite låst. Hon fäller och har också lite jobbigt med framåtbjudningen. Men sånt är ju bra för ens egna träning, man får ordentligt flås ;)
Jag vill också rida på kandar...uj vad jag saknar att få träna på Latina :(
men det är ju bra att hennes stång kommer till användning ;)
 

RSS 2.0