Agge och Lotti vann!

Agge och Lotti tävlade LA:1 i lördags kväll. 08-19 höll tävlingarna på, hua vilken lång dag för alla stackars funktionärer...Lotti startade typ halv sju så jag var inte med den här gången. Men såklart så vann dom (Canidja och jag var ju inte med ;) ) så det var ju superkul! Deras nästa tävling ska jag åka med på i alla fall. Det är regional och nationella tävlingar i Högbo den 9 nov. Då ska dom starta MsvC igen så då är det ju lite roligare att kolla ;) Men däremellan ska dom hinna med en hopptävling på Lervik, 1,00 m och 1,10. Hej och hå var det går!
 
Artikel i tidningen
http://gd.se/sport/ridsport/1.6433944-angelica-och-happy-lotti-vann
 
 

Hönskaos

Igår blev det kaos hos hönsen. Jag släppte ut dom efter att jag kom hem. Dom gick på gräsmattan och allt var lugnt. Jag gick ner i källaren för att byta om och gå ut när jag hör hönsen och dom flaxar förbi källardörren som tokar. Jag rusar ut och hönsen rusar runt och jag märker att några saknas. Springer runt garaget och där sitter rovfågeln och det är fjädrar överallt!! Den sticker iväg när jag kommer och gömd bakom busken sitter den stackars blå tuppen!
Men det saknades fortfarande en blå höna och jag visste inte om fjädrarna var tuppens eller hönans och om hon var uppäten eller hade gömt sig...stackars höna pöna!
På morgonen kl 7 vaknar jag av att det är en höna som skriker i högan sky ute och när jag drar upp rullgardinen flaxar min saknade höna omkring och slåss med en katt! Stackarn, har hon överlevt rovfågeln och så råkar hon i klona på en huskatt! Jag rusar ut och katten sticker och kvar på backen sitter hönan i en sky av sina egna fjädrar, blöt och medtagen men vid liv. Efter att ha suttit under värmelampan några timmar blir hon lite piggare så jag hoppas hon repar sig :)
En stor rumpa och några smårumpor :)
 
 
 

Färdig!!

Så där ja, då är stickningen färdig! Vad tycks?
Sture är ju så där lagom glad över att behöva posera, men täcket tyckte han om tror jag :)
 
En liten knapp håller ihop det hela under magen, och där har jag till om med virkat en liten hyska!
Man blir trött av att posera...nästan som en sovsäck!
 
 

17 julbord och ett konditori

En film om diabetes. Citatet " när jag har låg blodsocker kan jag äta 17 julbord och trycka i mig ett helt konditori" känner man igen sig i :)
 

Kallt!!

I morse var det 8 grader kallt! Sen kom solen fram men det var satans så kallt hela  dagen. Jag följde med Agge och tittade när hon tränade dressyr för Hanchen. Men usch vad jag blev ridsugen! Trimma på kandar och göra byten och bara mysa! Oj vad kul det är!!

Canidja den busen har ju brallat runt i hagen igen så hon blev halt. Undrar om hon tycker det är för jobbigt att träna för Hanchen så hon hittar på bus då för att slippa ;) Nåja, efter att ha suttit och kollat på Agge och blivit ridsugen fick jag ju hoppa upp på Canidja i 5 minuter och trava runt lite för att kolla läget och hon var i alla fall mycket bättre, så det var skönt. Men nu är vi strukna från tävlingen nästa helg. Årets sista tävling och vi som skulle debutera LA:1 :( Nya tag framöver. Vi har hela vintern på oss, brrr...
Annars har jag tvättat hästtäcken hela helgen och packat ner massa saker men det är mycket kvar, suck. Vad kommer allt ifrån!? Släpet har fått sig en omgång också med ångtvätten så nu ska jag fixa lite i den så kan jag ställa undan den sen, så länge...
 
Latinas förra ägare tipsade om ett dräktigt avelssto till salu för 1500 euro. Hon är e: Don Primero, precis som den hingsten jag ville betäcka Latina med. Hon är 19 år och har tydligen avkommor upp i svår klass dressyr. I Sverige har hon 3 tävlande avkommor såg jag på ASVH:s hemsida. Den ena 7 år och placerad i S:t Georges och den andra 10 år och placerad i MsvB:4. Hon är också mormor till en 6-åring som är placerad MsvC http://horsemarket.se/annonser/damascus/ som är till salu nu för 200 000 kr. Den har samma pappa som den hon själv är dräktig med nu. Väldigt spännande!. Men har man bara en häst kanske man inte vill ha ett föl...?
 
Märker att ni alla inte uppskattar min nya hobby stickning!? Men vänta ni bara ska ni få se vad det blir ;)
 

Packning pågår!

Är man dressyrryttare eller... 62 lindor packas ner!? De flesta med matchande schabrak!
 
och då har jag inte börjat räkna alla fleecetäcken... trots att jag städade ur jättemycket för nåt år sedan ;)

Vintermörkeraktivitet!?

Gissa vad det här ska bli? :-)Livet går vidare

I helgen har det verkligen varit underbart höstväder! Livet går vidare (hoppas jag) även fast jag saknar min fina kamrat oerhört. Vi har ju haft så mycket roligt ihop <3 Jag är mest besviken över att jag inte fick se något fint föl efter henne, det hade säkert blivit en superfin häst!
Men man ska komma ihåg allt det roliga vi har haft tillsammans! Jag har många bra minnen, särskilt från träning och tävling med många fina framgångar som man tidigare aldrig kunnat drömma om :)
Men det är lite synd om Lotti som får gå ensam och ha det tråkigt, ingen att busa med, hon som är en riktig retsticka ;)
Men hon har ju lite sällskap av getterna som håller till i hagen, fast instängda!

Blev en liten höstpromenad idag med Sture i det härliga vädret. Han var lite bussugen men bara man får springa med nåt så duger vad som helst så idag blev det min handske som var viltet :)
Lönnen är fantastiskt vacker i år!

Bjuder med tvekan på en bild från gårdagens 40-årsfest med Rockabillytema...

Dagen till ära testades lösögonfransar för första gången :)
 
 En länk till Frida Hallgrens blogg, hon som hade den fina hästen jag såg i Söderhamn :) http://fridahallgren.se/

Regnig tävling

Förmidagen ägnades åt att ta in allt sommarstängsel. Lotti och Latina har flyttat till vinterhagen nu där det finns mer bete just nu iaf. Där får dom getterna som grannar som bäar och håller dom sällskap :) Så nu kan hösten komma på riktigt.
Och det gjorden den också på eftermiddagen ... Följde med Agge på tävlingar i Söderhamn och fy tusan vilket väder. Först blåste det så kallt så man höll på att frysa ihjäl, sen började det ösregna och sen regnade det lite till, fy ***.
 
Regn regn regn...Nya fina kavajen blev dyngsur. Rätt skönt att slippa rida :). Själv snodde jag Agges regnkappa som är varm och skön!
Lite mer regn... En annan tjej hade glömt sin kavaj hemma i Falun men Agge hade sin gamla kavajen med sig också som hon fick låna. Fy vad trist om man inte kan tävla för man glömt kavajen hemma! Men Agge fick två dyngsura kavajer med sig hem.
Hatten på sned ;). När dom flesta hade ridit sin ritt så hade dom nästan blåa ridbyxor för dom var så genomblöta, sen var de flesta missfärgade av den blöta sadeln också...Undrar hur många som blir förkylda efter dagen?
Inridning
Ryggning på gång
Premiär med kandar på tävling. Vädret underlättade inte direkt så resultatet blev väl inte deras bästa . Men vilket allroundekipage, igår hoppning 1 m och 1,10. Idag start i MsvC!
Den här hästen var sjukt fin! Ett faluekipage, Alive e: Blue Horse Romanov-Flamingo. Det är så himla snyggt när dom flätar så där löst och gör bara 5 fluffiga flätor. Hittade en instruktion hur man gjorde förr, men jag fattade inte hur man skulle få till det.
Den som vann båda MsvC-klasserna hade hoppstammen Cortus-Irco Mena, också jättefin.
Lördagskvällen avslutades med en varm dusch, eld i kaminen och en varm filt med tillhörande hund, brrrr vilken regnig dag!

Så sant!

Så är det ;)
 

RSS 2.0