Besök på travbanan :)

Idag var jag på travet och tittade när en arbetskamrats båda hästar startade på lunchtravet. Det var fasligt spännande men det verkar svårt det där med trav. Mycket som ska stämma, balansen hit och dit, boots på eller av, skor på eller av, brodd på eller inte, massa olika remmar och tussar i öronen och huva, vagnar som ska passa mm mm. Men för ca 2000 kr om året får man använda travbanan plus att man har ständig tillgång till stall med dusch där där man kommer. Det är billigt! Sen får man ju ofta en slant med sig hem även om man inte vinner.
 
Först ut var Zimba Ru, 6-årigt sto som gjorde liten comeback efter att ha varit behandlad i en kota.
Här ligger hon perfekt 4:a invändigt :)
Hon var duktig idag och kom 6:a och fick 1600 kr med sig hem så nu får hon mat en månad till :)
 
Med bara ett lopp emellan så skulle nästa häst selas på, Majorns Night,en 6-årig valack.
Det var voltstart i det här loppet. Man undrar ju varför man pysslar med sånt fortfarande men det finns väl nån anledning... Så det blev en tjuvstart så då fick dom börja om och volta igen.
Tyvärr blev det galopp igen för lilla pållen men han kändes fräsch och fin så det var bara det där med balansen...
Men det var kul att gå på trav när man kände någon som var med :) Spännande var det verkligen!
 
Men nu packar jag ihop och tar mig en tur till London över första advent och köper lite julklappar :))
 
 
 

Mera ridning!

Idag var det fullt på schemat, härligt! Först sovmorgon eftersom jag ska jobba kväll. En morgonprommis med Sture i solskenet och sen ridning.
 
Men nu finns det kattungar i stallet där Canidja står, så innan man kan greja med hästarna är det mys med gullegrisarna som står på tur :) 12-13 veckor och 4 röda, en tjej och tre killar :)
 
Hej! Nån som vill ha en kompis?
Busunge!
Tjejen är den enda som är lite långhårig, supersöt!
 
Efter kattungegull var det Canidja på tur. Förstod att hon inte skulle bli helt nöjd med att jag kom mitt i frukosten men efter lite gull och godisfjäsk med Myrr gick det bra :)
Vadå? Ska vi rida nu?
Jag har inte ätit klart ju!
 
Men hon tyckte nog det var ganska mysigt att skritta ut en sväng. Tråkigt nu när vi inte får trimma. Hoppas hon är bra om en månad så vi får komma igång igen :)
 
Efter Canidja var det Scilla på tur! Men det var fler som tycket det var för tidigt på förmidagen och som inte hade lust att komma in...
Vem är det som kommer?
Åh nej, det är hon som red i ridhuset sist! Jag tänker inte komma nära!
 
Men mamma Sonora (f 1994 e: Cockpit-Maraton) var glad att se mig och kom gåendes för lite godis och kli :)
 
Hallå! Vad gör ni? Fanns det godis?
Jag vill också gärna ha lite godis!
 
Sen blev det en tur på Scilla till ridhuset. Det gick lite lättare den här gången och när jag travade av henne kändes hon mjuk och fin och kunde söka sig ner i formen stadig och avslappnad. Men hon blir fasligt svettig med all vinterpäls, det är jobbigt att behöva gå på tygeln hela tiden ;)
 

Lite ridning i helgen :)

I helgen har jag äntligen fått rida lite igen och då känns livet onekligen lite bättre :) Det var en ny häst den här gången som jag aldrig ridit förr, men den står i byn. Det är roligt att prova nya hästar även om det inte alltid går så bra första gången, man behöver ju känna av lite hur man ska göra. Scilla är född 2007 e: Grafenstolz-Cockpit. Hon är inte så mycket utbildad och var skadad som ung, men är på gång nu :)
Idag var jag och skrittade ut på Canidja i solen. Lite kallt men härligt att få sitta i sadeln lite :)
Men det var ju lite skönare att rida i somras :)
 
Igår kväll var jag på Ryttargala i stan. Gävleborgs ridsportförbund hade prisutdelning för de olika lagtävlingarna men även årets ryttare, årets ridskolehäst och årets ridklubb prisades. Som Årets prestation blev naturligtvis Frida Andersén vinnare och hon var där och tog emot priset, kul! Stående ovationer fick hon. Hon skulle även på den stora Ryttargalan i Stockholm där hon var nominerad bla som Årets komet! Kul med en Ryttargala, man blir ju lite sugen att vara med i lagtävlingarna och få pris, hehe :)
 

Mer kött!

Idag var det gris som skulle paketeras. Fina utegrisar med knorr, det känns bra :-)Ännu mer!

Idag var det rådjurskött som skulle packas! Gott att grilla :-)
Husmorssysslorna fortsätter...

Idag var det älgkött som skulle packas. Så lite kött har vi nog aldrig fått tror jag. Ont om älg i skogen tydligen. Men nu blev det lite mer i frysen iaf, 6 kg köttfärs och lite annat :-)
men det är mer kött på gång senare i vecka, men inte älg. Ni får väl kanske se :-)
Jag pratade med en arbetskamrat om alla dessa husmorssysslor man håller på med nu för tiden att få kvällarna att gå. Ja, sa hon, men det är sånt som vanligt folk ägnar sig åt på kvällarna förstår du...Jaha ja, stackars dom...och stackars mig. Man får ju ingen luft heller för vem vill ut och gå med hunden i bäcksvarta mörkret? Inte ens hunden ;)
Hon sa en annan klockren sak också. Dom var upprörda på hennes jobb för att det inte kommit med headset till de nya telefonerna: Vem bryr sig om att reta upp sig för några headset, huvudsaken är ju att hästen inte dör! Så sant så sant, så är det!

Är det så här det ska vara?

Förkyld, värsta novembermörker, vad ska man göra? Lite jobbigt att behöva vara så här pysslig en vanlig måndagskväll...


Canidja var ju till Ulltuna igår och hon hade ont på infästningen till gaffelbandet och ska skrittas på hårt underlag 1 månad, så det finns hopp :O

Ledig dag

Igår var jag ledig hela dagen och började inte jobba förrän kl 18. Då var det dags att dra till Bollnäs och sparka igång en ny Grundkurs om får :) Utan häst hinner man ju märkligt många hemmasysslor när man bli "ledig" en dag så där, kratta, städa, fixa åt hönsen och promenera med Sture, och knäppa några kort :) I "vanliga" fall hade man ju skyndat sig och klämt in någon träning på hästen eller så :)
Sen ringde Agge och stackars lilla Plopp hade haft kolik på morgonen, lite värre än vanligt, så distriktsveterinären kom ut och han fick dropp. Säkert pillat i sig för mycket jord nu när dom petar i sig det sista grässtråna i lerjorden. Han är ju så känslig stackarn! hoppas det går bra nu, kanylen sitter kvar om det blir bakslag :(
Lotti verkade ha slagit i pannan också såg jag, kladdigt ovanför ögat. Dom verkar ha mycket fyr för sig hästarna, kanske inte så dumt att vara utan ;)
Men den där Lotti är så himla fotogenisk. Hon skulle kunna bli fotomodell så kunde hon dra in lite pengar till sin matte ;)
 
hon är så himla söt på vintern när hon blir ljus runt mulen och ögonen :)
Fast man kan ju inte vara på topp jämt!
 
Nästa vecka ska Canidja åka till Ulltuna på undersökning. Vi håller alla tummar och tår att det går bra, finast tjejen!
 
 
 

Tusan också!

Skit också! Blev inget mer ridet på Canidja för hon kändes sämre idag. Det är inte mycket, men tillräckligt. Jättetråkigt, vi får hoppas hon blir fräsch snart! Tusan, jag som är så ridsuuugen!! Men den som väntar på nått gott :)
 
Fina Canidja!
Tips för hönsintresserade!
 http://estersaventyr.blogg.se/
Hehe :)

Skruttungen

  
Idag har jag varit och ridit på Skrutt igen (Nobel-Libero H). En otroligt snäll fyraåring! Hon hade vilat i ca 3 veckor, var longerad en snabbis igår och idag hoppade jag upp och red henne på ridbanan. Den var dessutom full i vatten  som hon inte ridit igenom förr. Men efter några små skutt över mindre vattenpölar stakade hon rakt igenom båda vattenpussar och mindre sjöar utan att blinka :) Men dom har bra lerigt där på upplandsslätten, hualigen! Väldigt snäll och gullig att borsta och pyssla med var hon också så jag tycker gott hon kan kallas Gullfia isf Skrutt ;)
 
Någon som inte var lika gullig på sista tävlingen var Lotti. Det är alltid väldigt läskigt i Högbo på deras stora nationella tävlingar för de står 3 domarbord med stora dukar framme. Det var inget som Lotti gillade och hon protesterade vilt och då är det svårt att rida MsvC. Men dom tog sig runt och Lotti har väl blivit en erfarenhet rikare. Men efteråt fick hon dra täcket över huvudet och skämmas lite för att hon är en sån fegis ;)
Tokfia!
I går red jag på Canidja igen och hon verkar vara fräsch igen. Både hon och jag blev uppiggade av att få rida och bli riden igen! Nu hoppas vi att hon håller ordning på sig så vi kan vara med och träna igen. Snart dags för KM ju ;)
Hälsning på gång :)

Diagnos

Just nu cirkulerar ett roligt inslag på facebook. Det är en diagnos som finns för följande symptom som beror på en farlig substans i hästarnas tagel. Jag kan ju inte annat än instämma i det mesta, men tvärtom, efter att ha "slutat" rida:
-Minskat intresse för att laga mat, städa och hushållsarbete i allmänhet.(Här märker jag inte så mycket just nu men det krävs kanske lite längre tid att få tillbaka ett sånt behov...)
- Minskat intresse för att bära make up, vackra kläder och högklackat. (Absolut! Har flera par högklackade skor numer, har varit till frissan och börjat använda mascara på mer daglig basis och även nåt till läpparna, färg i håret!. Nya kläder dyker också upp, lite flashigare)
- Bristande intresse för att spendera pengar på t ex hemmet och bilreparationer före det att ”älsklingen har ny utrustning såsom skydd, sadel, täcke och grimma samt förnödenheter som hö, kraftfoder och diverse tillskott.” (Det börjar suga i rust-tarmen igen, köpte en ny vattenkokare och ny utebelysning så visst)
Amobacter Equui leder ofta till att infekterade personer tillbringar många timmar hemifrån och vidare till utmattning vilket kan leda till minskad fysisk kontakt med andra människor, i synnerhet äkta män/makar. (Spenderar alldeles för mycket tid hemma, snart blir man nog utsparkad av allt tjat på att göra nåt kul!)
 
Så visst stämmer det, det kan jag intyga, frågan är om infektionen verkligen är något negativt, eller om omgivningen ska vara tacksam :)
Bara en som blev infekterad i detta gäng :)
 

RSS 2.0