Lotti har fått en ny lillebror!

Lotti har fått en ny lillebror. Nu är dom 6 syskon där den första är född 2005. Duktig mamma som fått 6 föl på 9 år :)
Det senaste tillskottet är efter hingsten Daley Thompson som är efter superhingsten Damon Hill, lyxigt!http://hengste-rohmann.de/rohmannA/index.php/daley-thompson.html
Gud så söta dom är när dom är små! Måtte Latina bita ihop och komma igen och åtminstone bli brunstig!!
Hon tar det lugnt och käkar gräs.
 
Igår red jag lektion på Canidja för Uffe. Det gick riktigt bra så det var kul. Skönt att få hålla igång ridningen lite :)

Många härliga mular i backen!

Idag har jag åkt bil genom länet i finvädret och sett många fina mular i backen. Det är underbart att se korna som ligger och idisslar i det vackra landskapet. Vackert öppet landskap, bra djurvälfärd, god mjölk, glass, grädde mm och arbetstillfällen, det är vad mjölkproducenterna bjuder oss på med sitt idoga arbete.  Vem vill åka genom ett landskap bestående av tätvuxen granskog!? Eller vem vill att korna ska stå inne året runt istället för att få röra sig naturligt på betesmarkerna och få njuta av sol och gräs!? Ekonomin är väldigt (!) tuff för de flesta lantbrukare idag så det är väl en självklarhet att vi väljer svenska mjölkprodukter.
 
Sen finns det ju vissa andra mular som också gör ett skapligt arbete på betesmarken ;) Dom mularna ska helst äta på samma strå... och inte producerar dom nåt heller just... Men söta små mular är det :)
Vissa andra småmular har inte börjat gjort rätt för sig på betet än...kanske beroende på att fixa ett stängsel som håller inne småmularna är ett arbete av gigantiska mått... ;) Dessutom så nappas dom fortfarande
Fast dom här småmularna är inte så där jätteförtjust i gräs utan gillar sly bättre. Dom är väldigt duktiga på att barka träd och busk, och en och annan trädgårdsodling förstås och kanske någons tvätt!:)

Härligt sommarväder!

Det var väl att ta i för det blåser halv storm men är iaf soligt. Riktigt bra hästväder mao :-). Lotti tog täten i sovandet och inledde morgonen med att inta sovställning i hagen. Hon var och tävlade igår och var väääldigt spänd så det tog nog på krafterna. Men placerad som vanligt ;-)


Latina tog snart efter och la sig för att vila lite hon också. Det tar ju på krafterna att ha varit själv i hagen en hel dag...


Efter morgontuppluren blev det en promenad ner till havet med Sture på släp. Hoppas hon vilar sig så hon kommer i brunst snart... hoppas hoppas!Körig dag för Sture

Idag har det varit en körig dag för Sture. Först var det stalltjänst på morgonen


Sen var det målning på schemat...:-)Kall vår...

Det är verkligen inte någon värme och ändå är det snart juni! Latina vill inte komma i brunst så jag hämtar hem henne imorgon så får hon gå på lite bete hemma och sola sig lite så åker vi tillbaka om några veckor. Vi får hoppas att det blir sol och värme så hon kommer igång...
Idag har jag varit och kollat när Agge och Lotti tävlade dressyr. Dom blev placerade som vanligt i LA:1, idag en tredje plats. Hade hon inte varit tokspänd för de nya skivor på väggarna så hade dom vunnit, om inte om fanns :)
Hemma växer småkycklingarna men dom är ff söta. Sen blir dom fulsöta ett tag innan dom blir fina :)
Mycket spännade för en lite kyckling som är ute i stora världen. Tur man kan krypa in under mamma och gömma sig lite :)

Långsam brunst...

Efter att ha väntat ääända sen i måndags fm på besked om Latina så kom det ett kort meddelande på mailen idag:
"Latina är långsam i sin brunst så det händer inte så mycket just nu vi kollar henne på fredag igen"
 
Jaha, det var ju precis vad man ville höra...
Primus spanar på stona med föl som fick komma ut i hagen :)

Latina kvar på Lövsta

Idag åkte jag med Latina till Lövsta. Där fick hon bli undersökt för att se om hon är brunstig. Först kollade veterinären med ultraljud men hon var tveksam till brunst så då frågar dom en som vet säkert, nämligen en hingst :)
Weltman f. 1995 stod till tjänst via fönstret i sin box. På utsidan på gräsmattan tog han emot stona som han sniffade på och avkunnade sin dom. Latina var måttligt intresserad och ville hellre äta gräs. Han sniffade några gånger till men sa sedan att hon inte var brunstig :)
 
Istället blev Latina sprutad med prostaglandin för att sätta igång brunsten och hon ska kollas igen på onsdag morgon. Så därför blev hon kvar på Lövsta. Hoppas dom kan seminera henne många gånger senare i veckan :) Det bästa med Don Primus är ju att han finns på plats så det finns tillgång till semin hela tiden. Något som veterinären tyckte var väldigt klokt av mig :)
Hon blev sjöblöt av svett av sprutan...
Men hade värsta lyxboxen, här kommer hon att trivas, mycket hästar och saker som händer. Blir väl värre för mig...
 
Det var inget dåligt staket dom hade åt hingstarna. Dom såg ju ut som små ponnysar allihop!
Det var Don Primus 8 år, Homburg 4 år och Ravell 19 år som gick där, det fanns plats för en till men han var ju upptagen med annat ;)
Efter att ha sett honom i hagen så är jag nöjd med mitt val. Det som jag inte tyckte om sist var rätt OK nu :) Ingen av dom andra var så långbenta och lätta i typen. 170 cm är han . I hagen verkade han väldigt lugn medan Ravell for runt som en osalig ande, trots sina 19 år.
 
Det är så himla fint och välordnat där nere på Stjärnborgs Gård, som Lövstas seminstation heter.
Ridhuset med ridbanan utanför
Längst ner till vänster i stallbyggnaden var undersökningen av stona med små grushagar utanför där dom sorterades upp och fick vänta beroende på om dom skulle stanna eller åka hem.
 
Så nu är det bara att vänta, och vänta...
 

I brist på annat...

...kan man ju fundera över hur en påtänkt fölunge skulle se ut ;) Latina ser ju precis ut som sin superberömda morfar Argentinus.
Man funderar ju hur han kan slå igenom så hårt ,när hon har ett fullblod till pappa. Hon ser ju verkligen inte ut som ett fullblod...
Så här ser pappa Luigi xx ut
Han var 168 cm, f 1995 e: Home Guard xx. Han lever inte längre men var tydligen rätt framgångsrik.
Samma färg som Don Primus :) Kan man drömma om ett svart sto igen...?

På måndag bär det av!

Tjo, på måndag åker jag med Latina till Lövsta! Jag tror hon är brunstig så dom tyckte jag skulle komma. Om inte annat får jag någon typ av koll på brunstcykeln. Men fy vad nervöst!
Don Primus har börjat tävla igen efter ett långt uppehåll och blev placerad i Msv:C, så nu ligger han iaf lika med Latina ;)
 
Idag red jag lektion för Ia på Lenas häst. Det gick riktigt bra tycker jag. Men fy vad slut jag blev. Är inte van att behöva driva hästen hela tiden ;) Men pållen var duktig och kämpade på. Osäker på  vem som var mest slut och svettig, jag eller hästen. Sen åkte jag dit igen med Agge och tittade när dom tränade. Dom ska ju tävla imorgon men jag måste vara hemma och måla på altanen :(
 
7 småkycklingar blev det hos hönan. Dom är verklligen supersöta! Kan ju hoppas på mer än en höna den här gången :)

Nu är det bokat!

Idag var jag till ridhuset och kände på Latina. Imorgon ska jag prata med veterinären igen och ville ha nåt att säga. Hon kändes jättefin och verkar ha svarat bra på behandlingen. Så då bestämde jag mig, jag betäcker henne. Om hon svarar så bra på behandlingen hoppas jag att jag ska kunna rida henne efter hon har fått föl.  Jag vill ju gärna ha ett föl efter henne, jag kände ju det nu när hon kändes så fin igen. Att hon var lugn och uppförde sig exemplariskt gjorde ju sitt till förstås. Jag tror dessutom att hon var brunstig nu! Stod bara och gosa och myste, inte likt henne ;)
Sen var det ju det där med hingst. Men jag slog till på Don Primus i alla fall, fast han inte imponerade på hingstvisningen. Han är ädel och högställd med bra gångarter, och Don Primerohästar är välkända för sin höga ridbarhet, det kan vi behöva, hehe. Han står på stationen så jag hoppas att det ska underlätta att hon blir dräktig. Blir hon inte det får jag väl rida istället, men då vet jag i alla fall.
 
Getterna är så himla gulliga så man blir galen! Dom vill bara sitta i knät eller käka upp skosnörena :)
 
Men dom är helt hopplösa att fotografera, rör sig snabbt hela tiden, eller så är dom 5cm från ansiktet :)
 
Tillökning hon småhönsen också! I morse var det en, nu på em var dom tre. Vi får se hur många dom är imorgon bitti :)
 
Birgittas små kycklingar växer som tokar! Redan när dom föddes var dom ju tre gånger så stora som mina småhönskycklingar. Vi får se om dom håller sams. Jag tror det blev en tupp och en kyckling :)
 

Nya djur på gården!

Det har kommit några nya djur till gården. Svärföräldrarna har skaffat 19 supersöta killingar. Så nu har man mycket att gulla med :-)


Det har även kläckts 2 kycklingar som kommer från svärmors värphönor. Hönan hade lite problem med dom stoooora äggen och det dröjer väl inte förrän kycklingar har växt ikapp sin styvmamma :-)


Latina tränar på med sin sjukgymnastik, longering i galopp. Hon skulle ju få välja tempo själv men jag kan tycka att hennes grundtempo är nååågot överilat...;-)

RSS 2.0