Roliga Latina :)

Latina är verkligen på sitt bästa humör just nu. Kanske är det solen som gör att hon känns så lycklig och nöjd. Skärtorsdagen bjöd på finaste påskväder och jag var ledig och red på dagen i strålande sol, helmysigt. Latina är så där kul att rida, lätt i handen men ändå superpigg, inte så skvättig. Hon känns superfin då och inte hostar hon just nu heller - härligt värre :)
Hon fick gå ut utan täcke sen och hon verkligen passade på att njuta av solen
Jag tycker hon ser trimmad och fin ut i verkligheten men här på bilderna ser hon biffig (smällfet) ut...
Pratatde hingt med Latinas förra ägare. Hon tyckte inte Sir Oldenburg för hon var rädd att det skulle kunna bli en tankvagn, och hon har kanske rätt.Hon tyckte även att han verkade vild, och det behöver vi ju inte... När jag tittar på de här bilderna så ser man ju att hon är rejäl, trots fullblodspappa. Men ska man välja en hingst som står på station, som ju alla förordar eftersom hon är gammal och aldrig betäckt, så finns inte så mycket att välja på. Men Lövsta har ju några hingstar.
 
Tex Don Primus f 2005, som är Schockemöhles, e Don Primero-Sandro Hit. Den är 1,70 men väldigt lätt i typen. Ser ju lite halvtråkig ut men har tydligen väldigt bra temperament, hög ridbarhet och såklart fina gångarter http://www.lovstastuteri.com/semin/hingstar/dressyrhingstar/?stallion=6&lang=sv
Schockemöhle ger 50% rabatt på selektions- diplom- och elitston. Kanske kan man förhandla om man har lite prestation på stoet, vem vet.
Dom har även 5-åriga Qurinell e Quaterback-Ampere, en svensk häst med dubbeldiplom och 50 p på gångarterna på 3-årstestet. Men fux och inte så stor.
 
Sen har dom gamla Ravell efter Berstein-fullblod.
 
Dom har hingstvisning den 7 april så då tänkte jag åka och titta, det skadar ju inte att titta lite ;)

Dessyrstjärnan!

Lotti är en riktig dressyrstjärna hon. 2 starter i LA:1 har resulterat i en första plats och nu en andra plats. Vilket flow!
Det var en helt fanstastisk dag med lite vårvärme och strålande sol, helmysigt!
En åtta på inridningen är aldrig fel :)
Prisutdelningen var utan häst, men ute i strålande sol. Lika skönt att slippa ha hästen med, det där med att lasta ur och sadla om för en liten tur till ridhuset är väl så där. Men det är klart, vinner man vill man ju gärna flasha lite ;)
 
 

Söta kycklingar eller fula gamar?!

Småkycklingarna växer så det knakar. 2 st är en vecka äldre än dom andra 4, och det syns. Dom små svarta är en dag yngre än dom vita och det syns oxå. Men alla är vid god vigör och är lösa tillsammans med det 2 överlevande hönorna. Skräckslagna för damernas framfart men det går bra iaf :-)


Den här svartbruna är min favo och jag tror o hoppas att det är en höna. Hennes jämngamla syskon är nog en tupp däremot


Dom andra 4 är lite mer svårbedömda än men man får hoppas på några hönor såklart :-)


Klart är att dom inte är så supersöta just nu när dom sätter fjädrar isf sina fjun...

Sol :-)

Idag var det verkligen superhärligt väder så Latina och jag tog en långtur med mycket trav och galopp. Hon blev alldeles svettig fast hon inte hade nått täcke på rumpan. Inte hostade hon nått heller :-)

Igår var Annica och jag till ridhuset och hoppade lite. Latina var så duktig och tyckte det var superkul. Var länge sen hon fick hoppa. Däremot hostade hon en hel del och det var dammigt i ridhuset så hon kanske reagerade på det, eftersom hon inte sa ett knyst idag.Sen kunde hon sola sig ute en stund utan täcke. Tänk, en hel dag utan snöstorm!

Tömkörning!

Idag var det andra gången på tömkörningskursen. Lena och jag körde tillsammans och idag fick vi köra mer efter fyrkantsspåret och flytta dom lite mer. Latina hostade två gånger i början sen var hon tyst...och pigg. Hon har ju bara lajat runt nu när hon hostat och det varit isigt ute men idag fick hon fast och sviktande mark under hovarna och då tog det skruv. Höll på att köra över stackars instruktören när Latina fick ett utbrott och drog i full fart :) Men jag tror Latina tycker det är kul.
Nackdelen med att köra på fyrkantsspåret är ju såklart att man måste springa med själv oxå, ugh vad jag var slut efteråt! Men det är grymt kul att tömköra när man gör det på riktigt!
 
Imorgon kommer hovslagaren igen. Alltid skönt att få de dåliga hovarna skodda, även om det inte var så länge sedan sist. Nu har dom öppnat en hovslagarbutik på www.ryttarstugan.se också, med tappskoakut :) Skönt att ha en skoakut i närheten, särskilt som min hovis tänker ta semester nu i några veckor!
Bild: Ja ibland känns det nog såhär...

Piskmakaren!

När vi var på tömkörningskurs förra söndagen så lånade Jessica ut sin tömkörningspisk till mig. Den var superlätt, ganska kort men hade en lång snärt. Så man kunde peta på hästen med snärten men ändå blev inte pisken så tung. Det är jobbigt nog att bära runt på dom långa lädertömmarna.
 
Så idag beställde jag en egen från www.piskmakaren.se
Hoppas nu bara det blir lite varmare så snön försvinner från ridbanan så man kan hålla på lite. Men det går segt,
-18 grader i morse...
 

Jaha ja...

Jag hann bara anmäla mig till Ia-träningen efter den lyckade tömkörningskursen så började Latina hosta igen. Helt makalöst, inte ett ljud på tre veckor och så pang så fort man anmäler sig på kurs så är det kört igen. Trodde först att den kanske skulle gå över från måndagen till träningen på fredagen men icke. Tillslut fick jag iaf tag på en ersättare, himla dumt om ingen rider när man ändå har betalat redan!
 
Förra gången kunde jag rida en kompis häst men det gick inte den här gången. Så här ser hon ut iaf. Det är en snutt från idag när jag red en snabbis :)
 
Det är ett 10-årigt sto efter Akribori-Pontus. Den har inte gjort så mycket men är trevliga att rida och har en härlig galopp. Lätt i handen till skillnad från vissa andra...Men den är rätt liten, kanske 1,63 typ.
 
Latina och jag var ut och skritta i den härliga solskenet, tillsammans med en Sture som hade dubbla hörselkåpor på sig idag... Tillslut fick jag hoppa av och springa ikapp honom och ta han i örat. Jisses vad han var olydig, kanske beroende på att det är massa rådjur överallt. Dessutom sprang han på isen så han åkte ikull och åkte kana på sidan och slog en kullerbytta. Men tror ni det hejdade honom...knappast!

Tömkörning

Det är verkligen kul att tömköra. Idag var vi in till ridskolan på tömkörningskurs. Jessica som har den är superbra! Hon tar emot hästar på rehabträning med just tömkörning så hon har verkligen öga för vad man behöver träna på för att stärka sin häst. I vänster varv är det verklligen skitenkelt att köra, går att göra skänkelvikningar, samling mm hur lätt som helst. Men höger varv, suck. Hon tar inte stöd på yttertömmen så man får verkligen kämpa för att få till det, med en viss del av utbrott från damen ifråga. Då är det skönt att få igenom det på backen och inte sitta på ryggen kan jag lugnt säga :) Men det ger verkligen otroligt mycket när man tömkör ordentligt, som om man red och inte bara som om man longera med två tömmar. Hon släpper igenom ryggen ordentligt och man får henne att galoppera avslappnat i ett ordentligt tempo.
Supernöjd med dagen! Men som vanligt inga bilder på mig och Latina från idag...men det kanske är bra det ;)
Men jag skulle verkligen behöva hoppa henne lite mer för att stärka upp bakdelen mer, den känns lite sladdrig (båda hennes och min kanske...)

Inköp

Idag blev det shopping...nya stavar för längdskidåkning, längdskidåkarbyxor och längdskidåkarhandskar.
Känns som man ska börja satsa på annat...
 
Agge fick på skon på Latina imorse iaf. Var lite krångligt, det blir ju inte lättare med en Latina som stått inne själv hela morgonen och att Agge har ett lillfinger i gips. Men skon kom på  tillslut :). Själv drog jag på rygg på en isfläck och hällde två kannor vatten över mig. För att ha stått i 3 dagar skötte Latina rätt OK, men det var hoppsadel och graman i ridhuset som gällde. Vi t o m hoppade vattenmatta, det tyckte hon var kul :) Vad gör man inte för att roa damen, med livet som insats ;)
Härligt med sommar!!

Fjäderätare :(

 
Ingen riktig höjdarvecka direkt... Hittade någon typ av löss på hönsen, sk fjäderätare. Endel var ordentligt angripna så när vi ändå tog bort några så fick alla angripna gå vidare in i nästa liv... Dom stackars kycklingarna som knappt är en vecka blev ju förtvivlade när deras två mammor försvann så abrubt :(. Två höns hade klarat sig så dom blev kvar tillsammans med kycklingarna. Men dom vill inte ta hand om småttingarna. Med lite tur får jag tillbaka några kycklingar av ordförande i Trödje klapphönseri som fick några ägg av mig förut som ska kläckas idag. Mina fina gula höns, jättetråkigt.Som tur var är det inga löss som bor i väggarna utan dom försvinner med hönsen.
Så skulle man väl få rida istället men Latina hade ju såklart brallat av sig en sko igår, och inte hittade jag den heller. Är ju så förbenat mycket snö! Nuvarande hovisen kommer ju inte så gärna på tappskor (sa han direkt när vi frågade honom så det vara bara atta gilla läget) men vi har ju andra i närheten som brukar vara bussiga och ställa upp. Struligt värre men letade lite till idag och till min lycka hittade jag tillslut skon så nu ska Agge slå på den imorgon :)
Då har Latina vilat i 3 dagar så då blir det nog fart, hehe.Som tur var så har jag en galosch så hon kunde gå ut i hagen idag.
 
På söndag ska vi på tömkörningskurs, det ska bli kul. Latina behöver komma loss lite :)

RSS 2.0