Sista dagen...

Idag var det sista dagen som Latina mumsade i sig sina hormoner och vi var till distriktsveterinärerna och hon fick sin prostaglandinspruta. Svetten sprutade ur henne och golvet i transporten var blött när vi kom hem och transportskydden gick att vrida ur, stackars häst! Hon som brukar föra liv i transporten när vi nästan är hemma var lugn och tyst och släpade sig ut i hagen sen. Men efter en kalldusch kvicknade hon till ;-)
 Sen var jag till ridhuset och trimmade lilla Canidja. Tävling på tisdag ju!! Vet inte hur det ska gå när inte Agge är med och tar hand om mig... får väl försöka skärpa mig och komma ihåg allt själv ;-)  
Jobbigt att springa med betesmage men hon är så duktig nu mer och gör sitt bästa hela tiden :-)
Nöjd häst efter dagens pass! Får hoppas att hennes matte också var nöjd ;)
 
Kycklingarna har blivit stora och nu vill alla sitta på pinnen på natten men dom får inte riktigt plats...
2 stycken får sitta på stegen. Tuppen har blivit könsmogen och har upptäckt de äldre hönornas charm. Systern är helt dumpad och han ägnar all tid åt den svarta hönan som har börjat vänja av kycklingarna från sig. Men den ljusa hönan har iaf börjat värpa så nu får vi ett litet ägg om dagen :)

Totalt tappat stingt!!?

Nu har man flippat ur helt när man köper det här i affärn!!? Helt klart blir man konstig när man inte har egen häst att träna och tävla... Har ofta hört andra som säger att deras karlar som i vanliga fall är så trött på hästarna säger åt sina fruar att köpa ny så fort fom blir utan häst. Det har inte hänt här kan jag säga... måla mer fortare...;-)suck...

Inget nytt direkt

Latina mumsar i sig sina hormoner varje dag och på fredag har hon ätit det i 10 dagar och ska få en prostaglandinspruta hos distriktsveterinärerna i Valbo (dom enda som hade hemma) för att sedan åka på återbesök till Lövsta på måndag. Innan dess ska hon även skos om på torsdag. Inte mycket man hinner jobba direkt när man ska fara runt med hästen hela tiden...Dessutom har hon blivit så fet att hon nog snart inte får plats i transporten, överlass har man nog i alla fall!
 
Var i Funäs i midsommar. Vaknade på morgonen av att klockorna klämtade, det var renarna som sprang runt bland husen. Senare hittade vi dom parkerade i byn.
 
Lite andra djur fick vi också se man vi var ute på tur :)
Lotti verkar vara på topp överlag och fick även godkänt av Agge på hoppträningen sist, inte illa för en busfia ;)
 
 

Getterna på rymmen

Igår kväll rymde getterna för första gången. Det var fest i sommarstugeområdet och festdeltagarna gick in för att hälsa och titta på getterna. Men dom fick dom med sig när dom skulle gå därifrån. Getterna är ju så himla folkkära så dom drog rakt igenom fårstängslet för att få hänga med på festen, genom hålen!
 
Busungarna! Så nyfikna!

Men det gick bra att fösa in dom igen i den rymningssäkra hagen. Idag utökas stängslet med mer tråd med ström... :)
Inget problem att locka dom till sig. En liten hink och allt är klart! Sen gäller det att skynda sig därifrån innan dom ätit upp för annars springer dom efter bilen!
 
Lotti och Agge har haft en fantastisk dressyrhelg i Sundsvall. Vinst i LB:3, 3:a i LA:3 och 62 och 63% i de båda LA:4:orna. Superresultat ju! A4 är riktigt svår!
 
 
Hemma börjar dom andra stona bli brunstiga på riktigt iaf, Plopp har stenkoll ;)
 
 

På väg hem från Lövsta, igen...

Hämtade Latina på Lövsta idag. En annan veterinär har kollat henne men det hjälpte inte :-(Vi ska prova Regumate, ett hormonpreparat, i 10 dagar men det var väl tveksamt...
Hon var inte så sugen att åka hem direkt. Hon gillar stora stall med många hästar.
Jag frågade om det var möjligt att få byta sto och i mitt speciella fall var det möjligt. Men nu har jag ju inget till sto. Men vem vet, kanske dyker upp nåt.

Lika bra att gräva vidare...

Latina vill inte bli brunstig och är kvar på Lövsta för att en annan veterinär ska få titta på henne och så ska dom ta blodprov på henne och kolla hennes hormonstatus. Så det här med trädgård bli allt mer lockande eller vad man ska kalla det hela. Man kan ju alltid gräva ner sig ;) Igår i ösregnet började jag göra ett blomland. Som vanligt hos oss så går inget att göra utan grävmaskin...på gott och ont. Men mest gott :-)
 
Idag efter en natt med mer ösregn inspekterades planteringen av pullorna för att kolla om det fanns några smarriga maskar ;-) Måtte dom låta bli att äta upp blommorna!
Ska snygga till det hela sen när det torkat upp lite. Lite snygga stenar kanske?
 

Mycket tid utan ridning...

Det är fasligt vad mycket tid man får över när man inte rider. Det är förfärande att se alla möjliga och omöjliga intressen dyka upp när rastlösheten kommer som ett brev på posten... Som det här med trädgård tex... Har köpt perenner och tomatplantor,blommor mm, men har än så länge inget land att sätta allt i så nu står dom i kruka. Rätt snyggt det med faktiskt. Men det ska bli något land snart också.
Annars ligger det på med bygget på farstukvisten/altan. Målar och målar men väntar på att få klart så vi kan sätta igång med räcket. Men lite tur hinner vi sitta lite där i sommar :)
Så får man ju tid över att gulla med getterna :)
 
Stures uppfödare har fått valpar igen. Supersöta! 3 killar och 3 tjejer och alla killar är till salu... Ett bra födelsedagstips om någon funderar vad dom ska ge mig :)
 
På onsdag är det Uffeträning igen. Agge ska vara med och ladda upp inför Sundsvall-meeting till helgen. Dom ska bla rida A3 och A4, kul! Lotti kommer sköta sig exemplariskt tror jag, bo borta och allt :)
Vi får se om Lena tänker rida själv för Uffe den här gången eller om jag ska rida Canidja. Funderade om vi skulle starta henne nån liten dressyrtävling men det är inte många tävlingar nu i sommar.
Imorgon är det dags att åka tillbaka med Latina till Lövsta, då har det gått 3 veckor. Vi får väl hålla tummarna...
 

Sommar!!

Idag var det sommar. Underbart väder i mammas stuga där vi hade städdag med syrran med familj. Hade jag haft badkläder med hade jag badat, 21 grader i vattnet :-)
Janne prova fiskelyckan men det blev ingen aborre idag
Sen var vi och hälsade på dom gulliga getterna och blev överrösta med kramar :-)

Strålande sol på getterna som bara mös och käkade sly och blåbärsris, duktiga getter :-)

Canidja

Idag har jag ridit på Canidja igen. Det går verkligen framåt med henne tycker jag, händer nåt varje gång och hon blir starkare och mer och mer arbetsvillig. Traven har varit jobbig för henne men nu tar hon för sig mycket bättre och börjar hitta balansen och kunna sträcka på steget. Galoppen är riktigt bra och helmysig att rida och när hon orkar samla sig än mer så kommer det bli riktigt kul!
Tyckte från början att hon kändes liten men man vänjer sig snabbt och nu när hon bär sig bättre i fram så är det mycket häst framför sadeln och då får man en annan känsla. Hur det ser ut i verkligheten från sidan är väl en annan sak... ;)
 
Latina tappar bara skona och nu finns det knappt något att spika i igen... så fort det blir sommar...Måtte dom sitta på om hon blir kvar på Lövsta på måndag. Annars får vi hoppas dom har en bra hovslagare där.

Getsläpp!!

Man brukar ju åka och kolla på kosläpp men idag hade vi getsläpp:-). Getterna fick åka hästtransport ner till sjöhagen. Där släpptes dom in i en lite mindre rymningssäker fålla så dom får acklimatsera sig lite innan dom får gå i hela hagen. Dom blev överlyckliga och hoppade som galningar på stubbar och annat. Dom har byggt ett mobilt hus på vagn åt dem och den studsade dom upp och ner på som galningar. Dom är verkligen hur rolig som helst :-)RSS 2.0