Söta :)

Sture är bra söt han :) Han och Latina är riktiga soldyrkare
Ibland ser han inte klok ut :)
Småkycklingarna är pigga och glada, och väldigt väldigt söta :)
Lotti är supersöt jämt, men extra söt med det ständiga läppstiftet :)
eller kanske inte alltid sötast...
 
Latina är allt annat än söt
men kan vara rätt cool ibland ;)
 
 
 

Snöööö..

Det är otroligt mycket snö kvar...
Men den är ju lite spännande att fota...

En försmak av våren!

Idag fick vi en försmak av våren, jisses vilket fint väder! Soligt och varmt och all snö rasar från taken, härligt.  J däremot ligger inne med feber, måtte jag klara mig...
Red en sväng till ridhuset först på morgonen. Var dit igår med Agge och då kändes Latina lite stel i början. Men idag var hon mjuk direkt. Däremot är hon brunstig vilket gör att av- och påknappen ligger väldigt nära varandra...Men jag kände mig nöjd ändå. Däremot vart det lite trångt att rida i ridhuset med två studskombinationer om vardera typ 6 hinder efter varje långsida samt bommar i mitten. Det var tur att det bara var jag och hon som hoppade som var där. 
Latina älskar solen!
Lotti och Hanna var också ute i solen och njöt!
 
Det blev två små svarta gullkycklingar tillslut, eller rättare sagt precis på dagen. Oj vad dom är söta :)
Dom bor i en kaninbur just nu, fast i hönshuset. Dom andra hönsen blev så himla avundsjuka och två började direkt lägga sig och ruva i redet, sugen på egna små kycklingar :)
Sture njöt också av solen, skönt att kunna vara utan täcke!
 
 
 

Vi kommer igen - igen!

Peppar peppar men nu har inte Latina hostat på flera dagar. Hon belv sakta bättre när jag tog bort halmen och när jag tog bort höbalen ute så slutade hon helt. Om det var det vet jag inte men skönt i vilket fall att hon är bättre.
 
Så idag kunde vi träna för Uffe igen :) Latina var riktigt fin och duktig, fast det är hon ju alltid när man rider med graman... Men hon känns mycket mjukare i kroppen nu och då blir hon inte lika stark så man slipper få så ont i axlar och armbågar... Inte hackade det just nåt heller :) Kanske kan vi få träna nu?
I övrigt så är det dags för äggen under tokhönorna att kläckas vilken dag som helst nu, om det nu finns nån kyckling i. Den som lever får se :)

Lotti - the bone breaker!

Lotti är väl en otursunge. Förstår inte varför hon jämt ställer till det, bara lixom så där av en småsak så blir det en stor sak. Halka på gräset i lugnt tempo, matte får gå med kryckor i flera månader, dessutom under världshistoriens bästa sommar... Nu tyckte hon inte att hon var tillräckligt mentalt förberedd på hoppningen i lördags och tyckte att det räckte bra med att hoppa två hindrer och nitar på det tredje, så Agge ramlar av och bryter lillfingret fult så nu ska det opereras... Inte lätt att vara liten och söt ;)
 
I övrigt fortsätter snön att vräka ner...och 2 av hönsen ruvar på två ägg tillsammans så om 1,5 vecka kan det vara småkycklingar igen :) Lite väl mycket vinter bara men dom är omöjliga hönsen, ska ruva och slutar inte förrän det blir en kyckling, oavsett om det finns ett ägg att ruva eller inte...vi får verkligen hoppas att det blir en iaf så dom slutar ruva!

Stand in på träningen :)

Latina kunde ju inte vara med på Ia-träningen men jag hade ju redan betalat platsen så vad gör man? Lotti kunde jag inte låna för Agge skulle ju oxå vara med. Lånade en annan kompis häst istället. Har ridit den två gånger så jag visste ju nåt iaf. Det är ju utvecklande att rida andras hästar sägs det. Den är en fin häst, fast lite dålig framåtbjudning så jag var bra slut efteråt, och hästen med som inte har kört så hårt på länge :)
 
Agge red före oss. Lotti är så fin nu. Hon har ju varit lite knepig i höger galopp efter jul men det visade sig att hon hade gjort en rejäl kullebytta i hagen tidigare så det var nog förklaringen.
 
Idag var jag med Agge på hopptävling. Uselt blåsigt snöväder, svinkallt ute, knepig framridning plus att det gick tokfort så ingen hann rida fram! Agge ramlade av på tredje hindret... Nästa klass gick bättre. Hon var spänd men ett pet är godkänt idag :)
 
Latina tar det mest lite lugnt och vilar upp sig. Hon stod troget och väntade på Lotti vid grinden när vi kom hem :)
 
Imorgon är det kvällsjobb med att räkna poäng på ponnydressyrtävligarna hemma.

Hosta

Så när man tycker att man börjar vara på G, ja då börjar hästen att hosta istället. Djup torrhosta... Pratade med länsveterinären som sa att det var typiskt känsliga hästar att börja hosta den här tiden på året när det blir lite fuktigare ute och grovfodret börjar bli lite sämre. Jag tycker att höt jag ger ser helt OK ut men visst, årets regniga sommar gav ju inte de bästa förutsättningarna. Hon sa också att det där ofta blir sämre ju äldre de blir. Lät ju lovande...Men hon hostade även den här tiden förra året så det låter ju som hon har rätt. Hon tyckte jag skulle ta bort halmen och se om det blev bättre så idag åkte hela halmbädden ut, pust. Men det var lika bra för hon hade ändå vänt upp och ner på allt när hon stod inne när hovslagaren var här och skodde alla fem.Så nu fick hon spån igen, stackarn.
 
Jag som skulle tränat för Uffe i onsdags och för Ia imorgon, blev inget med det då.
Blev en liten filmsnutt från tävlingen så håll till goda så länge. Ingen toppdag men vi hann iaf starta en gång innan det blev avbräck igen, alltid nåt.
 
 
Det sämsta med att inte ha någon häst i trimm är ju att man inte vill köpa några hästsaker heller, vilket är det roligaste som finns egentligen...Ja, vad ska man göra med alla pengar ;)
 
Spara till nåt kul kanske, typ en till häst!
 

RSS 2.0