Canidja i form!

Idag har jag ridit Canidja och hon var sååå duktig :-) Mjuk och fin i båda sidorna och ordentligt på tygeln. Galoppfattningarna satt som ett smäck båda från trav och skritt. Hon kan tycka att det blir lite jobbigt ibland och tar upp huvudet i fattningen. Från skritt händer det att hon surar ihop lite för att det blir jobbigt. Men inget sånt idag, bara glada miner :-). Duktig häst!! Hoppas hon kan vara så fin på tävlingen den 21 också, eller iaf nästan lika fin :-)
Det är bara den där jobbiga lilla gräsmagen som ställer till det ibland ;)
 
Latina går i sin rasthage och slår dank, ff halt på alla fyra...
I morse fick hon gå ett par timmar med Lotti och blev överlycklig! Sprang runt och galopperade och sen stod dom och kliade varandra. Men sen blev hon skitsur när hon fick flytta tillbaka till rasthagen. Hon undersökte avspärrningen ett flertal gånger, men är alldeles för väluppfostrad för att tordas springa igenom tråden som begränsar hagen, även om det skulle vara lätt gjort :)

Debut för Lotti och mig

Ridklubben har tvådagars dressyrtävlingar i helgen och Lotti och Agge debuterade MsvC med bravur! Dom fick ihop 63,4% och har första kvalet till MsvB klart, på första försöket. Bra jobbat!!!
 
Själv debuterade jag som domarsekreterare och det var rätt kul och gick ganska bra. På ett ekipage missade domaren en bedömningspunkt så då strulade det till sig rejält, men det löste sig, phiuuu! Med lite mer vana kanske man till och med kan titta upp på ekipagen som rider ibland ;)
 
Lotti och Agge kör med turkost på tävling:) I pannluggen sitter det en turkos lyckogummisnodd (som jag har köpt :) ) och sen är det turkost pannband, turkosa pärlor i hårknuten, turkosa naglar och turkost kantband på schabraket, supersnyggt!
 

Tävlingssäsong

I fredagas var hovslagaren och skodde om Latina. Jag hade ju otur så det sista hon gjorde innan han kom var att tappa en framsko så hoven gick sönder extra mycket... Men nu fick hon sidkappor på alla hovarna, bak har hon dessutom ringskor pga en ful spricka. Så nu tror jag varje dag att hon tappat skorna när jag inte ser någon tåkappa fram! :) Hovisen fick till det bra annars tycker jag, förutsättningarna var usla. Men hon blev inge bättre i framhältan så jag ska hämta ut Metacam får vi se om det hjälper till. Jag har även gjort en lite mindre hage åt henne så hon inte ska kunna äta så mycket och inte heller kunna springa så långt. Hon verkar nöjd trots att hon inte kan klia på Lotti annat än över staketet.
 
Och Lotti tävlar vidare, 2:a i LA:4 i hård konkurrens förra helgen...
 
och nu i helgen tävlade dom hoppning, 1,05 m...
 
och nästa helg är det dressyr igen, med debut i MsvC! Jag är inte bitter jag heller... :)
 
Men jag har iaf anmält mig till ny tävling med Canidja i Österfärnebo 21 september, så jag hoppas hon håller sig på benen tills dess :)

Ponnyklubben

En dag i somras drog vi till ponnyklubbens nya anläggning och smet in olovandes på byggarbetsplatsen. Jädrans vilken flott anläggning dom får, jisses! Det blir ett lyft som inte går av för hackor, hoppas bara dom tar tillfället i akt så det går bra för dom. Stort ridhus, stort stall, stoooor ridbana plus en till ridbana. Sen har dom byggt upp en läktare typ av grävmassorna. Det kommer ju bli supermysigt att sitta där och titta på tävlingarna!
Läktare som byggs i bakgrunden
Stallet i bakgrunden med ridbanan framför och ridhuset ligger till vänster om ridbanan. Utbyggt tak utanför ridhuset så man kan gå från stallet till ridhuset under tak, uj uj vad flott det var. Men några hagar hittade vi inte än. Det är ganska sank mark där dom bygger så det är nog lite sjåigt att få till markförhållandena. Men dom ska väl flytta in till skolstarten tror jag.
 
 

Solpaus

Idag är det mulet med lite lätt regn, härligt tycker hästarna som slipper ufoutstyrsel och kan mysa lite och klia varandra :)
 
På fredag morgon kommer hovslagaren så får vi se hur det verkar i Latinas högra framhov...
Lotti på som vanligt :) riktig linslus!
Hönorna dom vill bara ruva hela tiden så Tuppen får underhålla och uppfostra ungdomarna så länge. Den stor hönan, frukostägghönan, är nu 14 veckor och kan rätt som det är börja lägga ägg. Om hon nu får tillgång till något rede...
 
 
För i redena är det redan proppfullt med hönor, och dom är ändå bara hälften så stora som frukosthönan, trots att dom är vuxna :)
 
  
Ponnysarna njuter också av det svalare vädret, när dom inte har koll på hönsen :)

Nya riderfarenheter!

Idag har jag varit och hälsat på en kompis och ridit lite på hennes fina häst!
Hon red först så tog jag en liten test-tur sen :)
 
Varmt som tusan var det men det var en supertrevlig dag :)
Hästen jag red är en fyraåring efter Nobel-Libero H, en stor och gänglig tonåring. Hon var en bra bit högre än Latina så säkert 175 cm och har en kostym som hon inte vuxit i riktig än :)
Trots det tyckte jag man klart kunde se och känna att den hade mycket trevliga grundgångarter och galoppen var bäst, eller om det helt enkelt är lättast just nu. Traven brukar ju komma bättre ju mer styrka dom får. Det ska bli väldigt kul att se vad det ska bli av denna dam i framtiden! Hoppar duktigt gör den också men det testade inte jag ;)
Duktig tjej!!
 
Vi kikade även på hennes 1-åring efter Casino-Libero H. Hur snygga kan ettåringar vara... så där kanske :) Men vi vet ju alla att ankungen alltid blir en svan :)
Den till höger är det. Två lika polare :)
 
 
 
 

Lotti

Lotti är duktig hon :) Agge också förstås. I värsta sommarvärmen har dom varit på tredagars meeting i dressyr, och det har gått super (även om det var en riktig surkärring till domare i en klass, men den klassen räknas inte ;) )
 
Dom startade LA:1 på fredagen och blev 7:a (av 30) på 66%. På lördagen startade dom LB:2 men det räknas inte, och sen även LA:3 på 61% med några missar, men även några toppar. Ingen placering dock.
 
På söndagen startade dom sin sista klass LA:4 och kom 2:a på 66%, verkligen super ju! 26 startande i den klassen så det var ingen dålig konkurrens minsann :) Allt detta gjorde att dom blev placerade 7:a i den LA-cup som dom deltog i. Vilken ork att komma bäst i sista tävlingen för helgen!
Vilket ekipage!!
Nästa helg tror jag ska dom tävla hoppning, riktig multitalang :)

Latina har under tiden stått hemma i liten ruta och vilat de behandlade bakknäna, bantat och längtat efter Lotti i full ufoutstyrsel :) Livet är orättvist... ;)

Latina på ATG...

Var in med Latina på ATG idag. Var ju tänkt som en genomgång av det trökiga bakknäna men hon hade ju dessutom blivit halt fram vilket hon inte är i normala fall. Så det blev lite svårt att få ihop allt... Men troligen hade hon problem fram av skoningen, vilket jag också trodde, så det ska väl ordna till sig. Hon hade iaf ff inga böjprovsreaktioner i fram. Men hon var tregradigt halt på böjprov hö bak högt och även lite vänster bak högt. Så vi behandlade bakknäna igen så får vi avvakta problemen i fram först innan vi kanske går vidare och behandlar knäna igen, som en intensivkur! Kan ju nämna att jag åkte 9.45 och kom hem 15.30...tur man har semester. Stökigt som tusan var det på kliniken också men jag åkte till kliniken hemma den här gången, orkade inte dra till Strömsholm.
Men trots att hon ff var lika usel vid böjprovet så visades ingen försämring på röntgen av bakknäna, vilket väl iofs är positivt. Veterinären tyckte heller inte att de fynd som fanns på bakknäna skulle ge en sådan stark böjprovsreaktion. Men samtidigt så förbättras hon ju vid bedövning av bakknäna... Ja men vi får se. Veterinären såg heller ingen bakbenshälta initialt men jag vet ju att den känns när jag rider. Men först bra i fram.
 
Var även förra helgen på en fantastiskt rolig 3-dagarsfest med bröllop och 40-årskalas. Var länge sedan jag hade så kul!! Väldigt gott rosévin hade dom också...Stekande hett var det i dagarna 3, helt super! Massa god mat, dans och roliga lekar och massa trevliga människor där de flesta var helt nya bekantskaper :)
 

RSS 2.0