Trimma Lotti :)

Idag har jag ridit Lotti, det var länge sedan. Agge är ju på Cypern och förlustar sig. Jag drog upp till ridhuset och trimmade lite. Dom som redan var där när jag kom tränade vattenmatta och dessutom var det solkatter på backen, men det gick rätt bra ändå :) Vi tränade övergångar och ökade och minskade volten i både trav och galopp. Hon har blivit så mycket starkare i baken än när jag red sist så hon orkar duktigt :) När jag kom hem såg jag att Hanna hade ridit i ridhuset igår...men hon får stå ut stackarn, hon blev ju iaf riden ;)
Sen fick dom sola sig lite i det vackra vädret och rulla sig i den härliga leran ;) Solen ska ju gynna brunsten och det fungerar...på Lotti...
 
Passade på att laga stängslet i hagen också. Undertråden och massa isolatorer var av pga av all snö och nu låg allting i i sjön i hagen. På med vadarstövlarna och ut och fixa bara. Strömmen till alla hagar blev betydligt bättre efteråt :)
 
Sen var jag ut och lekte lite med kameran men solljuset gör att det är lite svårt
Måsarna tycker det är toppen på den blöta åkern, ett jädrans liv hela dagarna
Min favorit, den enda hönan i unghönsgänget. Hennes 5 bröder går ett osäkert öde till mötes....
Härliga vårblommor, tänk att dom blommar redan fast dom var täckta med snö bara för några dagar sen!

Fina Latina

Var till Strömsholm med Latina i måndags för att kolla av om hon var fräsch och kolla av hostan.
Hade bokat tid hos Ulrika Norell, känd från Djursjukhuset på TV ;) Det var henne jag var hos sist och Florian som jag också har varit till hade åkt hem till Tyskland så det gick ju inte.
 
Vi började att springa på gången och sen longera i ridhuset. Hon tyckte att Latina såg fräsch och fin ut men jag sa att det känns när jag rider. Vi gick in igen och böjde henne och fick fram en 2-gradig hälta på höger bak högt och lite andra skavanker. När jag red henne så syntes det i båda varven. Efter bedövning av båda bakknäna kändes hon bättre att rida så vi behandlade dom. Nu ska hon vila en vecka sen är det rehabträning som gäller. Löslongering varannan dag i galopp i intervaller 3x3 minuter i båda varven i två veckor.
 
Så nu fick jag lite att fundera på, betäckning eller behandling. Det lutar åt betäckning och ett års rehab för Latina och se om hon har några bra år kvar sen, min finaste tjej.
Hostan gjorde vi inget med eftersom jag ändå inte ska rida. Men jag skulle sluta helt att ge henne hö utan byta till hösilage och hon fick inte stå på halm och sen är det bra luft och så dammfri miljö som möjligt som gäller. Men nu är det snart bete så då blir det ju bra. Jag har också fått öppna en rundbal med hösilage som hon har fått börja äta av, Jättefint var det, så det känns skönt.
 
Men det där med hingst är inget vidare att välja. Såg att Sir Oldenburg antagligen står sista året i Sverige 2013 men jag känner mig osäker och måste se honom live först. Jag gillar ju verkligen stammen på Don Primus (Don Primero-Sandro Hit), han är ädel och högställd, lagom stor och svart, inga vita fötter = bra ;) Står i Sverige bara 2 timmar bort. Jag skulle behöva nån med hög ridbarhet och det kännetecknar ju Don Primero-hästar.  Men han såg ut som en tråkig valack med bakbenen lite bakom sig när vi såg honom live. Men va tusan, tittar jag på den här filmen så ser han ju superfin ut. Kanke var han bara oriden?? Ingen har ju bakben som Royaldik men det får bli ett annat år när jag vet att hon kan blir dräktig
 
Hur ser han ut tycker ni?
 
Nån som kan lite tyska och kan översätta om dom säger nåt spännande? Det är ju några siffror från hans hingstprov tror jag...
 
Så här såg att ut på Lövstas hingstvisning, inte lika fin...Han är född 2005.
 
 
Hitta film från några avkommor också men skulle ju gärna vilja veta mer om vad han har gett för föl.
Den här avkomman kommer från Kempke Hof, 3 år på filmen
 
 
En till 3-åring också efter Don Primus
 

Våren kommer!!

och snön försvinner med rasande fart. Det hinner inte rinna undan riktigt om man säger så...men men, bara snön försvinner så det blir vår! Lotti behöver lite vattenträning :-)
Idag kom våren!!

Vi får väl se hur länge den stannar...
Tors-sön den här veckan var det stora nationella hopptävlingar på klubben. Utebanan som användes till framhoppning tinade fram med ett nödrop till torsdagen, för att sedan översvämmas med världens regn och snöglopp på lördagen... På lördagen gick ju dessutom lagtävlingen och det var verkligen synd om alla som tävlade. Men den nya banan höll trots allt vatten så blev den bara blöt men inte djup, phiuuu. Dessutom så töade all snö plus allt regn och rann rätt ner i alla övernattningsboxar, bläää.
Laget kom trea, Tierp vann och Piteå kom tvåa.
Men till idag söndag så fick dom kanonväder så det blev väl en skaplig avslutning på meetinget iaf :)
 
Jag red till ridhuset med Agge idag och Latina hostade inget alls. Sist vi var dit dammade det nå hemskt och då tokhostade hon :( Idag har jag öppnat en storbal hösilage får vi se om hon blir bättre av det. Luktade jättegott :)
Damerna har lite olika prioriteringar i livet...en står i skogen och surar och medan den andra står och mumsar och äter :)
och lilla Sture har parkerat i bilen på nya puffen och njuter av solen! När matte tar fram släpet och packar är det bäst att ligga i bilen hela tiden så man är säker på att komma med. Synd bara att jag ska åka i morgon!;)
Det tinar för fullt i hästhagen och det gillar dom stackars gässen som kommer söderifrån nu. Annars är det mest bara snö överallt här, stackarna
På gården har även en fasantupp övervintrat. Först hade han bara en dam men med tiden har han hostat upp sig och nu inför parningen så uppvaktar han tre stycken. Inte undra på så tjusig som han är:)
Husse hann ta sig en tur på gammelskotern också, men nu får vi hoppas att det är sista dagen med skoterföre!!
 
Här är hingsttips från Latinas förra ägare. Den gillar jag verkligen! :)
Skulle jag satsa på Heraldikblod, lika som Royaldik, tyckte hon jag skulle ta  den här istället. Säkrare seminstransporter från Tyskland än England...
 
Den som lever får se :)
 

Lövstas hingstvisning

Viken eftermiddag vi har haft idag på Lövsta stuteri. Vilken anläggning!! och vi har sett massor av fina hingstar. Största överraskningen var nog att dom visade Grafenstolz. Det kom en buss från England med några hingstar, bla Grafenstolz och sen min vinnare för dagen, Royaldik :) helt otippat men att se honom live var WOW, åtminstone för mig och Latina. Båda hopp och dressyr :)
Men jag är inge sugen på att ta sperma från utlandet :( Han kostar språng 800 euro men sen står det att man har 48 timmars levandefölgaranti men det vet jag inte vad det betyder...
Kolla in honom här
http://www.lovstastuteri.com/semin/hingstar/dressyrhingstar/?stallion=12&lang=sv
 
Ja, inte blev man klokare, det kan jag lugnt sagt säga...
 
Don Primus? Nej tack. Qurinell? Jättefin, men passar inte Latina
 
Dök upp en hingst som hette Homburg e:Hochadel - Londonderry som godkänndes efter sitt 70-dagarsprov (?) i Tyskland igår!!, den ska jag ta reda på mer om :) Den var lite matt men tacka tusan för det!
 

Damen i fråga!

Jag har i princip inga uppställningsbilder på Latina men idag tog jag tag i det. Måste se hur hon ser ut om man ska välja partner åt henne ;)
Så här ser hon ut idag! Kanske inte så slimmad som jag hade för mig... ;) Men så tar vi ju det lite lugnt just nu pga av allt trassel med hostan. Passar hon med gossen under?
 
Igår red Annica och från att hon inte hra hostat alls på länge så tokhostade hon igen :( Tillslut hade världens slemblobba kommit upp, det har inte hänt förr, fy tusan. Lagom tills vi ska på tönkörningskurs imorgon. Men när jag red idag kom det ett hack precis när jag red iväg och sen inget! Det var väl den där slemproppen som satt och åkte hiss upp och ner i halsen igår. Nästa måndag så ska jag åka och kolla upp det hela, nu får det vara nog.
 

Inte så tokig väl?

Don Primus f 2005 e: Don Primero-Sandro Hit
Omdöme på bruksprovet för direktkvalificerade hingstar:
Högställd, elegant, välproportionerlig. Litet uttrycksfullt huvud, lång välvd något brett ansatt hals, djup bog, långt välmusklat kors. Små och trakttrånga hovar, intåad vänster fram. Energisk, taktmässig skritt med normal steglängd. Lätt, framåtgripande trav.
 
Undrar hur dubbla inåttåade vä fr ser ut?

Kycklingarna växer

Kycklingarna växer för fullt och dom sitter redan på pinnen. Iaf på morgonen, säkert för att undvika hönsen som då har hoppat ner och kör med dom. Men det ser tusan ut som det blev 5 tuppar och en höna... Den svarta med gul hals är supersöt och tam och verkar vara en höna iaf :-)RSS 2.0