På tävling med Lotti

Idag var jag med Agge till Högbo där Lotti hoppade 0,90 och 1 m. Dom blev felfria i båda. Det var första gången som dom nollade 1 m tillsammans. Lotti ser verkligen jättefin ut nu, snärtig som tusan så Agge håller på att flyger ur sadeln :)
Blir inge bra bilder i ridhuset...måste gå en ny fotokurs på ridhusbilder!
 
Gulligast!
 
Hemma i hagen gick en anna stackare som verkligen tycker det är botten att bli dumpad! Det var kanonväder idag fast det var svinkallt, men solen lyste så det är underbart!
Kommer ni äääntligen hem!! Sen gav hon Lotti ett rejält nyp :) Man får inte tro att man är nåt när man kommer hem med två rosetter!
 
Snart får vi också ut. Mycket tävlingar redan i februari!
Finaste är så långhårig och hade passat på att rulla sig i leran idag när hon slapp ha täcke och fick sola sig istället :)
 

Träning och snöstorm!

Det blev träning för Eva idag i alla fall :) 
 
Det gick riktigt bra idag, eller rättare sagt, Latina kändes riktigt fin! Hon var lite het och på med full gas så man inte behövde driva nåt alls just. Annars har hon inte varit riktigt självgående som förr. Så jag tolkar det som ett tecken på att hon känner sig i form :) Men det innebär ju också att hon försöker springa sig ifrån lite arbete, men det gör inget. Kan ju tilläggas att det är betydligt kallare ute nu med minusgrader och blev en liten (väldigt liten) snöstorm precis när vi red iväg till ridhuset. Kan ju ha gjort sitt till...
 
Kul att hon kändes så fin! Nu ska vi bara få till resten också :)
 

Byteskaos ;)

Det blev träning i onsdags för Uffe och det gick bra, phu! Men nu blir Latina toksvettig, vinterpäls och värme ute rimmar illa, samtidigt som det bara regnar och regnar...hela tiden...Men jag är rädd att om jag klipper henne så blir hon halt och så måste jag ha täcke på henne hela tiden fast jag inte får rida...hm, lite skrockfull kanske! Men så var det i fjol så jag väntar lite till, vi har ju inga tävlingar på gång och vi tränar ju bara lite lagom :)
För Uffe körde vi först snabba övningar: I trav med fullt tryck på kortsidan, balansera upp och tvär skänkelvikning in till kvartslinjen-fullt tryck rakt fram - balansera upp igen och tvär skänkelvikning tillbaka till väggen och så kortsida igen. Är det något Latina är bra på på är det att lyssna och reagera snabbt, så det blev Uffe impad av, vad lätt hon fattade övningen ;)
Kan ju nämna i sammanhanget att vi skulle ha slutat där istället för att göra galopp i öppna på medellinjen, skänkelvikning ut till väggen för att där göra byte...
Latina är snabb i huvudet men där blev det för mycket för mig och Latina bockade nästan av mig i bytena. Det man ber om får man :) Men Uffe ger sig inte förrän vi hittat en övning som funkade och förenklade det hela tills vi gjorde iaf ett lyckat byte utan att jag höll på att flyga av, stööön. Latina gör jättefina byten, bara piloten sitter still och inte viker sig och grejar hit och dit. Men jag kör på med yogan så kanske man blir lite mjukare och följsammare någon gång.
 
Men den här veckan verkar jag få träna själv. Men det kanske är bra det så vi hinner. Hovarna ser ff fina ut iaf, inga tappskor :) Det är lycka det!
Lotti lipar medan Latina sover :)
 
Men tycker jag att Latina har mycket päls så är det inget mot lilla Emma. Hon klarar en storm på Shetlandsöarna som ingenting nu  :)
 

Eva-träning

I torsdags var jag och träna för Eva. Det gick riktigt bra och det kändes superkul. Latina var på hugget och gjorde allt jag begärde utan protest :)
Jag som har gett upp tanken på att betäcka henne pga hennes dåliga hovar men nu började Eva igen "Du måste betäcka henne sen. Sånt fint sto måste man ju ta föl på" Ja ja, vi får väl se, just nu vill jag rida och kanske få tävla igen :)
 
På lördagen var jag till ridhuset igen men då kändes hon inte lika fin så det blev nog lite tufft på torsdagen med träningsvärk som följd. Red ut en sväng med Agge och Lotti på söndagen och så har hon fått vila idag måndag och blivit ompysslad med spikmatta och massage. I morgon blir det utetur igen så hoppas jag hon känns fin på onsdag för då blir det Uffe-träning igen. Den är inte lika tuff som Evas träningar ;) Man får ta en plats där det blir något ledigt. Stackars Klaras häst är ff halt.
 
Kvällsmys i halmen :)
 
Hönsen har det inte lätt nu när det bara regnar för dom tycker inte om att bli blöta :) Men i lördags var det fint väder så då var det full fart
Han börjar bli fin tuppgubben. Dom är 5 månader nu kycklingarna men damerna verkar inte tycka att det är dags att värpa än...Får väl så där ett ägg varannan dag nu så hon som värper tänker väl sluta hon med :(

Jorå, det gick fint!

Var till ridhuset idag och Latina gick som tåget :) Skönt må jag säga...
Som vanligt var vi alldeles ensamma där, lyxigt värre. Men det finns väl dom som vill sova på söndagsmornarna kanske ;-) Soligt och fint ute också, fast dom lovat regn, skönt.
 
 
Var och köpte något till hovarna som heter Keratex hoof hardener. Är en lack som man stryker på hoven och som inte ska torka ut den. Används tydligen på fullblod med usla hovar och på travhästar när dom startar utan skor. Man kan använda den både på utsidan och på sulan. Inte vet jag om det hjälper men jag köpte en i alla fall. Dyr var den, men dom sålde ut den för halva priset för ingen köpte den för den var för dyr...(eller så funkar den inte tänkte jag...).
Nyskodd hov i bästa skick för en Latina...
 
Så nu får Latina hosta upp sig och se till att allt funkar framöver och inte bralla av sig några skor!! Hon är dyr i drift den madamen med all special special, för att bara få gå i hagen och slå dank ;)
 

Påt igen!

I onsdags kom hovslagaren och skodde om Latina helt och nu blev hon mycket bättre igen, ser ohalt ut. Men som alltid blir hon lite "obekväm" av att skos. Men det ser hoppfullt ut :) Red ut med Agge och Lotti idag så då blev Latina glad! I morgon ska jag rida till ridhuset så får jag känna mer hur hon känns. Med lite tur kanske vi kan få träna lite den här veckan, vi var ju så på gång innan tappskon ju :)
 
Efter ridturen blev hon trött och ville mest stå och mysa i solen
Lotti däremot ville bara busa ;)
 

Trötter

Förkylningen frodas så jag gör som Sture och kryper till kojs i soffan och tittar på TV. Latina ff halt, blä! Annars hade jag fått rida för Uffe på onsdag eftersom Klaras häst också är halt fortfarande...

RSS 2.0