Nu kör vi!

Nu kör vi så det ryker, Latina och jag. Och onekligen ryker det av oss, av svett och tårar och grus från ridnbanan...skämt och sido, det är inte helt lätt att komma igång.

Latina är en smart brud i lyxförpackning. Först ser hon helt slut ut för att jag ska tycka synd om henne och ta det lite försiktigt och varsamt. När det inte går hem tar hon till sitt vapen...tokspringning tills hon grävt upp hela ridbanan och jag har försvunnit i det dammmoln som hon skapar för att slippa se mig...

På lördagen tog jag tag i saken och skulle börja rida igen efter typ 3 veckors uppehåll. Har longerat henne och promenerat flitigt under tiden. Tog mig till hennes favoritplats, den lilla ridbanan i skogen. Hon var så snäll och beskedligt och vi skulle bara rida en liten stund, verkade lovande. Men vips så blev hon hysterisk när vi bytte varv och skena halva volten, tog det lite lungnt halva och sen sken igen. Helt omöjligt att gör något. Tar du i henne så släpper hon bettet och trampar luft och man bara känner hur hon laddar. Efter ett tag lyckades vi galoppera ett litet varv i höger varv också och vi begav oss snabbt hemåt, phu...

Så är det bara hem och fundera...nästa dag tog jag tömkörningsgrejorna och tog oss tillbaka till ridbanan, skam den som ger sig! Hon var sååå tröött och kunde knappt galoppera för allt var sååå jobbigt. Pisken hade jag ställt ifrån mig så jag fick smacka och fösa på med tömmarna. Hmmm, kunde hon ha blivit lite slut av ridningen igår tro?

Byter varv och passar på att hämta pisken. Hoppsan, jag höjde pisken en gång och sen var det toksken i galopp runt runt i säkert 5 minuter. Hon skottade på jämfota med bakbenen och bara öste. Halvvägs vrålade hon ut sin frustration i ett ilsket gnäggande. Men hon försöker ju aldrig sticka från banan eller göra något annat, hon bara springer. Och jag väntade...och väntade...och vips så hade hon fått nog. Och vem dök inte upp då om inte min helt fantastiska häst som rör sig så himla fint!! Hon var helt jämn i bjudningen och travade med tryck och eftergift och såg hur fin som helst ut. Inte en skymt av någon fladdrande tunga heller. Så vi gick hem väldigt nöjda bägge två, hon behövde verkligen ladda ur och det var ju bara att låta henne. Man hade ju rustat upp med rejäla skydd runt om och boots fram, man vet ju vad som kan hända :)

Men idag blev det bara en promenad ner till sjön med Sture på släp. Hon var såååå trööött ;-)


Lotti fick hålla sig undan när Latina kom tillbaka från sin tömkörning. Någon måste man ju bossa över när det inte går med matte..

Men sen är dom vänner igen


Tänkte Lotti kunde vara utan täcke en stund när Latina och jag var borta för det var så himla varmt...oj vad hon rullade...oj, jag tänkte inte på att dom skulle på dressyrtävling dagen efter...Men Lotti var väldigt nöjd med sin lerinpackning och tyckte väl det var det bästa sättet att göra sig fin på :)

Bra gick det på tävlingen också. Div III dressyr i LB:1, placering både individuellt och med laget, superduktiga!

Tömkörning

Så är det läge att börja med tömkörning igen då. Det har jag inte gjort sedan Lotti var typ 2 år och innan dess var det också väldigt länge sedan. Men idag fick Latina och jag hjälp att komma igång. Jag gick upp till ridhuset till en tjej från Älvkarleby ridklubb som kommer dit och antingen tömkör din häst eller så har hon lektioner ibland också. Latina tyckte verkligen att det var drygt att behöva börja jobba igen, och inte kom hon undan heller. Hon försökte verkligen först att slippa ta i men som vanligt så kommer hon till jobb efter ett tag och på slutet så hon fin ut. Tjejen var verkligen skitduktig att tömköra och se hästarnas problem. Så jag hoppas hon kan hjälpa mig fler gånger och sen får jag väl försöka själv också. Bara den där onödiga snön som kom härom dagen försvinner igen så man kan gå till ridbanan.


Hon ser lite knackig ut ibland men det är för att hon inte tar stöd riktigt och driver ojämnt med bakbenen. Lite klättring blir det nog också framöver. Rehab är det som gäller men nu ska vi igång :)

Läste en intressant artikel om longering också, det är lite enklare tycker jag men man tror ju att det sliter lite på benen. Men här var det en kändistysk som varvade lösgörande longering med ridning. http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/gerd-heuschmanns-system-losgorande-longering-varva.htm

Hönsen värper som tusan, nästan två ägg om dagen kommer det nu. Jag som inte gillar kokta ägg är ju tvungen att försöka nu när man har höns så jag kokade några i helgen. Men det kändes som om man tog livet av små söta presumtiva kycklingar så det var väl inget vidare. Men man vänjer sig väl...i sommar får det nog bli några små söta kycklingar i alla fall :)

Så här ser det ut i redet när man kommer och ska vittja :)

och så här ser det ut en stund senare. Var tvungen att lägga på lite kaviar så blev det lite lättare att äta...

På söndag ska Lotti tävla division III dressyr i Ockelbo, det ska bli kul att se. Ett riktigt spökridhus är det, men dom värmer upp i en klass innan så de flesta spökena kanske försvinner till huvudklassen, LB:1

Äntligen!!

Som jag har väntat på att mina små hönor ska börja värpa! Men i torsdags när jag kom hem från jobbet så låg det ett där på golvet :) Det var pyttelitet och vägde bara 32 gram, men hönsen är ju inte så stora dom heller. Ett normalt hönsägg väger väl 60-80 gram.Nystädat. Ägget hade hon lagt på golvet i ett hörn så nu har jag byggt en stege upp i värpredet så får vi se om dom fattar att dom ska dit med äggen :)

Duktig tjej!

Ett glatt gäng som trivs nu när våren börjar komma :)

En tur till Strömsholm med Latina blev det i tisdags också. Lite trubbel med ryggen men inget i benen. Bara att börja försöka komma igång, först från backen men sen träning.

Fint är det där på kliniken. Närmast ridhuset, sen uppstallningsboxar och receptionen och behandlingsutrymme.

Nöjd på väg hem!

På väg hem med slottet framför oss. Kameran avslöjar vad madame håller på med när släpet gungar och kränger...


Tävlingar på Lervik

Idag var det dressyrtävlingar på Lervik. Agge och Lotti var med i LC:1 och LB:1 och blev placerade i båda klasserna på 66 resp. 67 %, superbra. Själv fick jag nöja mig med att räkna poäng...


Det har även varit hopptävlingar i Högbo fre-sön nationella. Leif Hall vann båda 1,40 med Cilvano Z, det var ju verkligen en fullträff. Dom verkar vara i storform. Hoppas det håller i sig tills GRS har sina inomhustävlingar i april :)


Latina ensam i hagen hemma medan Lotti får åka och tävla. Det är hon måttligt nöjd med...

Men vi får ta en liten promenad för att muntra upp henne :)


Göteborg

Förra helgen i Göteborg var härlig! Vi åkte tåg kl 07.09 på lördag morgon och var nere till 12.30 utan några som helst förseningar, helt otroligt för att vara SJ...Vi promenerade direkt bort till Scandinavium och in på shoppingmässan. Gissa om det var folk där, oh my god...Gick knappt att röra sig.

Jag hade bestämt mig för att om jag hittade sånt jag ville köpa så skulle jag slå till direkt för sen skulle man inte hitta tillbaka. Vad köpte jag då först?? Jo ett par nya stigbyglar till dressyrsadeln...dom vägde bly så sen fick jag vackert gå och bubba på dom där som bara kändes tyngre och tyngre. Nåja jag lät mig inte hejdas för det utan köpte en ny kalender, kllisterbandage, svansremmar plastade på Börjes (bästa) och inte minst mina favoritskydd fast i brunt denna gång. Har ett par i vitt till "snyggt" men nu kan jag ha ett par till vardags :) eller till vardagsträning kanske, inte ut i ur och skur...


Sen var det dags för en 1,55-hoppning där R-G gick till omhoppning men rev sista hindred med Ninja, attans. Men gissa om det var livat i lokalen när han kom in!!
Efter det var det dressyr kür med några svenskar. Patrik Kittel vann på frugans leksak (Toy Story) och då blev det om möjligt ännu fler applåder. Arrangörerna fick ju dessutom datahaveri när han red så vi fick vänta länge på resultatet. Men hans motstånd var väl inte det största, många ekipage som jag inte kände igen.


Sen tog vi oss själva och alla överlastade påsar och tog en taxi till hotellet kl 23 och knoppade in.
Jag vaknade såklart i ottan på morgonen och kl 07 stod jag i duschen. Så småningom kom dom andra tröttisarna på benen och vi käkade härlig hotellfrukost innan vi gick dom 25 min tillbaka till Skandinavium för lite mer morgonshopping innan dagens världscuphoppning började kl 13. Tyvärr ingen svensk till omhoppning :(

Jag hittade nya stigläder till dressyrsadeln och ett dressyrträns med röda?! och vita stenar på pannbandet och en lackad nosgrimma...snyggt eller...snyggt?


Så ville jag ju se Biggles med Kristian von Krusenstierna men han kom sist i Grand Prix dagen innan och fick inte rida küren så det blir nog inget OS London för det ekipaget.

Men faktiskt, jag köpte inget schabrak och inget täcke, det var väldigt oväntat ;)

RSS 2.0