Allting går, och går det inte så går det ändå!

I tisdags var jag till Söderhamn och tränade för Ia, hon som red i landslaget förr med Galliano. Hon är verkligen supertrevlig att rida för. Käck och glad men ändå krävande. Vi hoppade in istället för Christina som hade ramlat och brutit handleden. Det var i det nya ridhuset som är en tälthall. Latina stod som ett ljus i transporten fast hon inte åkt på nästan ett år nu. Men väl framme blev hon väldigt uppjagad för att sedan totalt pysa ur och vara ganska loj på träningen. Loj men spänd i det nya ridhuset där fläktar och väggar lät..ingen bra kombination. Hon kändes inget vidare men träningen var jättebra och vi avslutade väl skapligt.
Jag tror jag aldrig har varit så slut någon gång efter en träning...inte Latina heller tror jag. Inte i toppform direkt ;-)
 
I hönseriet går det rätt bra. Den halta hönan har adopterat de minsta egna kycklingarna men jag måste ha dom skilda från dom andra för den friska hönan är dum mot den halta. Men nu har alla kycklingar en mamma i alla fall, det är bra :)

Lotti debuterat 1,20

JUNI ÄR INSTÄLLT PÅ GRUND AV TEKNISKA PROBLEM, VI SÄNDER DÄRFÖR EN REPRIS PÅ FEBRUARI TILLS VI LÖST PROBLEMET. Pressmeddelande från skitväder.se

Rekommenderar att ni går in och kikar på Agges blogg om hur Lottis först hoppmeeting har gått (bra såklart) men bla debut i 1,20 :)

http://lottiocholivia.blogg.se/index.html
Som sagt...skitväder..

Läggdags i hönshuset

Var till ridhuset idag med Latina och hon var superfin. Lallar lite med tungan men var mjuk och fin, skummade mycket och gjorde allt jag bad om, lätt i handen. Så nu ska jag åka till Söderhamn och träna för Galliano-Ia på tisdag kväll nästa vecka. Hoppas det blir kul. Ia ska tydligen komma ner hit sen varje månad under sommaren så då hoppas jag att det ska passa :)

Dom yngsta kycklingarna har nu flyttat ut från kontoret till hönshuset med sin kaninbur. Hönan ville inte ha några fler och hackade efter dom när jag försökte, så dom får bo kvar i buren tills dom blir lite större. Dom andra går nu ute hela dagarna med tuppen och hönan. Det är familjen Mys nu och tuppen är glad att slippa vara ute själv hela dagarna. Men halta hönan ligger och ruvar än och jag får henne inte att sluta. Dessutom är den friska hönan dum mot henne nu när kycklingarna är med.

Börjar bli trångt att få plats hos mamsen nu

Den här tror jag får heta Dino, visst ser den lite dinousarielik ut!?

Min favorit, hoppas verkligen det är en höna

Vattenmattaträning

Lotti och Agge fortsätter med sin vattenmattaträning. Tycker det ser ut som det går framåt :)

Skeptisk..

Ser riktigt rund och välmusklad ut!

Båda varven måste tränas...

Jobbigt med vattenmattaträning ;)

Lotti blir alltid så fin på bild. Latina ser mer ut som ett ök när man ska fota...fast hon är en en riktig dam;)

Igår var hovslagaren här och Latina vart inte alls öm i hovarna idag, det betyder topp-poäng till hovslagaren!! så nu kan jag andas ut, peppar peppar. Inte kul att byta hovis när man har usla hovar på hästen och hon blir väldigt lätt ömfotad dagarna efter.

Igår red vi på ridbanan men det passade inte damen. Först hade hon ridits av Annica på kvällen innan, rätt ordentligt. Sen fick hon inge mat på morgonen (har hull att leva på!) utan jag tog ut henne direkt. Hon hade ingen framåtbjudning alls knappt och det lilla som fanns försvann snabbt med kandaret...Men idag var hon pigg och glad, fast vi tog en utetur förstås :)

Ridklubben hade fått till en sån himla bra och kompetent styrelse nu i vintras men delar av den har redan avgått. Känns så himla tråkigt då jag kände att dom kanske skulle lyckas ro hem ett nytt ridhus och ordna med en framtid till klubben. Nu känns det mest bara tråkigt med nya bråk igen i styrelsen, den förra och förrförra och... avgick väl också i förtid. Inget tacksamt uppdrag direkt...tur man inte är med. Har fullt upp med alla kycklingar och höns hemma;)


Händer inget...

Det händer verkligen ingenting på hästfronten, segt som tusan att komma igång. Hon blev ju smällfet på betet första veckan men nu verkar det äntligen avta. Hon var ju alldeles slut och orkade knappt röra på sig. Lugn och fin iofs :) Sen kom helgens ööööösregn. Dom var ute hela dagarna ändå och var torra och varma under täckena men kanske stod hon och spände sig för när jag red upp till ridhuset igår så kändes hon alldeles kantig och ofräsch igen, men det blev bättre på slutet. Men det kändes som det kom från ryggen igen så imorgon blir det förhoppningsvis ett tömkörningspass, om vädergudarna vill :) Så hon kommer loss ordentligt igen.Alla kycklingar är det full fart på. Idag fick dom stora som nu är snart 1 månad gamla fick vara ute lösa i hönsgården för första gången. Hönsmamman var med dom men jag stängde in tuppen för att var lite irriterad på dom när jag försökte förr.
Det var väldigt spännande men den minsta började frysa efter en kvart så då fick dom gå in igen. Är ju så blött i gräset och ingen värme ute direkt. Men nu har dom testat på lite iaf :)Den här lilla rackarn är mycket större än dom andra och flaxar och flyger och är kaxig. Ni ser ju hur han håller koll högt över dom andra. När jag skulle ta upp honom så pickade han på mig den odågan. Inget att ta miste på att det blir/är en tupp.

Var är sommaren?!

Idag var det verkligen inget mysigt väder att rida i. Ösregn och halvstorm. Men det stoppade oss inte, Latina blir så tjock nu när betet är så frodigt att hon måste röra på sig och jag är för lat att lasta henne och åka upp till ridhuset. Och hunden ska ändå ut så det är bara att ta allt på en gång. Men man önskar ju att vädret blev bättre någon gång så man kan njuta och rida. Men man får vara glad att man inte har semester än...

Men nu efter den turen har man förtjänat att kura i soffan under filten resten av dagen. Kanske mysa lite med de nya kycklingarna. 5 stycken blev det tillslut. Än verkar dom pigga så vi får hoppas att dom överlever :) Dom är så otroligt söta!


Dom har fått låna en av Stures leksaker, en kyckling som det går att krypa in i. Så ibland får jag skaka ut dom för då ligger dom inne i kycklingen. Men mest använder dom den till att klättra på


Förra helgen var det ju lite sommar i alla fall. Då slog maskrosorna ut och det var helt gult på alla åkrar runt huset


Då var Sture och jag ute och mös lite i det sköna vädret


RSS 2.0