Supersilversara!!

Det var sjukt spännande idag på den avslutande hoppningen i fälttävlan. Sittande i soffan med en kudde för ansiktet skymtade jag hur hon rev sista hindret, typiskt. Men ridsporten levererar och en OS-medalj är bärgad, silver i fälttävlan :)
 
Igår var Latina och jag ute och galopperade i skogen. Det är inte alltid det fungerar så bra på henne men när hon är avslappnad så får man passa på med att brassa på lite ute och få lite flåsträning :) Vi klättrade lite i grustaget också och avslutade med att doppa hovarna. Mysig morgon innan all broms vaknade :)
 
I morgon blir det nog lite trimmning i ridhuset igen om hon känns bra, idag fick jag ledigt, men inte Latina :)
 

Äntligen OS, då kommer sommaren...

Nu när man äntligen får titta på lite ridsport i OS så ska det bli kanonväder ute, typiskt. Men men man får väl springa emellan eller ta datorn med sig ut, fast då ser man ju inget på skärmen med det starka solljuset. Men radio är inte helt fel heller, bara det att dom knappast lär rapportera så mycket från ridsporten.
 
Allt hö är äntligen intaget iaf, det har varit segt i år med allt regnande men nu kan man pusta ut. Inga hästar som behöver svälta här minsann :)
 
Latina känns riktigt bra att rida, peppar peppar. Kanske är det värmen som gör sitt till. Hon är mjuk och fin i ryggen och jobbar rätt bra när vi trimmar. Hoppas att vi nu kan komma igång :) Vore ju kul att hinna med någon tävling i höst innan vinterns tråkiga tid kommer.
 
Annars är det bara grymt med broms just nu och hästarna är täckta från topp till tå. Latina är mer tålig nu för tiden än vad hon var när hon kom, men Lotti blir rastlös. Idag har hon vält ut vattentunnan två gånger redan mitt på dagen...Stackarn har en besvärlig hovböld som tjafsar så det kanske är därför hon är extra irriterad.
 
Tjusig Latina täckt från topp till tå i Rambo :)
 
Om TokLotti behöll luvan på så skulle det ju gå bättre men hon ser mest ut så här :) Ögonen blir ju skyddde iaf...
 
Till och med lilla Emma springer lite i hagen och försöker undkomma bromsen. Inte lätt att hitta en flughuva till en liten...
 
För att ni inte ska tro att jag helt har tappat greppet med rosa skor så kan jag meddela att jag shoppade loss på "Köp 3 och betala för två" och köpte ett par svarta och ett par grå Pikeur helskodda och fick ett par helskodda bruna JW på köpet :)
så med så många nya ridbyxor är det bäst att man får rida ett bra tag till :)
 
Från hönsgården kan jag rapportera att tuppen jag sålde fick storstryk i sitt nya hem så nu försöker hon introducera en höna i taget till honom för att se om dom kan tänka sig acceptera honom, stackars liten. Han var ju lite blyg. Hon skulle ha tagit den gråvita istället. Det är en riktig tuffing som behöver ett nytt hem snart...På mornarna nu hör man först stortuppen som galer, TUTTUTTUT, strax efter hör man en ynklig kille som härmas, tuttuttut...
Han var ju väldigt söt när han föddes :)
Efter en månad såg han ut så här
och nu nästan 3 månader gammal ser han ut så här och nu ruggar han och börjar få många fina fjädrar :) Men han skulle behöva några egna bruttor....
 
Snart dags för siste svensken ut i fälttävlansdressyren, heja heja!! Den 9:e är finalen i dressyr så då hoppas jag Latina är laddad sen ;)

Guts´n Glory

Idag tog vi en liten tur till Öregrund och Gräsö och flanerade runt lite. Tänk vad man kan hitta, där i Öregrund fanns det en trevlig ridsportbutik där jag fynade lite MH på Outlet. MH gör ju grymt sköna skor som passar mina fötter perfekt. Så varför inte gå lite wild and crazy...
Eldsflammor passar ju mig och Latina...eller iaf Latina, hehe.
 
På kvällen hjälpte jag Agge när hon och Lotti hoppade lite på banan hemma.
 
Hon ser så rolig ut när hon hoppa vattenmattan, tveksam innan, öronen rakt ut över och man ser lättnade efteråt :)
 
Duktiga Sture ligger och kollar han med :)
 
Nya fina skydd också
 
 
 
 
 
 

Höns - en lönsam affär, eller!?

Latina och jag rider på ordentligt igen. Hon känns rätt fin nu, oriden men ok. Pigg och arbetsvillig, lite som förr :)
Jag var ju ner med henne till Mustang och kom hem med en ny hoppsadel. Ville ha en sadel att rida ut i och som man kan hoppa i om andan faller på...någon gång ibland blir man ju hoppsugen ;)
Det blev en Ideal, eller Crown, är tydligen samma märke. Den känns ganska omodern men den passar Latina och den passar mig :) Eller som Annica uttryckte det " Skön, precis som en gammelvärldens damcykelsadel". Men Latina känns avslappnad i den och man sitter skönt, men den är bred och det är gott om plats för rumpan och även för mina långa överskänklar och det är skönt att få ha knäna innanför sadelkåporna. Sitsen och knästöden är av buffelskinn som man tydligen varken behöver sköta om eller kan slita ut, så det är ju ett plus, hoppas jag.
 
 
 
Latina är brunstig nu som bara den. Hon står och hänger över stängslet mot Plopp, enda valacken i stallet. Han ställer gärna upp och gnäggar och flörtar med henne, åtminstone en stund innan han tröttnar och går därifrån för att beta :)
 
Eftersom hon verkar vara i gammal god form så blir hon ju också dyngsvettig bara av att skritta, tokfian. Hjälper ju inte att det är massa broms nu också, bläää. Skönt att rulla sig efter ridturen
 
Idag har jag också gjort min första hönsaffär. Sålde en av 10 veckors-tupparna för 50 kr :). Människan åkte 12 mil för att hämta honom. Men inte undra på så grann som han är, eller iaf kommer att bli. Den blågrå färgen är väldigt populär och lite svår att få tag på. Försökte lura med henne en av de gula tupparna också men det gick inte... Är ju tråkigt om man ska behöva nacka dom. Men det var nog dags för honom att flytta för i morse började han gala, ynkligt och trevande men definitivt så tutade han på!
 
Varför blir bilderna så himla stora nu för tiden??

Lite ridning igen!?

I måndags var massage-Jossan ut och tittade på Latinas rygg och tyckte det inte var så faligt. Hon tyckte jag skulle börja rida lite försiktigt igen :) :) Men samtidigt är det ju jag som känner hästen bäst så det är viktigt att känna hur det känns när jag rider. Så vi testar igen och rider igång lite försiktigt, peppar peppar...
Annars har ju hästarna det rätt skönt nu, mat mat mat
 
 
På fredag ska Agge och jag åka och kolla på nya hoppsadlar. Jag kan ju inte rida i dressyrsadeln jämt och variation är säkert bra för hennes rygg. Lite studsträning vore nog bra för styrkan i rygg och rumpa också, både på Latina och mig :)

Ia-träning med Lotti

Igår var jag med Lotti på Ia-träning på Olstorp. Hon är superkul och bra att rida för tycker jag iaf :) Jag har inte ridit Lotti knappt någon gång sen jag sålde henne, men jag red dagen innan träning så jag hade nån humm...Lotti har ju bara hoppat just på slutet så hon tyckte väl att det blev lite konstigt att hux flux åka på världens dressyrträning. Men jag tror hon också blev nöjd av att få jobba med lite annat. Men det kändes inte alls som det var länge sedan jag red henne. Fast det är klart att vi inte var tajmade direkt :) Huvudsaken man får ha lite kul :)
 
Fast Sture var måttligt nöjd med att vara med...fast han är nöjd att få ligga på läktaren som är så högt upp, för då ser han mig hela tiden :)
Ställa lite utåt...
Lite ökad trav. Hon har mycket bättre tryck i traven nu. Lite suddig bilder men så blir det när man gör svichande snabba travökningar ;)
 
Lottis framtida ryttare ;) Man ska se och lära i tid!
 
Lotti har fått en ny lillasyster. Mamman verkar ha bra gener som nästan bara får stoföl! Måste vara 4 ston och en hingst nu totalt. Supersöt Happy Deal e:Daily Deal (Diamond Hit- Lauris Crusador XX- Florestan- Worldchamp)
På den här bilden ser man att mamma Happy Holli har samma hals som Lotti, och samma färg. Det verkar inte som fölungarna får några vita tecken heller just.

Snaaart semester!!

Jobbar bara två dagar till sen har jag FEM veckors semester. Det ska bli tokskönt! Varmt och fint väder har det ju varit nu också så man är sugen att vara hemma :)
 
Latina har ont i ryggen igen så henne tömköra jag mest nu. Hon är däremot pigg som en kanonkula och far runt på banan som en tok med mig hängandes efter i tömmarna... "Lite" för tjock är hon också men inget som gör att orken är mindre. Vi som skulle träna på fredag för Ia igen...tur jag fick låna Lotti istället - är verkligen ridsugen och Ia är så bra!! Får väl försöka komma tillrätta med sitsen som försämrats på slutet :(
 
Latina är duktig att äta. Förr kunde hon äta hur mycket som helst utan att bli tjock, men nu har hon väl gått ner i varv och bara lagrar in i fettdepåerna...
 
Hela trädgården blommar nu, lupinerna och rosorna :)
Bästa Sture och hans polare som ser lite förgrymmad ut...
 
 
 
 
 

RSS 2.0