Nära ögat!

Idag var Agge och jag till ridhuset. Jag var där igår också och då trimmade jag ordentligt med dressyr med mycket samling, så hon skulle vara helt slut när nya hovisen kom :). Så idag tog jag hoppsadeln och tog fram lite bommar att trava över. Hon var lite seg och när jag började samla lite mer så sega hon till ordentligt och jag fick vara på lite med spöt...hmm uppskattades inte tredje gången och hon höll på att skicka mig till månen!  Två trimma-dagar i rad gillades inte... Det är då bättre med dressyrsadeln för då sitter man ordentligt och inte i någon halvfjösig lätt hoppsits som nu... kändes som jag var typ två meter över sadeln! Men hon är rätt bussig för det blir aldrig någon serie. Hon tyckte jag var dryg bara helt enkelt. Jag bad om ursäkt så jobbade vi tillsammans sen ;) Tur jag hade lite godis med som muta, hehe
 
 
Man kan inte bossa hur som helst med en madame av högsta rang :) Men imorgon blir det en härlig tur ute i snön, då blir hon glad igen (fast hon är aldrig långsint)

Ingen träning men ny hovis!

I morgon skulle jag ha tränat för Ia men det blev inställt pga för få deltagare. Synd men inte så jättekonstigt så nära inpå jul kanske. Men hon kommer tillbaka redan den 11 januari så det var ju inte så långt dit!
 
Idag kom nya hovslagaren. Hur bra och duktig som helst! Hoppas han nu vill behålla oss :)
 
Annars är Latina väldigt fin att rida just nu :) Vi trimmar på och hon är mycket starkare i bakkärran och orkar mycket mer nu. Då är det så kul att rida. Uffe tyckte att vi hade utvecklats enormt men egentligen har vi ju bara kommit tillbaka till det normala :) Jag fick erbjudande att rida för Erik Lette, han kommer tydligen till Uffe varannan vecka fast dagtid. Vi får se om jag törs sen ;)
 

Förgiftad dag slutade på topp :)

Varför var det min tur att ta ut hästarna idag??? Skotta fram bilen, skotta fram stalldörren, pulsa och hämta alla täcken som hänger på tork...tack och lov är det plogat till hagarna annars har jag nog dött...minst sagt. Sen finns ingenstans i stan att parkera bilen nu pga all snö. Men annars gillar jag snö :) men eländesdagen fortsatte med insulinstrul som slutade med huvudet i toaletten på jobbet i någon slags ketonförgiftning antar jag,inte kul. Åkte raka vägen hem för att fixa och kolla upp allt. På vägen hem så hamnade man bakom kilometerlång konvoj med lastbilar med vindkraftverksgrejor som körde såååå saaakta. Fick svänga av i Hillevik och stanna en stund med huvudet ut genom bildörren...När jag väl kom hem hade grannen parkerat på infarten när han röjde snö hemma men han flyttade den snabbt, annars tror jag att jag lämnat bilen på vägen bara, herregud hur svårt kan det va att komma hem!! Stöp tillslut på soffan och bara hoppades dom skulle ringa och säga att dressyrträningen var inställd pga snöväder. Hände inte..
 
Men men, efter ett par timmar kvicknade jag till och drog på mig ridkläderna och masade mig till stallet...kanske någon annan ville rida, hmm. Inte läge på en pigg Latina och Agge hopptränade med Lotti. Bara att rida iväg, men visste inte ens om det gick att ta sig genom snön till ridhuset. Men det gick riktigt bra, bara lite pulsning.
 
Sen gick träningen så himla bra och det tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av! Byten som gick riktigt bra, eller iaf inte massa bock och bus från Latina, samling gick fint och Latina var lätt i handen och lösgjord. Vilken härlig avslutning på dagen! Och kan ju tillägga att nu är man piggelin igen :)
 
Börjar bli dags att ladda ;)

Vinter värre

Snön har ju verkligen kommit hit nu! Vet inte om det ens går att ta sig till ridhuset för det plogas inte den biten. Ska man forcera alltför mycket snö och plogvallar så vet man ju att skona brukar ryka...jag får väl ta och prova men det är ju så förbenat kallt nu igen, ikväll -18, bistert.
 
Latina tycker det är OK med snö och kyla. Dom har ju fått rundbal så dom kan mumsa och äta hö hela dagarna :)
 
Sture däremot är inte glad över kylan, det blir inga långa promenader direkt... Fast han gillar snö och snöbollar :)
 
 
Traktorerna går för fullt hemma, tur det finns resurser. Blev lite plogat i hästhagen också, annar blir grinden snabbt i knähöjd :)
På onsdag är det sista träningen för Uffe innan jul. Hoppas man kan ta sig dit då och att det inte är -20...

Giraffen!

I onsdags var det Uffeträning igen, det gick rätt uselt... Sprengerbettet var väldigt bra att rida med, om man hade gramanen...!? Utan sprang hon med huvudet som en jädrans giraff. Dagen efter var bettet återlämnat. Hon vet ju den damen att inte jobba om man måste. Dessutom träna samling samling i trav och galopp på ett tvådelat bett med en stjärnkikare, mmm så där lär jag säga. Men Uffe tyckte det gick rätt bra. Vet inte vad han titta på? Själv var jag inne på på att skänka bort henne. När du kan det där på träns så har du kommit långt sa han...oh my god säger jag.
 
Idag gjorde jag om samma övning själv med mitt tredelade pessoabett och det gick betydligt bättre, phu, hon får väl vara kvar ett tag till.
Annars har vintern kommit med buller och bång. Världens snöoväder. Inte har vi några snösulor heller så det vart lite halkigt idag med styltor och elände. Men vi tog oss till ridhuset :)
 
 
Annars har flera av hönsen börjat värpa så en dag fick jag FYRA ÄGG!! Pyttesmå men ändå :)
 
 

RSS 2.0