Hopptävlingar med Lotti

Idag var jag med Agge och Lotti till Älvkarleby på hopptävlingar. Morgonpigg som jag är så var jag upp och tömkörde Latina på morgonen vid 7 innan vi åkte. Tänkte tömköra iaf...i en Latinabrall så gick gjorden av och hela tömkörningsgjorden flög av och hängde och dinglade i tömmarna framför Latina som blev skitskraj. Men det gick bra tillslut och jag fick stopp på henne och kunde trassal loss tömkörningsgjorden från tömmarna. Så sen fick vi longera istället, men hon var duktigt. Får se om jag kan hitta en lös gjord någonstans så jag inte behöver köpa nytt alltihop. Med lite tur passar den som finns på min gamla travsele.

Duktiga Latina :)

Lotti och Agge hoppade 0,90 m och rev oturligt sista hindret. hon var lite tittig men jag tycket det såg rätt OK ut :) Sen red Alex henne i 1 m för dom ska börja tävle lite högre klasser tillsammans under utesäsongen. Men hon kanske blev lite trött, första gången ute i år. Hon blev iaf mer spänd och stannade på två hinder. Men det är bara att komma igen :)


Ny hovslagare och kaos i hönshuset

Min bästa hovslagare har bestämt sig för att sluta sko. Hon ska istället börja jobba på labbet i Dannmemora gruva. Men hon har ordnat med ersättare, en 2 m lång Sture! Han har säkert tagit de flesta av hennes kunder, han är precis klar så han har ingen kundkrets innan. Han köpte även hennes bil så det var ett riktigt kap för honom att hon slutade så precis. Han var med och skodde Latinas usla hovar nu när Anita var ut sista gången så det var ju kanon att hon kunde tipsa honom. Han bor nära i alla fall och det är ju jättebra när man har en häst med usla hovar. Men här får man ju vara tacksam att man får en ny hovslagare, så ont som det är om sådana...

I hönshuset blev det kaos...Hönan som ruvar så fint kan inte gå på ena benet utan hoppar runt på ett ben. Så nu har jag fått sätta henne i en katt-transportbur där hon ligger och ruvar och kan äta och dricka utan att röra sig just. Men hon är rätt pigg, men den andra hönan är dum på henne. Men hon fixar inte riktigt att sköta om alla 9 äggen hon ruvar så jag har hastigt farit iväg och lånat en äggkläckningsmaskin för att ge de dyrköpta äggen en chans...La samtidigt dit några av mina egna hönsägg också.

Men det verkar inte lätt det här med höns heller. Som en sa på jobbet...måste nog göra ett besök hemma hos dig, 2/3 av besättningen har dött eller är skadade...Jag ska kanske hålla mig till hästar. Men med lite tur får jag några små minikycklingar :) Vore ju en skänk från ovan om den andra hönan ville börja ruva så kunde hon ta hand om kycklingarna sedan, annars måste ju jag göra det, suck...hönsmamma...


Ägg som ska vändas två gånger om dagen, viktigt med rätt temperatur, 39 grader, och så måste man fylla på med vatten lite då och då. Tur man har dom inne hemma åtminstone.

Gott med mat!

Damerna har lärt sig snabbt att om traktorn kör i hagen så betyder det att maten kommer. Nu förtiden så sitter dessutom skogsvagnen på jämt när vi ska köra in en höbal så det är inget litet ekipage som ska in i hästhagen :) Jag får stå bredvid och fösa bort damerna så dom inte försöker tränga sig in mellan traktorn och höbalen. Inget är som mat! Men hästar är ju inte så smarta så jag är inte säker på att dom skulle uppskatta traktor med skogsvagn lika mycket om vi skulle möte den efter vägen...fast dom är rätt cool då med :)Hungrig!! Mums, gott med hö :)

Red Latina i ridhuset idag. Lyx att vara alldeles själv där hela tiden med en avslappnad Latina. Hon var riktigt fin och vi övade på samma övningar som vi gjorde sist med Uffe. På slutet fick jag fram det riktiga gunget igen och några travökningar som var bättre än på länge, även om upptagningen fortfarande blir lite hej och hå :)

I helgen har det varit stora dressyrtävlingar i Storvik. Den här tiden på året är det massor med fina tävlingar nära men vi kommer igen senare i sommar :)...när hon brustar och är tokig dvs...;)

Har sålt min gamla dressyrsadel och min allroundsadel som jag har när jag rider ut. Tänkte att jag skulle köpa en ny som passar bättre och provade en Prestige Roma. Den är ssuperskön men kåpan hamnar verkligen långt upp på bogen. Svårt det där, det blir ju lite så när man har en hoppsadel och en dam med enorma bogar...


Men sen la jag på min Pariani som jag aldrig blir av med, och den låg faktiskt bättre. Inte lika framskuren eller nåt. Den är ju super, men lite smal i tunneln under och lite för smal bom...

Fiiina Latiiina :)

Idag var det äntligen dressyrträning igen! Och det gick riktigt bra. Hon fick samla sig rätt mycket och då kom tungan lite men rätt ok ändå. Uffe har en väldigt klar linje i det vi ska göra och han är rätt tydlig, tex "det ska dundra i backen när du ökar galoppen". Nog kan vi dundra allt, men hur ser det ut sen då...ja ja, han verkar nöjd i alla fall så då går det väl bra då. Men hon är mycket rörligare och mjukare och det händer mycket nu när man rider...kanske kanske kan vi få till någon tävling i sommar :) Någon lättare klass då.. Men annars så är jag tvungen att sitta ordentligt i sadeln och samla henne med sitsen. Jag sitter ju rätt ok men jag lättar lite istället för att trycka till med sisten vid tex halvhalter osv. Säkert för jag är rädd att sitta hårt om hon har ont i ryggen, och så har man blivit lite svag i sitsen efter allt latande senast månaderna. Nu får det bli skärpning!


När man har varit duktig får man extra snask, Pavos Slobber Mash är det godaste som finns, och bra för magen också :)

Lotti tränar ju en stund efter mig men dom kom raskt hem idag, Lotti hade trampat på en sten igår och var halt idag. Attans, dom som ska tävla dressyr på lång bana för första gången på lördag. Nu får vi se...Annars verkar det som att hon kanske ska debutera 1,20 med Alex i Falun den 10 maj, oj oj vad spännande!

Idag kom äggen på posten ;) Ett var kraschat men de övriga hade klarat sig. Äggen måste vila ett dygn efter den vådliga transporten så imorgon får hon en hög ägg att ligga på. Bäst för henne att hon tar väl hand om äggen nu :)
Det stod på ett av äggen att de var laxfärgat, kanske blir en sådan här då!?

Sture har varit lite hängig några dagar och spytt och haft diarré men han verkar vara på bättringsväg. Det kurrade så högt i hans mage att jag hörde det en våning upp genom en stängd dörr!


Full fart i Märtas hage

Hej vad det går. Nu för tiden när man bara har en häst så utvecklar man massa nya intressen när det finns ledig tid...tex har jag börjat restaurera på övervåningen. Men förutom det så har hönsen blivit en liten hobby.

Det är bara tok med dessa höns, har väl aldrig trott att dom kunde vara så roliga. Nu vill den ena hönan ruva, hon beter sig som en toka och kluckar och har sig fast jag tagit bort alla ägg...inte visste väl jag att hon ville börja ruva snart! Så är det att vara husdjursagronom, inte fick vi läsa om tokiga dvärkochinhönor och deras enorma ruvbenägenhet. Sagt och gjort, jag fick beställa ägg på postorder och väntar leverans av 10 ägg i varierande färger men alla ska vara dvärgkochin. Vi får väl se om dom hinner fram i tid till den stackars skendräktiga hönan. 10 kr styck kostar dom och inte vet jag hur dom ska klara posten. Vi får väl se om det finns några riktiga brevbärare ;)Får be Agge hålla ett extra öga på posten denna vecka :)
Har jag tur får jag några sådana här blå

med lite otur får jag sådana här friserade :)

Lite andra projekt är också på gång en dom spar jag på :)

Med Latina känns det riktig bra igen tycker jag. Långt till storformen men hon känns mjuk och fin och tungan har hon verkligen börjat hålla inne i munnen istället för som en slips, det måste vara ett mycket gott tecken! På onsdag är det äntligen träning igen.
Idag var vi på promenad med Sture. Latina och jag såg rådjuren skutta iväg, men som tur var missade Sture dom, phu. Han har fullt upp med att leta ekorrar

Jakt-örat uppfällt och särken på!


Överallt i skogen är det kott-verkstad. Ekorrarna har verklligen ätit massor överallt


Nöjd :)

Träningen fortsätter

Latina och jag har jobbat på bra över påsken och det har hänt endel tycker jag. Jag rider inte ut på henne utan jag skrittar 10 min upp till lilla ridbanan i skogen och jobbar där intensivt i ca 20 min sen 10 min skritt hem. Det är ju viktigt att hon jobbar och INTE går och spänner emot i ryggen, vilket hon gärna gör om man försöker trimma ute efter vägarna.
Sadeln verkar funka i alla fall, tur...

Sen har jag tömkört någon dag emellan ridningen. Ibland behöver hon flippa ur när jag tömkör och då springer hon som en tok, men sen blir hon så fin. Det bästa är att jag märker av det i ridningen också, att den där lilla handbromsen går ur efter att jag tömkört en dag och hon rör sig lättare och större, mer genom hela kroppen även när jag rider. Tungan ser vi också allt mindre av :) ett mycket bra tecken.

Sen promenerar jag endel med henne tillsammans med Sture, så får vi motion allihopa :)

Med lite tur så blir det träning för Uffe på fredag. Men hon som skulle ordna hade ramlat av sin häst så nu vet jag inte om hon kan rida. Om inte så blir det ingen träning, då får jag vänta tills nästa onsdag. Lååångt dit ju!

Lotti och Agge har varit och hopptävlat i helgen, dom är så duktiga! Ni kan kolla mer här:
http://lottiocholivia.blogg.se/index.html

Annars har Lotti vårkänslor och ägnar dagarna mest år att hitta på bus, typ välta ut vattentunnan och släpa ner den längst bort i hagen...Men nu har jag knutit fast den :) Busfia!


I helgen är det stora hopptävlingar på Lervik i dagarna fyra. Går en 1,50-hoppning på söndagen och sen är det ju allsvenskan också :)

Samtidigt har Högbo nationella dressyrtävlingar upp till Prix S.t George. Där är Hanchen med och rider. Längtar till jag får träna för henne igen. Det stod om henne i ridsport senast. Hennes häst är tillbaka efter svår fång.

Längtar faktiskt :)

Glad Påsk!

Äntligen är det helg och man får några dagar ledigt, skööönt. Ska vara hemma och rida på mina fina häst :)

Uffe red henne igår och det gick väl bra. Han gav mig några tips om vad jag skulle göra för att få henne att trampa igång bak. Han upplevde inte att hon boga in  och ut, hit och dit för att hon smet från jobbet utan mer för att hon inte hade kroppskontroll. I samling och på böjt spår hade hon bättre kontroll men när hon skulle bära sig själv gick det sämre. Men han menade att hon var ju så snäll så det är bara att jobba på (m a o hon tål att man säger till henne..). Vi känner oss taggade i alla fall. Det blev prat om graman för att hon inte ska slå upp huvudet tex när man saktar av osv, men först skulle vi jobba med att vända och vända på volter.

Det känns lite konstigt för hon är så annorlunda att rida nu. Hon som alltid varit stadig lixom, är nu alldeles sladdrig. Uffe har ju heller aldrig sett henne i storform så han säger ju saker om henne som ju säkert stämmer idag, men som egentligen inte är så. Som att hon har svårt att lägga tyngd på bakbenen. Tänk när jag red för den där islänningen, han sa att hon hade så lätt för samling så han skulle kunna lära henne piruetter på en vecka. Men det är väl dit vi ska igen :)

 Idag fick hon en välförtjänt promenad med mig och Sture :)

Trött men lycklig :)

Sture har en fix idé. När jag tar Latinas hink och fyller den med vatten ska han promt dricka. Han ligger och sover i sitt hörn, men så fort han hör att jag fyller vatten kommer han. Knäppstare.

Törstig, eller?

Hönsen värper på inför påsk. Tuppen är så otroligt omhändertagande med sina små pullor :) Nu har dom fått majs på burk igen, det var länge sedan. Det är det bästa dom vet. Då springer han runt och plockar upp majskornen och sen släpper han dom till hönorna och får kanske i sig någon enstaka själv. Och brudarna, dom bara trycker i sig det fortaste som går. Jag säger då det...

Hönsen vill också gärna dricka från en öppen vattenspegel, hellre än inne i vattenautomaten.

Vad är väl lite botox emot en manegebottenpeeling trots allt?

Missa inte dagens inlägg av "Havrepappan" om varför hästtjejer håller sig så fräscha! Galet roligt!!

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2012/3/Varfor-hasttjejer-haller-sig-fraschare/

Ikväll kommer MassageJossan och tittar till Latina och Lotti. Vi får se vad hon säger..
Här kan ni läsa lite om henne om ni vill http://www.multihorse.se/

Det går framåt, peppar peppar...

Latina och jag försöker ha någon slags plan nu för att komma igång. Ridning-tömkörning-vila och så börjar vi om. Ridbanan har ju kommit fram nu så den är perfekt att komma igång på, bara hon sköter sig. Men utbrotten har uteblivit sen hon grävde upp ridbanan så nu blir det faktiskt lite vettiga rid- och tömkörningsstunder och då behöver man ju inte hålla på och nöta på henne så länge, så det känns bra. Kvalitet före kvantitet är ju det som gäller, även om Latina nog gärna kör tvärtom :)

Vi försöker piffa upp oss med det nya tränset :)

På onsdag ska vi vara med och träna igen, äääntligen! Fast jag har bett Uffe att rida henne :) Hon är ju duktig på att undvika arbete och spara på sig så jag tänkte hon skulle få sig en proffs-omgång. Vi får väl se hur det går. Hon skjuter mig ju över till höger vilket betyder att hon vältrar sig innåt i höger varv och i vänster varv så hamnar man på utsidan. Antar att det hänger ihop med att hon är svagare i vänster bak. Men hon känns jämnare i bjudningen så det är positivt :)

Idag lovade dom oväder (igen) så jag snabbade mig ut och red på fm. Det gick riktigt bra idag och nöjd kurade Sture och jag inne på em och tittade på konståkning. Tur var det...hur kunde det blir så här...

full snöstorm...måtte det försvinna snabbt

RSS 2.0