Härlig hösttur

Idag kom Linnea ut så vi tog en tur med pållarna. Jag på Latina och Linnea på Lotti. Vädret var helt sjukt härligt och det var hästarna med. Dom var rent av lite lata i värmen. Men det gör inget. På hemvägen bytte vi häst så jag fick sitta en stund på gullfia :) Men Latina var gullfia idag hon med och sprang så bedårande snällt med Linnea på ridbanan, fina skänkelvikningar gjorde dom oxå ;)

Går väldigt bra att rida med hackamore

Skönt att rulla efter lite ridning

Idag har jag kalkmålat inne i hönshuset, det var inte det lättaste men men bara det fungerar. Sen var jag och tittade på småhönor som ska få flytta hem till oss. Förhoppningsvis 2 st så blir det en tupp och tre hönor i fina hönshuset :)

Inget spännande på gång

Känns som det är lite stiltje på hästfronten nu. Latina är fortfarande rätt lugn och fin. Idag var jag till ridhuset och hon var överdrivet lugn, nästan i koma faktiskt. Undrar om vi nått botten på lugnet så vi kommer hamna uppåt i temperament igen eller om höstlugnet har infunnit sig för gottt? Vore rätt skönt, hon är ju rätt lätt att få lagom om hon är lugn, värre att få henne lagom om hon är het.


Fina Lotti :)

Lotti ska åka på hopptävling med Agge nästa helg, det blir kul att se hur det går, säkert alldeles utmärkt.


Annars bygger vi vidare på det där rackarns hönshuset, men bra blir det. Idag har jag byggt en värprede alldeles själv.
Söta rumpor! I morgon ska jag åka och kolla om dom kan få några kompisar :)

Hösten är här

Hösten är verkligen här, det är ff varmt på dagarna men har varit frost nätter. Så vi bygger febrilt på hönshuset så mina små pullor inte ska frysa.

Idag kunde inte jag vara med på träningen men Agge var snäll och red både sin och min häst. Latina har ju varit fantastiskt fin nu på slutet så hon är som en dröm att rida, så Agge fick en fin träning tror jag, inte värsta sorten iaf :).

 
Utanför huset när rådimman kommer


Lotti i dimman

Tänkte jag skulle försöka sälja sadlarna igen, dom som jag inte använder. Vad tror ni att man får för en gammal Stubben Sigfried, allround mot hopp. Tror att den är smal dessutom. Är den ens säljbar? Den är i superfint skick och stropparna måste vara bytta för dom ser helt ny ut. Ska försöka sälja Parianisadeln igen oxå. Min gamla dressyrsadel håller jag i ett tag till, om ingen prompt vill ha den förstås. Den behöver stoppas om. Dom andra två är nyomstoppade.


Förresten E, det var inga Dyon men kopior antar jag. Dragkedjan är bakåt men dom åker inte runt, får väl se när dom töjt ut sig sen. Gillar dom iaf. Men nu vill den hårda tränaren att jag ska köpa riktiga dressyrstövlar, sådana där med hårda skaft...alltid är det något man ska köpa...vet inte om foten gillar dom men skänkeln blir väl mer still antar jag. Får jag lite sadlar sålda så kanske det blir ett par ;)


Latina vet när det är dags...

Igår och idag har Latina varit helt fantastisk :) Hon vet när det är dags att sköta sig innan matte blir tokig.

Igår red jag ut på henne och hon var supermysig. Jag har använt hackamore när jag rider ut och det gillar hon. Man kan ta mer i henne när hon blir pigg och då tar hon det isf att bara bli hetare och hetare. För det hör inte till vanligheterna att kunna galoppera fram och tillbaka över åkrarna utan att hon blir spänd och het, men nu bara galoppera hon lugnt och fint på tygeln :)

Idag red jag till ridhuset och hade kandaret för första gången på flera månader. Och det gick super, ingen tunga ute och hon var superavslappnad och bara jobba. Hon är ju fantastisk när hon bjuder till. Nu kanske det håller i sig ett tag i takt med att hormonerna lugnar sig när hösten kommer. Kanske kan komma till skott och göra någon start igen...


Lotti och Agge var och tävla idag igen. Men idag så var det otäcka skuggor under dressyrstaketet som skrämde henne, hon är ju lite markskygg. Så det blev en 3:a på vägarna korrekthet...är ju svårt att få så mycket bättre om man inte är på spåret just nåt...Men en del fina 8:or och 7:or också, tex 7:a på gångarterna och 8:a på inridningen, så det finns ju där! Så det är bara att träna på att tävla :) Gick iaf bättre i andra klassen så hon lär sig.

Svärmor deltog i pumpatävlingen idag och vann överlägset med sin 50 kg pumpa. Dom här var för små för att få följa med, dom väger väl bara 30 kg kanske ;)

Lite shopping

Var och shoppade lite idag. Ett par nya höstskor och nya shortchaps till. Hatar skor med snörning, det ska bara vara att dra på så det går snabbt av och på. Dom var inte världens snyggaste skor men dom var sköna, till och med den spikade foten gillade dom :). Shortchaps får man ju vara glad om man hittar några som ät tillräckligt långa utan att ramla ner. Men jag är nöjd med mina köp.Latina har kommit in i en lugn period nu, väldigt skönt men väldigt ovant...man får sparka på lite till och med! Träningen blev inställd i måndags så det var ju pest eftersom vi skulle dra igång igen. Nästa måndag är det inget för då kör dom hoppträning för någon tysk. Såg att Peter Eriksson skulle komma till Trödje i oktober. Är utbrytargruppen från Högbo Ridklubb som hyr in sig lite runt om i Gävles ridhus. Spännande att titta på:)

Lottis dressyrframgångarIdag var Agge iväg och tävlade dressyr med Lotti och jag åkte med som hästskötare. Hon var väldigt lugn och fin Lotti men som tur var var jag inte med på framridningen när Agge pladask ramlar av...i skritt. Lotti såg ett spöke och pang så låg Agge på backen. Men alla klarade sig bra, tror jag iaf.

Först red som en LC:2, ett lite annorlunda program med mycket övergångar. Dom var såååduuuktiga så jag fick tårar i ögonen, men lilla gulliga bebis har blivit stor och duktig, och då menar jag Lotti alltså. Uppenbarligen så gillar hon att tävla ute och blir inte alls lika spänd som inne, känns väl  inte lika trångt. Hon är ju så cool att rida ut på också. Det blev 67% och en andra placering, SUPER!

Sen red dom en LB:1. Lotti var riktigt trött och man tyckte att hon släpade sig runt, kämpandes, hon skulle promt runt. Men dom fick fina 64% och kom delad 3:a så det var ju otroligt bra. Varmt var det också. Jättefina tävlingar i Ockelbo med framridning i ridhuset och tävlingen ute.

Jag brassade ner till Strängnäs igår och köpte en sadel iaf. En begagnad precis en sådan som jag skulle ha. Amerigo Classic med långa kåpor. Vi får väl se om jag blir nöjd, man är ju ett vanedjur...Imorgon ska vi rida i den på träningen i alla fall :)

 
Om 2 veckor tävlar dom dressyr i Österfärnebo, vi hoppas på myggfritt :)

RSS 2.0