En härlig tur i skogen

Men äntligen, idag var det lite trevligare väder så Latina, jag och Sture gav oss ut på en lite längre skogspromenad tillsammans i strålande sol och rätt varmt. Blåste gjorde det men det märktes inte så mycket i skogen. Latina är superpigg men skrittade ordentligt. Hon hade så bråttom att hon till och med var anfådd när vi kom hem, fast vi bara skrittade. Men det tycker hon är en rätt dryg gångart tror jag, hon brukar bli svettig när man skrittar för att typ torka upp när man galopperar. Är väl någon fullblodsgen som slår till.

När vi kom tillbaka var Eva ute och red på Lotti så då blev Latina sååå besviken när hon inte var i hagen, hon fick nöja sig med ponnisarna i hagen bredvid, katastrof :) Men dom kom snart tillbaka dom oxå.

Sture och husse vilar i gröngräset, en bild från i sommras när vi var på Bruksvallarna Game Fair. Jobbigt att vara på mässa :)

Agge och jag funderar på att åka till Göteborg Horse Show 25-26 feb, det skulle inte vara dumt :) Blir än mer sugen nu när man tittar från Globen Horse Show

GöteborgFina Latina

Vädret är verkligen uruselt, varmt, blåsigt, fuktigt och obehagligt...Inte direkt skitkul att skritta ut på en pigg häst i becksvart mörker med pannlampa och spöken i varje buske. Man får försöka göra det ordentligt på helgerna i skog och mark och lite kortare turer genom byn på veckorna. Man får väl drömma sig tillbaka så länge...
Lotti säger aldrig nej till lite godis :)

Halkigt nu!

Det har varit grymt halkigt på vägarna de senast dagarna. Idag skulle Agge och jag ut och skritta en sväng i det soliga vädret men vi fick vända efter ett tag för vi tog oss inte fram. Väl hemma fick vi skruva i brodd i trakten så nu ska det väl gå bättre i morgon...Hoppas vi slipper snö ett tag till bara.

Soligt och härligt var det idag så hästarna slapp sina täcken och kunde njuta lite. Det är ändå bra för hagarna att det har frusit på lite, och så slipper man dessa leriga hästar. Ibland kan man ju tro att det är flodhästar eller nåt man har, som dom älskar att  vältra sig i leran, suck.


Idag har vi gjort vinter på ridbanan och plockat in alla hinder. Förra året hann jag inte för det var först inge snö, sen kom det typ 1 m direkt och då var det för sent. Men nu är allt under tak så det känns skönt.


Sture var också med på skritturen idag, med täcke på så klart :)Det är bara två höns och en tupp nu. Den äldsta hönan som kom med tuppen var död en morgon när jag skulle släppa ut dom. Himla tråkigt, syntes inget fel alls på henne men nåt var det ju uppenbarligen. Så nu blir det inga ägg än på länge för det var ju till henne hoppet stod. Dom andra är ju så ung än. Jag föser ut dom ur hönsgården på helgerna för att dom ska vara ute och leva livet, men jag hinner bara vända ryggen till så har dom sprungit in igen, virrhöns. Blir kanske bättre nästa år när dom är äldre. Kanske får ta fram lite kycklingar själv så dom blir fler nästa år :)

Latina behandlad :(

Var till Strömsholm med Latina i torsdags och behandlade henne i båda bakknäna. Lite tråkigt men vi har ju ridit många felfria år hittills så lite rundsmörjning är väl inte så konstigt. Det bästa var att hon inte hade några problem alls i framkotorna trots att hon hade problem i bak, sådant brukar ju komma som ett brev på posten annars. Nu ska hon stå i sjukhage tre dagar, sen vanlig hage med skritt i skogen 5 dagar i veckan, 45 min åt gången. Känns ju helt ok faktiskt. Sen blir det återbesök om 4 v så får vi se vad som händer...

Men som tröst köpte jag dessa fantastiska benlindor ;) Ska hitta ett  matchande schabrak sen. Fanns ett heloranget Schokemöhle men det kändes lite överdrivet :)


Så idag red jag på Lotti istället. Det gick fint men det är ju alldeles tomt mellan mina knän?? Gullfia är alltid rolig att rida, om än lite lat  ;)


Lotti & Agge

Idag var jag med när Agge och Lotti tävlade hoppning på hemmaplan, 90 cm. Blev ett litet pet men det såg väldigt bra ut, KUL! Det är ju inte mycket tävlinga kvar nu så det är bara att träna nu inför nästa år.

Smirnoff ser lite intresserad ut  :)


Gammal bekant, Pirre som hon lekte med när hon var liten :)


Väntar på att få gå in i ridhuset, laddad!
RSS 2.0