Högsommarvärme

Idag har det varit hett, 28 grader, fast det blåser som tusan. Latina och jag var till ridhuset och trimmade på kvällskvisten, det var faktiskt svalare i ridhuset. Hon var rätt duktig också faktiskt, annars har hon varit rätt bedrövlig ett tag, het och tokig :). Men sån är hon, alla rätt ibland och inte alla rätt ibland...

Vi nöter på med byten och idag gick dom skapligt men hon byter ju gärna själv före mig.... Jag red igenom MsvB:2-programmet också och det är ett ganska trevligt program. Synd bara att det inte finns några bokstäver kvar på väggarna sen dom renoverade sargen, jag har lite svårt att veta var jag är när jag rider...hamnar lite tokigt ibland. Upptäckte att det var ganska svårt att göra en ökning i trav efter långsidan för att sedan ta tillbaka och gå in i öppna på nästa långsida, hon kom inte riktigt tillbaka och då blev det vingligt direkt. Dressyr är verkligen en precisions-sport, hualigen. Annat vore det om man kunde flänga runt lite över några hinder...eller inte ;)

Lotti är fortfarande lite halt. Mycket bättre men ser inte riktig schysst ut på böjt spår. Hon jobbar med att bättra på figuren iställer under tiden hon vilar...suck, hon som var så fin och i toppform. Nu ser hon ut som en flodhäst igen (nästan). Jag fattar inte hur hon kan vara så lättfödd. Nåja, det försvinner väl snart när man kan börja rida igen.

Snart är det några dagar ledigt, härligt!!

Ingen tävling...

Lotti har busat i hagen och är rejält halt, inte alls pigg. Varm i benet och puls, men inget sår eller bula eller något. Egentligen är symptomen som en hovböld men det dök upp från att vara helt OK på träning till jättehalt på några timmar. Men kan det bli så om hon klev illa på en sten under ridningen tro? Hon ömmar inget i sulan så det är väl inte troligt... Urdeppigt, vad är värre en halta hästar...?? Avvaktar någon dag till..

Så nu får man inte rida i sin nya fina kavaj med plastrong heller, surt sa räven.


2 dagar hårdträning med Latina

Shit vad jag har ont på insidan av låren efter 2 dagars dressyrträning, nästan så jag får sendrag, kan man verkligen få det där?? Vi har tränat byten och åter byten. Vi har gjort massor av fina byten, klara 7:or ropar Hanchen. Vi har gjort dom på förlängda hörnlinjen till förvänd, snett igenom från förvänd till förvänd och massa andra konstiga linjer, super. MEN...vi kan inte göra ett vanligt snett igenom från rätt galopp till ny rätt galopp...vet inte vad det är för fel på oss. Jag tror att det beror på att jag inte får henne lika rak efter en riktig hörnpassering som jag får tex när jag gör hörnpasseringen i förvänd. Antingen så blir det en stopp och så hoppar hon och byter eller så. Hanchen blev superfrustrerad och fattade inte varför allt krångligt gick bra men inte det enklaste vanliga. Men det är väl Latina i ett nötskal, ju svårare desto bättre ;). Men men vi har en månad på oss till Sundsvall så det är väl bara att ligga i. Det är ju bara två stycken tack och lov, och ett enkelt. Allt annat kändes super, hon är fin hon Latina :)

Trimmade Lotti lite i helgen till nästa helgs tävling. I går flängde hon runt lite och var pigg men blev superfin efter en stund. Idag var hon lite matt istället. Men alltid lika snäll och duktig. Ridbanan blir lite slirig när det regnar men regnet behövs verkligen så det växer lite på betet. Snart blir det finväder igen :)Snart ser det ut så här igen, en proppmätt Lotti på bete :)

Ny kavaj

Det var ju dags bara. För 2,5 år sedan köpte jag en gammal (fast ny) Pikeurkavaj som dom sålde ut för 200 kr för jag ville testa att tävla och ville inte köpa något dyrt om jag inte ville fortsätta med tävlandet...Sen har den bara hängt med. Jag har ju inte direkt kroppen för att kunna få en kavaj att sitta snyggt, för smal och för lång.

Men det finns en kavaj som sitter som ett smäck och den köpte jag idag. Butikssäljaren lovade att jag skulle få 5% upp direkt bara för att vi blev så snygga :). Jag har provat den massor av gånger men tycker att den känns lite omodern, inte som den där Animo tex. Men nu när jag provade den idag så är det så att den är skön, sitter jättefint och är en kavaj designad för dressyr så den ger intryck av att man sitter snyggt (snyggare) så det var bara att inse att det är den jag ska ha.Nästa helg så ska jag ju tävla dressyr på Lotti så då kanske ni får en bild när den sitter på :)

Dom har massor med roliga och moderna plastronger också så den piffade faktiskt till det. Sådana kan man ju köpa fler av så varierar man sig lite, en för lätt klass och en annan för Msv och sen en för svår...eller inte ;)Fast i stöveln...

Nu är det definitivt slut med dom, mina sköna MH-ridstövlar. Dragkedjan har krånglat länge och jag köpte ju nya stövlar pga det. Men nu sen jag bröt foten så är dom gamla stövlarna skönast och jag vill gärna ha dom till vardags. Men idag gick jag på niten. När jag kom hem gick dragkedjan bara ner 1 dm, helt stört omöjligt. J drog som en tok men nej då, det var fram med stortången och klippa sönder dragkedjan, suck. Men resten av stöveln är OK så nu får jag lov att lämna in dom på lagning, eller tvinga ner mina stackars fötter i dom nya stövlarna...

Latina är heltokig igen så jag antar att hon snart blir brunstig. Jag hoppas hon inte blir så precis när vi åker till Sundsvall på meeting i juni, vore ju inte så kul att åka men en heltokig häst när man ska tävla och mysa en hel helg...Hon bara är spänd, kan inte börja på nacken och far iväg i katapulter varannat varv...Lösgjord, vad är det!?

Lotti sköter sig fint, pigg och glad!Latina galenpanna :) (gammal bild, vi har inge snö kvar nu!)

Lugnt och skönt

Helgen har avlöpt lugnt och fint. I lördags var jag till Högbo och tittade på allsvenskan och hejade på GRS som vann den sista omgången också, vann alla 3. Så nu har dom gått vidare till finalen på Strömsholm tillsammans med Bollnäs. Heja!

Här är en länk för den som vill se när laget hoppar
GRS laghoppning i Högbo

Igår filmade Agge mig när jag red Lotti. Det är nog knappt ni har sett mig på henne någon gång. Såg inte så tokigt ut...Den 22 maj ska vi tävla dressyr på Lervik Lotti och jag.


Lotti felfri i Högbo

Lotti var och tävlade i Högbo idag med Alex i 1,10m Det är dom stora Högbospelen så det är svåra banor och mycket tittiga saker som reklamskyltar och annat pynt. Även en hel dagisklass i sina varselvästar förgyllde framridningen :). Lotti blev lite spänd men är positiv och vill framåt och vill inte riva så hon kämpar på runt alla läskiga saker och blev felfri, jätteduktig. Nu har hon ju världens bästa pilot också, med foglossning så nu var det sista tävlingen i hoppning för Lotti, med Alex i alla fall. En bra avslutning!! Jag sätter ju verkligen Lotti på prov genom att bara låta henne tävla på dom svåra regionala/nationella tävlingarna som Norrvidden Horsefestival inne och nu Högbospelen ute. Men hon klarar det galant :)


Alltid öronen framåt :)

Vattenmattan

Max-hindret kan vara lite spooki
Hittade en väldigt snygg ridkavaj där också, är nog en hoppkavaj men den skulle nog kunna platsa i en dressyrtävling också. Bara 4500 kr...men det var ju 15% rabatt i helgen...stööön. Animo hette märket, samma företag som sponsrade Svenska ridlandslaget med kavajer inför EM. Superskön, stretchig, modern och tålig. Fast svart så klart :)


Födelsedag

Det var någon hemma här som fyllde jämt i helgen, och det var inte jag. Hemkommen från fjällen möttes man av detta...

En skopa spån i källartrappen...

Bilen fint inslagen..

...med ett vedlass på flaket (vår egen ved)


En tupp i hundgården (tjusig sådan)

Plastband i hela trädgården, gick inte att köra in med bilen, plus massa annat bus som skrivit på vägen och plakat över hela sidan på garaget mm.

Några som haft roligt i alla fall :)

RSS 2.0