Ännu en tävlingshelg över

Åkte med Lotti till Jälla och tävlade i helgen. Upp 04.30 och till stallet och kastade ut några hästar, lastade Lotti och grejor för att åka till Alex och lasta om Lotti till lastbilen. Avfärd 06.30, stöön. Tur man är morgonpigg. 4 hästar i lastbilen, 2 st 5-åringar och 2 st 4-åringar.

Kl 09.00 var första starten 0,90 m. Lotti var lite spänd och rev ett hinder men bjöd på bra framåt hela tiden så det var helt OK. Andra klassen hoppade hon mycket bättre men fick ändå ett litet pet på en oxer. Så ingen rosett den här helgen alltså.

Film Lotti 1,0 m


Lotti i lastbilen med dom andra

Teamet pustar ut i vårsolen

Alex 4-åring e: Corlensky G-Feliciano-Any Question som är till salu. Den gjorde sin första start och var som en liten raket. Var som han aldrig gjort annat. Synd att han är lite liten, 1,60 m, men supersöt och rolig

Film Corsby 0,90 m

2 duktiga hästar

och en matte som också ska försöka bli duktig...

När jag var till sjukgymnasten sist med foten avslöjade hon en otrevlig svaghet, jag var helt förslappad och otränad i mina höfter. Det avslöjades av en slump när jag skulle försöka göra en annan övning med foten men jag fick ju direkt höra att om jag stärker upp höfterna blir jag stadigare i min sits när jag rider. Kom då att tänka på när jag tränade för Öhrn och han klagade på mig när jag skulle göra travökningar, att jag inte var stadig nog i höften. Dessutom brukar jag få kramp i höften ibland när jag galopperar.

Sagt och gjort, hem och beställde vad sjukgymnasten rekommenderade - Pilates för ryttare.

Pilates för ryttare | Best. nr: 900700
Så nu ligger jag på vardagsrumsgolvet hemma och tittar på DVD:n och försöker göra lika, med varierande framgång. Jag hade ju sett fram emot att få hålla på med bollen, men någon sådan fanns inte med i min film, typiskt ;)

Vi får väl se hur länge jag står ut, måste köpa en tjockare madrass, mycket att ligga på sidan på höften och där är jag inte så mjuk...

Var ledigt idag och åkte med Lotti till Alex. Det går verkligen jättebra med hoppningen nu och hon laddar lite mer på hinderna vilket är positivt. Hoppade en kombination med oxer in och räcke ut. Vi höjde räcket så det låg på 1,15 m och det var inge problem, lätt som en plätt. Det är väl mest jag som tycker det ser högt ut ;)

Alex tycket hon kunde debutera 1,10 snart...dvs på Horse Festival den 14 april, gulp. Superkul men där är det svåra banor, men chefen vet vad som är bäst :)

Latina har varit lite tjorvig ett tag nu och varit het och bitit tag i vänster tygel och inte velat ge efter men idag började äntligen Eva-träningarna hemma. I år är det 30 min individuellt så det blev ju jättebra! Vi övade öppna på medellinjen och det gick riktigt bra, det tycker jag är svårt annars när man inte har någon vägg. På slutet blev det lite förberedande övningar för galopp-halvpiruetter. Hon tycker jag måste se till att kvala i MsvC så jag kan gå vidare. Vore ju lättare (mindre svårt) att kvala om man kom med och fick rida MsvC:(. Men jag fick ju 59% i MsvC sist och då gick det väl så där så det är ju inte jättelång till 62%. Men men...

Blir det vår snart så går det ju lite lättare att träna.

Det var länge sen..

Äntligen har jag fått tillbaka mina bilder på Sture när han var liten. Har glömt bort hur söt han var :)
2005 var året!


Första leksaken...


Då var det gott om plats i bädden...


och katten var bra mycket större...då


men mjukt och skönt i soffan med kudde och filt skulle det vara redan från början :)


och Simon fanns med då

och korna lika så.

Rosett varje helg :)

Lotti var superduktig idag på hopptävlingen. Sist hon startade var i november förra året så det är ju ett tag sedan. Hon var lite spänd dom första hindrena men ju längre banan går dessto bättre och mer avslappnat hoppar hon.

0 fel 1,0 m och en clear round med rosett. Hon har ju en värstingpilot på också, Alex är grym och rida.

Men det blir tidiga mornar...05.00 klev jag upp och var en halvtimme senare i stallet och släppte ut hästarna. Hoppat och klart vid 08.30. Det är stora klasser, 59 starter i 1,0 m, 92 st i 1,10 m, 86 i 1,20 m och 46 i 1,30 m.

Film från tävlingen
Nu får det vara färdigätet

Vädret är helt fantastiskt nu och man känner hur all ork kommer tillbaka, man t o m vaknar före klockan på mornarna :)Men det är en hel del snö som ska bort...

 
Bild från idag, mycket snö är det.

Blev en kort utetur med båda hästarna idag, Sture var med på slapparundan med Latina. Lotti fick gå en kort tur där vi bara kollar att start och stopp fungerar till tävlingen i morgon


Så här ser det ut i hagen nu för tiden. Latina, som gott kan äta mycket hö, står och njuter av vårsolen. Inne i ligghallen står Lotti och trycker i sig allt hö, vilket hon inte behöver! Det får nog vara sista balen, nu blir det till att packa höpåsar istället och banta ner Lotti innan betessäsongen kommer...


Fina Latina :)

Lotti laddar

Idag var Lotti och hopptränade med Alex och det gick bra. Dom hoppade bana för första gången på superlänge men hon klarade det galant. 2 vattenmattor var med och regnbågshinder och en vit grind. Hon kollade upp den ena vattenmattan en gång sen gick det fint.

Det var några andra elever till Alex där och hoppade och vips blev man påmind om varför man slutat med den där sporten...några tvärnitar och en avramling och en häng på sidan om hästen-grej gör att mitt val att bara rida dressyr känns helt OK. Fast när jag ser Lotti så blir jag lite (jättelite) sugen. Men jag hoppade ju några skutt med henne förra veckan, kaninhinder typ, men endock hinder. Längtar tills utebanan tinar fram så jag kan hjälpa till med lite markarbete på henne.

På söndag ska Lotti hopptävla för första gången i år, 1m. Vi får väl se hur det går. Brukar vara lite tittigat och lite konstiga banor men det är bara att köra på. Nästa helg åker vi till Jälla i lastbilen med Alex. Då får hon starta 2 klasser, 0,90 m och 1,0 m. Där var framridningen ute...!!!?? Dom kallade det för vinterunderlag men just nu regnar det och är isgatan överallt så vi får väl se hur det ser ut.

Latina blev skodd idag och hör och häpna. Hovslagaren tyckte sig se en förbättring på hovarna, både hur dom hållt i vinter och tillväxten! YES härligt med sådana nyheter, peppar peppar. Förra året hade vi mycket tappskor och flera hovbölder men i år har det varit helt lugnt på den fronten så det är ju superskönt.Nu längtar vi till våren och utesäsongen! Härlig bild på Lotti!!

Gick ju rätt bra idag ;)

Idag var Latina och jag ut på vår andra tävling sen comebacken. Ingen Don Corelone inom synhåll så vi var laddade för revanch. Det var inte så många starter i LA:4 så det var bara två placeringar så det skulle bli tufft att få rosett. Först ut var vi dessutom och uppladdningen var ju inte den bästa med prisutdelning på framridningsbanan när jag red, för då harvade dom inne på tävlingsbanan och byggde om till lång bana.

Latina var som vanligt sitt lugna jag på framridningen för att bli som en tiger inne på tävlingsbanan, laddad till tusen. Hon högg och släppte bettet om var annat och då är det inte så himla lätt att rida, men vi kämpade oss igenom programmet utan några större fadäser. Var inte så jättenöjd med ritten eftersom hon släppte stödet på bettet och tungan kom fram (= en tänd Latina) men blev jättenöjd med procenten, 66,098%. Eftersom jag var först ut så gick man ju upp i ledningen då :). Men där blev vi kvar hela vägen och vann oväntat klassen, superkul. Hon är fin hon, min Latina. Tänk E, vilken tur...Nästa start är 1 april (vilket skämt) LA:4 igen då eftersom vi inte kom med i MsvC.

Nästa helg ska Lotti tävla igen, 1m hoppning med Alex.


Våren är på väg...

...men det är grymt mycket snö kvar så det tar nog sin lilla tid. Men idag var det 6 grader varmt och strålande sol :)

Men hästarna börjar bli vårtrötta. Dom fäller vinterpälsen och är brunstiga, mitt i tävlingsäsongen! Man glömmer bort att det är jobbigt att vara sto på våren, särskilt Latina har drabbats av vårtrötthet. Lotti har varit trött men är piggare igen nu, men oj vad päls som ska av på henne. Får se om svanen tittar fram om någon månad eller om ankungen är kvar ett tag till. Fram tills dess verkar hon ta tillfället i akt - när Latina vilar sig i vårsolen går Lotti igång på höbalen och bara trycker i sig hö, jisses vad den hästen kan äta.

I helgen är det tävling igen, LA:4, dvs inget kandar :(. Vi får se hur det går, det är ju Toyota Cup (bara Gästrikeklubbar) så Don Corleone ska väl inte dyka upp och glassa i alla fall. Det gör han ju däremot den 1-3 april när Högbo har tävlingar (igen) tillsammans med hela Uppland. Så fort anmälningen var öppen hade hela Uppland anmält sig och endast ett ekipage från Gästrikland hann anmäla sig till MsvC. Skittråkigt! Så då fick jag anmäla mig till LA4 igen, på fredagen dessutom, surt sa räven. Men på lördag öppnar anmälningarna till Storvik, så då ska jag sitta på pass för dom har MsvC båda dagarna och jäklar om jag inte får åka dit. Men tittar man i Uppland på deras tävlingar i MsvC så är alla klasser fulla typ 2 månader framåt, har väl aldrig varit med om maken. Beror det verkligen på att man måste kvala för att få starta MsvB?? Eller lockar det mer när LA:5 och LA:6 nu mer är medelsvår klass = låter bättre?

En trött Latina solar sig

En svettig Lotti rullar sig efter avklarat ridpass i ridhuset, med några små skutt över hinder med matte på ryggen

Finns fler som är trötta...

RSS 2.0