Ner som en pannkaka och upp som en sol!

Lika dåligt som det gick på träningen i söndags gick det på programträningen i måndags... Tungan gick som en propeller och hon bjöd inte framåt vilket innebär att hon svassar hit och dit och skolor och allt blir vingligt och dåligt. Domaren ifrågasatte kandaret och tycket att hon inte var färdig för klasserna än, att hon inte var bärig och saknade styrka och därför inte var bra i slutor och byten mm. Jag kan hålla med till en viss del men hon har ju gått bra tidigare med placeringar i MsvC och MsvB:2 är ju inte så mycket svårare även om kraven kanske börjar bli högre. Men det kan ju vara så att vi är inne i en svacka pga att vi har tränat mer på svårare saker som byten mm. Sen jag började rida för Hanchen så har ju träningen helt klart snäppats upp några steg, vilket är kul. Han tyckte jag skulle hänga upp kandaret och rida på tränset istället, vilket man får upp till MsvB:2/3. Men han tyckte lika om dom andra som red på kandar i MsvC så det var inte bara jag...Men det var konstruktiv kritik så han var positiv och tycket att det bara var att kämpa på så skulle det gå bra.

Men det blev en extra träning idag för Hanchen tack och lov. Jag tog faktiskt tränset istället, för att hitta på något nytt, tungan måste in! Först var tungan ute men sen drog Hanchen åt truten på henne rejält (men inte tokhårt) och tungan åkte in och stannande inne hela tiden :) :). Och när hon slutar tjafsa i munnen så börjar hon bjuda framåt istället och blev lugn och superfin att rida, gud vad skönt. Man blir ju helt klart orolig att något är fel när hon håller på så där. Men nu var hon som vanligt igen med gung i traven och finfin galopp och fina byten.

Både Hanchen och Eva tyckte att jag skulle variera mellan tränset och kandaret och inte sluta helt med kandaret men prova lite olika.

Men Lotti och Latina är som tokiga i varandra nu. Lotti har också börjat ropa efter Latina, hon som aldrig har sagt ett pip, och Latina ropar non stop. Dom gillar verkligen varandra :)

Här hemma körs det hö och ensilge för fullt i värmen. Idag var det typ 29 grader varmt och det hade passat bättre med badstranden än en träning i ridhuset.Så här ser den berömda tungan ut...


Hanchenträning

Idag var det träning för Hanchen. Latina var lika tokig med tungan som i Sundsvall. Nu lägger hon ut den på vänster sida och har den ute där hela tiden, långt ut. Inte snyggt. Hanchen pysslade och grejade med kanadret (som hon direkt såg var nytt? vilket minne hon har!) men det hela slutade med att hon trodde att hon inte gick fram för skänkeln ordentligt helt enkelt. Jag slet som en tok och har aldrig varit så slut och så röd i ansiktet tror jag. Men på slutet var det rätt OK.

I morgon ska jag rida programträning för Roger Ohlsson, MsvB:2. Med den tungan får vi inte så snygga poäng med skam den som ger sig, det är bara att träna vidare.

Hanchen är här på semester, hon har släktingar i Furuvik. Men hon tyckte verkligen att jag behövde en sväng till så ev skulle jag få rida på tisdag morgon, vi får väl se. Då borde väl Latina vara lagom mör...Underlaget är helt uselt i ridhuset nu, man kan lika gärna rida på en potatisåker. Ändå hade tjejerna gjort sitt bästa för att fixa till det inför träningen. Så tråkigt att det inte satsas mer på den ridskolan.

Här är en liten snutt från dagens träning på lite byten i slutet. Hon är lite lägre och öppnare i formen än vanligt pga tungproblemen. Observera hur snabb hon är in med rumpan när jag byter från förvänd tillbaka till hö galopp. Tänk öppna, tänk öppna tjatas det hela tiden...Men Latina är en "latin dancer" av rang och kan vicka på rumpan så man inte hänger med :)

Förresten så rider jag i D1 men den ligger lite i bakvikt och det gungar så förbaskat i den så man blir helt slut, är inte alls lika still i kroppen som jag brukar. Armar och ben och kropp far år olika håll hela tiden. Men det är väl det som är poängen. Ska lämna tillbaka den i morgon så får vi se om jag provar något nytt :)

Skulle få låna en annan stång av Eva, en som är helt rak så får vi se om hon gillar den bättre. Ska nog prova Agges också, den är ju en rak bågformad snäll stång med sån där vit plast eller vad det är. Men den kanske hon tuggar sönder på nolltid, vem vet med den madamen...

Sundsvall

Så har man varit på sitt första meeting. Agge, Latina och jag drog i fredags kl 12 och efter lite felkörning i Sundsvall där vi tappade bort E4:an så kom vi fram till kl 15. Incheckning i box och rum gick bra, sen var det bara att släpa alla grejor till boxen, sen fick man köra bort släpet och bilen. Dom hade inte gått om plats precis.

På fredagskvällen red jag på banan jag skulle tävla på. Det var dubbla banor ute bredvid varandra. Det gick rätt bra. Sen var vi på clinic med Lussan Nathorst. Eva Å var med och visade upp sin 5-åring, sen var det olika ekipage upp till högre klasser. Sen stupade vi i säng, våningssängar :)

På lör morgon var det start kl 8.48. Regnade rejält hela dagen. Började rida en timme innan men hade behövt börja 3 timmar innan. Hon var tokig och het och var inte alls nöjd. Försökte bara lulla och lugna henne utan större framgång. Sen var det bara att gå in och debutera MsvB:2. Hon blev ju lite bättre inne på banan, det är ju det som hon laddar för, men vi missade ju bytena så klart, blir inte riktig lättsamt när hon är överladdad som en kruttunna. 58% är ju inte uruselt men det kändes bedrövligt. Nästa start var kl 17 i MsvC:1 och då var hon något bättre på framridningen men vi fick missar i programmet och slutade på 61%. Tyckte att vi verkligen lyckades med enkla bytena som krånglat förr men fick dåligt betalt för dom, 6:or. Han tyckte hon blev för låg i formen och bakom lodplan.Har hon ju aldrig varit förr, bakom lodplan..men så var det.

På kvällen var man bra slut och vi avslutade med att grilla på en engångsgrill i regnet.

Dagen efter var hon hårresande på framridningen, dom andra hästarna undvek henne när hon kom dundrande. Tungan gick som en propeller så hon nästan slickade sig i öronen. Travprogrammet gick väl skapligt men sen blev det taikon. Fast vi fick en 7:a och en 8:a på bakdelsvändningarna, det var ju super!

Vi kom inte sist utan i mitten typ, men nästa gång så tar vi en rosett! Fast jag vet inte när nästa gång blir...

Så där ser det ju fint ut. Mycket nöjd med kavajen, även om det inte är en Animo.


Provred i en ny dressyrsadel igår med specialsadelgjord till, en Prestige D1. Billig...inte. Men det blev grym skillnad när man red, hon rörde sig mycket bättre och man riktigt kännde hur hon tog djupa andetag och gillade känslan. Sadelgjorden är ju grymt stretchig och håller sadeln på plats.


Ful men bra:) Rekommenderas!!

Härligt med ledighet!

Så har man varit ledig i hela 5 dagar, gud vad skönt! Bra väder har det varit också. Så här kunde man väl få ha det jämt!!

Var till Eva och trimmade lite i torsdags. Det gick rätt bra. Latina är fin i formen och gör skolor och annat jättebra men när vi kommer till bytena så hetsar hon gärna upp sig och vill/kan själv. Vi bestämde att vi inte skulle träna så mycket byten fram till tävlingen om 2 veckor. Jag ska ju rida 2 klasser MsvC också och där får hon inte byta, aja baja. För det är ju inte så att hon inte kan, utan att hon inte kan vänta :) Jag tränar lite byten ute i skogen istället så länge, så småning om så ger hon sig väl.

Lotti är bättre och jag har börjat skritta henne och det känns bra. Hoppas vi snart är igång igen!
RSS 2.0