Latina i toppform men ridhuset stängt

Hästarna går för fullt nu. Lotti har börjat hoppa igen och Latina och jag åker till Eva och tränar. Latina har verkligen varit fin på träningarna och den 20 feb närmar sig men våran första start sen jag bröt foten i juni förra året. Känns mer roligt än nervöst just nu. Hade dock gjort den lilla tabben att bara lösa lokal tävlingslicens för mig så när jag skulle anmäla mig gick jag beteftersom den klassen gick regionalt. Så snabbt in och betala för från och med i år lottar man inte bort ekipage om det blir för många starter utan det är först till kvarn som gäller. Vore ju snopet nu när jag har siktat på den här tävlingen med MsvC:1.

Tyvärr är ju hela ridhuset och gården där det ligger totalt isolerat efter att flera hästar blivit sjuka så jag kan inte träna i ridhuset, och underlaget ute är inte kul nu, bara isiga vägar. Usch, vill inte halka...Det här betyder ju också att Agge och hästarna inte kan flytta till oss som tänkt 1 feb...tråkigt. Vi får se om jag löser ett månadskort på ridhuset hos Gavelli, är ju inte så långt men trist att åka. Lervik är ju ingen ide, upptaget jämt.


Stora tuggor ska det vara!!

Solen värmde faktiskt lite idag = dagsmeja, så undrar om det inte börjar bli semeldags!!?

Latina som äter lite fint har lite svårt att hänga med i ät-tempot, men bossar lite istället som tur är :)

Nyfiknast och gullligast

Regn och blixthalka

Idag drog Lotti och jag iväg på tävling. Det var underkylt regn och vägen var som en skridskobana så jag körde 40 hela vägen till stan, och inga bilar körde om eller låg ens och tryckte på, alla var superförsiktiga. Det var tur att jag hade min "nya" fina 4-hjulsdrivna bil :)

Framridningen gick ganska bra idag tyckte jag, hon var inte alls lika spänd som sist även om hon blänger lite på dressyrstaketet, men när hon kom in på banan var det läskigt igen, fast mindre än sist. Eftersom hon blir så spänd så när hon väl slappnar av så är all ork borta så hon tappar allt sting. Men hon kämpar tappert och hon gör vissa saker jättebra. Vi kom någonstans i mitten av 22 starter och det känns helt OK. Inga bilder idag dock.

Men det är många som är tävlingssugna så konkurrensen är stenhård i dom här låga klasserna och det ser man ju på reslutaten. Poängen varierar mellan 74,48 för vinnaren till 39,31 i botten. Vann gjorde Eva Å på flotta San Dino.

Nya tävlingar på gång :)

Lite otur den här veckan. Lotti trampade sig på höger fram och blev halt så hon stod mån-ons. Varm i frambenet och öm på såret. På torsdagen var jag ju tvungen att prova henne lite för att se om jag skulle stryka oss från tävlingen på söndag men då var hon ohalt...och busig :). Men idag red jag upp henne till ridhuset och hon var verkligen superfin att rida. Vi hade hela ridhuset för oss själva så vi fick lugn och ro och kunde även rida igenom programmet ostört. Hon var så på hugget och bara superarbetsvillig, jättekul att rida. Så nu ser vi fram emot söndagens dressyrtävling :)


Sommarminnen...Idag var det 20 grader kallt igen, fy tusan. Men på söndag ska det bli plusgrader och snö igen. Tur man har fått hem sin nya 4-hjulsdrivna bil :)

Lottis och min debut :)

I dag tävlade Lotti och jag för första gången tillsammans, klubbmästerskap i dressyr, LB:1. Lotti är ju lite markskygg så det där med dressyrstaket är ju lite jobbigt. Halva framridningen gick åt till att få henne gå nära staketet, men när vi red in på banan så bara frös hon till och tycket allt var hur läskigt som helst. Men det tog en stund innan domaren blåste så vi han ta oss runt banan några varv och det värsta släppte. Men hon skyggade i nästan varje hörn och var spänd, men det syns inte så mycket på filmen. Vi kämpade oss runt på 62,41% och jag är jättenöjd med henne. Nästa helg är det ju "riktig" tävling, samma plats samma program, så det här var ju perfekt träning/tävling. Vi hade bara en riktig miss och det var höger galopp som vi fick ett avbrott i men annars var det mest 7 rakt igenom, 7 på gångarterna och ryttaren fick visst en 8 på sitsen ;), alltid trevligt. Lotti fick en 6:a på framåtbjudningen och så är det ju att när hon blir spänd så går hon inte fram riktigt och ju mer man trycker på desto långsammare går det. Jag gör inte så mycket väsen av det, det löser sig med tiden. Men hon tog rätt galopp hela tiden, och jag som trodde hon skulle missa eftersom vi gör det på träning, hon vet när det gäller :)

Kommentarer från läktaren: Vad söööt hon är! och visst är hon söt, oklippt och lurvig som en björn med en gullig ljusbrun mule :)


Trimmning pågår

Hemma igen och nu är det trimning av hästarna som gäller.

Lite otur direkt bara för när jag skulle rida Lotti till ridhuset igår så hade hon en sko som var krokig så det gick inte att rida. Fick ta Latina till ridhuset istället och hon var laddad till tänderna, heja heja...efter en timme började hon slappna av så vi kunde få lite kvalitetstid och inte bara kvantitetstid, phu. Det låg ju lite vit snö i hörnen i ridhuset och det var nog så att hon tyckte det var en isbjörn som låg och lurade på henne...Några byten fick vi till men när hon är så där laddad blir hon otroligt uppjagad när vi ska göra byten. Men några OK i alla fall. Tungan gick som en jädrans proppeller i början men när hon ger efter tillslut så ser man inte skymten av den. Vi var själva hela tiden i ridhuset, lyxigt värre. Men Latina tycker ju om sällskap så hon hade kanske lugnat sig snabbare om någon mer hade varit där.

Idag red jag ut på henne och då var hon som en dröm, lugn och avslappnad och vi gjorde flera superfina byten :) Hon kan den damen...när man tänker att hon inte är riktigt klok, då plockar hon fram sin bästa sida så man blir alldeles lyrisk över henne :). Målet nu är att rida Msv C:1 den 19 februari om allt går bra, fd LA:6 fast i lite ny tappning. Eftersom man måste kvala i Msv C innan man får starta Msv B från och med 2011 så är det väl bara att tävla så fort som möjligt, det är ju bästa träningen. Är ju mycket roligare att rida henne på kandaret oxå.

Tog Lotti till ridhuset idag istället eftersom snälla Agge kom och fixade skon i går kväll :) Lotti går väl rätt OK men har lite svårt att fatta rätt galopp ur hörnen, hinner väl inte bli rak. På torsdag ska vi vara med på KM i LB:1, som träning inför tävlingen den 16 jan. Det är bara att tuta och köra :)

Har föresten kommit lite mer snö här. Så nu har jag tröttnat på att behöva gå runt hela åkern eller ta fram bilen varje gång jag ska till stallet och därför har en gammal trotjänare kommit fram ur sitt dammiga hörn. Får jag presentera Artic Cat Cheetah :) Så nu kan jag ta skotern över åkern till stallet, bra va!!


Cheetah står parkerad i garaget hemma bredvid sin 20 år yngre vän Lynx...Har hänt en del med skoterutvecklingen på 20 år..., men jag är nöjd med min :)

RSS 2.0