Tävling genomförd

Så var vi och tävlade då, MsvC:1. Jag hade som tur var två tappra hästskötare med mig som pushade på så gott det gick så man inte vände och åkte hem. Det första man såg när man klev ur bilen var någon urflott häst som dansade fram på parkeringen och man tittade sig runt en extra gång och funderade om man hade hamnat mitt i bruksprovet för dressyrhingstar, mamma mia. Don Corleone hette den dessutom...matcho värre. 
Men vi gaskade upp oss och gick in och tittade på någon ritt innan vi lastade ur. Latina var coolheten själv och mycket nöjd över att få komma på tävling. Hemma blev hon lite nervös (eller laddad) och skakade lite på gången men väl på tävlingen var hon så cool. Hon är super att ha med sig på tävling, finaste.

På framridningen var hon så duktig och vi hade gott om tid så allt kändes bra. På Hanchenträningen dagen innan så spände hon kedjan på kandaret ytterligare två ringar och det blev så mycket bättre, hon blev ännu lydigare och lättare i handen.

Vä inne på tävlingsbanan så tappade vi väl lite av flytet och jag blir lite osäker i ridningen, man har ju fullt upp med att komma ihåg programmet...Men det betyder att Latina tycker att hon kan bättre än mig och hon vill gärna köra sitt eget race :) I dom enkla bytena blev hon mäkta upprörd över att jag petade på henne med sporren och gjorde en krumbuktfattning, väldigt förnärmad över att jag tog i så, hon visste minnsan alldeles själv hur det skulle vara. Vi hade en del missar med bottennapp som 4:or, men en del toppar också med 7 och 8 så jag är rätt nöjd, 59,15%. Räckte till en 16 plats av 22 bland alla flotta Stockholmare...(slog iaf Agge och det var länge sedan ;) Men vi har egentligen inga större problem med svårigheten, ska bara få till det och då gäller det att tävla och åter tävla.

Synd bara att man inte hinner anmäla sig till dom där klasserna innan dom är full och anmälan stängs, det är ju först till kvarn som gäller nu mer. Att så många rider MsvC beror väl på dom nya kvalreglerna. Men vi kan hålla på hela sommaren sen, när dom andra kvalat klart :)

Anmälde till MsvC:2 i Avesta den 20 mars så får vi se om jag orkar åka dit, den klassen var ju inte full än iaf. Är dressyr på fältis för Lotti också samtidigt. Men nu hr vi näsat start om 2 veckor i LA:4  = utan kandar :(

En liten filmsnutt från inridningen :)
Tävling i morgon

I morgon är det dags för tävling igen. Sist jag och Latina tävlade var sista maj förra året. Det kan bli precis hur som, vi får väl se. Tävlingarna börjar kl 08.00 med LB:1, fortsätter sen med LA:1, MsvC:1 och avslutar med sista starten kl 20.30 i MsvB:4. Vilken dag...Och idag kör dom ponny lika länge. Duktig klubb som fått ihop funktionärer till två så långa dagar.

Ikväll kl 19 ska jag till lervik och träna för Hanchen, det blir bra uppvärmning för morgondagen. Hoppas utetemperaturen inte sjunker till kvällen igen, i morse var det -28 grader hemma.


Insnöad

Kom lite mer snö i natt och nu kommer jag inte iväg till jobbet utan får invänta plogbilen. Drivorna som bildats i den hårda blåsten är väl meterhöga och stenhårda...Man ska ju inte bara av gårdsplanen man ska ju in till stan också. Så det är väl bäst att avvakta en stund, får flexa ut lite på morgonen.


Allt är bra med pållehästarna och vi trimmar på. Från idag är äntligen ridhuset i byn öppet igen och ska väl vara fritt från smitta. Dom vet fortfarande inte vad det var för något. Det betyder också att Agge och hästarna äntligen flyttar till oss i helgen, ett par veckor senare än beräknat.


RSS 2.0