Sture öppnar sin julklapp

Sture satte något otäckt i halsen på julaftonen när han var med mig när jag red. Han hittade väl något "gott" att tugga i sig. Sen vart han lite dålig och försökte kräkas och kunde inte äta och hade som hicka hela tiden och var allmänt hängig. Det betydde att han inte fick öppna sina ätbara julklappar som han fick av mina systerdöttrar. Så här kommer en lite film på julklappsöppningen, som fick bli en nyårspresent istället :)


Filmklippet krånglar, får se om det går att se senare.


Jag blev så himla förkyld efter jul och vart helt deckad så det var ju tur att jag redan fixat att andra ska rida Latina när jag och J åker till fjälls. Jag och  Sture får väl mysa och vila framför brasan medan husse åker skoter. Tar han skidorna vill nog Sture hänga på :)

Idag gick det bättre :)

Tjo, idag var Latina betydligt mer sammarbetsvillig :) Med en lugn morgon där allt var som vanligt så var hon nöjd att få komma ut och ridas lite. Vi travade lite idag också men hon laddade inte på lika. Jag hade också satt på mig riktiga ridbyxor och stövlar, så jag inte skulle halka ur sadeln vid ett plötsligt anfall ;-)

I hagen har dom ju fri tillgång på hö men lik förbaskat ska dom (Lotti?) gnaga på trästolparna. Jag bli galen :/. På vintern är det inte så himla lätt att få tillbaka dom i backen igen. Förra helgen slängde jag in en granruska åt dom att gnaga på, men det brukar inte vara så populärt. Men idag när jag hade ridit och släppte ut Latina kom Lotti dragandes på granen, eller vad som var kvar av den. Inte ett barr, knappt några grenar och ingen bark, allt var uppätet. Duktiga hästar! Så jag slängde ut en ny så får vi se om dom håller sig till den istället. Vet inte varför dom ska gnaga så väldigt...


Snön verkar försvinna lagom till julafton, det är plusgrader och snön smälter för fullt, alltså blir det bara glashalt igen, urtrist!

Hönsen fick julstädat idag dom också. Försökte fösa ut dom en stund men det passade inte, ville inte bli blöta om sina små befjädrade fossingar. Men jag stängde ut dom så då satt dom snällt och väntade under sitt lilla altantak tills dess dom fick komma in igen :) Men fortfarande inga ägg, synd, jag som skulle göra ägghalvor med räkor till jul. Får väl satsa på midsommar istället ;)

Latina är på gång!!

Jo tack, nu är Latina verkligen på gång.

I morse fick hon vara kvar inne för hovslagaren kom och slog på vinterskor, så nu är det bara att tuta och köra. Snösulor och brodd, nu kan inget stoppa oss. Mer än möjligen Latinas urladdningar...

När hon väl fått på skorna så tog vi oss en liten ridtur, den första sedan i lördags, så skulle vi äntligen få börja trava. Det tyckte Latina var det bästa på århundraden, oj oj. Först gick det bra men sen kopplade hon på jetmotorn. Det går bra ett tag men sen ligger hon på mer och mer utan att dra, hon bara trampar och frustar, tillslut slår det över. Den här gången blev hon så frustrerad så hon till och med reste sig, det brukar hon aldrig göra. Men hon var redan ladda efter att ha fått stått inne flera timmar på morgonen så nu laddade hon ur totat. Två gånger reste hon sig, sen taktade hon som en tok, och där satt man i sina termobrallor och kängor, halleluja. Men allt gick bra och hon lugnade sig när vi började rida mer bort hemifrån. Då travade vi lite igen och hon känns verkligen superfin :) Undrar vad hon tänker hitta på när vi ska börja galoppera om en vecka, gulp ;)

Lilla Emma fick på vinterskoning i morse oxå, små små skor med ännu mindre snösulor med pyttesmå brodd :), men bara i fram :).


Plopp och Lillan, mycket tveksamt om hon ska få äta på Plopps höhög men skam den som ger sig ;)Mitt härliga fårskinn, mmm varmt och skönt :)


Latina rullade säkert 40 gånger efter ridturen, det är lite så hon släpper på spänningarna. Sen gav hon Lotti en omgång...

...som knappast bryr sig...

...för att dom sen ska gå in i ligghallen och käka på höbalen. Så är lugnet återställt igen :)

Ooopps!!

Det känns lite tomt i Latinas täckeshylla efter det att jag sålde en hel hög så jag kände att det var dags att fylla på. Eftersom Latina bara är halvklippt och pälsen dessutom har vuxit ut så behöver hon inget täcke inne. Just därför kände jag att det var dags för ett nytt tjockt stalltäcke med 300 g fyllning...hur tänkte jag där??

Jo, naturligtvis att vi efter nyår är i full gång igen och då måste hon helklippas för att hon inte ska bli så blöt när vi åker och tränar stup i ett :). Ett fynd igen i kalendern på Ryttarstugan :)Ja, så kan det gå när man har tråkigt! Ett annat tecken på tristess pga brist på ridning är att jag i helgen har gjort hembakat godis till jul...inte likt mig! Eftersom jag helst inte ska äta det heller så får jag väl ge bort det i julklapp...

Sabine, have you tryed the link directly on youtube, to se the film with Lotti?
Lotti

Ny ponny i stallet

Så har den nya ponnyn kommit, ett rätt stor shetlandsponny som heter Emma. Hon är väl så där en 12-13 årDamerna var väldigt fundersamma över den nya tjejen, läskigt med sån liten!

Annars har jag väl shoppat vidare, senaste inköpet är en rumpvärmare i grått fårskinn, väldigt skönt nu när det är ruggigt och man bara skrittar. På torsdag kommer hovslagaren så får vi ordentligt vinterskott, nu är det väldigt halkigt med bara traktbrodd och inga snösulor, det går inte här inte :)


Tradera

Så har man kommit igång lite att shoppa på tradera...bra eller dåligt, det tål ju att tänkas på. Det är så himla uruselt väder att rida i, särskilt när man bara får skritta, så man får tröstshoppa istället :). Jag har gjort två fynd tycker jag. Det första var ju ett hårnät/spänne. Alldeles nytt, ord pris 165 och jag köpte det för 22 kr inkl frakt. Ett litet och diskret hårnät. Nu har jag handlat en spritt ny Mias-vojlock. Jag tycker vojlockar är svåra att få tag på med bra passform. Man har ju mest shabrak nu för tiden, men vojlockarna är bra att ha den här tiden när shabraken kan skava av vinterpälsen, eller på sommaren när Latina är kokhet, då blir dom lite svalare när dom inte ligger ner på sidan. 88 kr inkl frakt gick det hela på den här gången :)

Fynd 1


Fynd 2

Passa perfekt på allroundsadeln :) Dressyrvojlockar brukar sällan funka däremot.

Får se om det blir några nya fynd snart ;)

Adventslucka nr 12 :)

Ryttarstugan har lucköppning hela december med massor av bra erbjudande varje dag. Idag var det en Mountain Horse ridhjälm och jag slog till. Använder min fina dressyrhjälm jämt nu mer, i ur och skur. Den får ju inte bli skabbig tills man ska ut och tävla :) Den här ska väl tåla lite mer slit och släng tänkte jag. Nästan halva priset var det också. Tänka om man fick alla luckor varje dag...det vore en adventskalender av rang!! Ryttarstugan


Inte mycket till julstämning

Idag har solen varit framme och Latina och jag har varit ut på en skrittur i nya sadeln. Lite kallt var det men jag hade turen och fick köpa ett par bättre begagnade Pikeur vinterridbyxor av miss Ryttarstugan. Gråa softshell med extra långa ben, satt perfekt, ett riktigt kap. Varma och sköna, vindtäta och tål lite väta :) Nu saknas det bara vinterstövlar så är vi redo för vintern.

Men det är isigt som tusan ute nu och Latina har bara brodd i trakten och inga snösulor så det är lite halkigt. Tur man bara ska skritta. Lagom tills vi ska börja trava ska hon skos om som tur var. Men hon känns pigg och glad och verkade även nöjd med sadeln idag. Hon är som en bulldozer i terrängen, hon forcerar stock och sten, grenar och diken i rasande fart så det är bara att hänga med, bråttom bråttom. Hon längtar nog tills vi kommer igång lite mer hon med.

Ska komma en ny lite shetlandsponny till stallet, Emma. Får se vad Latina tycker om en sådan liten busponny :) Hon blir väl livrädd :)


Inte mycket till julstämning när det är helt grönt i skogen fortfarande :( Men bra när man ska rida i skogen som rehabilitering.

Skööön sadel :) tycker vi båda. Amerigon passade inte Latina, blev fel...

Snö!

Idag har det äntligen börjat snöa! Jag hade tur som var ute med häst och släp igår för idag hade det inte varit kul: Latina är duktig och står snällt i sin lilla sjukhage, även om hon tydligen slagit på en tvärnit i morse vid Lottis hage när hon insett att hon inte skulle få gå in där :)


Annars tänkte jag att jag kanske skulle satsa på det här matchande fleecetäcket =)

Min Amerigo dressyrsadel som jag köpte begagnad gick ju inte alls att rida i så den skickade jag iväg på försäljning  på sadelmagasinet och det verkar som den blivit såld tack och lov. Istället har jag köpt en Prestige, och hör och häpna, en islandshästsadel. Känns super och verkar passa både mig och Latina :) Inte för att jag hunnir rida så mycket i den men dom ska ju ridas in långsamt är det sagt så jag får väl skritta på i den dom här veckorna :)
Det är en D1, ny. Men det finns ingen ring på min, hualigen. Islandshästar verkar det ju finnas gott om så kommer vi inte överens med den här heller så kanske den är säljbar på nära håll. Blir så fint med lite oranget till ;)


Bästa Latina :)

Idag var vi på återbesök till Strömsholm för att kolla om bakknäna hade blivit nå bättre, och det hade dom. Mycket bättre till och med, ohalt faktiskt sa min nya idol veterinär Florian. Men vi behandlade om henne på insidan av båda bakknäna så nu får hon stå i sjukhage 3 dagar, skritt 2 veckor för att veckan efter börja trava. Sen var det bara att köra som vanligt. Kul, då kommer vi vara i form och dessutom utvilade lagom till tävlingssäsongen börjar :)

Så jag firade med att köpa detta på gränsen till osmakliga shabrak på ridsportaffären i Strömsholm:)


som nu ska matcha till lindorna jag köpte förra gången jag var ditFilm på Lotti

Här ser ni vad fin Lotti blivit :)

Fiiina Lotti!!

Inte utan att man blir lite avundsjuk på Agge som får träna på en sån fin häst som Lotti :). Idag  var dom på dressyrträning för Hanchen för första gången. Lotti var så duktig och fick mycket beröm av Hanchen för att hon jobbade så fint och försökte hela tiden. Hon travar så mycket bättre nu också och galoppen har också blivit mycket bättre. Jag har alltid trott att den hästen har mer gång än hon har visat, att hon behöver mer tid och styrka, och jag tror att det börjar visa sig nu :)
Jag hoppas hon lägger ut lite film från idag på sin blogg sen så ni får se vad fin Lotti blivit.Själv fortsätter Latina och jag att skritta i skogen...inte så glamoröst som att få rida för bästa Hanchen...inte undra på att man blir lite avis. På tisdag ska vi på återbesök på Strömsholm så får vi se. Har hon blivit bättre kanske jag firar med att köpa något nytt fräck i oranget som matchar fleecelindorna jag köpte när jag var där sist ;) Jag lovar att jag ska ha dom för att fira när vi får träna första gången efter det här så ska ni få se vad fräck vi blir, ha ha.

RSS 2.0