Latina hos tandläkaren

Idag kollade jag upp Latina i munnen. Det fanns endel vassa kanter men inget som var riktigt uselt. Vi får väl se om hon blir bättre med tungan, annars vet jag att det inte sitter i munnen i alla fall.

En begagnad sadel har jag hittat, precis en sån som jag vill ha. Får se om jag kan få några bilder på den så kanske jag slår till. Finns i Strängnäs så det var ju inte Skåne iaf :)

Lotti och Agge var på hoppträning idag och jag var och kika på dom. Men det var så grymt med knott så tillslut var Sture och jag tvungna att ge upp och cykla hem. Men jag tycket det gick bra för dom, det var ju länge sedan för båda.
Sture vill gå hem...

...till sin kompis :)

Hemmatävlingar

Uppe tidigt i morse och började fylla upp boxen igen efter gårdagens städning. Lyckades dra de urtunga gummimattorna på plats med en sträckt rygg som följd, hoppas det inte blir ryggskott på riktigt. Sen var det bara att börja torka av alla fodertunnor och hinkar och slänga allt gammalt skit man samlat på sig. Skööönt! Sen köra sjuhundrafyrtioelva kärror torv, går inte så snabbt att fylla upp en box som är nästan 14 m2...

Sen red jag Latina. Hästarna fick ju vara ute i natt när stallet torkade så hon låg i hagen och såg dödens trött ut när jag hämtade henne, men hon var fin och rida och kändes inge trött. I morgon är det träning igen så jag hoppas vi är lite bättre igång än förra måndagen. I narr får dom sova inne igen i alla fall :)

På eftermiddagen så var det dags att åka till ridklubben och räkna poäng på dressyrtävlingarna och stanna kvar och plocka undan allt efter tävlingarna. Det var inte så många starter tyvärr, totalt 40 men bara 3 stycken i LA:2, 14 i LA:1 och 20 i LB:0. Vi hade en MsvB:1 men den fick vi ställa in. Vi kan bara ha tävlingar på kort bana tyvärr eftersom vi har så dålig utebana att den inte går att rida fram på om det blir regn, urtråkigt.

Var ut med lite äpplen i hagen till hästarna och skulle ta några kort men det är ju bara Lotti som fastnar på korten eftersom hon är väldigt nära hela tiden, tillslut fräste Latina i att hon oxå ville ha några äpplen :-)


Den gamla dressyrsadeln är verkligen gammal och har gjort sitt, och behöver en välförtjänt pension. Den åker fram på Latina
och jag sitter inte så bra i den längre. Så det behövs en ny :)

Städning

Idag har vi städat stallet, hualigen. Solen gassade och där står vi med ångtvätten och 60 gradigt varmt vatten och tvättar för fullt. Jobbigt men fint blir det! Så i natt får pållarna vara ute så stallet får torka.. Satte på Latina myggtäcket för det har varit endel småknott på kvällarna.

Igår var jag och provade sadel. Höll på att gå åt pipan direkt för jag tog inte med några grejor och Lena Lilja hade ingenting mer än sadlarna med sig, inte en enda sadelgjord!? Hade ju inte hjälpt om jag tagit med min eftersom den är lång och alla sadlar skulla ju ha en kort gjord. Som tur var fick jag låna allt av en extremt hjälpsam kvinna som kommit för att hämta sin sadel som Lena Lilja hade till försäljning. Lena hade väl kunnat sagt att man ska ha allt med, det är ju inte varje dag man åker och provar sadlar, jag menar dom säljer ju t.o.m sadelgjordar så det är väl bra om dom visar dom också...

Jag provade säkert 10 sadlar. Latina var hemsk och kunde inte ens gå på tygeln, bläää. Men det var ensamt och massa vatten och hinder på utebanan så det var inte hennes bästa läge. Men det var bara en sadel jag fastnade för, en Amerigo Classic. Det var den begagnade sadeln som kvinnan var och hämtade hem, tyvärr var den för liten för båda Latina och mig men det var ju tur att hon kom för annars hade jag inte fått prova den sorten för Lena Lilja hade ingen sån med sig.

Tydligen är det modernt och nytt att man ska ha dressyr flatback, inget för Latina och mig, jag behöver stadiga stöd när jag ska fara runt på den där tokskallen ;) Så klart att vi ska ha en Classic, blev ju en klassisk kavaj när jag äntligen köpte ny och vi är nog ett typiskt klassiskt ekipage, ha ha ha.

Så nu är vi måttade överallt och vet vad vi ska ha...så får vi se om det blir nytt eller begagnat...


Så här ser den ut i alla fall, jag satt som ett smäck med kanonfint skänkelläge!!

Bra saker!

Så har träningen hemma för Eva börjat igen, äntligen. Latina med sin tunga har verkligen suttit på undantag i sommar men nu är vi snart med i matchen igen. Först ville hon inte ens kröka på nacken och gå på tygeln men vi fick kanonbra hjälp av Eva. Hon är verkligen bra när man har problem. Så på slutet började jag känna igen hästen, den där fina som jag har tävlat på. Men det är en bit dit än. Men 1 Eva tyckte det var en alldeles för fin häst för att jag skulle gömma henne hemma i garderoben och 2 jag skulle se till att använda min fina position när jag red. Två beröm och inget skäll på hela lektionen, då måste väl vi vara på gång...eller så är det tvärtom...:-)

Tungan har blivit bättre tycker jag men det beror lite på hur spänd hon är. Nästa vecka kommer i alla fall veterinären och kollar henne i munnen så jag vet att det inte är något fel där.

I morgon ska vi åka till Lena Lilja när hon har lektioner i Högbo och prova lite nya dressyrsadlar. Hon har Amerigo och Stubben, som tydligen har en come back bland sadlar. Så hästen och jag ska väl mätas så kanske vi hittar något som passar. Något dyrt antar jag :)

Lotti har jag ju sålt till Agge så efter allt strul så ordnade det ju upp sig fint. Det kommer bli superbra tror jag. Lotti kommer utvecklas jättemycket nu när det blir mer regelbunden träning och jag hoppas och tror att Agge kommer ha mycket roligt med henne. Önska dom Lycka till! Fast lite konstigt är det ju eftersom hon är kvar hemma i stallet men inte är min, men jag börjar vänja mig.


Hoppning för Lotti

Idag var jag upp till ridhuset och fick hjälp att hoppa lite på Lotti. Hon har ju inte hoppat sen maj när hon starta 1,10 i Högbo så det var spännande att se vad hon skulle tycka om det. Hon blev superglad så klart och är ju som vanligt ganska obrydd om vem som håller i tyglarna och Lisa är en superduktig pilot så det var inga problem. Vi (dom) hoppade inte så högt men en liten oxer, en kombination och en grind var med och det blev en liten bana på slutet på 5 hinder som dom klarade galant.


Hon ser så glad ut, alltid öronen framåt :)

Lite lågt tyckte hon...alldeles lagom tyckte jag ;)Lita läskig tunna...

Lisa travar av henne lite efteråt :) så fin så!

Bästa tjejerna :)

Idag blev det bara en skrittur för damerna. Lotti behövde röra sig lite efter gårdagens träning och ta det lugnt inför morgondagens hoppning med ny pilot, får se hur det går. Latina däremot behövde lite mer än en skrittur men nu blev det inte så...Jag hade tur och fick skritthjälp av Othilia.

Det är mycket kli på varandra om dagarna. Latina bestämmer när var och hur. När det är dags tar hon sikte på Lotti och rammar henne från sidan så att hon vänds upp och står jämsides och sen ska det klias. Lotti ser så kul ut för hon vet inte först om hon ska få en uppläxning av Latina så hon ska passa sig, eller om det är bara kli. Sen klias det tills Latina är nöjd :)

Jag har riktigt fina blommor på altanen i år, synd bara att vi håller på att riva altanen så dom står på undantag i nåt hörn utan att man får njuta av dem.


Träning med Lotti igen :)

Tur hade jag och Eva var ute till Trödje idag igen och Lotti och jag fick vara med och träna. 30 minuter ensamma räcker alldeles utmärkt för henne. Det tar ju 15 min dit och 15 min hem också, perfekt skrittavstånd. Vi tränade vidare och vi har börjat med att försöka samla henne lite för att hon ska stärka sig och hon kämpar och försöker hela tiden, den hästen klagar aldrig, hon försöker inte ens smita undan jobb utan försöker förstå hela tiden. Det är verkligen världens bästa skalle på henne. Jag märker ju nu när jag får hjälp att jag ju hela tiden har letat efter Latinas takt och schvung och det har jag ju inte hittat...men nu har jag hittat Lottis egen takt istället och nu när jag vet vad jag ska leta efter så är vi snart där, och där fanns det något bra. Även om Latina i mångt och mycket är en "bättre" häst så är Lotti den som gör dagen.

Lotti och jag har anmält oss till hemmatävlingarna den 28 aug och ska rida LB:0, har jag aldrig ridit förr men det var lite kul...tror jag iaf. Var något i Österfärnebo snart också, LC:1 och LB:1, bra för henne att gå två klasser så hon slappnar av lite...men vet inte hur jag ska få på sdeln om det är lika mycket mygg som förra året när Agge red och kom 3:a på henne :)

Var till stan och shoppa lite idag innan man ska börja jobba nästa vecka...mycket halva reapriset och jag fick mycket för pengarna. Var in på Hööks också och hittade en mysig väst som jag tänkte köpa som naturligtvis inte fanns i min storlek men jag köpte en superskön tunn vindtät jacka och ett par sporrar till Lotti...eller mig förstås men på Lotti, inget att använda på Latina.


Snyggare i verkligheten!


Måste ha lite längre sporrar på Lotti för skänkeln är lite under magen...så jag behöver lite längre för att nå när det behövs. Hon klagar inte men man måste komma ihåg att man har dom lååånga sporrarna på sig :)


Den här var som gjord för mig. När dom gör ärmarna lite längre för att man ska kunna ha tumgrepp så blir dom långa åt mig oxå, utan tumgrepp ;)

Skulle svänga in på Ryttarstugan också men hann inte så jag får ta det en annan dag...där kan det bli kostsamt :). Har sett ett par snygga vita ridbyxor...jag tror det var dom här, var nåt med bling bling i alla fall, Schokemöhle...

Kanske bra att man har två hästar när sambon har börjat med annat...

Lotti på gång i dressyren

Så har vi kommit igång igen med dressyrträningen Lotti och jag. Hon blev ju halt i våras och sen har det krånglat lite över sommaren men nu så kör vi så det ryker. Hon gillar verkligen att träna för varje dag när vi rider förbi ridbanan så stannar hon till där och tycker att vi ska in och trimma lite :). Igår red vi för Eva och det gick riktigt bra, det finns mer i den där hästen än vad man kan tro vid första anblicken, hon behöver bara lite mer styrka. Vi gjorde lite skänkelvikningar både efter långsidan och snett igenom och det gick riktigt bra. Vi ska träna igen i morgon så då hoppas jag att det går ännu bättre :). Sen blir det nog lite tävlingar. Ska se om jag får tag på någon som vill hoppa henne lite också för det har hon inte gjort sen i maj när hon storstilat nollade i 1,10 nationellt i Högbo. Det är ju ett tag kvar tills Alex ska få barn...i början av oktober tror jag.

Latina går lite på halvfart och jag rider på hackamore, då håller hon iaf tungan inne. Bara semestrarna är över ska jag ta och kolla upp henne i munnen men det har varit lite mycket med annat nu ett tag och hon kan få lulla lite ibland hon också, hon är ju ändå bättre att tävla under vintern när hormonerna är lite lugnare :-)


Lotti på snabbvisit i Sala...


Hönsena hemma växer och frodas :) Dom är riktigt kul att titta på.


Fjärilarna svärmar för fullt hemma och jag hörde att det var lika i stan så dom kläcks väl nu eller nåt...Jag hade iaf massor av larver som käkade upp alla blad på min fina humle, men dom är borta nu och jag har bara massa fjärilar så jag inbillar mig att det var dom som åt upp humlen, så känns det lite bättre än om det blev något otäckt kryp av larverna...

RSS 2.0