Bästa tjejen och bästa tjejen

Ja, man har verkligen 2 tjejer som är bäst. Lotti fick gå dressyrträningen idag istället för Latina som är nyvaccinerad. Hon överraskade verkligen måste jag säga.

I början var hon väldigt spänd för dom hade bytt ut en del skivor på sargen som då var alldeles furuvita och avvek från det andra lite mörkare, vilket var mycket skrämmande, även porten var ny och fin och läskig tyckte Lotti. Men när vi väl började träna gick det över och med hjälp av Eva fick vi till det och fick faktiskt lite gung i traven och ordentligt stöd på tygeln utan att hon blev kort i halsen. Galoppen var också superfin. Det var verkligen jättekul att känna hur hon har utvecklats. Hoppningen har gett mycket vad det gäller framåtbjudningen och nu börjar det ge betalt i dressyren också. 

Bilder från vinsten i LA:4

Fick lite bilder tagna i ridhuset av KL när jag vann A4:an i Högbo på deras 3-dagarstävlingar. Alltid svårt att få foton i ridhuset men KL:s grymma kamera lyckades i alla fall få något att fastna :)


Snart vår tur, vi ser ju väldigt lugna och samlade ut...
Pust, klar

Nu är det bara att vänta några timmar på prisutdelningen...

Bästa tjejen!

Som man bäddar får man ligga

Red Latina ordentligt idag och har man lullat runt en vecka så kan man lita på att ingenting går som en dans, jisses amalia, hon är som en galenpanna. En halvt varv i galopp lugnt och fint för att sedan köra huvudet rakt upp och hoppa på stället för att sedan fortsätta ett halvt varv igen och sedan dra gärnet...Tog några skutt över en pyttelitet björkhinder och konstigt nog var det det som gick bäst...Nu ska hon vaccineras i morgon och sen åker jag bort sista april så hoppas jag får någon som vill rida...

Min svägerska lånade Lotti i helgen och red lektion. Gick hur fint som helst, Lotti är en pärla och långt ifrån någon enmanshäst, hon gör alltid sitt bästa för alla som rider.
Myrr, Ville och Lotti med beridare. Varmt som tusan var det, väl kämpat!

Glad Påsk!

Är ute och njuter av det underbara vädret. Har fått hjälp av J och fixat några fler hinder till till ridbanan. Min konstnärliga sida har blomstrat ut helt vid målningen av planken ;). På baksidan har dom ett annat fantastiskt mönster (ha ha)I förgrunden ser ni mina små fiffiga cavalettistöd.

Sen skulle jag ta en tur på Latina och skrittade upp mot ridbanan. På vägen dit klev hon på en sten och blev halt...hoppas det går över fort och inte blir någon hovböld. Hon är ju nyskodd så då är hon extra känslig i sulorna, dvs usla mot i vanliga fall dåliga. Det blev bara att skritta hem igen.Fläckarna på Lotti har kommit nu när vinterpälsen är borta. Fiiin!!Fick en bild av Linnéa från det att vi (eller jag iaf) var glad när jag hade kvalat klart till MsvB i Storvik förra helgen. Tack Linnéa!


Härlig bild från trädgården! Äntligen vår och idag nästan sommar!

Norrvidden Horse Festival 2011

Omkringfilm av A-K

Omhoppningsduell

Alex och Kalle (e:Cardento) fast på en träning

Färdigkvalat!

Det är ju väldigt roligt att ha ett sto, men det har ju onekligen sina baksidor också. Latina blev ju högbrunstig lagom till tävlingen. Jag hade det på känn eftersom hon var så het i torsdags, hon kör stormen före lugnet...

Så på lördagen var hon lugn och fin, framridningen kändes rätt OK men när vi skulle rida programmet (MsvC:2) så blev allt fel...det blev bara massa missförstånd, tex galoppfattningar genom hela ena slutan...gick inte bara. Hoppa bock i enkla bytet, stel allmänt överlag. Funderade om hon hade träningsvärk också efter Evas omgång när vi red lektionen i torsdags...56%, ett riktigt bottennapp. Men vi kom inte sist iaf.

Idag när jag skulle tränsa Latina inför tävlingarnas andra dag med MsvC:1 så stod hon bara och gäspade och ville inte komma ut ur transporten, lugnet själv på framridningen och jag hade nästan dåligt samvete för att jag tvingade henne när hon är brunstig. Hon kanske känner sig helt ur gängorna, vad vet jag?! Men hon var fin att rida fast man fick ju kämpa, turbon var urkopplad. Vi tog oss igenom programmet utan missar. Det här var ju tredje gången vi red det så hon kände igen det bättre, och jag med. C2:an var ju första gången. Jag var riktigt nöjd och fick betalt för det också, 64,68 %, så nu är vi kvalade och får starta MsvB...om vi vill förstås...Det blev ingen placering utan vi tog första platsen utanför som hade nr 5.

Supernöjd måste jag säga. På 4 försök så klarade vi kvalgränsen, det är väl helt OK? Det är ju bara ca 2,5 år sedan som jag debuterade LC:1 på Latina :) och kom 5:a, precis som idag, fast nu är det MsvC:1.

GRS vann dessutom även den andra omgången av elitserien (hoppning) så nu kanske det blir Strömsholm för dom! Gävle Dagblad

Tv4 på Lervik


Duktiga Lotti :)

Idag var det hopptävling igen för Lotti. Det är årets stora tävlingar torsdag-söndag på Lervik med massor av starter. På torsdagar inleder dom med den lägsta klassen 1,10 och där var lilla Lotti anmäld. Jag tog semester idag och körde dit henne och passade på att titta på lite fina hästar och duktiga ryttare. Det är klasser upp till 1,50 och så är det ridsportallsvenskans andra omgång.

Banan var trevligt byggd av Leif och på framridningen ute var Lotti verkligen på hugget och Alex trodde att hon längtade efter utomhussäsongen för hon bjöd så bra på hinderna. Men det visade sig att hon bjöd lika fint inne idag och hon gjorde en superfin runda och var nolla och fick rosett :) .

Framridningen

Däremot skulle jag ju verkligen filma den här gången men blev väl för nervös så jag fick inte igång kameran utan gjorde något fel så tyvärr kom bara sista delen med, men bättre än inget...


Väl hemma var det skönt att få rulla sig och bli lite skitig igen


Sen var det dressyrträning med Latina. Hon var superhet och hade inte alls lust idag så vi får väl se hur det går på tävlingarna i helgen. Lör MsvC:2, sön MsvC:1. Hon kanske har laddat ur till söndagen...

Sova får man göra i ett annat liv

I helgen har Lotti debuterat i 1,10 m :)

Till Uppsala i helgen på hopptävling. Jag åkte med Alex igen som hade full lastbil (5 hästar) + en extra häst. Tävlingarna började kl 08.00 så det var bara att kliva upp 04.00, sticka till stallet och packa ihop och lasta, åka till Alex och lasta om till lastbilen för att åka mot Uppsala 05.30. Lite trassel vid lastningen med en av hästarna gjorde att det tog lite tid så vi kom iväg lite senare men kom fram så vi hann. Det var naturligtvis inte FiaLotta som krånglade, hon gillar ju att åka med dom andra i lastbilen :).

Det var mycket tittiga hinder och Lotti fick ett stopp och en rivning i första 1,0 m och då blev det ju lite tidsfel. Alex är noga med att visa hela banan för Lotti så dom tar gott om tid på sig efter startsignal vilket är jättebra. hellre lite tidsfel och en bra runda en bara massa fel på hinder för det blir stressigt, det gäller ju inget, det är ju bara utbildning.  I 1,10 m också var hon spänd första delen av banan och då kom 2 rivningarn men när hon slappnade av andra hälfen så hoppade hon jättefint.

Det var en hel del storfräsare med där, Jens Fredricsson, Anita Sande och John Hickey så vi var i fint sällskap. Jag tycker Lotti är jätteduktig som klarar av allt, hon försöker ju verkligen och eftersom jag inte hoppar henne så blir det ju inte så mycket träning som skulle behövas. Hon är otroligt gullig och snäll på tävlingsplatsen och uppför sig exemplariskt på framhoppningen och när man går med henne, lätt att lasta om när dom får byta plats hela tiden i lastbilen.

Alla gravida är ju med och stökar också, herregud. Alex ramlade av en av dom andra hästarna på framridningen och Agge höll på att bli sparkad av samma häst.


Lotti laddar med mat i lastbilen på bästa utsiktsplatsen


Var är Alex och banan?!


Äntligen min tur :)


Alltid fin!


Två rumpor ;) Fin på framhoppningen!


Agge och jag pustar ut i bakluckan med Sture med lite god mat som Agge fixat.
 
Som sagt, uppstigning kl 04.00, kom hem kl 17.00 för att byta om och ta något litet att äta för att vara tillbaka i stallet kl 18.00 och fixa till Latina för avfärd på Hanchen-träning 19.30. Hemma igen kl 21.00. Fy tusan vad trött jag var...

Träningen gick super, så klart med bästa hästen prima ballerina. Upp kl 07 på söndag för att ta ut hästarna och åka på träning dag 2. Fick till några fina byten. Om jag klarade andra kvalet i MsvC så kunde jag väl efteranmäla mig till MsvB på plats nästa helg tycket hon...Ha ha, jag som måste memorera programmet hundra gånger och träna på alla delmoment innan jag törs starta. Men det kanske inte är så långt bort nu, peppar peppar. Men nu när det gått så bra blir det kanske bakslag istället. Den som gapar efter mycket...

Vilket meeting!

I helgen var det stora tävlingar i Högbo. från LA:4 till Intermediere I och S:t George. I sista sekunden kom vi med i MsvC:1 förutom LA4 så det kände vi oss inte så förberedda på men men, vill man försöka kvala till högre klasser så är det bara att ta alla chanser man kan få.

På fredag kl 18 gick första starten och Latina var het som en hungrig tiger. Som vanligt världsvan och duktig på framridningen men inne i ridhuset så satt domaren nere på banan och det är desutom 3 domarbord för dom höga klasserna med stora blommor mellan och det var inte populärt. Hon blev tokspänd och jag kämpade som en lite gnu för att hålla henne i shack. Hon far ut ur hörnorna i ökad trav som en katapult vilket ju leder till taktfel i ökningen och den ökade galoppen ner mot borden var kraftigt på dubbla spår, ingen hörnpassering och ett byte på kortsidan. Men där emellan måste det ju se fint ut...nåt rätt gör vi ju i alla fall eftersom vi fick drygt 64% och vann!! Jag fattar ingenting men superkul!! Ett fint fleecetäcke och 600 kr rikare (förutom den oerhörda äran) blev vi på kuppen.Sen var det bara att åka hem, fick lite mat vid 21 och sen i säng för kl 7.30 var vi först till start i MsvC:1...Åkte kl 5.30. Men Latina är ju så väluppfostrad och rör inte sina fina knoppar utan dom är lika fina på morgonen som på kvällen fast hon t o m har haft dom en tävlingsdag redan så det var ju tur. Hon gillar att vara fin damen :) Ingen som ville följa med och vara hästskötare på morgonen, konstigt... så det finns inga bilder heller men Latina var superfin och inge spänd inne på banan så jag blev nästan lite tagen på sängen och lite långsam igång i tex ökningarna för jag trodde hon skulle dra själv. Men 65,10% blev det och målet var att komma över 62 % för att klara 1 av 2 kval till MsvB så jag är super super nöjd med finast hästen. Det räckte till en andra placering av totalt 18 startande och då red jag ändå med massa proffs i klassen och hade rätt hårt motstånd.

Man tror inte att det är sant, vilken fin häst jag har!

Väl hemma knäppte vi ändå ett kort på rosetterna men då hade Latina fått nog och skulle bums omedelbart ut i hagen till Lotti. 
Etfer 2 dagar med flätor blir man ordentligt krullig

RSS 2.0