Hårt jobb på semestern :)

I morse var det frost ute så nu är det snart vinter på gång...fast inte riktigt än. Idag blev det fantastiskt väder sen så jag passade på att fixa till vinterhagen och flytta dit hästarna och sen plocka ner allt sommarstängsel. Det tog ca 6 timmar, pust, men skönt för nu är det klart. Vinterhagen är ju inte direkt trökig den heller. Det har växt upp mycket gräs och dom tycker det är mysigt i skogen. Sen fortsatte jag med lite damsugning hemma, ibland måste man ju försöka hemma oxå...


Hösten kommer onekligen

Hösten är verkligen på gång. Det blåser storm varenda dag nu fast solen lyser, inte särskilt varmt är det heller. Jag har röjt vidare i stallet och nu börjar det bli lite ordning och reda, kanske...

Lotti vilar ju och är väl måttligt nöjd. Nu kör hon sina race på mornarna när hon kommer ut, hon har som ett uppdämt behov av att röra sig efter natten. Så var det inte när hon gick för fullt men hon behöver en paus.

Latina är rätt lugn och fin. Igår fick hon massage och det tyckte hon var rätt OK, annars får man ju inte borsta henne nu när hon sätter vinterpäls. Hon hade lite spänningar höger bak-vänster fram och lite i rumpan. Men rätt så bra ändå tycker jag, inget i ryggen och det är alltid bra. Men jag har några övningar att göra nu varje gång jag rider eller typ varje dag.

På lördag kommer den nya ponnyn till stallet. Tack vare det har vi fått en ny och fin ridbana, super. Den är bredvid vägen så det finns ju faktiskt gatubelysning så det blir inte helt svart på kvällen, super duper!! Ska bära dit mina fina hinder som äntligen har fått en ridbana att stå på så hinner vi köra lite innan vintern kommer :).

Var och kolla lite i hästaffärer idag på em. Hittade en superskön hjälm och en perfekt tävlingskavaj, nu ska man bara bestämma...marinblått eller svart???


Man har visst letat dressyrhäst på fel ställe...men nu vet man till nästa gång :)

Suger på karamellen

Jag är så himla nöjd med Lotti så jag har inte riktigt kommit över det hel än tror jag. Just för att man inte hade några förväntningar så blev det så himla överraskande. Men otroligt roligt.

Jag red fina Latina igår på ridbanan. Hon var avslappnad och superfin. Dom har gjort ett bra jobb alla tjejer som ridit henne i sommar. Det funkade bra med foten också och jag kunde till och med rida lite lätt, det är ett framsteg :). Blev nästan lite sugen att försöka hinna med en liten lokal tävling, är en i Hofors den 23/10, kanske LA:1, bara för kul...Vet ju hur kul jag brukar tycka det är dagen före...Men det skulle sporra lite inför nästa säsong för sen blir det ju vinteruppehåll ett tag. Så kom igen nu E, vi har ju vår deal angående tävlandet ;-)

Var till sjukgymnasten idag och jag trodde nästan att hon tänkte bryta av foten igen, fy tusan vad ont det gjorde när hon vred till den, hua. Men det ska vara bra säger hon så det är väl bara att härda ut. Hem och ta lite värktabletter och på det igen bara.

Städade och skrubbade Lottis box idag. Hon är verkligen en skitmaja. Hon trycker upp rumpan mot vägen så den blir alldeles full i skit. Men nu är det rent och snyggt en stund i alla fall. Fyllde upp med fin torv som snälla sambon hämtat på torvmossen så nu kan vintern komma (fast helst inte än).


Lotti is enjoying the moment of triumph ;-)
She is now having a vaccation for a couple of weeks, well deserved.

Succé för Lotti :)

Så var vi iväg till Österfärnebo idag för Lottis debut på dressyrbanan. Vi åkte hemifrån kl 06.45 för vi hade oturen att få ett tidigt startnummer. Knopparna var ju inte direkt på plats i morse men flätorna var intakta så det var bara att knoppa om. Fialotta är ju lite pillig av sig, milt sagt.

Det var enormt med knott på tävlingsområdet och Lotti blev lite lätt hysterisk innan vi fick på sadeln och Agge kunde hoppa upp, sen gick det bättre. Hon var hur ccol som helst på framridningen. Hon är ju så obrydd om andras hästar utan hon fokuserar på sitt med gott självförtroende. Allt såg verkligen jättebra ut så förväntningarna steg...Men i Österfärnebo är det så att där får man inte rida in på banan innan startsignalen utan man gör som dom stora pojkarna och får rida runt banan utanför och när man får startsignalen så rider man in direkt på medellinjen och börjar. Så det var ju lite spännande för Lotti kan ju vara lite tittig på saker på backen, som dressyrstaket och blommor mm. Hon råkade sparka lite grus på plastdelen på dressyrstaketet så det lät och det gillade hon inte men det gick bra sen.

Allt gick förresten bra. Inridningen gick bra, programet gick bra och avslutningen var bra. Allt var toppen. En liten ynka miss i höger galoppfattning men det var det enda. Lite tittade hon ju upp och runt ikring sig men det var då inte mycket för att vara första gången. Kommer väl ihåg Vallejos första gång. Han kom väl aldrig närmare än 5 m ifrån dressyrstaketet vid domaren på hela programmet...Agge och Lotti var verkligen super. Det var en LC:1 och Lotti fick 67,77% vilket räckte till en tredjeplats!!!!! Min lilla plutt 4-åring går in på dressyrbanan för första gången och går på 67,77 % och blir placerad, helt otroligt. Nu kanske domaren var en snäll sådan för alla fick rätt höga poäng men strunt samma, hon blev placerad :). Jag ska väl inte ens antyda vilka förväntningar jag hade på henne...jag skäms...

Men det blev vackert så att Lotti ,Agge och jag fick vänta hela klassen igenom men hon stod riktigt snällt i transporten, skrapade bara lite i golvet (grävskopan ni vet ;) )

Men det är nog faktiskt så att hon börjar likna den där fölungen vi såg på film E :)


Framridningen gick fint. På den här bilden är hon sin pappa upp i dagen

Sträcker ju fint på benen :)


Vilken pärla!! Filmen är lite skakig och uselt filmat men det var verkligen omöjligt att stå still med alla knott, ni ser ju själva på filmen särskilt i början hur dom svärmar runt kameran, hualigen.
Ett axplock av stolta poäng: 8 på båda halterna, 7 på förlängd steglängd snett igenom (andra diagonalen), 7 på gångarterna och Agge fick 8 på sin sits och position. Lotti hade tur med en så skicklig pilot :)


Väntar snällt under prisutdelningen på sin tur...

...och beter sig som om hon aldrig gjort annat än fått prisrosett. Ett snyggt flecceskrittäcke vann hon. Lägger vi till samlingen...

Rosett till världens bästa Lotti :)

Poserar med dom andra pristagarna, delade ettor. Dom red på över 73%, men då var dom oxå 3 år äldreKrulltott efter att äntligen blivit av med knopparna


Snart på väg hem

Äntligen hemma. 2 bästa tjejerna myser ihop, tätt tätt i hagen. Latina är nog grymt avundsjuk på Lotti som får komma ut i världen. Men nu ska Lotti få vila några veckor, det behöver hon. Hon är lite överbyggd och behöver växa ikapp. Men jag är inte så säker på att hon tycker lika. Så nu när jag har semester i 2 veckor så ska jag försöka komma igång med ridningen på Latina.

Mille i stallet var på återbesök hos veterinären igår och blir tyvärr utdömd, jättetråkigt.

Nu laddar vi

I morgon är det dags för Lottis tävlingsdebut i dressyrens underbara värld, hm eller inte. Igår red jag henne på ridbanan och det gick jättebra. Hon är så mycket bättre för min fot att rida än Latina. Hon har ju inte så stora gångarter och är mer avslappnad så det är kul. Vi red igenom LC:1-programmet och det gör hon så fint. Hon är snabb att fatta så det känns inte svårt för henne att göra allt i ett sprut. Men hon har ju lite jobbigt med galoppen så blir hon spänd får vi se om det blir någon galopp :)Men det gör inget, bara kul att komma ut. Så nu laddar vi för Lotti och Agges tävlingsdebut :)


Så måste man lära sig att uthärda flätning...
Hmm, var är pannluggen? Fick skippa flätan, gick inte att få ihop 3 strån till en knopp.


Färdig! Godisdax. Nu får vi se om knopparna är kvar i morgon bitti...

Härlig ridtur

Idag var jag, Latina och Sture ut på en härlig tur i fint höstväder. Att skritta går bra med foten och Latina var på bra humör så jag kunde släppa stigbyglarna och trava och galoppera lite. Sture däremot är en riktig whippet...Vi har en bra runda att rida så jag kan ha honom med lös men det är en liten snutt som är efter vår väg och även om han aldrig skulle springa bort så har jag inte sån pli på honom så jag kan sätta honom var som helst så vi försöker undvika vägen och bilarna så gott det går. Nu har dom ju huggit ner skogen på sidan om vägen så jag red ut på hygget  idag och hittade ett bra maskinspår att rida i och ropade på Sture. Visst, han kommer när jag ropar men när vi ska gå så sticker han ut på vägen igen. Varför gå i kladdig skog med pinnar och barr när man kan gå torrskodd på vägen? Så där höll han på hela tiden. Kom när jag ropade för att springa ut på vägen när vi skulle gå framåt. Ni skulle ha sett blicken sen när jag skulle ha med honom ut på åkern i det blöta höggräset, fy tusan attbli blöt om magen...Men han kom till slut :)

Agge red på Lotti i ridhuset idag. Hon har varit lite sliten efter hoppningen förra helgen men nu kändes hon rätt ok igen. På lördag är det dags för första dressyrstarten så får vi se hur det går...hua.

Ponnyn har flyttat till hovslagaren. Han höll inte för ridning så nu ska han bli sällskapshäst. Får se om det kommer någon ny ponny snart.

Har varit till en arbetskamrat idag och fått överta hennes gamla IVAR-hyllor med 50 cm bredd på hyllorna så nu ska det bli ordning bland alla hästgrejor. Har ju ett och annat täcke som jag säkert glömt bort att jag har så en höststädning blir nog bra :) Jobbar nästa vecka men sen har jag 2 veckors semester så då ska det bli ordning och reda i stallet och på ridningen. Sen får vi väl se om foten tycker lika...

Idag var det kvalitets i Högbo som jag tänkte följa online men tyvärr funkade det inte så man får väl vänta och se hur det gick för alla. Eva Å hade sin 4-åring med och Alex hade sin plus Lena S.

J kom hem helskinnad från en helg med downhill cykling iaf. Tur, för det räcker med en fraktur i familjen på ett tag..

4 fel idag :)

Lotti var superduktig idag också. Det var ännu lite svårare idag tycket vi. Några svåra linjer som inte var naturliga, näst sista hindret var precis vid utgången bortåt och det kan ju vara jobbigt på slutet när dom börjar bli trötta. Hon var mycket mer avspänd idag men också mattare, inte samma avstamp som igår. Men det är klart att det känner på alla behinnor och muskler att hoppa med brodd, det blir ju lite stutt. Och huvudet måste hon ju blir helt slut i. Men hon är verkligen cool, kommer blir en lätt häst att ha med på tävling :) Hon rev ett hinder in i kombinationen som hon tycket såg otäckt ut. Hon tänkte springa på sidan men Alex tvingade in henne så då blev det konstigt och hon rev. Men så mycket bättre att hon river än springer på sidan. Alex är så superduperduktig!!


Lotti nollade nationell tävling

I morse drog Lotti och jag till travet på hopptävlingar. 4-5-åringar i 1 m nationell status på gräs. Hua vilka hinder, bara massa konstiga infångare och reklamskyltar på plankor mm. Hon har ju aldrig hoppat på gräs med gräsbrodd och allt. Hur skulle det gå? Agge mötte mig där och hjälpte mig så vi fick i gräsbrodd som vi lånade av Alex och veterinärbesiktade henne oxå. Jag är ju inte direkt i springform även om jag tar mig fram i sakta mak utan kryckor. Men på travet är det så stora avstånd så där är det kryckor som gäller. När jag stod och tittade på framhoppningen såg alla startande så duktiga ut, och det var många femåringar med, plus några 4-åringar som Lotti. Så jag bara tänkte hur ska det här gå. Men coolaste tjejen är ju så klart duktig. Men varje gång hon ska ta första skuttet för dagen, som sker över det lilla hindret på framhoppningen som är kanske 3 dm, så är det som om hon har glömt hur man gör. Men sen släpper det och hon kan hoppa igen :).

Sen skulle dom in på banan och jag var toknervös men inte Alex och Lotti, och antagligen inte Agge heller, det är bara jag som tycker Lotti är alldeles för liten bebis för att komma ut på så här stora tävlingar. Hon var lite spänd dom första hindrena men sen började hon hoppa bra och det var faktiskt en rätt säker nolla, om det finns något sådant. Jag tror inte hon klonkade i något hinder just, kanske ett. Högt över en del. SUPER!!

Så då fick matte in kostnaden för dagens pilot så gick vi bara lite back :). Men massor av plus på lyckokontot.

Lotti var för dagen rustad med sitt nya fina träns, tygel samt sitt favorit magic-bite-bett som oxå var nyinköpt. Det är hon värd, annars får hon mest ärva av stora syster.

I morgon bär det av igen så får vi se hur det går då.
Framhoppning. Till vänser ser ni vita staket. Där hade travet byggt värst ridbanan på grus, perfekt för dom som stannar hela meetinget och inte behöver brodda för att rida hästarna som inte går den dagen. Många var där och longerade när vi kom först på morgonen. Vet inte vad dom ska ha den till, men det kanske rids många travhästar så det fanns ett önskemål. Man kanske inte behöver ridhuskort så man kan rida dit och träna ;-) Atagligen kommer det inte att stå några hinder ivägen heller.


Nöjd Lotti efter tävlingen. Nu är det hem till kompisarna som gäller. Rosetten hade vi inte hämtat en och det var svinkallt och blåsigt så det blev ingen sån bild, får bli i morgon ;-). Nu har Lotti samlat på sig lite rosetter.

RSS 2.0