En lång dag...

I natt ställde vi om till vintertid och det var tur det för i morse ljöd klockan kl 05.30 för då var det dags att gå upp, äta frukost, ta ut hästarna och putsa på Latina så vi var fina och framridna kl 08.00 på Lervik :).

Vi red för Hannchen för första gången idag och det gick bra. Verkligen kul att vara igång på riktigt igen, och jag fick till och med på mig mina nya fina ridstövlar, halleluja. Visserligen kunde jag knappt gå i dom men skit samma, huvudsaken jag kan rida i dom :). Latina var som vanligt dyngsur efteråt men hon var väldigt nöjd också. Hon har nog längtat mer än mig på att få träna.
Äntligen lite hårdkörning!!

Sen var det bara hem och ladda om för att rida nästa häst. Men lilla Lotti är aldrig något bekymmer att rida. Hon har blivit superkänslig för skänkeln så man får tänka sig för i galoppfattningarna för ta man i för mycket kommer det en liten bakutspark. Men varför ta i när man inte behöver :) bra att hon säger ifrån. Jag tog några hinder på ridbanan men hon hoppar ju så hemskt så jag flyger ju nästan av. Här kommer jag, dressyrryttaren i ett nötskal och ska försöka hoppa...Jag fick sänka hindrena för att tordas hoppa men som mannen i huset sa, varför höjde du inte då om hon ändå hoppar så där högt...På söndag är hon anmäld till första inomhustävlingen i hoppning, 1 m med Alex.

Efter det skulle man ta hand om 20 kg älgkött. Man ska ju inte klaga men...

En kul nyhet är att Agge och Ploppmamma ;) ska flytta till vårat stall. Båda våra hyresgäster försvann med en himla fart så helt plötsligt efter typ 10 år fanns det helt oväntat 2 lediga boxplatser, och Agge och hennes mamma tackade ja så det ska bli jättekul. Jag kan behöva en tränings och tävlingsnarkoman i stallet så jag kommer till skott med allt någon gång :).
Vi får väl se hur det går på kärleksfronten bara. Ville och Latina är ju så förtjusat i varandra men värst är väl lilla ponnyn Plopp som är heltokig i Lotti :) Vi får väl se om vi måste bygga hingststängsel för att hålla Plopp borta från Lotti, hi hi. Eller så faller han pladask för Lillan för hon är ju mer hans storlek och är rätt lik Lotti.

Men när man ställer tilbaka klockan till vintertid så får man ju aldrig gå och lägga sig någon gång, jag som är så kvällstrött. Och stackar Sture som fick vänta 1 hel timme extra på kvällsmaten, han trodde nog han skulle dö, minst sagt :)

Full fart på helgen som alltid

Det är verkligen på helgen man får ta igen allt man inte hinner på veckorna...Klev upp kl 07 både lördag och söndag för att ta ut hästarna.

På lördagen hade jag bytt bort ridningen på en av hästarna till Agge mot att jag åkte med henne på årets sista dressyrtävling, i Hofors. Det var massor av anmälningar så Agge startade kl 18. Dressyr är verkligen långdraget. Hon kom tvåa (igen) och Ville var i högform tycker jag, endast slagen av Frida Andersén och Herta, ett av sveriges bästa fälttävlansekipage. Ett härligt sätt att tillbringa en lördagskväll...men vi var ju långt ifrån ensamma där.

Upp kl 07 på söndag också, till stallet och ta ut hästarna, mockade och gjorde iordning allt, red Lotti, hem och byta om och åkte och hämta hem mamma från sjukhuset och skjutsade hem henne. Tog hennes bil hem igen och lämnade den till J för att byta till dubbdäck. Red Latina i ridhuset ordentligt och det gick faktiskt riktigt bra. Hon kärvar fortfarande men vi var själva hela tiden i ridhuset och då är det så lugnt och skönt så vi nötte på med de övningar vi gjorde hos Eva och jag är nöjd med henne idag :). Hem och köra alla strechtövningar på Latina som vi har i läxa då massören kommer igen på måndag kväll, körde tillbaka mammas bil och hämtade min som jag lämnade till J som bytte till dubbdäck både på bilen och hästsläpet. Hann hem till kl 17 för att titta på hästhoppning från Helsingfors och fina Tornesch med Malin Bayard, packa för att åka till Göteborg på kurs på tisdag morgon och hann även damsuga lite. Ligger nu utpumpad framför TV:n och väntar på hämtmat ;)

Eva och San Dino gick ju vidare till final för 4-åriga dressyrhästar på Flyinge i helgen, superkul. Bellagio vann överlägset och han var verkligen fin. Hon kom på 14:e plats.

San Dino med Eva Åhlander

Alex gick vidare till final med Da Camiell men inte med Carl af Oppeby.

Alla 3 hästarna är till salu så vi får se vilka som kommer hem.


Morgon på väg till stallet med stålhästen. Det är så himla kallt nu för att vara oktober, ca -6 grader varenda morgon och frost och frusan vägbanor = endast skritturer på hästarna ute :(


Hölada är full inför vintern med båda stora höbalar och löshö :)

och 30 kubik torv har vi också fått hem, eller snälla J var ju och hämtade. Vi var 3 personer och 4 hästar som skulle dela men nu är det bara mina hästar som ska ha när alla flyttar eller är borta, gör ingenting :)
Tjejerna myser i solen.

Träningen igång igen!!

I lördags var jag med Agge till Högbo där det var tvådagars dressyrtävlingar. Agge kom tvåa i LA:4 och hade en bra dag. Som tur var träffade jag Eva där så jag frågade om hon hade tid för lite träning på söndagen, och det hade hon som tur var :).

Latina och jag åkte dit och det gick så himla bra. Jag hade tydligen vilat mig i form sa Eva och nog kan det vara så att man blir rakare i kroppen efter några månaders vila. Sitsen var bättre tyckte hon och det kändes bättre också. Latina myste när hon fick lite hårt jobb med matte igen;) Vi fick till kanonfina ökningar också, det kändes som Latina hade väntat på att få sträcka ut ordentligt i en riktig ökning i sitt favoritridhus, men jag orkade inte hela vägen så vi fick avbryta halvvägs, men det var kul i alla fall.

Eva åker till Flyinge idag och visar sin kvalade 4-åring San Dino efter San Remo-Likoto xx. Även Alex är där och har kvalat med en 4-åring, Carl af Oppeby efter Cardento-Chapman och en 5-åring, Da Camiell efter Camiell-Flamingo Z - Dammen. Alla är till salu så vi får se om det kommer hem några hästar. Hoppas det går bra för dom i alla fall, heja heja!

San Dino
Foto Erika Ågren

Idag red jag Lotti på ridbanan och hon var pigg som tusan men efter en stund slappnade hon av. Vi övar mycket galoppfattningar för att hon ska stärka sig i bak. Hon vill gärna dra iväg i galoppen stället för att samla sig lite men det blir bättre och bättre. Hon tycker om att jobba så det är ju bra. Men mörkret kommer på kvällarna så det är svårt att hinna med allt.

Stallet börjar bli tomt snart. Den här veckan åker Mille till grönare ängar och sista oktober flyttar gammelmärren med sin fölunge till Valbo så då blir det bara mina två och ponnyn kvar. Men det går väl. Utsläpp oftare men färre hästar så det går väl på ett ut. Svårare när man ska åka bort bara men jag har ju lite hjälp så det ska väl ordna sig.

Ska man verkligen satsa på dressyr... varför inte en ny sport?!

Helt galet!! :)

Totilas såld för 100 miljoner kronor!!

Ja jisses, tänk om man hade en sån häst som Totilas, då vore man supermiljonär just nu. Klart dom säljer så fort dom kan efter alla framgångar, rätt som det är så är han halt eller får någon annan hemsk åkomma och är värd 0 kr. Men fy vad mycket pengar, men hästen är otrolig. Undrar vem som ska få rida och undrar om det kommer gå lika bra.

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=40635

Idag fick sig Lotti en liten uppsnofsing, fixa manen och borsta lite extra. Men hon har satt så himla mycket vinterpäls men jag har ingen lust att klippa henne än. Hon överanstränger sig ju inte precis så hon svettas inte så mycket. Inte som Latina som knappt kan ta en skrittur utan att svetten sprutar :). Olika temperament på damerna.

Otäck olycka på Strömsholm också. En lärare som blev medvetslös till häst medan han tränade för Marie Gretzer
och avled sen på sjukhuset, 39 år gammal. Fy vad hemskt! Såg också att Jim Frick slutat som travtränare efter olyckan på travet för 7 månader sedan, fick blödningar i hjärnan, hoppades på att komma tillbaka till ett normalt vardagsliv... Fy 17, vad är väl lite ont i foten.


 

Dåliga hovar

Latinas hovar har blivit mycket sämre igen i höst, mycket sprickor och annat elände. Så igår åkte jag till Ryttarstugan och beställde en ny ridhjälm och då blev jag tipsad om supermedlet...Agronom som jag är så är jag ju väldigt tveksam till allt som är på burk men nöden har ingen lag, det blev en burk Enzion för 529 kr, räcker väl i 20 dagar för när man har stora problem ska man ge en stor giva. Men hon lovade att jag skulle se effekt på första skoningen så nu väntar jag. Jag köpte samtidigt en ny sorts biotin. Jag ägnar dessutom varje dag åt att lacka hovarna med fiskleverolja på hovslagarens order och det ska masseras in i kronranden. Vad gör man inte för sina hästar. Dessutom har vi ju stretching och massageövningarna som vi fick. Hur ska man hinna rida... Som tack för all denna ansträngning så trampade Latina av sig en baksko idag så där fick jag långnäsa. Ingen ridning. Trasigt blev det så klart också, suck. Men bästa hovslagaren kommer i morgon och fixar så Latina kan vara med på träningen i morgon kväll :)

Lotti sköter sig däremot och igår så gick det bra när jag red, inget bus alls, bara pigg och glad:). Idag fick hon vila, hade fullt upp med att leta tappsko i hagen, men hör och häpna, jag hittade den.


Ny fin dressyr Fiona-hjälm beställd. Har gått och dragit på det sen olyckan och kört med en gammal ful. Men nu blev det fart när jag anmälde mig för första dressyrträningen på Lervik den 31 oktober. Blir för Hanchen Ressle, ordförande i Djurgården ryttarklubb och A-tränare. Var och tittade sist och hon verkade super att rida för, mycket positiv och det gav bra resultat. Är väl kanske bäst att ta en sväng för Eva innan.

Foten är bra vissa dagar och sämre andra. Men det är att gå som är jobbigt, rida och cykla går bra :)

Tokiga hästar :)

Idag har jag varit och räknat ponnydressyr på morgonen, efter en taklagsfest igår :). Sen var det hem och rida två hästar. Latina först.

Nu hade dom harvat den nya ridbanan och satt upp staket så vi red in där. Vi lär nog få rida där varje dag ett tag...Latina tycker inte om nya saker. Gick väl bra i skritt, lite på gränsen i traven men ändå OK, men galoppen, jisses. Hon går ett halvt varv på volten sen flippar hon ur och sticker med bredsladd. Men eftersom hon är så lydig och snäll  så drar hon ju inte utan när jag tar i henne så blir det tvärstopp och 100 galoppombyten på stället i stället. Suck...precis som när jag fick hem henne. Men det gick bättre nu än sist för nu lugnande hon sig till slut, förra gången fick vi rida därifrån. Kommer hinderna fram också så ser hon att det är en ridbana och inte en plats mellan två villor där man kan bli utsatt för otäcka saker ;-). Tur jag hade klippt henne på halsen och bogen för efter 10 min var hon helt löddrig.


Skenhelig...;-)

Sen var det Lottis tur :) Första gången jag rider henne på tre veckor och hon var hur lugn som helst, nästan lat...till att börja med. Jag skrittade ner till sjön, det tar ca 25 min fram och tillbaka, vi ska ju ta det lugnt en vecka till är det tänkt. På vägen dit var hon nästa seg och jag tänkte att hon kanske var tvungen att vila mer. När vi vände hemåt så helt överaskande la hon på världens brall och for iväg, sen taktade hon hela vägen hem, suck. Så hon är redo för en omstart, helt klart :) Ingen mer vila för Lotti på ett tag!


Tokfia

Händer inte så mycket

Det händer inte så mycket just nu. Man jobbar dagarna i enda och rider på kvällar och helger. Jag är ju inte med och tränar än för jag får för ont i foten dagen efter, men jag kör mina egna träningar och det går väl rätt bra för Latina och mig. Fast jag undrar om hon inte tycker jag är lite jobbig, jag har väl lite högre krav och förväntningar på henne än dom ändra :)
Men lite shopping har jag hunnit med. Ett nytt Bucas utetäcke till Latina. Kan inte förstå hur jag kunde känna att jag saknade ett i mängden, men tydligen hade jag/Latina behov av ytterligare ett täcke...det var ju på rea och satt ju så bra...Men jag köpte faktiskt två Kyra K-tröjor till mig själv också, eller PK eller vad det heter nu för tiden, inte ofta man får någonting själv.

Ponnyn har anlänt till stallet och det går väl rätt bra. Hon är lite dryg i stallet när hon ska borstas och sadlas men går rätt bra att rida. Hon är på prov i oktober så får vi se sen.

Midnight Surprise "Lillan" f 1999, korsningsponnyLotti avskyr att få nya boxgrannar...dom kan ju försöka stjäla hennes mat. Men nu efter en vecka så har hon lugnat sig och inser att Lillan inte kan göra det.


Trädgården hemma


Sture leder uteturen tillsammans med Latina och mig.


Kommer faktiskt i mina Tretorn ridstövlar nu, det känns som ett plus!! Har inte provat tävlingsstövlarna än...kommer säkert i dom men frågan är hur ont det gör när man sen ska gå i dom...vi avvaktar :)


Lotti bortkörd från maten, tur det för hon äter säker 3 gånger så fort som Latina och behöver bara hälften.


Latina snygg och nöjd i nya kläder


Lotti fostras ;-) Dom är lite svartsjuka på varandra när jag är i hagen, särskilt Latina...
..

...men sötaste Lotti ger aldrig upp och tillslut får hon komma fram till matte hon med :)

I morgon är det upp tidigt som gäller för att åka till klubben, som har dressyrtävlingar för ponny, och räkna poäng. Tack och lov så hoppas jag att det bara blir ett par timmar den här gången. Måste ju hinna hem och rida sen. Är ju dags att sätta ingång Lotti igen, tänk vad 3 veckor går fort.Härliga Funäsdalen


Vi tog en kort weekend till härliga Funäs. Fjället utanför fönstret är alldeles vitt...av snö faktiskt. Vintern är inte långt borta här men idag var det en helt fantastisk höstdag med strålande sol och ingen vind.Trots värmen var vi tvungna att elda lite i kaminen för att få det riktigt mysigt, för Sture :)Hovslagaren var till Lotti i morse. Lotti är ju lite otålig på morgonen och att hon nu vilat i 2 veckor gjorde väl inte saken bättre. Men hon är snäll ändå, har bara lite bråttom och vill ut :)

RSS 2.0