Vi vann Division II

Så var det dressyrtävling idag då...Det gick inget vidare för Latina och mig. Hon har ju varit lite ömfotad och betessläpp gör väl inte saken bättre. Vi kämpade på och skrapade ihop 61% i LA:4. Agge fick oxå lite dåligt betalt idag, 61,50 % så vi kom på 12 och 13 plats utan placering av totalt 20 starter. Men Karin A hade en toppendag och red på 67,75 % och Maria på 65,25 % vilket gav oss en andra plats idag och därmed totalsegerna. Så det var kul, nu har vi ett silverfat på klubben...

Sen red jag LA:6 för första gången och Latina var trött och jag var trött men vi bet ihop och jag sparkade på och Latina surade ihop i galoppen, trött och med kandar tyckte hon matte var tuff ;) Vi fick ihop 57,44 % och kom 9:a av 12 så vi var inte sämst. Men det är ett ganska kul program och man får ju försöka fokusera på det bra. Jag fick 7:or på båda galoppökningarna och det har aldrig hänt förr. Fick en 7:a på skrittökningen oxå och där har vi ju haft problem så det var ju bra.

Eftersom det inte finns några bilder från idag så bjuder jag på lite fölisbilder istället. Fölunge efter Cartier, mamman efter Magi (e Herkules), Callaghan (e Urbino), rejäl svensk hederlig stam. Förra fölungen efter Carland blev klass 1, gångarter på 3-årstestet i år. Inte utan att man blir sugen att betäcka, men nu börjar det bli sent som tur var, annars kunde jag glatt stoppa in Latina i avelsboxen idag.


Tävling ute i ösregn

Så bar det iväg till Storvik idag på hopptävling med Lotti. Hemma var det soligt och fint, där ösregnade det hela tiden vi var där. Det var framridning inne men tävling ute. Det gör ju att det blir helkonstigt att hoppa fram på fint ridhusunderlag inne och sen komma ut i regn och få hoppa på rena vällingen. Så det märkte att hon stod emot lite mer den här gången men hon kämpade tappert genom alla vattenpölar som hon verkligen avskyr annars. Det blev 8 fel men hon var superduktig, liksom piloten. Det var ju 1 dm högre den här gången oxå, hela 95 cm. Publiken står väldigt nära banan och alla regnkappor och paraplyer gjorde ju inte saken bättre. Jag är i alla fall supernöjd och tycker att hon utvecklats jättemycket. Hon var helt cool när jag gick runt med henne innan så bara det är ett stort steg framåt :)

Lotti fick ju även hela nattsömnen förstörd för i natt föddes det ett litet föl i stallet. En brun liten dam med stor stjärna efter Cartier.


Lottis storasyster är till salu

Skickade bilden på superfina Lotti (ska aldrig kalla henne för ankunge mer, jag lovar) till hennes uppfödare som så klart blev glad. Hon skickade tillbaka bilder på Happy Carry, Lottis ett år äldre storasyster och undrade om jag inte kunde tipsa om att hon var till salu. Är systern bara hälften så trevlig som Lotti så vet man ju att det är en trevlig pålle.

Lotti är föresten hur pigg som helst. I morse när hon släpptes ut så sprang hon som en idiot i hagen och när Latina kom ut sen så tog Lotti 10 varv runt henne i full galopp. Den hästen är som pånyttfödd. I beteshagen har hon dessutom grävt 4 stora gropar ca 0,5 m djupa, så det är så hon ägnar tiden mellan att hon äter, rids och kivas med Latina. Så hon heter Grävmaskinen nu mer, svärmor klagar på att det skvätter grus ända in på hennes gräsmatta när grävmaskinen är igång :). Sen lägger sig båda och rullar i det område med grus som skapas så dom skitar ner sig dessutom...Busunge nummer 1.

Latina skoddes om igår. Hovarna är inte fina just nu så det tog nog hårt, hon kändes inte fräsch när jag skulle rida. Kort i steget och ömfotad. Så nu får vi se om det blir någon tävling på söndag. Men först är det Lottis tur i morgon.

Happy Carry Härstamning
e: Carinjo ue: Heraldik xx-Rubinstern
f. 2005
163 cm
Pris: 3500 euro

2005, Klass 1 föl


2010
Heraldik xx

Härstamning

Fadern Caramel xx kommer från en prestationsmeriterad fullblodstam med legendariske Nerco xx i botten. Modern Heraldika xx har lämnat stoet Herka xx (helsyster till Heraldik xx), som är mor till den godkände hingsten Royaldik, vinnare av både 30-dagars och 70-dagarstest.
Prestationer
Heraldik xx har 7 vinster i Svår hoppning. Han har i Tyskland lämnat 8 godkända söner och en avkomma i Svår klass dressyr. Han godkändes på premieringen i Münster-Handorf 1994 tack vare sina tävlingsprestationer. Hingsten är sedan tidigare godkänd i Hannover, Oldenburg, Holstein, Trakehner, Westfalen, och i de flesta mindre förbund i Tyskland samt i Schweiz.

Heraldik xx har varit (är?) nr 1 i världen på listan över förvärvningshingstar på fälttävlanssidan och Rubinstern har gått svår körning.


Lotti nollade första utetävlingen

I lördags åkte Lotti och jag till Ovansjö på hopptävling ute på grus. Så klart med Alex som inhyrd chaufför :). Det var ganska svår bana tyckte Alex, för att vara 85 cm lokalt. Lite hopp ur sväng och ganska många titthinder. Men Lotti var såååå duktig och galopperade runt hela banan utan några större fadäser. Hon var ju så himla fin, fattar inte var den fula ankungen tagit vägen?? Blivit en svan rent av. Nästa en lite tår i ögonvrån. Jag hade ju glömt kameran hemma men det var en människa där och fotade som tur var, så vi fick ögonblicket förevigat.

Bästa var att det fanns typ dressyrstaket på framridningen som hon tycket var urläskiga så nu fick den inhyrda chauffören ta den dusten ;)

Ankungen 2007


Svanen 2010!!Nästa helg blir riktigt dryg. På lördag åker jag med Lotti till Storvik, då ska hon hoppa 95 cm. Sen blir det till att göra i ordning för dressyrtävlingarna på GRS på söndag. Sen tävling hela söndagen med Latina. Heja laget, nu gäller det!


Betessläpp

Igår kväll fick hästarna gå ut och beta en stund för första gången. Det har växt ganska dåligt eftersom det har varit så kallt på nätterna men nu börjar det ta slut på hö så nu får dom ut och gnaga på det gräs som finns. Idag har det ju varit betydligt varmare så man kan ju hoppas att det åtminstone blir vårvärme snart.

Som vanligt är det inte ett lugnt och stilla betessläpp fast jag såg till att rida båda hästarna innan och gick och höll i Latina bra länge i hagen medan hon betade. Men när jag väl släppte henne så åt hon lugnt i 30 sekunder och sen fick dom tokryck bägge två och galoppera som galningar i gräshagen och gjorde långa bromsspår vid stängslet så man får vara glad att dom inte gick igenom och rev allt som man har slitet och satt upp.

Lotti hade gjort sig illa igen och fått ett sår på baksenan men det verakr som det har gått bra och hon är inte halt men kanske lite öm. Nu är hon anmäld till hoppning i Ovansjö på lördag 85 cm ute så får vi se hur det går. Forhoppningsvis kommer vi till start i alla fall den här gången :). Risken finna att Alex får hästar till 3-årstestet på lördagen men förhoppningsvis får hon alla till söndagen.


Full fart som vanligt

Igår var jag och Latina till Eva och tränade. Jag värmde upp sen fick Eva rida en stund och sen red jag på slutet igen. Det var första gången som Eva provade henne, jag tycker det känns bra om dom har suttit på dom någon gång och känt lite hur dom känns. Men det gick bra och det gick bra när jag red sen oxå. Latina är som vanligt nöjd och glad och lugn när hon får vara hos Eva, tokfian.

Hos Eva träffade jag på en godkänd hingst...En jättefin ponny susuade runt i ridhuset med sin 13-åriga ryttarinna, nyligen vunnit LA:1 på 66% efter att ha haft ponnyn i en månad. Den rörde sig otroligt fint. Eftersom jag bara hade läst om mig själv ;) i onsdagens tidning så hade ju jag missat detta och fick nu hem och läsa på :)  Little Big Man

I tisdags var jag med Lotti till Alex så dom hoppade lite. Det gick jättebra fast det är en månad sedan som hon hoppade. Lotti skiner upp som en sol när hon får hoppa lite. Men hon blev ju så tjock nu igen när hon skadade sig så det är väl lite jobbigt att få med sig magen över hindrena...Jag trodde att hon skulle bli lite trött av all träning och tog det lite lugnt och skrittade dagen efter och så fick hon vila en dag sen men det var inte hon nöjd med. Hon galoppera runt som en tok i hagen och försökte busa med Latina som inte var intresserad, nyligen hemkommen från dressyrpasset. Dom där två är inte riktigt riktiga.

 
Alex hoppar Lotti


Idag red jag och Annica upp till ridbanan så skulle Agge komma ner och hoppa lite på Lotti. Hon har ju flyttat till Trödje nu med sina hästar. Men det hade regnat så utebanan med alla hinder framme gick inte att vara på så det var bara att bubba in några hinder och eftersom jag är dressyrryttare så blir det så få tunga bommar och hinderstöd som möjligt, stööön. Det gick finfint och Lotti är så duktig. Hon är inte så brydd över vem piloten är bara dom gör något roligt. Latina och Annica tog oxå några språng, Latina var lugn som en filbunke och jag är inte helt säker på att hon hann uppfatta att hon faktiskt hoppade. Men en stund till så hade hon nog kommit på det och laddat på i fullt ös.

Lotti


Brudarna spanar in vad den nya ponnyn gör...

 
Latina

Agge hoppar Lotti

Lotti är på gång

Har börjat komma igång igen på allvar med Lotti efter sista skadan. Såret är läkt och hon har nu ett upp och nervänt V på rumpan, hoppas det inte blir vita strån, då ser hon ju nästan triangelmärkt ut, hmm. Jag tycker att hon börjar kännas som en stor häst ibland nu, eller vuxen kanske jag ska säga. På den lilla skogsridbanan kan hon inte flänga runt med mig eftersom den är så liten och hon jobbar på bra och samlar sig mycket mer i galoppen nu. I höger varv faller hon lite in men det går nog över snart. Hon är ju så himla avslappnad hela tiden och då blir ju allt lätt som en plätt. Det börja faktiskt kännas som att hon kanske kan starta någon LB:1 till hösten :). Får köra henne i Toyota cup nästa år. Ska försöka åka till Alex nästa vecka om hon har tid. Försökte hoppa stockarna i skogen igår och Lotti tog i för kung och fosterland så vi var väl en par tre meter ovanför hindret kändes det som, dags att få hjälp av proffset igen.

Latina går som tåget nu och jag håller på att kolla vad vi ska kunna rida för tävlingar i sommar. Jag har börjat plugga in LA:6 programmet oxå och det gick ovanligt lätt att få in i huvudet. Kanske finns det hopp om att man någon gång ska kunna lära sig en långt medelsvår-program ;). Fast å andra sidan så är ju LA:6 medelsvår C:1 från och med nästa år. Men för att få rida MsvB så måste man från och med nästa år kvala året innan eller innevarande år där man måste ha ridit 2 gånger på minst 62 % i MsvC. Alltså måste jag försöka kvala i år för att få rida Msv B nästa år eller så måste jag försöka rida MsvB med godkänt resultat redan i år...dags att börja fila på bytena med andra ord...

Artikel i Gävle Dagblad om lagdressyren

Torsdag till söndag är det stora hopptävlingar i Högbo med totalt 1100 starter. Agge och jag ska dit i morgon för att heja på laget så får vi se vilka som får åka till Strömsholm.


Sture värmer sig och vilar lite efter att ha varit ute i blåsvädret. Man skulle nästan tro att man bor i Skåne som det blåser här nu för tiden.

Agge och jag har fått tag på ett tält inför Falsterbo. Ett 6-mannatält lär vi väl få plats i, frågan är väl bara om vi får upp det. Blir till att träna innan =). Vi måste ha gott om plats för alla hästgrejor vi ska shoppa!! Hoppas det blir fint väder bara. Men vi har bokat tältplats med el så vi kan starta kupévärmaren om det blir kallt, och så vi kan använda elkylboxarna.

Div II omg. 2

Var iväg och tävlade idag, igen...det tär på krafterna att vara så här i farten, 3:e helgen i rad, phu. Varje kväll dagen innan så ångrar jag mig och varje kväll efter tävlingen så är jag rätt nöjd med mig själv ;-)

Idag bar det av till Fältis för andra omgången i division 2, lagdressyr. Latina och jag var och fick oss en rejäl omgång hos Eva igår så vi var laddade, i alla fall Latina...Men hon uppförde sig med sina mått mätt exemplariskt. Inga utbrott i transporten och hon var helt torr när jag började rida, väldigt skönt. På framridningen som var ute så kändes hon lite loj och jag blev orolig att hon skulle vara för trött efter gårdagens träning så vi tog det lite lugnt...hm...dum idé. Men det spelar nog ingen roll hur mycket eller lite jag rider fram, när vi kliver in på tävlingsbanan så sitter man inte längre på en häst utan en TIGER!!! Hon blir så laddad och letar hela tiden efter signaler från mig och är på hugget att göra saker. Kruxet är bara att det blir lite väl spänt. Så om det stod i protokollet att vi var mycket på dubbla spår förra gången så står det den här gången hela tiden "spänd överlinje". Men jag kan inte annat än dra på smilbanden åt henne för hon verkligen älskar att tävla och snart får jag sätt på kandaret och då så kan hon inte bossa runt med mig längre, då tar matte kommandot (trodde jag ja).

Det var LA:4 igen som hela lagomgången går i och jag skrapade ihop 60,73%, helt OK och jag kom 5:a individuellt och vann ett SPA-kit och äran naturligtvis :). Jag tycker att domarkommentaren den här gången var lite rolig och passande:
" Mycket "power" i den här damen, behöver bli mer avspänd och eftergiven i sidor och överlinje för att riktigt glänsa"

Laget hade en strålande dag. Agge smällde till med en kanonritt och fick  superfina 63,90% och kom 3:a och Maria fick finfina 64,39% och kom 2:a och Karin 59,02%. Jämna bra poäng. Vi vann på 63% över 2:an som fick 58,46%. Förkrossande seger med andra ord ;). Men nu är det spännande som tusan. Förra omgången vann STORK och GRS kom tvåa, nu vann GRS och STORK kom tvåa. Det innebär att vi ligger lika och det blir hård strid om vinsten när sista omgången avgörs den 30 maj på hemmaplan.

RSS 2.0