Sommar!

Så blev det sommar då äntligen. Vädret är perfekt för hö och för hästar, varmt och blåsigt.

Själv ligger jag mest på altanen och vilar med foten i högläge. 6 veckor med markeringsgång. Jag ska använda foten men får inte belasta den mer än att ett knäckebröd håller att gå på. Så fort jag är stilla så ska foten vara högre än hjärtat, allt för att inte den ska svullna upp för då läker det sämre. Jag är sjukskriven till 12 aug men får gå tillbaka till arbetet om 3-4 veckor om jag orkar och då med skjuts till och från arbetet. Vi får väl se, just nu är jag inte särskilt pigg och jäkligt rädd om foten. Vill ju inte få problem senare. Ska på återbesök till Uppsala efter 6 v så får vi se då om jag får börja belasta den något, skulle ju vara skönt till Gotlandssemestern och alla kullerstensgator där om man fick belasta foten lite. Falsterbo var ju bara bye bye, suck..så nu får man varken se Skrutt eller Plupp.

Hästarna går för fullt just nu men allas semestrar närmar sig med stromsteg så vi får väl se. Tyvärr är det ju ingen träning så Latina börjar bli lite rastlös, hon behöver ju hjärngympa mer än motion. Men hon får nåda sig. Varje morgon ligger hon ute och vilar i gräset medan Lotti springer runt och gräver fallgropar. Sen när dom rider är Latina på tårna och Lotti coolast.Fölungen har fått sällskap av en brorsa. Det är Anna Öhlunds gamla tävlingshäst Rosa (e:Roderik tror jag) som har kommit med en hingstunge som oxå är efter Cartier. Den är någon månad äldre men der verkar gå jättebra.Blir ju inga närbilder direkt när man knappt kan röra sig men ni ser i alla fall vilken fin utsikt jag har hemifrån :)


Akademiska nästa...

Efter 10 dagar konsulterades så äntligen Uppsala Akademiska och där blev domen operation, eftersom frakturen är rätt allvarlig då den sitter i leden. Så idag bär det av till Akademiska med sjukbuss från Gävle sjukhus för att sedan opereras på fredag.

Hästarna är i alla fall friska och krya nu och rids så gott det hinns med.


Alla är så snälla

Så har det gått några dagar sedan man bröt foten då. Det känns bäst på morgonen när man legat still med foten i högläge hela natten. När man är uppe och rör på sig så verkar hela kroppens blod bli kvar nere i foten och det känns som att tårna som sticker fram ska explodera. Annars gör det inte så ont längre, det känns mer som att det spänner och ibland blir det en brinnande känsla och då är det precis vid frakturen. Annars är det resten av foten som känns öm och tårna börjar bli blå, det är väl endel klämskador kan jag tro. Ska på återbesök på tisdag så får vi se vad dom säger. Jag säger bara det, duscha är inte kul...och så ska det vara i 2 månader. Men man är ju totalt handikappad och klara knappt någonting själv, omöjligt att bära något osv. Att göra frukost tar en evighet.

Hästarna toppade ju eländet med att bli halta båda två. Lotti blev halt efter ett par dagar och har haft ont i rumpan, muskulärt. Konstigt vore det ju annars, hon måste ju också ha fått en riktig smäll. På olyckplatsen är det 4 långa halkspår rakt åt sidan och det verkar som om hon klivit precis på en pinne och halkat handlöst...med mig under sig. Men hon kändes bra idag sa Agge.

Latina har väl känningar av hovarna så antingen kommer det väl en hovböld eller så går det över. Hon skrittas lite så hon håller igång. Står dom för mycket så kan dom ju blir jobbiga att sätta igång igen, med bus och annat.

Jag får hjälp i stallet av alla snälla vänner. Eva och hennes 13-åriga dotter var sugna på att rida Lotti i sommar, rent av kanske 3-4 gånger i veckan och det räcker ju bra för Lotti. Agge kan ju kanske ha henne på hoppträning ibland om det blir någon hemma så blir hon ordentligt riden oxå. Så vi kör väl på så länge det funkar. Annars är det ju bara att släppa ut henne på bete.
Annica, Agge och Karin rider den häst som behöver ridas. Det är lite pyssel men alla är så snälla och hjälper till. Tack för det! Jag lovar att ägna hela hösten och vintern åt att betala tillbaka all tjänster...får nog gå ner på halvtid då ;-)

Jag tar mig ner till stallet och sitter utanför dörren och tittar på när dom mockar och borstar så känns det lite bättre. Lotti har börjat vänja sig vid kryckorna som var urläskiga först så nu kan jag gå fram till henne. Och ibland är inte en krycka så dum när en rastlös häst står och gräver på gången, onekligen har man en skaplig lång räckvidd.

Men båda hästarna verkar lugna och snälla och är ju rätt nöjda och dästa när dom går på bete hela dagarna så jag får finna mig i arrangemanget och får väl inta någon slags position som ridlärare eller något sånt. Vore dock inte helt fel med en bil med automat...har kört ner till stallet men det måste gå sakta för det går knappt att bromsa med högerfoten och det blir ju motorstopp om man inte kopplar ur så... :)

Snyggt paket va?


Är det inte det ena så är det det andra

Lotti och jag hade lite otur i lördags, mest jag kanske...Jag skulle rida Lotti en kort kort sväng dagen innan hopptävlingen och skulle känna lite på start och stopp bara. Vi halkade ikul i gräset i en kurva och jag fick Lotti över min fot (tror jag, inget minne av det som hände). Jag hade tur att hästen sprang hem till stallet, jag var inte långt bort, så Lena kom med bilen och försökte hämta mig men jag kunde inte gå på foten, mådde illa och var svimmfärdig så jag fick vackert vänta och ta ambulans in till sjukhuset. Där blev det röntgen av huvudet, axeln och foten. Efter lite mer röntgen av foten konstaterade dom en ovanlig fraktur, i hälbenet, inget annat. Förhoppningsvis behövs ingen operation utan jag är gipsad under knät ner så bara tårna sticker fram. Såg rätt bra ut tyckte doktorn men jag fick inte stödja på benet på rätt länge. Rätt länge frågade jag och tycket några veckor var en evighet. TVÅ MÅNADER!!! 2 månader utan att stödja på foten, herregud, för en lite skitsak, bara ren otur att vi halkade ikull. Så nu är det kryckor som gäller. Det värsta är att jag har så ont i höger axeln och det är höger fot som är bruten, och det gör det svårt att stötta sig på kryckorna när axeln inte riktigt håller att stödja sig på.

Men vad 17 gör man med hästarna i flera månader? Jag kan ju inte ens leda ut dom i hagen eller någonting. Men jag har många i min omgivning som är snälla och vill hjälpa till så det får väl lösa sig på något sätt.

Men Lotti kom i alla fall iväg på tävling på söndagen. Det fanns en plats över i Alex hästbuss så hon plockade upp henne och världens snällaste Agge åkte med och fixade allt och ringde och lämnade rapporter och filmade åt en nervös matte som bara inte kunde följa med hur gärna hon än ville. Lotti startade 0,90 m och var felfri. Det blev endel trav mellan hindrena så dom fick nåt tidsfel men det gör ju inget. Alex tar tid på sig och visar många hinder och det är ju utbildningen som är viktigast. Sen fick dom 2 nedslag i 1,0 m. Då kröp hon ihop lite och hoppade inte ut ordentligt. Et pet på ett konstigt plankhinder med en bred gul planka överst, och ett pet in i kombinationen. Jätteduktig tycker jag. Högt ju, en hel meter ;).

Men som Agge sa: "hur tusan ska jag få upp 6-mannatältet i Falsterbo alldeles själv?" Kul att hoppa på kryckor där. Får väl placera mig på läktaren...Kan ju inte ens prova ridbyxor om gipset är kvar. Shoppingen är ju en del av det roliga men nu blir man väl helt slut av att skutta runt. Blir väl kanske lite billigare dåra...Lotti tränar vidare

Idag var jag upp till ridbanan och Alex trimmade vidare i hoppningen på Lotti. Hon börjar ta tag i hindrena ordentligt igen, har varit lite off ett tag, men Alex tyckte att hon var bättre igen, mer sug på hindret lixom. Men så fick hon knappt gå på bete idag för att magen inte skulle ta i hindret när hon hoppade ;)

Alex skulle visa sin 4-åriga Cardento-Chapman-avkomma för spekulanter i morgon. Han var till salu för 250 000 kr. Undrar om man skulle kunna få en slant för Lotti...hm...knappast :) Men det du E, det är bara att bita ihop när du har en Cardento-Libero H. Vad kan du få för den tro? Bara han blir av med tossorna förstås, annars blir han svårhoppad.

Tidningen skrev om vår lagdressyrvinst idag. Agge hade gett en intervju som värsta kändisen. Synd bara att dom skrev att vi vunnit division 3 när det var Div 2 som är mycket svårare ju!! Hoppas på en rättelse i morgondagens tidning, hrmp.

GD


RSS 2.0