Latina och jag :)

Idag skulle jag gå till stallet och tänkte longera hästarna på gårdsplanen. Jag brukar passa på när det har regnat för då är det mjukt och bra. Men svärfar höll på i garaget och svetsade på någon stor grusvagn och då är det ingen idé att hålla på för då blir hästarna bara skrämda hela tiden.

Vad gör man då? Jo, man hoppar upp och rider istället. Eftersom det inte var tänkt, så hade jag jeans på mig vilket lätt blir lite halkigt, men jag satte på vinterluddet på sadeln så jag fick lite fäste, och inte så ont i rumpan, så det gick bra. Jag hoppade upp själv från den fina stadiga pallen jag fick av Annica i födelsedagspresent. Det var lite skakigt att stå på det skadade benet men det gick bra. Sen fick Sture följa med på en 45 min tur i skogen. Jag måste ha ojämna läder på sadeln för att jag ska sitta jämt...det skadade benet går lixom inte att sänka hälen på så det benet blir som längre. Nåja, det gick mycket bättre än för en vecka sedan. Det är svårast att trava för att rida lätt går inte och det är den gångart som skumpar mest. Men skritta går fint och galoppera går skapligt. Trava går ganska bra om jag släpper stigbygeln men men man behöver ju inte göra allt på en gång. När jag hoppade av var jag helt slut i den friska sidans höft. Jag har väl klämt och spänt åt hårt på den sidan...

Härligt var det i alla fall!!


Poängräknare

Idag har jag varit på Lervik hela dagen och räknat dressyrpoäng. Första start kl 9.00 och sista kl 18. Men som tur var blev vi avbytta vid femtiden, då började Lena och jag inse att vi var slut i huvudet, fnissiga och okoncentrerade hade vi svårt att få allt rätt. Men ingen fick fel resultat (vad vi märkte i all fall) ;-). Agge kom fyra i LA:4, placerad som alltid :) Duktiga!!

Igår red Agge dressyr på Lotti och det gick superbra. Lotti har verkligen utvecklats jättemycket under sommaren, och dom där två passar så bra ihop. Längtar lite till hennes första dressyrstart nu, förutom det där lilla problemet som är lite svårtränat, hon gillar inte dressyrstaket. Men man måste ju börja nån gång.

Idag var lilla Lotti-hjärtat ut med J:s systerdotter, 13 år, och det hade gått så bra så. Dom hade sällskap och tog det lugnt men ändå, vilket psyke det är på den lilla hästen. Hon letar efter en ponny att köpa och jag kan inte låta bli att länka till den här filmen, snacka om att vara tålmodig. Hoppas dom hittar någon bättre :)
Jag har inte ridit något mer men har börjat gå lite inne och i stallet utan kryckor vilket är en befrielse. Kunde städa hela källaren hemma och mocka ordentligt till hästarna. Men efter idag är jag tusan så sugen på att hoppa upp igen. Ska få tid hos sjukgymnast så får vi se vad hon kan göra åt rörligheten i foten så jag kan rida bättre. Träna träna...

Lotti kämpar på

Vi försöker bita i nu tills Lotti ska hopptävla på travet den 3-4 september. Hon blir ju lätt lite spänd så Alex menar att hon behöver hoppa lite mer, eller i alla fall jobba med bommar lite mer än en gång i veckan fram tills dess för att det ska gå bättre. Idag skulle Agge rida och hoppa lite men med allt regnande så flyttade Christines hoppträning in i ridhuset så då fanns det ingenstans att vara då utebanan inte går att rida på när det regnat. Så enda alternativet var ju att vara med på Christines träning förstås. Det gick galant. Det var en först travhoppning och sen en hel del stutsövningar vilket är super och sen fick dom rida på lite mellan två hinder där det skulle vara 4 galoppsprång. Båda Agge och Lotti sköter sig perfekt så klart. Lotti är så himla cool. Det var några riktigt stora hästar med som gick och blåste upp sig och var busiga så vem som helst kunde bli skrämd, men det bryr inte hon sig om. Hon är fullt koncentrerad på sin uppgift :) Christine tyckte hon var jätteduktig för att bara vara 4 år och sa att Lotti hade fina kvaliteter. Men hon såg verkligen ut som en ponny jämfört med dessa bjässehästar, 2 st av dom var säkert 1,80 plus stora kroppar. Till och med jag tycket dom var för stora. Men fina förstås ändå. I morgon blir det lite jogging i skogen för henne och sen är det hoppning med Alex på torsdag igen. Hoppas jag inte kör för hårt med henne men det är bara några veckor till, sen ska hon få vila lite. Hon ser och verkar fräsch i alla fall.Stackars Sture har gjort illa tassen. Han slet av en hel klo med kloben och allt när han var ute och busade med bollen på gräsmattan. Som tur var kunde veterinären göra hembesök så han blev omplåstrad direkt och fick penicillin stackarn. Så nu är han en klo kort på höger bak. Jag kan tala om ett det var Stockholms blodbad hemma. Så nu har matte och Sture samma fot skadad, höger bak, vi är så snygga när vi kommer haltande tillsammans :-).

Nu är jag på gång :)

Lycka är att... efter  11 veckor kunna mocka åt sina hästar igen. Nu var det ju inte helt enkelt för jag kan inte köra skottkärran än, men jag fick den framkörd så kunde jag mocka boxarna, och sen fick jag hjälp att tömma den.
Efter det så tog Annika in hästarna så borstade jag Latina för första gången på lika lång tid...ofattbara 11 veckor på kryckor (som jag ju fortfarande har). Hon stod så lungt och stilla den duktiga hästen, för nåde den som buffar på mig när jag inte får stå riktigt på foten än...eller för den delen kliver mig på någon fot. Men jag kom faktiskt i mina stålhätteskor, halleluja, tack för det.
Annika sadlade och ledde ut Latina, sen kom Elin och höll i och Annica kastade upp mig (från fel håll för att det ska funka) och där satt jag på hästen igen, mysigt värre. Jag hade dressyrsadeln för att inte lägga så mycket tyngd på foten utan sitta mer på rumpan men jag fick länga tre hål på mina redan lååånga läder för att kunna sätta in foten i stigbygeln och då kunde jag ändå inte vinkla in foten, den stod rakt ut. Hhmm, ni kan ju tänka er kommentarer på dressyrtävlingarna, eller neddrag på poängen för ryttarens sits och hållning. Men den stretchar väl ut sig och blir bättre. Men lite överaskad blev jag för jag har inte märkt annars att det var så stelt...mer sjukgymnastik, suck.
Sen skrittade vi iväg i kanske 35-40 minuter och det gick kanonbra. Ett litet problem till bara...eftersom jag inte gått på benet på dessa oändligt långa 11 veckorna så finns det heller inga muskler kvar i benet, OCH rumpan. Jag satt direkt och nötte på höger sittben utan några skyddande muskler imellan, inte skönt kan jag tala om. Får nog leta rätt på vinterns rumpvärmare :)


Finaste Latina :)

Mailade Lottis uppfödare och berättade om henne första nolla i 1 m. Fick svar direkt och hon tyckte det var jättekul. Hon kontrade med bilder på en släkting till Lotti som går dressyr i England. Om jag förstått rätt har Lottis mormor 2 helsystrar, dom är efter Rubinstern, och en av dessa har fått denna avkomma Der Rubin f 2002 som är efter Donnerprinz (Donnerhall-Aktuell). Hon vill nog gärna att det ska bli dressyrhäst av Lotti tror jag :)


Der Rubin och Claudia

Duktiga Lotti fick rosett!!

Idag var Lotti och tävlade en klass i Högbo, 1 m. Hon var väldigt avspänd på framridningen men blev lite spänd på banan och hoppade inte så runt och avslappnat utan mer upp med fötterna. Dessutom kom det en stor hästbuss alldeles vid tävlingsbanan och pös med sina bromsar precis vid Lotti. Hon landade med en stutt och bakbena brett isär, men hon rev inte :). 0 fel och rosett och anmälningsavgiftern tillbaka :).

Sen fick Lotti åka hem efter några veckor hos Alex och jag släppte henne i en egen hage där dom andra betat av rejält för nu är hon jättefin i kroppen, inte som en fyrkant, och då blir hon mer en som häst, annars är hon mer lik en ponny ;-). Latina hade saknat henne och dom pep lite över stängslet men det märks att Lotti varit på annat och blivit världsvan, hon brydde sig inte så mycket...Smal och fin :)
Höögt över!! Var en rätt svår linje. En kombination med 2 galoppsprång och sedan 6 galoppsprång till detta hinder. Banan avslutades med en svår sväng över en oxer mot publiken och ytterligare en kombination med ett galoppsprång mellan . Inte så mycket titthinder men rätt svåra linjer för en 4-åring i alla fall.

Går superbra för Agge nu. Den 15 aug kom hon tvåa i 1 m i Bollnäs, förra helgen vann hon överlägset LA:1 i Årsunda på nästan 73% och idag kom hon trea i 1 m och gjorde en fin runda med bara 4 fel i 1,10m. Hej vad det går!! Och jag får bara titta på...

Gotland

Vi bokade ju en stuga på Gotland, innan jag bröt foten. Så under medeltidsveckan åkte vi dit och åkte runt ön i bil. Det blev kanonvarmt efter att först ha varit lite kallare. Men att bada med kryckor är helt kört. Med Lotti hos Alex behövde dom bara sköta om Latina hemma, och hon var nog ganska mör efter en helg med hårdkörning på ridlägret, tillsammans med sin ryttare som var helmör nästan hela veckan efter :)

Igår började jag jobba oxå. Lite halvjobbigt efter 2 månader hemma men skönt ändå. Jag har ju all semester kvar oxå...Huset (Kapellet)

Kalkbrott i Slite


Hunden!


Kutens bensinstation på Fårö där dom serverar créps av alla de sorter


Världens mest bortskämda. 


Medeltida marknadens mattorg med underhållning


Tournespel


Min favorit som vann så klart


J:s favorit


Kanderade äpplen, en riktig getinglockare...


Solnedgång i Visby


J kör gokart. Vad menas med skylten tro??

Oturligt pet idag

Idag hoppade Lotti mycket bättre på tävlingen, hon hade en jämn bra rytm i galoppen och var inte spänd och hoppade bra med ryggen. Tyvärr kom hon på ett räcke med några konstiga saker instoppade som hon tittade till på, trampade om fast hon låg perfekt och då rev hon så klart. Inte lätt att vara liten. Sen fick hon vackert vänta bra många timmar i lastbilen medan de andra kamraterna hoppade de högre klasserna. Inte helt uppskattat av damen men en nyttig läxa att lära :).
Hemma hos Alex släpar hon runt och leker med allsköns saker i hagen, vägtrummor som hon sparkar på och drar med tänderna, bollar som hon sparkar och stora stockar som hon går lös på, varför är hon så himla rastlös tro? Hon hade fått duscha inför tävlingen och fick stå och torka på gången tillsammans med 2 till kamrater och då höll hon på att gräva hål i betonggolvet så då rök tåkappan. Tur hovisen kommer nästa fredag...Lotti blir kvar hos Alex till nästa helg då det är nya hopptävlingar för henne på lördag.

Lotti sköter sig :-)

Lotti sköter sig borta hos Alex, enligt rapporterna efter de första dagarna hade hon inte ens grävt någonting, varken grävt upp bädden i boxen eller mattan under sanden i hagen...tur för henne...Däremot hade den busan varit pigg som tusan och bockat med Alex, tur att det är en skicklig chaufför.

Men idag var det hopptävling, det var länge sedan nu. Själv är jag bortrest och det är jobbigt att vara borta när lillhästen ska ut och fara men men...Enligt kortfattad rapport hade hon skött sig bra, varit lite spänd men hoppat villigt och inte gjort några stora missar. 8 fel fick hon så det känns helt OK. Huvudsaken att hon kommer runt med livet i behåll och tycker att det är roligt. I dag var det lokal 1 m, i morgon är det nationell 1 m för 4-åringar...veterinärbesiktning och allt. Himla bra att skicka bort henne för tävling, hon får åka med andra hästar, både buss och släp och får lära sig att stå kvar när andra kliver i och ur och får vänta på sin tur. När man åker själv får dom ju alltid all uppmärksamhet och full service :).
Det är tur det är onlineresultat på webben så jag kan ha koll direkt i morgon bitti så jag slipper besvära Alex direkt efter ritten, hon har ju fler hästar, så kan jag pratat med henne sen i lugn och ro.

Latina är hemkommen från ridläger i 3 dagar, både häst och ryttare kom hem vid god vigör. Kämpigt med ett dressyrpass och ett hoppass om dagen, phu. Sista dagen hade dom hoppat bana på 1 m och det hade gått jättebra, kul för dom, hejaheja.


En liten snutt från dag 1 på ridlägret, markarbete med Latina

Alla tjejer borta :(

Så är alla tjejer utflugna ur boet och bara jag är hemma...
I fredags åkte Latina med min svägerska på ett 3-dagars ridläger hos Lena S. Ett dressyrpass fre kväll samt ett hopp och ett dressyrpass både lördag och söndag. Då ska hon väl blir nöjd den lilla spjuvern, Latina alltså. Var och tittade när dom hoppade idag. Först var hon så lugn så men när det blev några hinder i rad så blev det fart och vips försvann dom ur synfält på den stora gräsbanan. Men Latina är ju snäll och gör inget hyss fast hon är piggelin. Ett stopp blev det dock men då vart det knappt styrfart fram. Dom var jätteduktiga båda två!!

Sen skjutsade vi Lotti till Alex där hon ska vara en vecka minst, beror lite på om hon klarar av det eller om hon bara står och gräver gropar hela dagen och nöter ut skorna. Blir lite stereotypt beteende nästan när hon går igång men vi får se, hon är ju lite äldre nu än förra gången och rids ju hårdare.

Lotti har lite utmaningar framför sig nu. Nästa helg är det hoppning i Tierp, 1 m lokal torsdag och 1 m nationell 4-årshoppning på fredagen. Helgen efter är det 1 m regionalt i Högbo på lördagen. Sen är det uppehåll en helg för att sedan gå 4-5årshoppningen på travet fredag och lördag. Sen är det uppehåll en helg sen är det DEBUT!!! på dressyrbanan. Agge och Lotti ska tävle LC:1 i Österfärnebo :). Själv hinner jag nog inte komma iform tills dess.

Vi får väl se om allt blir av men så är planen. Sen blir det lite vila för henne framåt senhösten.


10 minuters ridning

I går red jag, ca 10 minuter på ridbanan på Latina utan stigläder. Det var min svägerska som skulle rida och jag skulle hjälpa henne men Latina la in en stor protest och vägrade gå på tygeln. Hon var som en hemsk travhäst och körde upp skallen rakt upp och bara sprang runt, hemsk. Till slut så sa jag bara att nu får du slänga upp mig, så här kan vi inte ha det. Så väck med kryckorna och så blev jag uppkastad från fel sida så jag fick rätt fot i luften och sen red jag. Oj vad det var mysigt. Lite tjorvig var hon men blev strax lugn och glad. Gissa om jag har träningsvärk idag...särskilt i ett ben. Men allt gick bra och jag fick inget ont i foten så då är det väl lugnt då.

Idag var jag till akademiska i Uppsala för att få kasta kryckorna tänkte jag. Tjoho du, glöm det. Allt ser jättebra ut och läker som det ska så nu får jag börja belasta mer och mer. 10 kg mer tryck på foten när jag går per vecka tills jag är uppe i 60 kg, då får jag släppa kryckorna. Det innebär i princip att jag går med 10 kg nu och när 5:e veckan kommer är det fullt tryck på foten. 4 VECKOR TILL MED KRYCKOR OCH INGEN RIDNING. Jag tror jag avlider. Men värre hade varit att det inte läkt som det skulle och det hade varit 12 veckor istället...Massor med rehab-övningar har jag fått också så det är väl bara att nöta på dagarna i ända, så får jag väl börja jobba oxå så går veckorna lite fortare.


Får väl bidra med några gamla bilder och drömma mig bort...............


Framgångar, Agge och jag. 
Nu ligger hon i och nöter och tänker vara med i Div 1, och jag kan inte vara med. Man ska inte dela på ett vinnande team! Ägna dig åt hoppning ett tag Agge ;)

En het sommartävling i Hudik, Latina och jag :)

Hur ska man komma ihåg det där usla programmet...??! Latina kan dom nog bättre än mig ;-)

RSS 2.0