Vilken helg!

Igår åkte Latina och jag till Eva och red lite för Öhrn. Han sa åt mig att bli mer stilla med handen. Efter att Latina har blivit så lugn så vill hon inte bli riktigt lösgjord istället och då meckar jag för mycket med handen för att få ner henne bättre, ajabaja. Så det rådet samt lite bra känsla från ridningen tog vi med oss till dagens tävlingar i Högbo.

LB:1
Vi började med LB:1. Jag var urnervös som vanligt och ville helst åka hem, alla ser ju så duktiga ut (med vissa undantag förstås...) Jag startade som nr 26 (av 38) och ritten kändes ganska bra. Latina gillar ju när det är mycket hästar runt om henne och det var det verkligen idag. Parallella banor med ponny och dessutom framridning på båda ändar av tävlingsbanan, passa henne perfekt :). Ingen jobbig cafeteria eller läktar alldeles intill heller. Perfekta förutsättningar (förutom att det blåste halv storm). När jag ridit klart stod jag och pratade lite med Agge som snart skulle in och då sa dom mina poäng och vi båda tycket dom sa 62,74%. Inte så jättebra men var väl OK. Sen kommer Annica ikapp oss och gratulerar till fint resultat, nja så där svarade jag. Men sa hon...du leder ju på 72,74%. Jag höll på att svimma!! Så jag vann och Agge som god 2:a på 66,55%. Kul när det går så bra för båda oss :)Flätan rakt ur precis som tårna, suck...Men hästen är ju fin :) Men jag fick en 8 på sitsen och det är koeff 3 på den poängen så det är kanon.
LA:1

Sen var det dags för att för första gången starta LA:1. Hualigen nu börjar det bli svårt. Här är det lite förvänd galopp, ryggningar och skänkelvikningar. Latina var cool som vanligt men eftersom hon är lite mattare nu för tiden så var hon lite trött i den andra klassen och det kändes som vi knappt rörde oss framåt i skrittmomentet. Galoppen kändes bäst. Skänkelvikningarna gick skapligt. I den första var tydligen baken lite före i början med rättade sig på slutet så där blev det en 6, den andra fick jag en 8 på. Jag visste inte att det var koeff i själva programmet i den här klassen, så var det på skänkelvikningarna där man fick dubbla poängen så då är ju en 8 värt 16p. Det var så på skänkelvikningarna och den förvända galoppen, som jag fick 7 på bägge. Tur jag inte visste om det innan för då har jag väl blivit extra nervös för dom momenten och så blir det skit istället:).

Jag hade startnummer 12 av 26 tror jag och jag var supernöjd efteråt. Hästen är urbussig om än lite trött och jag red inte fel och inga direkta misstag. Jag fick 67,37 % och jag tyckte dom sa att jag låg trea på det, innan Annica kom igen och sa att jag ju hade gått upp i ledningen...igen. Sen var det bara att vänta, och vänta, och vänta lite till. Och sen var det bara att lasta ur igen och in som etta igen på prisutdelningen. Hon som kom tvåa hade 63,95%. Agge blev också placerad med Ville igen och kom 6:a. Han har verkligen utvecklats och blivit fin.Så vilken dag, dubbla segrar med jättefina poäng. Vilken superhäst jag har :). Nu åker vi på säsongsavslutning till Ockelbo nästa helg och startar i samma klasser igen. Sen är det över på ett tag.

Lite film från dagens äventyr!

LA:1 trav och skänklevikning och ryggning

LA:1 galopp och förvänd galopp.


Stressigt på jobbet

Usch nu är det hemskt på jobbet. Vi har blivit beordrade övertid och det har aldrig hänt förr på handläggarsidan vad jag vet. Hade det inte varit fullt upp i helgen så hade jag nog fått jobba lite mer. Lotti får vila för det hinns inte med och hon har varit så duktig nu ett tag så hon kan gott ta det lite lugnt en vecka. Latina går för fullt. Tränade LA:1 programmet i onsdags och då gick det rätt OK men jag kommer väl att glömma den där rackarns ryggningen mitt i programmet...

Så imorgon åker jag och Latina till Högbo och trimmar inför tävlingen på söndag. Första start kl 11 och andra kl 15. Blir en lång oändligt lång dressyrdag...det är verkligen plågsamt med dressyrtävlingar :)

Tur Agge ska med med båda sina pållar så det finns lite mer att titta på.

Latina is back in business

Idag när jag red iväg till träningen med Latina så kände jag direkt när vi skrittade från gårdsplanen att hon var sitt vanliga jag igen. Hon skrittade med bestämda och glada steg, inte som det varit de senaste veckorna när det känts som om hon knappt skulle ta sig ändå upp till ridhuset. Det var nog så att hon hade ont i hoven sen stentrampet och nu är hon glad när hon fått på en sula. Hon har ju inte känts halt men hon är nog en järnlady som biter ihop.
Men det finns mycket att ta igen för att komma i form igen men tillslut på övertid idag så blev hon lösgjord och så där himla fin att rida så man får känna på den där kanonhästen som finns där om vi bara får det att fungera. Vi åker till Högbo och tränar för Öhrn hemma hos Eva på lördag, dagen före tävlingen. Det är nog bra både för henne och mig.

Höst fast sommar

Tänk vilken otroligt fin höst det är, det är ju varmt som på sommaren på dagarna. Solen skiner och myggen svärmar. Igår var Agge och jag upp till ridhuset med Lotti och Latina. Jag markerade ut kort dressyrbana och provade rida LA:1 programmet som jag ska tävla i på söndag. Det är inte så jättesvårt att komma ihåg hela programmet men det innehåller ju endel saker som vi inte provat på på tävling förut så som ryggning, förvänd galopp och skänkelvikning. Det är väl bara att testa så får vi se. Ska rida LB:1 innan så hinner hon kanske slappna av till andra omgången. Det är ute på parallella banor med ponnydressyren. Hon kanske blir livrädd för någon liten B-ponny :)
Agge red på Lotti och det gick så bra så, hon sköter sig med alla ryttare verkar det som. När vi kom hem fick Lotti en dusch och schampotvätt så nu är hon så fin så inför vintern. Latina får väl ta en höstdusch till nästa helg, eller inte, manen är så svår att fläta om den är ren, ju skitigare desto lättare...vi får väl se.Svårt att tro att bilden är tagen i slutet på september.


Så här ser det ut uppe på skogen bakom oss efter att dom bulgariska bärplockarna gett sig av. Fy 17!! Visst känns det som att allmansrätten borde begränsas, varför ska skogsägaren städa efter dessa idioter år efter år. Äckligt som tusan där uppe nu, dom har ju inte haft några toaletter heller...

www.gd.se

Lotti hoppar igen

Så var vi igång med hoppningen på Lotti igen. Alex red henne idag och hoppade lite. Var mycket bättre nu än före sommaren tycker jag, mer ork i kroppen lixom. Men det är ju ändå ca 3,5 månader sen hon hoppade. Men hon var väldigt lugn idag så Alex fick rida på lite men det är bra så Lotti lär sig lyssna på skänkeln oxå :). Alex sa att vi får se upp så vi inte pressar henne för hårt när allt går så bra, vi får inte glömma att hon bara är 3 år. Men samtidigt tycket hon att man måste ju ge dom en utmaning så dom tycker att det är fortsatt roligt att jobba så man inte bara harvar runt och gör sånt som hon kan. Men jag rider ju ut mycket och det tycker hon ju är superkul.

Alex hoppar Lotti

Latinas ena baksko var lös men som tur var var hovslagaren i byn idag och hade en lucka så det blev helomskoning. Dom sitter max 5 v dom där jädrans skorna. Hon fick en sula på höger fram där hon hade trampat på stenen när hon var halt, var tydligen en skada där så det blev nog skönt för henne nu. Idag red min svägerska henne och det hade gått bra men dom hade skrittat mycket. Och nu börjar det bli mörkt på kvällarna oxå, fy 17.

Svampskogen

Igår när jag hade ridit gick J och jag en sväng för att kolla om vi hittade någon svamp. Och om vi gjorde. Vi har ett specialställe vid ett älgpass och där stupade vi på massor av trattisar och trumpetsvamp förutom vanlig kantareller. Vi är ju inga svampplockare precis men jag gillar svamp så då får man ju offra sig ibland. Men nu räcker det :)


Det är en rätt stor korg och det här är bara hälften. Resten fick svärmor och det tog ändå 2 timmar att rensa mina, hualigen.

Agge och jag försökte knäppa uppställningsbilder på Lotti igår men det är svårt för hon kan bara stå still i ca en millisekund. Ett blev bra men då blev det supersuddigt så det här är det som blev bäst men det är inte så bra för hon står ju under sig så väldigt i fram. Men vi får väl försöka igen senare. Det blev dessutom efter ridturen så det är märken efter sadelgjorden.

Alex är så förundrad över att hon är så rund, och då menar hon inte som i tjock, utan att hon är så välmusklad och rund. Ingen gänglig tonåring precis. Men det är väl kanske för att hon är så kompakt i typen.Idag red jag ut bara en lite kort sväng. Brukar rida ut i tallskogen och rida runt runt träden för att få henne att böja sig i sidorna. Sen tog vi och hoppade stockarna också och det gjorde hon lätt som en plätt. Hon verkar vara sugen på större utmaningar :). På vägen hemåt så släppte det för henne med sidvärtsförande skänkel så då satt vi och gjorde skänkelvikningar fram och tillbaka över vägen. Lite svårare åt höger men buslätt åt vänster.

Latina fick vila idag så får vi se om hon har hittat någon ork till träningen i morgon.


Gullungen!

Agge kom ut idag så vi red tillsammans upp till ridhuset. Jag gick dit med Lotti för annars blir hon så trött och vi har heller aldrig ridit genom byn över stora vägen och in i villaområdet så det var säkrast att gå. Men det gick fint som vanligt, Latina är ju fånigare men som jag sagt tidigare, bra att ha vid trafik.

Lotti blev lite busig på utebanan bland hinderna och med andra hästar runt omkring i sina hagar och pep och slog lite med frambenen så det tog en liten stund innan jag hoppade upp. När jag väl kom upp var hon spänd som en fiolsträng, fick ett litet utbrott men efter typ 2  minuter var allt över och han var lika arbetssugen som vanligt och lugn och trygg. Ska nog ha longerlinan med mig för det vill gärna blir ett litet bus i början och sen är det bra och då kan hon ju göra det innan man sitter upp :)

Agge skulle filma mig men det går inte att titta på filmen utan att blir sjösjuk för hon satt på Latina och filmade och hon kunde inte stå still en sekund för alla flugor. Men en bra bild fick vi till iaf. Lotti blir mycket bättre i formen när man rider ute. Inne i ridhuset krullar hon bara ihop halsen och biter sig i  bringan.


Fina tjejen


Latina är det inget drag i alls. När Agge hoppade lite blev det väl lite fart men annars är hon hur slö som helst och det är ju inte likt henne. Men dom vankar hela tiden i hagen nu och Lotti kör med Latina att dom ska springa och ha sig så jag vet inte om det är det. Hon har ingen feber och ser fräsch ut. Hoppas hon kommer igång snart igen. Idag fick hon gå in på eftermidagen får se om det hjälper lite.


Härliga måndagar :)

Idag var det dressyrträning igen, äntligen. Men det kändes som det var på håret för när jag kom hem var det fullt ös i hagen igen. Latina på ena sidan och Lotti på den andra, full galopp fram och tillbaka, fram och tillbaka. Men skorna satt faktiskt kvar, kan inte förstå. Däremot var Mille med och sprang lite och hans framsko ramlade av direkt. Men tur som en tok hade hon att hovslagaren redan var på väg till henne för att sömma om en annan sko som han höll på att tappa men som satt kvar nu.

Träningen gick bättre idag än förra måndagen. Igår var jag till ridhuset och tränade själv och Latina blev vansinning när jag försökte rida förvänd galopp. All fin form vi hade förr var som bortblåst och hon bara bytte och hetsade upp sig och det var prompt omöjligt att rida över ridbanan i någon form av normal gångart. Såklart fick vi göra det på träningen idag oxå. Men det var ju ganska bra, förutom att jag får kortslutning och inte vet vilken skänkel som ska vara fram och vilken som ska bak när jag rider förvänd...jag behöver oxå köra det ofta för att hjärnhalvorna ska koppla :) Minsta lilla tveksamhet från mig med skänklarna så byter hon direkt. Efter lite bassning från Eva gick det rätt bra tillslut och det fick väl lov att duga för dagen. Bäst att träna mer...hurmph. Men nu börjar den där dumma höger framsko att glappa lite, den hoven hon var halt på, så jag sms:ade hovslagaren efter träningen så hoppas jag hon kan fixa till det innan den flyger av, så hon inte blir halt igen. Kanske ska linda några varv silvertejp för säkerhets skull :)

Tvätten av stallet i helgen var urjobbig. Började kl 09.00 och slutade kl 18.30, med vissa avbrott för lunch och fika. Blev inget ridet den dagen, pust. Men igår red jag ju båda. Red ut på Lotti och då blir hon så nöjd och glad. Fast hon var lite trött för hon och hennes polare Laila fick gå ute på natten medan stallet torkade, dom andra fick komma in ändå.

Imorgon släpper jag ihop Lotti och Latina igen så får dom gå så nu hela vintern. Får se hur det går, dom är ju så tokiga i varandra och ska skrika och pussas hela tiden, förutom när det ska galoppas förstås. Laila går i egen hage på superbete där ingen annan kan gå och Mille ska hårdbatas och går i vinterhagen.


Känner ni igen den här lilla spetan? Kan hon vara ca 13 månader. Tiden går fort som attan. Om Agge kommer ut i helgen får vi ställa upp henne för den årliga uppställningsfotograferingen, trots mage och späckhals.

Totilas

Tror jag ska ta och betäcka någon av dom snart...:)
Han är baske mig helt otrolig. Såg honom i kuren från EM, har aldrig sett en häst röra sig så, och desutom vara svart och snygg. Hade tydligen blivit godkänd nu för KWPN utan att visa upp sig, annat än på tävlingsbanan.


hastmagasinet.com


Idag kom Annica och red. Hon hjälpte mig med hästarna för ca 10 år sedan och har nu blivit sugen att rida igen efter att ha bott långt bort och fått två barn. Vi skrittade ut en sväng, jag på Lotti och hon på Latina. Det gick finfint och båda hästarna uppförde sig. Lotti tycker att det är jobbigt att skritta längre turer så det är säkert nyttigt för henne att stärka sig. Hon vill ju helst galoppa hela tiden. Red förbi lilla ridbanan och nu hade fåren äntligen tagits hem så nu kan man rida där igen utan att det är så spänt hela tiden.

Imorgon är det stortvätt i stallet...suck, jobbigt.

Lotti är bäst :)

Så var jag iväg med Lotti till Alex idag då som planerat. Hon gick så klart direkt in i transporten och stod snällt. När jag lastade ur blev hon superspänd, vet inte vad hon hade förväntat sig men tydligen inte att vi skulle till ett nytt ställe. Hon blev rädd för allt. Men så fort vi gick in i ridhuset gick det över och Alex kunde börja rida. Lotti blev överlycklig över att få jobba på riktigt. Öronen framåt och gjorde sitt bästa. Det var klart att det inte gick lika bra som före sommaren men helt OK med tanke på att hon inte ridits i ridhus på 3 månader. Alex tycker hon är så duktig och lättlärd. Lotti behöver stärka sig lite, höger bak åker ut (har jag aldrig hört förr! Måste vara mig det är fel på om alla mina hästar inte vill sätta under sig höger bak) men det är inte så farligt. Hon rör sig mycket bättre nu också, skrittar riktigt bra och framåt och traven är bättre och hon vilar mer på steget. Bakskor gör nog sitt till.

Lotti var sjöblöt i svett från topp till tå men var mycket nöjd men det hela. När vi skulle lasta in så provade jag att skicka in henne, förr har jag gått in och sen gått ut och stängt. Hur tror ni det gick...? Bra så klart, hon tittade på mig en gång och undrade varför jag skulle stanna utanför, sen gick hon rätt in och jag kunde stänga bommen bakom henne. Åh, hon är så duktig!

Det gick inte så bra att ta kort och filma för det var så mörkt i ridhuset men en liten snutt får ni se.

Lotti 090901

Lotti mumsar välförtjänt efter dagens hårda pass :)

RSS 2.0