Åh vad det är roligt att träna!

Latina och jag drog till Högbo och red för Öhrn idag. Det är verkligen jättebra träning. Han är annorlunda än någon annan jag har ridit för, för vi får träna enormt mycket på samling, samling och mer samling. Tillslut så släpper det på Latina och hon blir som en dröm att rida, lätt i fram och med bakbenen under sig. Då känns det som man kan göra precis vad som helst. Vi tränade lite övergångar galoppp-halt-galopp, eftersom det är nästa steg på tävlingarna. Det gällde tydligen att ha en supersamlad galopp helt utan tryck så hästen bara stannar när man ska göra halten, inte helt lätt kan jag tala om. Blir ju lätt ett avbrott till trav när man samlar så mycket utan tryck. Men men får vi bara nöta på så får vi nog till det. Latina fick beröm för att hon ryggade väldigt bra, hon lyfter ordenligt på hovarna och går bakåt, inte släpar hovarna eller slår sig fri. När vi galopperade fram ur ryggningen så märktes det att ryggningen hjälpte till med samlingen, det blev mycket bätttre.

Det jag ska jobba på är att jag inte får klämma med skänkel men ändå samla, hon ska gå ändå och jag får smacka istället, jag måste få tyngden i armbågarna och hålla i där så hon inte faller isär (inte hålla med händerna lixom) och jag måste bli stadigare i min mellankropp. Det är nog så att man skulle behöva gå på gymmet några dagar i veckan och träna mag- och armmuskler, benen verkar jag kunna spara på :). Ja man får väl ta och vinna på triss så man kan vara hemma hela dagarna...
Han frågade direkt hur det hade gått på tävlingarna sist och tycket vi hade varit så duktiga :) Vi gjorde sen lite öppna, sluta och galoppombyten och sen mumlade han något i örsnäckan om att det var väl det som ingick i medelsvår.

Men nu skulle han inte komma förän i januari (suck). Tydligen skulle Elisabeth Lundholm komma i december och sen är det ju jul och grejor så det fanns väl ingen tid. Men då skulle man få en fast plats som man fick betala för oavsett om man kunde eller inte och så skulle dom bestämma lite mer i förväg när han skulle komma. det blir nog bättre och som tur var har man ju två hästar fall den ena blir halt :) Får väl se om man får rida för Elisabeth...om man har råd. Mina ridstövlar håller på att ge upp :-( och man får väl en stövel till samma pris som en lektion för Elisabeth :). dessutom verkar min mobil ringa på sista versen.

Eva  hade köpt in en 3-årshingst från Tyskland e: San Remo (e SandroHit- Donnerhall) tillsammans med Öhrn som hade den hos sig. Får se om den dyker upp till bruksprovet?

På morgonen red jag ut på Lotti som var mer lagom tempererad idag mot i går. Förhoppningsvis hinner Alex rida henne någon dag i veckan.

I morgon åker jag med Latina för en lite hopptävling så får vi se hur det går :) förhoppningsvis inga avramlingar.

Lotti pigg :)

I måndags var hovslagaren ut till Latina och i tisdags hade Lotti trampat av sig framskon, är det inte typiskt. Tack och lov kan ju hon gå utan, inte som Latina som måste stå inne, men hovslagaren kunde komma först på måndag. Jag försökte leta skon men det är ju omöjligt när det är så mörkt ute...gick en sväng med ficklampan men det gick ju inte. Så det blev ingen hoppning för Lotti i torsdags utan hon blev ståendes hela veckan, typisk. Men idag var jag ledig så då letade jag igen efter skon och se, vips så låg den där. Den var lite krokig men inget som inte gick att fixa. Sen kom ju Agge ut och red Latina så då slog hon på den, jippie! Så vi drog upp till ridhuset tillsammans och Lotti var superladdad och hetsade upp sig över en skimmel som Christine red när jag försökte longera. Men det gick bra att rida, hon var pigg men snäll. När hon är lite mer framåt så får hon ju betydligt bättre stuns i steget också och då känns hon inte så liten längre. Vi byggde ett hinder som Agge och Latina hoppade, det såg jättebra ut. Sen provade Agge att ta ett skutt med Lotti och det gick oxå kanon. Lotti flåsade som tusan och var ansträngd efter ridningen men inte en svettdroppe kom fram på halsen (inte någon annanstans heller för den delen), är det inte konstigt...

I morgon är det Öhrn-träning. Måste komma ihåg att ladda med snorpapper. Det är inte lätt att rida när man är förkyld. Det är ett ständigt takdropp........

Måndagsträning i gråväder

Fy vilket väder det har varit idag, helt tvärmulet, grått och duggregn, inget kul ridväder. Min stallkamrat har äntligen fått fart på sin häst igen så idag fick jag sällskap till ridhuset i alla fall.

Det har ju inte precis blivit mycket ridit på Latina i helgen och det kändes lite idag på träningen. Hon blev lite tung i fram och på, men blir inte eftergiven så vi hamnar lite i dragkamp och jag spänner mig. Då vill hon inte använda det där rackarns högra bakbenet men jag var på henne lite där och sen blev det bättre. Men jag får skylla på min förkylning. Dessutom tror jag att hon kände av att hovslagaren hade varit där idag på dagen. Hon var fortfarande tunn i sulan där hon skadades sig när hon trampade på stenen för några månader sedan så det var helsula på igen. Det känns säkert lite i hoven när hon varit och karvat runt skadan. Dessutom satt det brodd runt om oxå som hon helt klart var ovan vid för då måste man lyfta lite mer på fötterna. Fy 17, men det blir väl snö vilken dag som helst. Det blir även blixthalka på asfalten när det regnar och fryser på, så dom får väl sitta...

På lördag åker Latina och jag till Högbo och tränar för Öhrn igen, det ska bli kul. Få rida med hörsnäcka igen, hihi. På torsdag åker jag med Lotti till Alex för lite hoppning.

Köpte ett nytt innetäcke till Latina i helgen...undrar hur många jag har...men man kan inte ha för många, eller? :) Men för att kompensera hästköpen så köpte jag kläder åt mig själv idag. Det sitter hårt inne att köpa vanliga kläder för 1000 kr, men utan att blinka skulle man betala det för ett hästtäcke. Hur är man funtad tro?

Favorit i repris :)

Lotti

  

Förkylt

Jag är förkyld värre och fick gå hem från jobbet onsdag lunch för näsan rann som en vattenkran och huvudet var inte där det skulle. Typiskt, jag som var så laddad med att rida Lotti den här veckan när Latina var utlånad så mycket. Men det var ju bra när det blev sofflägen iofs så var det bara en häst som fick stå.
Förkylningen till trots så åkte jag med Agge och Latina på hoppträning. Det gick bra i början men Latina blev laddad och när det blev lite högre så blev det lite trubbel och 2 avramlingar...men det gick bra.
Dagen efter var det soffläge i princip hela dagen för mig. Jag tog mig till stallet och mockade åt Lotti, vilket är gjort på 5 minuter, sen hem och sov igen, fy vad tråkigt det är. På fredag kväll kvicknade jag till något så när så idag lördag har jag ridit.

Lotti var viktigast så jag red ut på henne, galopperade över ängarna, red lite på ridbanan, och galopperade hem över ängarna igen. Hon är verkligen cool och tycker att det är så kul hela tiden :) Fast hon tycker det är jobbigt att galoppera på ridbanan för den är så liten. Vi försöker rida lite serpentinbågar i trav som lösgörande och det går bättre och bättre. Eftersom banan är så liten så blir det knappt så 3 bågar får plats. På mitten ligger det 3 bommar som vi travar över. Då kan hon minsann länga på steget utan att tappa balansen och kännas flott värre, men en ökning tvärs över ridbanan, nixfillipix det går inte alls.

Eftersom det är älgjakt den här helgen så måste jag gå med Sture så då slog jag två flugor i en smäll och skrittade ut på Latina med Sture på släp. Det gick bra så nu blir det nog lite mer soffläge. Är visst tennis på TV, bra sovprogram :)


Lotti har faktiskt börjat att smalna av lite och ser lite bättre ut nu tycker jag, har kanske med att göra att hon växer lite också. Men den där hingstnacken försvinner väl inte än på ett tag...


Katter kan verkligen göra det skönt för sig. Nu när det börjar bli uselt väder så är hon inte ute mer än 5 minuter, ändå lyckade hon fånga en liten mus som hon stategiskt placerade 1 dm från ytterdörren. Får vara glad att hon lämnade den ute, duktig katt.

Träningar

Igår var det dressyrträning för Latina och mig. Det var väl en bättre lektion än sist men men...Jag hade nog desutom ridit lite väl hårt med kandaret, det gick väl lite för bra på bakbenen, för på träningen var det kantigt, ops :). Ja ja det blir nog bra. Ska eventuellt åka till E och träna på lördag i a f.

Men idag var jag med Lotti till Alex. Lotti var pigg som attan och då krullar hon ihop hingsnacken så hon blir ännu mer kompakt och kort. Men hon slappnade av efter en stund. Först skulle hon hoppa ett kryss med en planka också, då stannade hon ett par gånger och tyckte det var konstigt. Kryss är ju lite svårare. Sen hoppade hon en oxer jättefint, hade även 2 sockerbitar framför men hon tittade ingenting. Hon tog i över hindrena för kung och fosterland. Sist så hoppade hon även ett enkelt räcke med vattenmatta under. Hon fick gå fram och titta först och när hon hoppade så brydde hon sig ingenting :)Hon var jätteduktig och blev t o m lite flåsig idag men svettig? Nix inte ett dugg. Jättekonstigt. Tur att jag vet att hon kan svettas för i sommras när hon skenade runt i hagen så var hon blöt från topp till tå. Men Alex trodde det var för att hon är så avspänd. Hon frågade om jag skulle sälja henne för då kunde jag komma och visa henne på lördag då några spekulanter skulle komma och titta på bla hennes 3-åringar. Men nej, nu har hon ju börjat växa, och gulligare häst går ju inte att hitta. Vi avvaktar och ser hur hon blir.
Inga bilder idag, hade fullt sjå med att bygga hinder :)
I morgon ska Agge ha Latina på hoppträningen för Leif, får se vad hon säger om det. Hon blir säkert glad när hon får hoppa lite :)

Kandar

Idag red jag upp till ridhuset och provade att rida med kandar på Latina. Jag har ju provat en gång förr men då blev hon superstressad och bara galopperade på stället och blev tokig. Idag gick det mycket bättre! Det är inte helt lätt att ratta runt med alla tyglar när hon dessutom blir så känslig i munnen så man måste se upp så man inte sitter och drar i stången. I början var tungan ute konstant och hon var lite orolig men sen slappnade hon av och tungan var inne hela tiden på slutet, ett tecken på att hon är nöjd. Vi tränade lite mer samling, vilket väl måste vara ett av målen med kandar, men i början var hon lite framtung. Sen tänkte jag på det som E sa att hon tränade: Vända över i galopp och rida förvänd ibland och galoppbyten ibland. Så vi gjorde några galoppombyten och försökte ligga kvar i förvänd ibland. Men hon blir lite väl uppjagad av bytena, särskilt åt vänster, så jag försökte bara att byta så försiktige jag kunde (för att inte flyga av i bytet som blir värsta bocksprånget :) ). Det som var kul sen var att hon blev så otroligt på bakbenen så det var verkligen en bra samlande övning, hon var som en dröm efteråt. Det var skitkul att sitta där och glassa runt med kandar och göra byten, rida sluta i galopp och göra galopp-piruetter (nästa iaf :) ) Kunde man ju drömma att man redan red medelsvår, hihi. Men det var ingen annan där så jag fick glassa för mig själv, vilket säkert var lika bra det. Men Latina har varit superfin i dressyren efter att hon fick ett uppehåll från ridhuset 2 veckor efter sista tävlingen. Skönt säkert att alla plågsamma mygg och knott är borta också så hon inte behöver vanka så mycket i hagen. Men vilken vinterpäls hon sätter, jisses, klippmaskinen måste snart fram.

Kandar maja

Lotti var nästa på tur att få sig en omgång, dock inte med kandar. Vi red ut och galopperade över ängarna sen red vi in på lilla ridbanan i skogen och körde lite. Hon flyttar sig ganska fint för skänkeln nu, iaf i skritt. Men hon kärvar i vänster sida så jag försöker lösgöra henne i skritt med vändningar och att flytta i sidled. Det blir bättre efter en stund så det släpper väl snart. Hon var väldigt duktig idag och vill ju gärna jobba. Så skönt att hon är så avslappnad. Latina är ju gärna på spänn hela tiden på utebanan, även om hon jobbar bra, men Lotti hon är bara avslappnad hela tiden och jobbar bra, gullungen. Det enda hon fortfarande inte gillar är ju vattenpölarna och efter den här helgen är det ju gott om dom...

På tidag åker Lotti och jag til Alex så hon får hoppa henne lite, men först har Latina och jag dressyrträning i morgon.

Har tittat lite på datorn i från Flyinge. Sigrid Bergåkra kom 2:a med sin fina 3-årig dressyrhingst I do Kiss. Man ska nog inte titta för mycket om man har en egen 3-åring att jämföra med, oj oj vilka fina hästar...
I do Kiss

Sture bus!

Så är man hemkommen från Jönköping igen då. Vilket blåshål, fy tusan. Men vädret var skapligt annars men vinden var kall som bara 17. Tur man inte bor så långt söderut jämt...blåser det så där i Kristianstad oxå eller är det Vättern som gör det? Som vanligt var tåget försenat så vi blev en timme sen hem, var vid station 22.30 bra mör efter en lång resa. Dessutom fick jag sitta baklänges i x2000 och då blir jag åksjuk...

Lotti har tagit det lugnt medans jag var borta men Latina har varit igång så det är bra. Idag var hon och svägerskan ute i världens spöregn för oj vad det har regnat idag. Det känns ju skönt att man slipper själv en sån dag!
Försökte mäta Lotti idag igen men det är svårt och det varierar väldigt. Men förr varierade det mellan 158-161 cm och  nu varierar det mellan 162-164 cm så då borde hon ju ha vuxit lite faktiskt :) Husse har ju städat upp i ligghallen och kört in ett härligt lass sand där så idag med allt regn var Lotti sandig från topp till tå, var nog jätteskönt. Fast hon hade faktiskt regntäcke på sig oxå.

Sture hade gjort bus igår hos svärmor. J hämtade honom och skulle ge honom mat hemma men då ville han inte ha, världens matvrak ville inte ha!! Han ringde då sin kära mor och frågade om Sture ätit (stulit) något olämpligt men Oh Nej, det fanns ingenting framme han kunde tjuva. Efter en stund ringer hon upp. Hm, en hel påse bröd, lingongrova, var borta, eller nästan. Han hade sparat 2 skivor åt henne och sen fanns det en halväten som han inte orkat äta upp. Inte undra på att han var proppmätt. Gissa om det var någon som hade bråttom ut i morse.


Pustar ut med magen proppfull

Idag träffade jag nya chefen. Hon hade ridit medelsvår dressyr, mitt nya mål :) Hon verkar jättebra :)


Vinter på gång?

Idag var det -5 grader i morse när jag släppte ut hästarna. Gräset var alldeles vitt så jag la ut lite hö oxå men det var populärt i ungefär 1 minut. Jag vill ju alltid rida direkt på morgonen men nu går ju inte det om man inte bara ska skritta eftersom det är stenhårt i backen. Så det vara bara att gå hem och kura ner sig i soffan under en filt och vänta på att värmen ute skulle stiga.

Igår kom Agge ut och vi red upp med båda till ridhuset. Jag tog ett litet språng med Lotti men det gick väl så där. Jag vill helst inte galopp-hoppa på henne för jag vill inte komma fel, men när vi travhoppade så blev det inget hopp så det vara bara att bita ihop och galoppera. Det blev ett hopp men jag tror jag lämnar det där till Alex...lättare att hoppa naturhinder ute. Hon drar ju föresten till Flyinge nästa vecka. Hoppas det går bra för henne. Sen fick Latina hoppa lite med Agge. Det var länge sedan nu, senast var väl hopptävlingarna på travet i mitten på augusti förutom något enstaka hopp med Agge för någon månad sedan. Tänkte att hon skulle få vara med på GRS lokala hopptävlingarna den 1 november. Dom har 1 m och 1,10 m, bara för att hon tycker att det är kul. Agge får styra :). Latina är fortfarande väldigt lugn, förutom någon enstaka dag ibland när hon tänder till. Hon äter nu 0,5 kg betfor, 1 kg krafft groov och 0,5 kg havre. Får väl prova gå upp till 1 kg havre, sen tror jag effekten utgår. Groov får hon som bas så hon inte ska tunna ut. Annars får jag väl vänja mig vid den här lugna lite lata Latina. Hon känns ju fräsch i övrigt så vad vet jag.

Idag fick Latina vila och jag red ut på Lotti. Hon hade nog retat Latina lite för mycket idag för hon hade ett fult bitsår på halsen som blödde, men jag skulle tro att hon förtjänade det, hon är en riktig retsticka. Hoppas bara det inte blir något strul med såret efterom jag ska till J-köping i veckan.

Lotti kändes pigg när jag red iväg. Lugn och fokuserad men ändå framåt, verkade inte trött efter gårdagens pass i ridhuset. Vi red först fram och tillbaka ner till havet och sen galopperade vi två varv runt den stora åkern hemma. Tror ni hon blev svettig? Nixfillipix, inte varm en gång. Jag försökte verkligen få henne att ta i lite men hon lullar på i galopp och tar det lite lugnt. Det är ju lite halt i gräset nu och man vill ju inte stupa i ett sorkhål men jag tycket vi höll skapligt tempo men hon blir knappt flåsig. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att få henne att ta i lite, eller så har hon redan rätt bra kondis. Man kan ju inte rida på hur mycket som helst för alla senor och leder ska ju också stärkas och magen är fortfarande alldeles för stor för dom smala benen. Men när jag rider ut tar hon i mer i traven utan att hon knackar skor, i ridhuset låter hon som en maraccas.


Lotti betar frostgräs. Hon börjar byta färg och bli mörkare igen, jisses vad hon lossar hår.Latina i sitt nya weatherbeeta-täcke. Sönt att ha när förmidagen är kall och eftermidagen bjuder på regn.Sture i sitt Domani-ylletäcke, lika som hästarna har :)

Uteritt på Lotti

Idag skyndade jag mig hem från jobbet och vidare till stallet så jag skulle hinna rida ut på Lotti innan mörkret kom. Jag hann faktiskt. Hon var riktigt på hugget och gick framåt utan att tveka fast vi var alldeles själva. Vi gick förbi en del läskiga saker men hon är inte särskilt tittig, knappt alls faktiskt. Det är bara vatten hon har lite problem med, men vi gick igenom ett par vattenpölar idag efter lite mild övertalning. Ber man fint så går hon, blir man för hård på så blir hon spänd och vägrar gå. Med smicker kommer man långt med damer :) Vi galopperade för fullt fram och tillbaka över åkrarna, så för fullt det nu går när hon ska släpa på mig oxå, och hon bara springer på. På en av åkrarna bredvid gick fåren som som vanligt hade smitit ur sin fålla. Hon såg dom men brydde sig inte. Det skulle ha varit Latina det, då hade vi fått problem.

Man har väl fått en del kommentarer efter artikeln i GD. Om man vet vem man är lixom. Men det får man väl stå ut med, all framgång har ju sitt pris (ha ha).

I morgon är jag helt hästledig, undrar när det var sist. Jag får väl åka och köpa hästgrejor istället så jag inte får abstinent. Jag skulle behöva lite mer reflexer nu när det är becksvart. Ett reflexländtäcke hade inte varit fel, men jag har ju så många ländtäcken...nåja, vi får se.


 
Linslus nr 1 gnekar tänder och vill in i sin transport fortast möjligt. Att fotograferas är inge kul alls.

Äntligen vardag :)

Så får man rida på i mörkret igen då. Inte lyser stjärnglansen upp i höstmörkret när man är ute precis, det ska vara något innre ljus då...Artikeln i GD idag var rätt kul. Se upp, nu kommer det nya stjärnskott, ha ha. Kul att Agge och jag får vara med i alla fall.

I måndags fick Latina vila och jag tog Lotti till träningen. det gick så där. Hon är ju snäll och sköter sig men var inte så där arbetsvillig som hon brukar, tog inte i. Hade svårt att hålla galoppen och fick fick ha så högt tempo för att få det att funka. Men det reder sig. Idag tömkörde jag henne i mörkret och hon tog inte i någonting då heller så jag fick gå på henne där hon travade runt på halvfart. Då tog hon väl i lite men hon blir inte ens lite svettig, inte ens varm. Hade Latina gjort samma jobb hade jag fått svampa av henne efteråt. Dom är olika. I morgon rider jag ut på Lotti och försöker galoppera lite få se om det släpper. Hon skulle behöva svetta av sig några kilo...

Jag red ut på Latina igår och hon var superpigg och glad. Vi träffade på 2 stora älgar men det gick bra. Hon skrittade på som en tok, så där som förr, och när hon kom hem höll hon på att riva halva stallet innan dom andra kom in. Hon kanske trodde älgarna hade ättit upp Lotti. Så nu var hon sig lika igen, får se om piggheten håller i sig. Jag har ju börjat mata på med havre. Det går inte ann att ständigt få kommentaren på dressyrtävlingarna att hästen ska bjuda mer, när hon kan vara hur het som helst. Hon kanske har varit lite hösttrött, precis som en annan.


Dagen efter...

Vaknade tidigt i morse och tänkte på dressyrtävlingar. Det känns som det är någon annan än jag som ridit och vunnit, det går likxom inte ihop riktigt. Att jag efter så många bedrövliga år plötsligt går och vinner LA:1 två helger i rad, helt overkligt. Om jag så aldrig tävlar mer så har jag ändå redan vunnit 4 gånger och har ytterligare tre placeringar, helt sjukt. Jag behöver nog några månader att återhämta mig efter denna chock, dock en trevlig sådan :).

Annica och jag skrittade ut i regnet i morse. Latina var pigg och såg ut som hon tyckte det var skönt att få röra lite på sig trots ovädret. När man väl kommer ut så är det inte så farligt som det ser ut. Lotti skötte sig utmärkt så klart. Fast hon busade lite med mig i fredags faktiskt, när vi red ut själva. Det blev ett par bakutsparkar då :)

I morgon på dressyrträningen ska Latina få vila och så ska Lotti få sig en omgång, spännande.

Det blev inte så mycket kort från gårdagen, svårt när det är inomhus. Men här kommer ett när Agge och jag poserar med våra rosetter för Gävle Dagblad ;-) En blå/gul och en röd var samt ländtäcke.


Dressyrtävling igen

Idag var vi då till Ocklebo och tävlade dressyr. Samma klasser som förra helgen, LB:1 och LA:1 och man kände ju ingen press alls efter förra helgens framgångar, nejdå...suck.

Redan på framridningen kände jag direkt att vi inte var i samma fina form som sist. Hon var alldeles för lätt i handen och då är hon inte framme på bettet ordentligt och blir inte tillräckligt stadig. Hon kändes även lite kantig och spänd och hon gneka på bettet och tungan som jag nu mer ser väldigt lite av var framme hela tiden.  Men vi red in och red LB:1 och överlevde. Skritten var katastrof och hon höll på att sätta sig på rumpan i övergången efter travökningen, vi tappade balansen helt. Vi fick 63,10% och kom faktiskt 4:a på det så det är jag jättenöjd med. Agge vann, det hade vi ju kommit överens om innan att hon skulle vinna den här gången så hon skulle få ett ländtäcke :). Det var Kari A som var domare och när hon passerade mig i cafeterian berömde hon min mjuka häst, det var bara jag som skulle tordas satsa mer så det var jättekul att höra.

Sen var det dags för LA:1 och då kändes hon mycket bättre på uppvärmningen och jag red in på banan och skulle ha revanch!! Vad händer!!, jo vi missar helt den ena förvända galoppen. Vi får avbrott till trav och vi hinner inte fixa till det och det blev total pannkaka. Men resten av programmet gick bra. Men fy vad sur jag blev, det var ju koeff 2 på det så det var ju typ 12 p åt skogen. Vi går och ska lasta in och jag tänker att nu får vi åka hem i tid iaf, och så läser dom upp resultatet i högtalaren och vem gick upp i ledningen tror ni??? Jo, Latina och jag på 63,95% Och det höll hela vägen så vi vann oxå ett ländtäcke :) Tvåan fick 61 % någonting. Helt otroligt tycker jag, hur tusan gick det till. Agge kom 4. Det var Ödlan som dömde och hon är hård hon...

Det blir inga bilder idag för dom är på min svägerska kamera så ni får vänta lite. Går nog att läsa tidningen på onsdag, jag blev intervjuvad och fotograferad idag för Högbovinsterna. Dom undrade om jag typ var nyinflyttad som dykit upp så plötsligt... Nej då det tog bara 20 år innan jag var redo för tävling, haha. Nästa onsdag kommer kanske Agge och jag tillsammans i tidningen för vinsterna ( och fjärdeplatserna :)) i Ockelbo. Linslusar värre.

Men nu är dressyrsäsongen slut så nu får vi vila ut Latina och jag och njuta av dessa otroligt överaskande vinsterna, och ladda för lite svårare klasser nästa år.

Svårt att ladda om...

Känns fortfarande overkligt att jag vann båda klasserna förra helgen. Känner att jag har lite svårt att ladda om inför Ockelbo nu till helgen, luften är liksom urpumpad, och hur ska man kunna förbättra sig? Men man ska ju göra det för att det är roligt och det är ju bra att få en inomhustävling igen efter flera utomhus. Latina verkar oxå ha svårt att ladda om. Igår var vi till ridhuset och det gick väl så där.

Idag red min svägerska och jag ut och skrittade på båda. Lotti är superpigg nu och tycker ju att allt är så roligt. Ganska bra för henne att bara få skritta när hon är så där pigg så hon varvar ner lite, känndes som en liten explosion skulle kunna komma, men hon vill väl mest springa. Hon är då för bedårande snäll och söt :) Efter helgen blir det hårdkörning för henne igen så det händer lite, sen får hon väl vila några veckor-1 månad runt jul innan allvaret börjar när hon blir 4 år.

Var och köpte mig ett hårnät idag som jag hoppas fungerar så jag slipper se bilder med en fläta rakt ut bakåt.

RSS 2.0