Nya framgångar!

Idag åkte Agge och jag med Latina till Storvik och tävlade hoppning, 1m och 1,10. Det var ju flera månader sedan vi tävlade hoppning så det var lite spännande att se vad som skulle hända. Det var 26 grader varmt i skuggan men tack och lov fläktade det lite. Jag hade varit på 40-årskalas igår och gick och la mig kl 02.30 så jag var väl måttligt pigg idag, vilket innebar att jag inte hade alla hemma och glömde kameran :(

I 1m var det bedömning med grundomgång och senare en omhoppning med alla felfria. Latina var felfri och gick ut ganska tidigt i omhoppningen, och VANN! Jättekul!!

I 1,10 var det ingen omhoppning utan på tid direkt. Latina är inte supersnabb utan gräver ner sig lite i kurvorna men dom var felfria igen och fick en 7:e placering. Verkligen en bra dag :)

Nu laddar vi för 2 dagars hoppmeating i Falun nästa helg men 1,10 och 1,20 båda dagarna.

Som tur var vann vi ju en bild från dagens vinnarrunda.


I´m alive!!!

Japp så har man varit på hoppträning igen då. Det är nästan på pricken 3 månader sen jag hopptränade sist (och ramlade av) så jag kan inte säga att det var med någon större entusiasm jag red dit...Latina är på hugget nu, milt sagt. Vi hade lite uppvärmning över bommar och hoppade en lite slinga med tvära svängar och väldigt låga hinder. Det gick rätt bra. Sen var det så att vi skulle hoppa 3-kombination!? Det har jag aldrig hoppat någon gång men det gick bra, rätt bra i alla fall. Hela banan var på 9 hinder och 11 språng, himla många att hålla reda på alltså. Men sista biten in till hindret och över hindret är det minsta problemet, det är mellan hindrena hon blir heltokig, studsar, byter galopp, tokspringer osv. Åh ropar Erika, hon ser superläcker ut!!! Jo tack du vet inte om jag håller med riktigt, suck. Men hon var inte i en bom och jag hoppade utan bots så det var kanske dom som störde henne förr. Eller så beror det på att jag hoppade på samma höjd som c-ponnyn...

Lotti tar semester

Det har inte hänt så mycket här på slutet. Dressyrträningen var inställd igen i måndags och det är sista gången nu på måndag. Hoppträningen var inställd i onsdags men i morgon är det väl meningen att jag ska vara med. Agge och jag var och hoppade våra hästar i helgen och jisses vad jag var ringrostig. Hoppade lite studs som vi ju skulle göra mycket och så hoppade jag några småhinder, sen fick Agge hoppa högre. Jag hoppas verkligen att jag inte ramlar av i morgon :) Bäst att inte glömma säkerhetsvästen...

Idag red Alex Lotti igen en sista gång innan sommaruppehållet.  Lotti hoppade tre hinder i följd  utan avbrott!! Hon är duktig hon :). Men hon var lite pigg idag och gjorde lite småbus med Alex, men ingen större fara. Hon blir väl lite mer i gasen när vi är ute på stora banan. Jag hoppas dom bygger ett staket runt ridbanan snart så känns det lite säkrare när man håller på och rider och hoppar unghästar. Alex tycket inte att Lotti skulle gå och helvila i flera månader eftersom hon blir så himla tjock (!) tjock och tycker om att vara i farten. Hellre fler och kortare avbrott på kanske 2 veckor i taget med aktivering mellan. Inte så mycket rida men kanske lösgaloppera och gå med som handhäst osv. Vi får väl se hur det blir.

I helgen ska Latina åka och hopptävla med Agge. Det var länge sedan nu så vi får väl se hur det går :)

Lotti hoppar-1

Lotti hoppar-2 

Kors i taket...

Jag tror minsann att Lotti har växt 1 cm!! Nu var hon drygt 1,62 i bak och lite lägre i fram. Kanske sätter hon lite fart i sommar och växer trots allt.

"Stand in" för både Latina och mig.

Idag fick Lotti åka till ridhuset och vara med på dressyrträningen istället för Latina och eftersom jag inte han hem från jobbet i tid fick Agge rycka in som ryttare. Det gick jättebra och Lotti gick i bättre form och dök inte så mycket som hon gjorde för Alex sist. Jag åkte upp och tittade på dom när jag kom hem.

Latina var rätt mör så hon fick vila och jag fick till och med rykta henne lite på kvällen.

Lotti och Agge

Vilken läcker häst!!

Äntligen har jag fått ett utlåtande från en proffsryttare angående Latina. I 2 dagar nu har jag tränat för en inbjuden tränare från Malmö hos Eva Å. Han har handelsstall och träningar.
Bara det att beskriva Evas gård skulle kräva 2 veckors bloggande men jag kan säga så här. När jag stod på deras gårdsplan och tog av mig skorna för att byta till ridstövlar så hade några höstrån på strumpan - dom slängde jag in i bilen. När jag red i ridhuset så försökte jag dra in tårna så gott det gick och Agge sa till mig efteråt att när hon hörde att jag skrapade i ridhusväggen så tänkte hon att, usch nu blev det ett märke i väggen, och det var oxå min tanke. Det var vitt kakel i hästboxarn. Allt var jättefint och välskött. En fröjd att få komma dit och träna.

Tillbaka till träningen. Igår tränade vi rakriktning i galoppen och nu är vi tillbaka till den vanliga modellen att rätta framdelen mot bakdelen och det känns rätt bra. Vi tränade mycket samling och halvhalter för att få henne kvickare i bakbenen.
Idag var tränade vi mer halvhalter och samling. Jag tycker inte att jag får igenom halvhalterna riktigt och hon vill gärna spänna sig och jag spänner mig och så är vi tillbaka i dragkamp vilket inte funkar. Tillslut bad jag honom att visa mig genom att rida henne. Så han hoppade upp i lågskor. Kommentaren efteråt till mig och Eva var: Vilken läcker häst, en vecka med den och vi gör pituetter hur lätt som helst. Men tipsen efter blev ändå lite andra än före han red så det är bra att dom provrider. Jag skulle slappna av och hitta min egna balans och inte rida med så mycket skänkel utan låta sitsen samla. Hon måste lära sig lyssna på förhållande hjälper för framåt går hon (och det ska gudarna veta)
Jag hoppas han kommer igen så det blir lite kontinuitet och uppföljning.

Heja E för provridningen av Latina!!

Om Latina är häftig att rida så är ju det mesta andra oxå häftigt med henne. Det är verkligen avslappnade att få ta sin lilla 3-åring och pyssla, mysa och borsta lite för att sedan ta en mystur i skogen - lugnt och avslappnande, som bomull för själen :)

Hoppträning x 2

Idag var Lotti och Latina och hopptränade samtidigt vid ridhuset. Lotti inne med Alex och Latina ute med Agge. Latina hade plockipinn idag också...tog av botsen men lektionen var i princip slut så vi får se om hon störs av dom.

Lotti skötte sig utmärkt som vanligt. Inne själv i ridhuset med en hel grupp som tränar hoppning på ridbanan precis utanför väggen med skrammel och oljud. Men hon bara tog det lugnt hon och jobba på med sitt. Hon måste vara världens coolaste. Sen ställde jag in henne i transporten och där stod hon snällt en stund medan jag tittade på Latina. Lotti hoppade sockerbitarna på högsta. När dom låg på lägsta så såg hon dom inte riktigt men hon blev uppmärksam när det blev lite högre och gjorde fina språng och galopperade på fint efter. Den här gången stod hindret mitt i ridhuset så det fanns ingen vägg att ta stöd mot heller. Visade inga tendenser till att springa på sidan, hon tycker bara att allt är roligt hela tiden.Bilden blev lite tidigt tagen så det ser inte så snyggt ut som det var :)Utsikt från vardagsrumsfönstret. Det är mysigt när man kan se dom hela tiden hemifrån och klappa på dom i trädgården.

Lugn dag

Igår var det dressyrträning och det gick riktigt bra. Eva var engagerad och jag fick lite svårare uppgifter än dom andra vilket vi behöver. Har aldrig ridit så bra förvänd galopp eller travökningar :) Men vi fick slita, jag var högröd i ansiktet och flåsade rejält men kul var det. Latina tyckte nog att det var väl hårt efter söndagens tuffa hoppträning men hon kämpar på.

Idag så skrittade vi bara ut en sväng och tog Sture med oss. Det brukar gå så där att ha honom med men nu ville han och det gick jättebra. Det är ju skönt att slippa gå med honom efter att man har ridit om man ändå bara skrittar. Efter det så tömkörde jag Lotti och det gick rätt bra. Hon rör sig fint i traven när man tömkör, när man rider blir hon kort i steget och lite rullig men det har kanske med ryttartyngden och balansen att göra. När jag ser henne på tömmen så tycker jag det finns hopp inom dressyren också.
I morgon ska Agge hoppträna med Latina igen, får se om hästen orkar hoppa nu när magen står i 4 hörn efter en dag på betet (fast hon blir inte så rund, det är värre med den lille...)

Hoppträning

I morse var Latina och Agge och hopptränade för Christine F. Det blev hårdkörning för dom båda och Latina var nog den som var lite ur form. Hon rev ganska mycket och fick hoppa om och om igen. Christine sa att hon hoppade bra och det är inget fel på kapacitetet det är bara det att högsta punkten på språngkurvan kommer efter hindret. Så mycket studsträning. Så nu ska jag hitta en liten snutt där jag kan sätta upp mina fina hinder, som jag ju tyvärr inte har någon ridbana till, och så får jag se till att hoppa det flera gånger i veckan.

Och så till Lotti Duktig. Vi red ut och galopperade och brassade på lite och hon tycket det var toppen att få springa. Sen hoppade vi mina stora stockar jag har på ett ställe i skogen och hon tittade inte ens utan hoppade i trav och galopp. På den största tog hon i lite så jag fick en smäll i rumpan så det var nog ett bra hopp :)

Dom har börjat gå på bete lite nu om dagarna, gissa om dom är nöjda!?

Latina hoppar kombination och riverMen det blev en del bra språng oxå. Alltid öronen framåt över hindret.


Linslus

Så var man linslus idag då. Fin bild i tidningen på det vinnande laget med den inividuelle vinnaren :) Så klart vekar dom inte längre uppdatera sin hemsida med ridsport så ni kan inte kika på artikeln på nätet tyvärr, men jag har scannat in den så får ni se :)

Idag har hästarna fått vila medan jag fick jobba hårt för deras skull med att knacka stängselstolp och dra eltråd i 2 timmar på kvällen, och det är rätt mycket kvar. Vad gör man inte för sina hästar. Men det blir härligt med gröngräs åt dom. Lotti kommer säkert bli som en tunna medan Latina blir finare.


Dressyrträning

Idag var det dressyrträning för Eva igen. Jag skröt faktiskt lite och talade om att jag vunnit i helgen. Hon gjorde väl inga stående ovationer precis men gratulerade. Jag blev inbjuden igen på träning hos henne för någon kille söderifrån. Han skulle komma den 16-17 maj. Blir ju bra om det blir tävling igen den 21 maj.
Latina var lite trött idag så det var inget riktigt tryck i henne, men då blir hon ju avslappnad istället och det är ju oxå bra.

Imorgon blir hästarna vaccinerade så nu får det bli lugnt några dagar, ingen hoppning på onsdag alltså. Jag tror jag skippar det där, känns roligare att försöka satsa på dressyren och lägga pengarna för träning där istället. Men vi får väl se :)

Vi vann!!

Idag åkte vi och tävlade dressyr och tänk, vi vann. Både med laget och jag individuellt. 195 p och 67,24%. Jag är supernöjd och fick nästan en lite tår i ögonvrån. Tänk att jag har vunnit en tävling, efter 7 sorger och 8 bedrövelser med alla hästar. Agge kom 2:a på 182 p.

Jag startade som nummer 4:a av 27 och sen blev det bara att vänta...länge. Dressyr är ju en riktig plåga vad det gäller att vara långdraget. Men ibland är det ju värt att vänta på :) Vi vann en ländtäcke i fleece också, rätt snyggt faktiskt.

Så Latina ska ha all kredit för att hon skötte sig super idag. Lugn och sansad. Hon är en tävlingshäst och ingen "lulla och gulla i stallet-häst". Men vi fick backning på att vi inte gjorde några ökningar. I galoppen var jag bara supernöjd med att hon inte gjorde 20 byten snett igenom så jag försökte inte ens att öka. I traven kom vi in lite snett så det kom några ökade steg men alldeles för sent så det var mitt fel. Men man kan ju inte få allt. Tyvärr var ju tungan ute endel, fast hon kändes avslappnad, så det drog väl ner endel på helhetsintrycktet. Får väl ta att åka och kolla henne i munnen snart när det blir lite paus i allt tävlande. Nu är det ju bara en tävling i Tierp den 21 maj, sen är det glest med dressyr, bara hopptävlingar.

Vi sliter för att få till dom där eländiga flätorna, men Latina stod som supersnällt.Latina väntar snällt i transporten på sin turFramridningÄntligen över...ingen rosett änmen så här tjusiga rosetter fick vi sen :) Två flugor i en smällFina tjejen...


Lotti hoppade idag...uppsuttet :)

Idag red Alex Lotti för första gången på länge. Det gick kanonfint som vanligt. Vi tog fram lite bommar och avslutade med att hon fick hoppa ett litet hinder. Spana in filmerna får ni se coolaste fröken :)

Latina är mer än lovligt galen just nu :/ Hon var med i onsdags på hoppträningen och hon sköter sig ju men hon blir så himla het. Och så hade dom vattnat lite väl mycket på vissa ställen så dom höll på att halka, lite läskigt.  Dom red någon caprilliövning med massvis med bommar och småhinder. Latina hade nog kunnat hålla på resten av veckan men fick nöja sig med 1,5 timme. Dagen efter var hon mör i kroppen när jag red ut men kom igång efter ett tag och då var hon så nöjd och avslappnad. Kanske mer än man kunde säga idag när vi red lite dressyr på banan. Hon är ju alltid sammarbetsvillig det är bara det att hon blir frustrerad på något vis och rätt som det är brister det för henne och hon exploderar för att sedan fortsätta jobba. Det slutade bra iaf. Vi får väl se hur det går i morgon på tävlingen...Glad om tungan inte är ute hela tiden, suck.  Lite nervös när Agge plågar mig genom att ta med mig i laget för Div 3...

Lotti travar över bommar

Lotti galopperar över bommar

Lotti hoppar

Vet inte hur man får in filmerna så där direkt som F gör? Tips!?

RSS 2.0