Härlig vinter!

Nu är det verkligen en härlig vinter! Idag har det varit ca -13 grader, massor med snö och när jag var ute och red tittade solen fram så hela världen gnistrade, helt underbart. Latina och jag tog en långsväng. Det har blivit dåligt ridit och nu när jag åker iväg en sväng så är det bäst att man rider ordentligt innan andra ska ta över. Jag laddade med gramantygeln för att få ner huvudet och sen travade vi och galopperade långa sträckor. Det finns ju så otroligt mycket bra ridvägar nu när det är plogade snövägar överallt. Hon tyckte det var underbart och även om hon fortfarande var pigg när vi kom hem så känns det att det där hysteriskt rastlösa är borta.

En annan som är rastlös är Lotti. Vila verka inte vara särskilt populärt...När jag och syster kom och skulle ta in hästarna 19.30 på julaftonskvällen så fanns det inga hästar i hagen. Vad 17 gör man? Inga hästar och becksvart ute...En chansning var ju att dom hade gått bort till dom andra hästarna som står en bit bort. Vi gick dit och då kom det i sakta mak en Lotti gående efter vägen för att möta oss, tack och lov. Latina dök upp strax bakom. Kl 18 när svärmor hade varit ute så hade hon hört några hästar skrika så då var dom säkert redan där och höll på att hälsa på varandra över stängslena. Tur att inte dom andra stack ut också. Hur hade det då gått till...jo den lilla busan har börjat gnaga på stängselstolparna och till slut puttar hon ikull dom, hon visade mig nämligen idag i den andra hagen vem som var boven i dramat. Fast Latina skulle aldrig vara så ouppfrostrad att hon skull gnaga sönder stolpar och dessutom komma på att rymma, så henne mistänkte jag aldrig :)


Ni ser spåren efter rymlingarna mellan stängslet och väggen på maskinhallen.

Men nu får jag ställa ut en höbal åt dom när jag är borta så Lotti håller sig ifrån stolparna och så blir dom mindra rymningsbenägna.

Vi har ju verkligen fått mycket snö nu och det är härligt! Det blir ljust och fint och man kan göra massor med roliga saker när man är ledig. Sture tycker det är OK, något kallt bara.
Stallet

Mycket snö. Latina kämpar på, på väg mot hö-högen
 

Båda två väl påbyltade för vinterväder.
Fast man kan ju undra varför Lotti är brunstig???


Gott Nytt År!!
Hoppas att ni alla får fortsatt fina framgångar med era hästar :)


Snön vräker ner

Snön bara fortsätter att vräka ner. J har ju tagit på sig plogjour i år, något som han bittert ångrar...i natt klev han upp kl 24.00 och åkte till stan och plogade till 07.00 för att sedan åka till sin grävmaskin och jobba på det vanliga jobbet. Och det verkar inte bättre än att det blir samma visa i natt. Hoppas bara det inte blir hela julhelgen också. Men över nyår är han ledig, då blir det Funäs och vila.

Det har blivit dåligt ridit ett tag, finner inget nöje i att sitta och skritta när det är antingen svinkallt eller snöstorm, då får det vara. Håller ju på att städa huset från topp till tå också, nu när man får finfrämmande i jul :) Och på jobbet öser vi på som vanligt nu mer, men en dag till sen är jag ledig. Latinas ena framsko är på väg bort också, suck. Men jag spikade faktiskt i en söm alldeles själv i samma hål som den som ramlat bort. Vi får väl se om det sitter, tveksamt men kanske över jul. Kanske någon snäll tomte kommer och hjälper mig annars...
Red henne idag i alla fall, trots snöfall. Hon är pigg som tusan och jag känner ingenting när vi skrittar och travar, hon bara öser på. Men i galoppen är det något som känns skumt men jag vet inte vad. Kanske inte är något heller, hon blir ju så laddad. Jag kom inte upp till ridhuset i helgen heller för att kolla henne bättre. Får ta nya tag på onsdag när jag är ledig.

Köpte sista julklappen idag i alla fall så nu är det fixat, nu är det bara att invänta tomten

Se hela bildenHärligt med snö!

Nu har det kommit duktigt med snö, helt underbart tycker jag. Genast blir det lite ljusare och man slipper gummistövlarna som fastnar i en halvmeter djup lervälling.

Latinas bakhov svalnade ju av när jag fick på henne en sula så jag började skritta henne. Hon är hur pigg som helst men så länge man håller sig till skritt går det bra, nästan i alla fall...

Men jag var upp till ridhuset i måndags för att känna hur hon känns, men det var svårt. Jag longerade henne först och hon sken upp som en sol när hon insåg att jag skulle lina henne. Hon sprang ut på volten och sedan satte hon igång och trava, och hon travade och travade. Öronen fram och fullt ös runt runt runt. Hon brallar inget och drar inte i linan alls, hon bara njuter av att få röra sig, fort fort. Hon är lite konstig men vila gillar hon verkligen inte :). Men det var svårt att se något. Ibland ser hon lite knackig ut i fram i vänster varv men det försvinner oftast när jag byter varv och byter tillbaka. Hon har ju så otroligt brett mellan frambenen så det är nästan svårt för henne att longeras på en volt och få med yttre frambenet runt ordentligt. Men nu såg det lite konstigt ut men sen försvann det. Jag provade att rida henne sen för att det var ju i höger galopp det kändes tidigare men jisses amalia det gick inget vidare. Hon var rätt vild och for mellan golv och tak trots att jag longerat henne en bra stund i både trav och galopp. Och eftersom hon alltid går sämre i höger galopp så kändes det ju konstigt nu med, men helt omöjligt att säga om det är en hälta eller bara Latina galenpanna. Jag skrittar på den här veckan med och så går jag upp till ridhuset igen till helgen och kollar igen, får se om jag sitter kvar då...

Hm.. föresten. Jag köpte dom andra ridstövlarna oxå...Himla bra att det blev snö och kallt nu så man kan använda alla fina sommarridstövlar man köpt    :-)


Före snön


Föredrar soffan framför kyligt väder...

Shopping :)

Får man inte rida får man väl shoppa ridgrejor istället.
Svängde in på Granngården i dag och shoppade ett par svarta Tretorn ridstövlar, helt bara ändå. Jag skulle köpa biotin och kattmat men hoppsan. Det är standardmodellen som förut kostat 2500:- som jag köpte för 1495:-. Har väl inte gillat dom riktigt förr och det är ju som Agge så riktigt påpekade riktiga hoppstövlar. Men dom är inte så dumma att ha till vardags heller, i denna blöta och leriga årstid. Hur som helst så är det så att hittar jag ett par stövlar gjorda för mina ben så är det bara att handla, för det är inte ofta. Tokhöga och supersmala, det är bara att slå till. Dom satt som ett smäck som Laila Bagge alltid säger, och sköna var dom också. Nu är det ju så att jag hittade ett par tävlingsstövlar i en annan ridsportbutik som också satt som ett smäck och nu såg jag att butiken hade 30% rabatt på valfri vara så det är väl bara att handla vidare. Vi får se...
Hade också äntligen kommit över ett Mias dressyrshabrak i brunt. Dom är absolut bäst - bästa passformen och håller sig lika fina tvätt efter tvätt. Lika deras fleecelindor. Men det är ingen som säljer det här i kring längre, fast man kan säkert beställa. Men jag tror inte jag kan få plats med fler lindor i sadelkammaren, då börjar dom nog ramla över en när man går in :). Täcken och lindor har man nog någon fix ide om som hästägare - alltid bra att ha, utifall att lixom...

Reflexpasspoalen lyser lite av blixten, den är ganska smal på riktigt.

Latina var kall i bakhoven både igår och idag så idag skrittade jag ner till havet i mörkret med Sture som ledstjärna före. Hon blev tvärpigg när vi vände hemåt men det gick bra. Hon blir lite laddad när Sture springer före  och kommer som en raket ut ur skogen rätt som det är :). Hon är duktig ändå som har vilat i 2 veckor nu. Imorgon får jag longera henne lite i dagsljuset så får vi se hur det ser ut.

Kanske kan vi vara med på uppstarten av tävlingssäsongen som startar den 11 januari med Toyota cup på hemmaplan.

Så här ser dom andra ridstövlarna ut, Pioneer från Jacson. Jag tycker dom är snyggare än mountainhorse för det är inte snörning på dom. Kan ju inte ha två "hoppstövlar". Men det verkar vara repa sadelvarning på dom här så vi får se. Mountainhorse är ju alltid rejält och genomtänkt...svårt val :)


Sula på

Idag var ju hovslagaren här och skodde om Latina. Hon hittade ingen hovböld (än) men hon var tunn, mjuk och öm i sulan. Hon fick en helsula på så får vi se om det ömma lägger sig eller om det blir en hovböld av det tillslut. Hoven är fortfarande varm men det är ju rätt goda nyheter ändå, det läker ju utan dyra veterinärräkningar (peppar peppar).
Lotti blev av med sina skor och blev barfota en stund igen, mest för att minska skaderisken som blir med alla brodd när jag ändå inte rider henne, och att gå utan brodd är ett sämre alternativ. Hon tycker att det är lite tråkigt att inte få göra något och lägger det mesta krutet på att äta upp så mycket som möjligt av Latinas hö ute. Latina är ju en fin dam som äter försiktigt med små tuggor, Lotti däremot hetsäter och pular in gigantiska tuggor hö i munnen, typ som en stor sug bara. Vi får väl se hur tjock hon blir nu under vilan...

Är det någon som har missat att min högsta chef har hamnat på sjukhuset??? Vilket taikon, hon måste ju ha satt sig på flygplanet nästa direkt efter julfesten i fredags. Stackars människa, ska åka och stötta sin dotter och ställer till det än värre för henne (ofrivilligt iofs). Och sen komma hem för att ta hand om eländet med Erikssonfabriken...Inte alltid lätt att vara högsta hönset. Vi får väl se om hon ger någon kommentar när hon kommer hem.

Kanske hoven ändå!

Konstigt hur det är men idag när jag kom till stallet så var Latina varm i vänster bakhov och jag blev väldigt glad. Naturligtvis tråkigt att hon har ont men hoppet återkommer att det kanske är något i hoven i alla fall, fast jag inte trodde det den här gången. Hon var varm en bit upp på kotan också och ömmade i hoven när jag använde visitertången. I den hoven har hon haft som ett hål på utsidan. Ytterväggen är hel men sen är det tomt innanför liksom. Det har blivit bättre men det var där hon ömmade nu. Tur som jag har så kommer hovslagaren i morgon så får vi se vad hon hittar. Och tänk, som vanligt hade jag, Örn och Eva fel, det var inte höger bak utan vänster. Helt hopplöst att gissa...om det nu är så dvs.

Igår var Agge och jag på clinic som Realskolan ordnade på Lervik. Det var Fredrik Böhling som hade den och jag tyckte att han överaskade till det bättre. Kanske blev jag impad över hans fina meriter. Tysk beridarexamen och mästarexamen (eller vad det nu hette) och domare tom medelsvår. Han pratade bra och var noga med vad han tyckte var viktigt, att hästen var ordentligt lösgjord, innan något annat arbete började, och att hästens välbefinnande var viktigt. Det var 2 ponnyekipage varav det ena ridit SM, 2 storhästar där ryttarna precis gått från ponny till storhäst och som ville rida medelsvår i år samt en som red högre klasser där han visade hur dom jobbade fram piaff och passage. Det var en bra kväll tycker jag. Träffde Lena S också, hon skulle operera båda höfterna den 15 dec, hualigen. Men hon kunde iaf inte rida nu som det var, och så får hon väl se hur det blir sen. Hoppas allt går bra för henne.

Av Agge fick jag min fina present hon lovat...en almanacka med bilder på fina tjejerna och Sture. Var några bilder på Latina och mig  från årets höjdpunkt, dubbelsegern i Högbo, som jag inte sett förr. Superkul!!Har ni sett en sådan sovgris någon gång, bara nosen och bakfötterna sticker fram. Så här ligger han i flera timmar på kvällarna.


Sista dressyrträningen för i år

Så gjorde vi då den sista dressyrträningen för den här terminen igår. Lotti var så fin i ljusa lindor på alla fyra och ljust shabrak :). Jag trodde att hon skulle vara lite trött efter söndagens utflykt till Högbo men det gick jättebra. Hon var i fin form och krullade inte ihop sig i halsen som hon brukar (det gjorde hon inte i söndags heller). Jag fick riktig bra hjälp av Eva och tillslut så kunde vi galoppera på i ett normalt tempo och hon höll ihop allt fint. Annars brukar hon kunna falla isär när vi styr ut på rakt spår och vi får hålla farten uppe för att hålla igång galoppen. Men Eva tvingade ner mig ordentligt i sadeln och vips så blev det mycket bättre. Lilltjejen orkar mer än man tror och på slutet kändes hon som en riktig häst :). Jag har svårt att sätta ner mig i sadeln ordentlig för jag känner mig så tung då och hon är så liten. Men hon måste ju som sagt jobba lite för att stärka sig också.  Vi övade lite skänkelvikningar som också gick bra. Det kändes som ett bra avslut på året så nu får hon nog vila, eller om jag rider ut lite i helgen, vi får se.


RSS 2.0