Snö och kyla

Så kom det lite snö och kyla. Härligt tycker jag 😊. 
Idag red jag Canidja medan Lena tömkörde Whoala.  Whoala fick MVG av Lena medan Canidja fick VG av mig. En rejäl bakutspark/bocksprång drog ner betyget  lite😜. 

Både Lena och jag är anmälda till KM på Lervik den 10/1 så nu måste vi försöka komma i form igen. Lena rider LB1 och jag LA1. 


Bästisar som njöt av solen och snön idag God Jul
Snö!!!

Idag kom det äntligen lite snö 😊 vi var ute just den timmen när all snö kom så vi blev riktiga snögubbar 😊

Vi tog ju ut en vargtand så nu får jag rida med hackamore några dagar. Lite svårt att svänga bara...😜
Så här såg det ut igår
Sture måttligt nöjd men väl nerbäddad i stallet 😊 Kaninen bryr han sig inte ett dugg om. 

Tandcheck!

Igår var hovslagaren ut och vinterskodde Whoala. Jag var lite nervös för hur det skulle gå men det var helt onödigt, hon stod som ett ljus ❤️ Men såklart lyckades hon sparka på sig idag med brodden, men ingen fara. 

Idag var veterinären ut och fixade tänderna på henne också. Det såg fint ut, inga sår eller vassa kanter. En liten vargtand fanns det på vänster sida som gick lätt att ta bort. Hon skötte sig utmärkt idag med. 

Snygga tänder 😊 Det är lampan som syns framtill. 


Skönt att bli av med vargtanden. Den satt lite löst så den kanske irriterade henne lite. 

 Moas tänder kollades också. 23 år och MVG i tandstatus och ingen åtgärd. Härligt!! Lilla shettisen Emma har det däremot kämpigt med sin trasiga tand som dom inte får ut...2 timmars slit av duktig tandveterinär men tanden kommer inte ut 😞

Men nu var det bettlöst som gällde för Whoala 1 vecka, får testa hackamoret 😳

Teamwork

Stackars Whoala, hon är ju lite tunn så hon ser ut som en fälttävlanshäst i topptrim. Inte mager men tunn :( Vi jobbar på saken, men Latinas gamla hoppsadel, hur bred som helst, passar inte. Så nu har hon blivit lite öm över manken :/ Ska försöka boka tid på Mustang och byta in den till en ny dressyrsadel.
 
Så istället har jag börjat tömköra henne lite. Eller jag testade en gång hemma, sen tog jag med henne till ridhuset så red jag Canidja och Lena tömkörde Whoala. Supersmidigt. Det gick superbra för dom och Whoala verkade vara tömkörd hur mycket som helst, men jag fattade det som att dom aldrig hade gjort det... Hon är väl bara supersmart helt enkelt :)
 
Imorgon ska hon skos med snösulor och fullbroddad. Så får vi se hur det går!?
 
En liten Whoala med sin mamma :)

Trångt i ridhuset

Idag var vi till ridhuset Amanda, jag och Lena. Där var det redan full aktivitet med två stycken som hade hoppträning. Jag vågade inte hoppa upp på min då, för hon hade varit på tårna hela vägen dit fast jag gick med henna och Moa var med. Men jag red lite på Canidja istället så gick Lena med Whoala. Då lugnade hon sig snart, hon bryr sig inte om att det är rörigt och mycket folk just, men jag har för dålig styrning för att kunna rida i röran. Men när folk började trappa av så longerade jag henne lite först, med varierat resultat. Sen hoppade jag upp och då är hon lugn och cool, men vips kom hon på att hon inte skulle gå i höger varv och stannade vid utgången. Blev faktiskt lite irriterad till slut och petade på henne med spöt (försiktigt...!) så tillslut gav hon sig och jag kunde trava av henne med en fin känsla. Men det är säkert första gången som hon rids bland massa hinder också så hon blev nog lite nervös. Hon har ju visa tendenser förr att krångla i höger varv men då har jag kunnat byta varv ofta och då har det löst sig. Nu var det hinder i vägen överallt.
 
Men jag tycker hon är fantastisk ändå som har blivit så lite riden och nästan alltid ensam i ridhuset i Vallentuna. Ändå klara hon av att hantera alla hästar runt sig i ridhuset på ett utmärkt sätt :)
 
 
 
Lipar åt mig! Solen lyste för fullt idag och 7 grader kallt, men nu vill vi ha snööö!!!
Dom kommer rätt bra överens nu Lillan och Whoala :) Mumsar och äter på storbalen med hö hela dagarna
Moa längtar efter Whoala och är väl lagom nöjd att gå med Emma, och bossar runt med henne som en liten surkärring. Men man får väl det när man är 23, då vill man inte veta av några små bushästar. Men när maten väl är uppäten så går det bättre :) Fina ponnyn!
 
Hon skötte sig utmärkt med Amanda i det röriga ridhuset, och var med på bommövningar som Cia hade i ridhuset för en annan storhäst, gick kalas :)
 
 

Fina tjejen

Idag red jag ut själv igen och det gick fint. Det är stenhårt underlag ute men jag travade lite på skogsvägen ändå och det tyckte hon om 😊

Men att vara inne i stallet själv är läskigt. Hon skakar  i hela kroppen men det gick ändå bättre än sist. Står jag i boxen går det oxå bättre. Men blir hon ju lite uppjagad när man sen ska hoppa upp oxå, men med lite assistans går det bra och väl på är det inget problem. 

Solen lyste idag också men snö verkar det inte bli😞


Dom suktar ff efter varandra, Moa o Whoala. Men det funkar bra ändå😊

Imorgon blir det ridhuset igen!


Jag är så nöjd

med min nya häst 😊Svart ute...

Nu är det verkligen urtrist ridväder och ridhuset är upptaget för träning både tisdag och onsdag och då är det ingen idé att gå dit torsdag heller för då är alla där. Det är absolut becksvart ute och stenhårt i backen men Whoala och jag tar våra kvällspromenader och bekantar oss med varandra och med omgivningen. Jag tror hon är rätt nöjd med det :)

Reflexer och pannlampa på...
Sen vill hon att man ska mysa och klia henne på kinden :) Här har jag hällt in kraftfodret men hon vill hellre mysa en stund, är så där förtjust i pelletsen...
Men nådar sig tillslut när mysstunden är slut och äter upp. Idag har dom fått en stor bal med hö ute också, så nu kan hon äta och mumsa hela dagen :) Hon är fortfarande i riktig sportmodell, behövs lite mer hull tycker jag då, som rider dressyr ;)
I söndags var vi till ridhuset och då gick det riktigt bra tycker jag, hon börjar varva ner och vilar liiite på steget :) Sen fick Canidja sig en liten omgång hon med, gick fint det med, 2 duktiga tjejer :) 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kompisbyte

Idag tog vi oss en skapligt lång skrittur ute Whoala och jag, alldeles ensamma oxå. Gick riktigt bra tycker jag. Hon ville gärna hem till Moa igen, men väl ute så inte Moas gnägg hördes gick det fint 😊 Men det har kommit lite snö så det har blivit lite halt, vi har ju bara två brodd. 
 
Men vara inne själv i stallet var inget som var särskilt uppskattat, så det får vi träna lite på
 

Sen fick damerna byta kompisar. Moa och Whoala har blivit så himla tight så det är ganska bra att dela på dem. Så får Amanda ha sina ponnysar tillsammans så går det lite lättare att rida för henne. Jag tror Whoala kan klara sig bättre ensam i sin hage också, om Moa är ute i hagen bredvid. Som det var nu räknades inte hästarna i den andra hagen, det var bara Moa som gällde 😊 Det var inget problem att byta kompisar i alla fall, inget pip och skrik. Skönt när man har en galenpanna att det finns massa lugna ponnysar som inte vill springa utan bara vill äta ;)
  
 
 
 
 

Gammal senskada...

Idag hittade jag en gammal senskada, men inte på hästen utan på mig själv 😊Ramlade ju i trappen på väg uppför och slog knät illa, för typ 3-4 månader sen, och är inte bra än. Har varit till doktorn och även röntgat det utan att hitta något fel 😞 Idag gick jag till sjukgymnasten och fick ett träningsschema för skadad sena under knät. Kommer ta upp till 6 månader innan jag är fullt ok. Fast skadan är ju läkt men smärtan finns kvar. Man vet ju vilken tid det tar med senskador...

På kvällen blev det en promenad ner till havet igen med Whoala och nu börjar hon slappna av lite mer 😊 Imorgon får hon vila helt för då är det julfest på jobbet. 

knät

Hej vad det går😊

Igår fick hon vila men Idag gick jag upp till ridhuset med Whoala igen. Den här gången fick vi sällskap med Moa, perfekt 😊. Jag longerade lite först men hon var lugnare den här gången. Sen red jag och det gick rätt bra, lite stökigt med huvudet först men bra på slutet. Hon testade lite i höger varv att springa på tvären men vi redde ut det. Hade också sällskap av en annan häst i ridhuset den här gången men hon brydde sig inte😊 Men det känns som det är trassligt i munnen så fort jag ska ut i höger varv så jag ska ta ut tandläkaren så vi får det kollat så fort som möjligt. 

På väg hem i mörkret, pannlampa på...

Moa skötte sig exemplariskt kan tilläggas 👍


Ridhuset

Idag promenerade vi till ridhuset😊 Ut i becksvarta mörkret med pannlampa ,men det bekom henne inte. Hon stakade på med öronen framåt och jag hade fullt sjå att hänga med. Genom hela byn, under vägen genom tunneln, förbi pizzerian,massa trafik, inget brydde hon sig om👍. 
 
Sen hade vi sån himla tur att vi var själva i ridhuset så jag kunde longera henne i lugn och ro. Även då var hon supersnäll, men benen går som trumpinnar och hon vill inte sluta springa. Precis så var Latina också, man ser hur dom njuter att att bara få springa av sig, få ur lite energi ur kroppen, utan att för den skull bralla eller bocka. Nej nej bara älskar att få springa 😊
 
Men sen hoppade jag upp och red och det gick oxå bra. Men det tar några varv på volten innan jag får henne att bryta av. Mycket bra energi som vi ska försöka packa in i ett trevligt paket. 

Bjuder på en liten filmsnutt oxå 😊
http://youtu.be/-UPWvojetII


 
 
 

 
 
 

RSS 2.0