Bra träning!

I måndags hade Latina och jag en mycket bra träning. Vi fick rida på framåt ordentligt och Latina blev lös och ledig och mjuk i handen. Hela lektionen red jag utan stigbyglar för att riktigt komma åt henne, vilket resulterar i en skaplig träningsvärk :).

Men nu är det inga fler tävlingar så nu blir det lite omstart och planering inför nästa års tävlingssäsong. Hanchen är inbokad i nov och dec så det ser vi fram emot. Evaträningen är tre gånger till hemma sen är det vinteruppehåll. Uffe Lind har ju börjat dyka upp i hemma i ridhuset så vi får se om man kan haka på där ibland.


Bästa tjejerna


Bästa grabbarna
(Linneas fina bilder :) )

Tävling i Falun

Idag var vi till Falun och tävlad. Vi tränade för Hanchen igår kväll och det gick jättebra så vi kände oss laddade. Det var en LA:4 och en MsvC:2.
Första start 10.46. Latina kändes lite trött på framridningen men då är hon ju iaf medgörlig ;) Men vips inne på tävlingsbanan kopplade hon i turbon och kör sitt eget race och då går det ju lite si så där. Det kändes inget vidare, hon blir stark och hittar på lite egna saker. Men vi kom faktiskt trea så det var ju helt OK. Egentligen delad tvåa för vi hade samma totalpoäng med jag drog nitlott på Allmänt intryck.

Andra start 14.15. Latina superfin på framridningen, mycket piggare och mer lösgjord och lyssnade. Inne på tävlingsbanan var hon mycket mer avslappnad och det kändes jättebra tyckte jag. Synd bara att domaren inte tyckte lika...men huvudsaken man känner sig nöjd själv. Latina la av i ena galoppen in i ett enkelt byte, då skulle hon gå på toa och hade inte lusta att göra det i farten, ha ha, inte mycket att säga om det, hon är en diva. Blev inte många poäng på det bytet.


Anna tvåa och jag trea på samma poäng :) Latina kan omöjligt ha öronen framåt när det sitter en rosett på sidan men det verkar vara lika för Brandy 

Men sen var hon trött...

..hon växlade mellan att äta betfor ur hinken och hö ur påsen medan hon pustade ut närLinnea tar ur dom hemska flätorna :)


och Sture vilar ut i bakluckan invirad i hästtäcken, lite kyligt var det ute :)

Mysdag

Idag blev det bara en mystur med Latina och Sture i urhärligt höstväder, lite kallt och strålande sol.
Igår var vi till ridhuset men nu är det svårt att få träna dressyr när dom har tagit in alla hinder från utebanan. Det är jämt någon som ska hoppa och helst bana oxå. Det går ju bra att rida runt hindrena men det är värre att träna program.. Är ju tävling på lördag. Vi är inte i någon toppform men i bra mycket bättre form än förr i sommar så det blir kul att bara prova lite igen.

Agge och Lotti var och hopptävlade i Högbo igår, 80 och 90 cm och nolla i båda - duktiga dom! Lotti är nog bra nöjd nu när hon får stå i centrum. Blir nog lite stöddig för jag så att Latina var ovanligt hård på henne igår, hon skryter väl för mycket :)
Hönsen har fått tillökning med två nya smådamer. Dom fick lite däng av den äldre hönan men tuppen såg nöjd ut:)


Nu finns det inte mycket gräs kvar så nu är det hö som gäller för de stackars hästarna :)


Nya hönshuset som J har byggt. Superfint, nu är dörren grön också :)


Tuppen på väg ut ur sitt nya hus, tog ca 1 timme innan dom kom ut efter första natten. Läskigt värre med nyheter


Dom två nya virrpannorna :)

Men dom är supernöjda med sin nya grankoja också.

OS-ryttare Peter Eriksson i Trödje

Idag kom Linnea ut och red Lotti igen med mig och Latina. Idag var Lotti mer på hugget än sist och drog på en liten brallis när det passade. Latina däremot är lugnet själv nu för tiden, helkonstigt. Med hackamoret går det hur fint som helst att rida ut och jag kan rida på mycket mer vilket känns skönt. Går jättebra att rida på ridbanan hemma också, superbra!

Träningen i måndags gick ganska bra, det går bättre och bättre nu så jag hoppas vi snart är i tävlingsform för om 2 veckor går årets sista tävling så då är det bara att gilla läget. Blir LA:4 och MsvC:2 i Falun.  Vi laddar upp med Hanchenträning dagen innan :) Men Latina har satt grymt mycket päls och jag har ingen lust att klippa henne än så nu när det blev så varmt blev det svettigt som bara den.. I morgon är det träning igen, får se om vi kan få godkänt någon gång.

Efter ridturen idag så stack Linnea och jag upp till ridhuset i Trödje och tittade på hoppträning som Gestrike Sportryttare hade med Peter Eriksson. En bra träning tycker jag, blev nästan lite hoppsugen, Kanske tur att jag inte har sålt hoppsadeln än ;)

Camilla med Clear Boy

RSS 2.0